- 27 Şubat 2008
- 9.941
- 12.715
- 823
Allah sağlık versin canımHerkese selam.. Nasılsınız kızçeler.
Ben iyiyim aynen iş ev koşturmacısında.. İşler yoğun eve de gidiyorum evde yoğun:/(
Neyse sağlık olsun da yorulalım napalım..
Herkes iyidir umarım..
aynen cnm hayat mücadelesi..Allah sağlık versin canım
Herkesde bi kosturma
Geçmiş olsun canım kardesime kardeşimin eşi 1 ay önce böbrek taşı düşürdü çok ağrılı oluyor maalesefSelam sabahın 8inden beri hastanedeyim
Kardeşim rahatsız 3 gündür gece acile fln goturduk ama ı ııh ağrısı geçmiyor.
Taş varmış bir taneside inmiş o ağrı yapiyormus
Isede gidemiyor 2 gündür
Sabah dedi abla gelirmisin benle
Özeldeyiz ama serum usg falan ordan oraya ordan oraya.
Eve gitmemiz 2 olacak gibi.
Kiz annemlerde
Evi oylece bırakıp çıktım.
Valla kizlar tek cocuk falan demeyin
Ben keşke kizimin 1 kiz kardeşi olsa diyorum şuan.
Böyle durumlarda kardeş hersey
Kimin kapısını çalarsın, kimden istersin.
O ağrıdan kivraniyor zaten ateşine kadar baktırdım.
Misal Sonayi aniyorum yine ama kiz kardesi bacısı var destek.
Keşke benimde bir kız kardesim olsaydi
İnsanın kendi canı yine kıyamaz insan kardeşine.
Geçmiş olsun canım benimde demir kan hep düşük hamileyken hemotolojiye gittim meğer Akdeniz anemisi taşıyıcıymisim bilmiyordum 7.5 kanla 6 aylık hamileydim nasıl duruyorsun ayakta ddiler bende o serumdam taktılar bende hiç ise yaramadı malesef doğumda kan taktılar iki üniteaynen cnm hayat mücadelesi..
Bu arada demir depolarım da bir düşmüşki
2 hafta önce abime gittim..Dahiliy dru.Covidde geçirdiğim in dedim bir kab vereyim akciğer film çekileyim vs..2 hafta önce çok kötüydüm gerçekten ..Halsizlik yorgunluk üşüme sürekli bir uyku hali vardı..Birde kulaklarımda çınlama başladı acayip.Birazsa depresyona girmiş gibiydim .zaten covid öncesi de demirim biraz düşüktü..İlacım bitti almamıştım..Çayda çok severim..Neyse baktırdım ferritinim 1,04 çıktı ayakda nasıl geziyosun sen dedi abim Geziyomda nasıl geziyom bende bilmiyorum dedim İşe bile yürüyerek gidip gelen ben yürüyemez olmuştum
neyse hemen demire başladık günde 2 sefer..Aslında bir ilaç var serumla takılıyor..Demir için..Çok etkili imiş ama maalesef oda piyasada şansıma yokmuş 2 aydırOnu kullansan bir ayda toparlardın dedi abim..Ama şans işte..
Tanıdık ecZacımıza sorduk gelince haber vercek..Abim rapor çıkarrırz sana dedi..İnşallah piyasaya gelirse ondan yaptırıcam..Gerçekten sağlık gibisi yok..2 haftadır başladım günde 2 kez kullanıyorum demir hapını..İnanın o bile farkettirdi halimi..Biraz olsun kendime geldim..Kahveyi kestim..Çayıda azalttım ..İnşallah bir an önce normale dönerim..
Benim reglim uzun ve yoğun olmaya başladı..Sanırım demirimde ondan böyle çok düşüyor..Zaten kendimi bildim bileli hep düşe r benim demir..bunsefer baya düşmüş..Abim menopoza kadar kullan ilaç dedi..Başka çaresi yok maalesef:/demem o ki sağlık sağlık herşeyin başı..
Aa bende akdeniz anemi taşıyıcısıyı zaten..Bazı kan değerlerimde zaten düşük kimisi yüksek.Geçmiş olsun canım kardesime kardeşimin eşi 1 ay önce böbrek taşı düşürdü çok ağrılı oluyor maalesef
Geçmiş olsun canım benimde demir kan hep düşük hamileyken hemotolojiye gittim meğer Akdeniz anemisi taşıyıcıymisim bilmiyordum 7.5 kanla 6 aylık hamileydim nasıl duruyorsun ayakta ddiler bende o serumdam taktılar bende hiç ise yaramadı malesef doğumda kan taktılar iki ünite
Evet oğlumda talesemi minör benim gibi benim anne tarafımda var malesef hastalık zor ddiler birde oğlun kendi gibiyle biriyle evlenirse sorun olurr ddiler bize iki taşıyıcının çocuğu hasta olabiliyormuşAa bende akdeniz anemi taşıyıcısıyı zaten..Bazı kan değerlerimde zaten düşük kimisi yüksek.
Bizim anne tarafından gelen genetik bir hastalık..Tabiki söylemeyi unuttum..Oda var bendeAbim ve ben annemden almışız bunu..Benim büyük kIzımda da var maalesef
Allahtan hastalığın kendisi değilde taşıyıcısyız..Hastalığı daha zor
Canım Allah şifa versin.aynen cnm hayat mücadelesi..
Bu arada demir depolarım da bir düşmüşki
2 hafta önce abime gittim..Dahiliy dru.Covidde geçirdiğim in dedim bir kab vereyim akciğer film çekileyim vs..2 hafta önce çok kötüydüm gerçekten ..Halsizlik yorgunluk üşüme sürekli bir uyku hali vardı..Birde kulaklarımda çınlama başladı acayip.Birazsa depresyona girmiş gibiydim .zaten covid öncesi de demirim biraz düşüktü..İlacım bitti almamıştım..Çayda çok severim..Neyse baktırdım ferritinim 1,04 çıktı ayakda nasıl geziyosun sen dedi abim Geziyomda nasıl geziyom bende bilmiyorum dedim İşe bile yürüyerek gidip gelen ben yürüyemez olmuştum
neyse hemen demire başladık günde 2 sefer..Aslında bir ilaç var serumla takılıyor..Demir için..Çok etkili imiş ama maalesef oda piyasada şansıma yokmuş 2 aydırOnu kullansan bir ayda toparlardın dedi abim..Ama şans işte..
Tanıdık ecZacımıza sorduk gelince haber vercek..Abim rapor çıkarrırz sana dedi..İnşallah piyasaya gelirse ondan yaptırıcam..Gerçekten sağlık gibisi yok..2 haftadır başladım günde 2 kez kullanıyorum demir hapını..İnanın o bile farkettirdi halimi..Biraz olsun kendime geldim..Kahveyi kestim..Çayıda azalttım ..İnşallah bir an önce normale dönerim..
Benim reglim uzun ve yoğun olmaya başladı..Sanırım demirimde ondan böyle çok düşüyor..Zaten kendimi bildim bileli hep düşe r benim demir..bunsefer baya düşmüş..Abim menopoza kadar kullan ilaç dedi..Başka çaresi yok maalesef:/demem o ki sağlık sağlık herşeyin başı..
En istemeyen bendim sanırım bilirsin sende.tr_lelli bende kızıma kardeş düşünmeye başladım hatta doğum kontrol hapı içiyordum bıraktım.Olursa olsun artık
Aslında hayat şartlarını düşününce insan korkuyor ama ne kadar maddi imkan sağlarsam sağlıyım kardeş eksikliğini gideremeyiz diye düşündüm
Kendi evimede taşındım artık küçük bir bebiş gelirse gelsin
Korkuyorum ama birini büyüttüysem diğerini de büyütürüm heralde
Çok geçmiş olsun canımBen az öncekini size daha önce yazdım ama yarım kalmıştı. Ela akşam saat 10 a yakın midem bulanıyor demeye başladı. Tabi lavaboya gitti peşinden gittim. sonra yattk uykuya daldı bir baktım yeniden uyandı yetiştiremedim banyoya yatak pislendi. Hadi onu toparla yeni çarşaf ser vs tam daldı birdaha su istiyor içmeden su kusuyor..tabi midede birşey kalmadı. Ablama sordum tabi yıllardır çocuk bölümünde çalıştı ablam. Ben ilk defa bu kadar üst üste kusma yaşadım. İlk fazla yedi diye düşünmüştüm. Çünkü genelde fazla yeyince kusma oluyor.
Ardarda olunca sorayım dedim. Ablam birdaha kusarsa götürün serum takılsın dedi. Eşim gerek varmıymışki dedi.ben de dedim sen iki öksürüyor gece hastaneye taşıyorsun ki öksürük beni korkutmuyor. Beni kusma ishal daha çok korkutur..çıktık hemen. Doktor serum takılsın dedi..hemşire iki eline de girdi takamadı. Sonra başkasını çağırdılar koldan girdi.ayy bir de ben hep diyorum kızım iğneden korkma. Ağlama. Azcık acıyıp geçecek. Ağlayacak ama yüzünü buruştırdu tam ağlayamadı da gözyaşı süzüldü kıyamam. Nasıl içim gitti o haline. Eşim de diyor gözümün önünden gitmiyor o hali diyeBir defa da bebekken kan alınırken yaşamıştık o olayı. Eşim yırtmıştı ortalığı.
Bugün eve geldik hala söyleniyordu adam için :) neyse işte güya bugün erken uyuyayım dedim. Eşim de dün hastanddeydi. Sabah işe geç gidecek.
Kızda da enfeksiyon çıktı mikrop kapmış.ilaç verdi doktor. İdrar ve dışkı tahlili istedi onu veremedik. Evde hallederim onu. Ama rahatladı şimdi uyudu. Ben de uyuyacağım yarın inşallsh okurum.
Benimde eşimin ailesi kardesleri öylebabyloading87 ogretmene ben bile sinir oldum cidden .alyos hissetmesin gerisi muhim degil de o uzulurse sknti buyuk .
tr_lelli ben esimin ailesi vefat etti .3 kardesler abisi ablasi baya buyuk ama alakamiz yok gibi .kardes olayina cok kirginim bu yuzden .destek olma olayi cok farkli ne yazik ki .
iki kiz kardes istisnalar haric efsane oluyor ama ona katiliyorum bak
Bereketli olsun ablaSelam kızlar bu gün eşime sabah bir gram altın parası verdim internetten bir gram almış. İnşallah bundan sonra ayda bir gram da böyle alabilirim. Çünkü bazen eşimle birlikte ortak bir yatırımımız olsun istiyorum.
Sabah sabah herkesi evden gönderince günlük proğramımı yapıyorum, sonra mutfakta yapılacak olan işleri düzenliyorum. Yarın için dondurucudan bir tane enginar çıkardım az da geçenden kalan sarma yapraklarını da çıkardım. Soğanlar soguktan yumuşamış balkonda buz olan günlerde buz tutuyorlar iyice kötü olmadan 6 tanesini aldım doğrayıp yagda kavurup kaldırdım yemeklerin içinde koyarım soğanlı yumurta yaparım. Sonra babamın maaş günü onlara poğaça ve fıstık ezmeli kurabiye yaptım. Giyinip bankaya gittim, ordan annemin siparişlerini aldım kendi alış verişimi de tamamlayıp eve geldim. Aldıklarımı yerleştirdim annemlere gidecek olanları paketledim. Yemeğimi yedim size geldim. Kızlar hava çok soguk dışarıda rüzgar var başım ağrıdı.
Anam yüzümüze tükürür cocuklar dslsdkldklsşlkİnşallah olur bacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?