Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ahh ahh benim de içimde uktedir..
Kız kardeşden bahsedilmiş..
Benimde ne teyzem var nede kız kardeşim..
Çok eksikliğini hissettim ömrümce..
İki erkek tek kız olan bir evde büyüdüm..Abim ve erkek kardeşim var..
Sağolsunlar her daim destek olurlar ama kız kardeş olsa farklı olurdu eminim..
Tek avuntum kızlarımın en azından kız kardeşleri var:)

Ben yokken topraklarım gelmis.
Saksıda almam lazım çiçeklerimin toprağını değişecem.
Bebekleri var onları ayiricam.
Ama saksim yok.
Kiytirikdan saksilar 12tl 15 TL
Saksıda almam lazım.
Bir an önce teras olsun istiyorum seraya fidanliga gidicem agaclar alicam
Şunlar beni öyle mutlu ediyorki
Sularken seviyorum hepsini.
Her gün tek tek bakarım
Yapraklarini temizlerim.
Degisik çiçekler istiyorum
Sırayla valla saksı alimde önce

Herkese selam.. Nasılsınız kızçeler.
Ben iyiyim aynen iş ev koşturmacısında.. İşler yoğun eve de gidiyorum evde yoğun:/(
Neyse sağlık olsun da yorulalım napalım..
Herkes iyidir umarım..
Allah sağlık versin canım
Herkesde bi kosturma

Allah sağlık versin canım
Herkesde bi kosturma
aynen cnm hayat mücadelesi..
Bu arada demir depolarım da bir düşmüşki
2 hafta önce abime gittim..Dahiliy dru.Covidde geçirdiğim in dedim bir kab vereyim akciğer film çekileyim vs..2 hafta önce çok kötüydüm gerçekten ..Halsizlik yorgunluk üşüme sürekli bir uyku hali vardı..Birde kulaklarımda çınlama başladı acayip.Birazsa depresyona girmiş gibiydim.zaten covid öncesi de demirim biraz düşüktü..İlacım bitti almamıştım..Çayda çok severim..Neyse baktırdım ferritinim 1,04 çıktıayakda nasıl geziyosun sen dedi abimGeziyomda nasıl geziyom bende bilmiyorum dedimİşe bile yürüyerek gidip gelen ben yürüyemez olmuştum
neyse hemen demire başladık günde 2 sefer..Aslında bir ilaç var serumla takılıyor..Demir için..Çok etkili imiş ama maalesef oda piyasada şansıma yokmuş 2 aydırOnu kullansan bir ayda toparlardın dedi abim..Ama şans işte..
Tanıdık ecZacımıza sorduk gelince haber vercek..Abim rapor çıkarrırz sana dedi..İnşallah piyasaya gelirse ondan yaptırıcam..Gerçekten sağlık gibisi yok..2 haftadır başladım günde 2 kez kullanıyorum demir hapını..İnanın o bile farkettirdi halimi..Biraz olsun kendime geldim..Kahveyi kestim..Çayıda azalttım ..İnşallah bir an önce normale dönerim..
Benim reglim uzun ve yoğun olmaya başladı..Sanırım demirimde ondan böyle çok düşüyor..Zaten kendimi bildim bileli hep düşe r benim demir..bunsefer baya düşmüş..Abim menopoza kadar kullan ilaç dedi..Başka çaresi yok maalesef:/demem o ki sağlık sağlık herşeyin başı..

Geçmiş olsun canım kardesime kardeşimin eşi 1 ay önce böbrek taşı düşürdü çok ağrılı oluyor maalesef
Geçmiş olsun canım benimde demir kan hep düşük hamileyken hemotolojiye gittim meğer Akdeniz anemisi taşıyıcıymisim bilmiyordum 7.5 kanla 6 aylık hamileydim nasıl duruyorsun ayakta ddiler bende o serumdam taktılar bende hiç ise yaramadı malesef doğumda kan taktılar iki ünite

Aa bende akdeniz anemi taşıyıcısıyı zaten..Bazı kan değerlerimde zaten düşük kimisi yüksek.
Bizim anne tarafından gelen genetik bir hastalık..Tabiki söylemeyi unuttum..Oda var bendeAbim ve ben annemden almışız bunu..Benim büyük kIzımda da var maalesef
Allahtan hastalığın kendisi değilde taşıyıcısyız..Hastalığı daha zor

Evet oğlumda talesemi minör benim gibi benim anne tarafımda var malesef hastalık zor ddiler birde oğlun kendi gibiyle biriyle evlenirse sorun olurr ddiler bize iki taşıyıcının çocuğu hasta olabiliyormuş

tr_lelli bende kızıma kardeş düşünmeye başladım hatta doğum kontrol hapı içiyordum bıraktım.Olursa olsun artık
Aslında hayat şartlarını düşününce insan korkuyor ama ne kadar maddi imkan sağlarsam sağlıyım kardeş eksikliğini gideremeyiz diye düşündüm
Kendi evimede taşındım artık küçük bir bebiş gelirse gelsin
Korkuyorum ama birini büyüttüysem diğerini de büyütürüm heralde

babyloading87 ogretmene ben bile sinir oldum cidden .alyos hissetmesin gerisi muhim degil de o uzulurse sknti buyuk .
tr_lelli ben esimin ailesi vefat etti .3 kardesler abisi ablasi baya buyuk ama alakamiz yok gibi .kardes olayina cok kirginim bu yuzden .destek olma olayi cok farkli ne yazik ki .
iki kiz kardes istisnalar haric efsane oluyor ama ona katiliyorum bak

İyi geceler,
Bugün bakım günüydü. Kahvaltı yaptık.sitedeki kuaför olan arkadaşa gittik.kaş aldırdım Elanın ve benim saçımı kestirdim 90 tl ödedim. İki de kahve içip lafladık çocuklar oynarken.
Bu ara herkeste bir botoks dudak burun kaş ve kirpik yaptırma görüyorum. Kendimi yaşlı hissettim.
Bugün kardeşim söyledi bana olan bocuna karşılık. 1 ata almış. Benim de artık bir ata altınım var eşimle ortak paramız vardı kardeşimde ona da iki çeyrek alacakmış birdahaki aya. Aslında bana daha azdı borcu illa altın oranında vereceğim sana dedi.ben dedim onun hesabı olmaz aramızda. O da olsun ben o parayı kullanmasam sen altın alırdın şimdi paran artmış olurdu dedi. Gitmiş ata almış yaNeyse Allah bereket versin.

Ben az öncekini size daha önce yazdım ama yarım kalmıştı. Ela akşam saat 10 a yakın midem bulanıyor demeye başladı. Tabi lavaboya gitti peşinden gittim. sonra yattk uykuya daldı bir baktım yeniden uyandı yetiştiremedim banyoya yatak pislendi. Hadi onu toparla yeni çarşaf ser vs tam daldı birdaha su istiyor içmeden su kusuyor..tabi midede birşey kalmadı. Ablama sordum tabi yıllardır çocuk bölümünde çalıştı ablam. Ben ilk defa bu kadar üst üste kusma yaşadım. İlk fazla yedi diye düşünmüştüm. Çünkü genelde fazla yeyince kusma oluyor.
Ardarda olunca sorayım dedim. Ablam birdaha kusarsa götürün serum takılsın dedi. Eşim gerek varmıymışki dedi.ben de dedim sen iki öksürüyor gece hastaneye taşıyorsun ki öksürük beni korkutmuyor. Beni kusma ishal daha çok korkutur..çıktık hemen. Doktor serum takılsın dedi..hemşire iki eline de girdi takamadı. Sonra başkasını çağırdılar koldan girdi.ayy bir de ben hep diyorum kızım iğneden korkma. Ağlama. Azcık acıyıp geçecek. Ağlayacak ama yüzünü buruştırdu tam ağlayamadı da gözyaşı süzüldü kıyamam. Nasıl içim gitti o haline. Eşim de diyor gözümün önünden gitmiyor o hali diye Bir defa da bebekken kan alınırken yaşamıştık o olayı. Eşim yırtmıştı ortalığı.
Bugün eve geldik hala söyleniyordu adam için :) neyse işte güya bugün erken uyuyayım dedim. Eşim de dün hastanddeydi. Sabah işe geç gidecek.
Kızda da enfeksiyon çıktı mikrop kapmış.ilaç verdi doktor. İdrar ve dışkı tahlili istedi onu veremedik. Evde hallederim onu. Ama rahatladı şimdi uyudu. Ben de uyuyacağım yarın inşallsh okurum.

Doktor parmak emme konusu için üst damak öne çıkmaya başlamış emzikmi emiyor dedi. biran önce bıraksın dedi. Acı oje dedi ama almıştım. Deneyemedim bile. Çünkü kendimde denedim öksürük yaptı. Eminim onda da yapar çünkü alerjik öksürüğü var benim gibi. Ne yapsam bilemedim.
Küçük bebeği olanlar şimdiden bıraktırın gerçekten zor oluyor. Emzik sanki daha iyi. Kurtulmak daha kolay oluyor. Keşke ikisini de emmeseler. Bu da yeni bebeği olanlar için hadi yattım. Kalın sağlıcakla

Canım Allah şifa versin.
Sen yine beslenmene ilaçlarına falan dikkat et.
Malesef bunlar eksildiginde depresyona da sebep oluyor.
Benide dvit. Suya atilan vit. Toparlamasti.
Değerlerim iyi dvit. hariç.
O da genelde herkesde düşük çıkıyor malesef.

En istemeyen bendim sanırım bilirsin sende.
Hatta hamileligimi duyunca soklara giren inanmayan arkadaşlarım oldu.
Nasıl yani istemiyodun ama diye.

Hep şey diyordum sil baştan baslicam, eve kapanicam, ben yapamam
Ama doğunca hiç de öyle olmuyormuş.
O dusuncelerimin hepsi gitti.
Sanki Alya hep bizimle bizimleydi☺ hep vardı gibi oluyo
Yani onsuz zamanlar unutuldu bile o hep vardı sanki.

Dün daha iyi anladım kardeşliği
Kötü gününde daha iyi anlıyorsun ıyi gününde herkes iyi zaten.
Senden başkasına gidemiyor isteyemiyor
Kuzen yeğen bir yere kadar.
Anneler babalar bugün var yarın yok/yokuz (Allah gecinden versin)
Yine bisi olsa abim, ablam,kardeşim diye arar birbirlerine sahip çıkarlar.

Kardeşim ameliyatla olsa beklerim.
Yatsada yemeğini elimle yediririm.
Kardeş işte ötesi yok.

Dün dedim ki senin serum 1.5 saat sürermiş ben Bi hava alim dedim.
Abla kendine dikkat et para verim mi bisiler alirsin dedi.
Ağrım geçerse avm gideriz dedi. Yok sen uyu var bende dedim.

Bunu kuzen demez eminim ki.
Herkes bize işi düşmesinde, bizden bisi istemesinde derdinde şu zamanda.
Ağrıdan kivranan haliyle aklına o geldi.

Allah hayırlı evlat versin canım çok sevindim düşüncen için inşallah gönlünden geçen olsun.

Çok geçmiş olsun canım
Çocuklar hasta olmasın.

Benimde eşimin ailesi kardesleri öyle
Fakat kötü bisi olsa yine koşarlar.
2 kız kardeş başka ya
Iyiki teyzem var diyorum mesela
Benim çocuklarımın teyzeside yok.
Bi bacım olaydı en azından Bi ses nefes olurdu banada.

Bereketli olsun abla

Selamm
Bugün arkadaşım uğricak kahveye.
Mozaik pasta yapicam.
Börek var buzlukta Bi de makarna salatası yapicam.
Yenirse yenir onlarda bizim kahveler hep çaya dönüyor genelde☺

Dün Bi videoya denk geldim.
Sey diyordu.
Çok istediğimiz birsey bizim sınavımız olan şey onu olmadığı haliyle kabullenirsek, Allaha bu benim sınavım ama veren, verecek olan nasip edecek olan sensin vermesenden razıyımı diyebildigimizde, bunu gercekden içten kabullendigimizde o şey gerceklesir diyordu.

İnşallah tam teslimiyetle dualarımızı eder kabul oldu sevincinide yaşarız Allahını izniyle.
Kulun kula duası kabul olurmuş.
İnşallah hastane kapılarında şifa bekleyen, borçlarını ödeyemeyen, evine ekmek goturemeyenlere önce Rabbım yardım etsin hacetini gidersin sonra bizlerin evine bereket versin
Kalbimizdekiler bir bir olsun

Bugün çokça dua edesim var.
Akşam tesbih çekerken uyudum.
Sabah tesbih çekerek güne başladım.
Şifa senden, bereket senden, nasip senden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…