Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ayyy vallahi mesajı okuyunca baktım da gerçekten çok güzel fikirler var teşekkürler burdan arkadaşa

Hergün ne yapsam diye düşünüyorum gerçi benim kızlar çok bişey yemiyor ama yine güzel yemekler var

Selam kızlar, hastalara, hastası olan arkadaşlarıma geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Rabbim yine de geçer dertlerle sınasın kalıcı şifalar versin. Soguk bugün burada daha etkili, yürüyüşe çıkmadım canım hiç istemedi rüzgar beni çok engelliyor. Bir makina çamaşır attım yıkanıyor. Ev derle topla, toz al dış kapıyı sildim çelik kapıyı çok çabuk tozlanıyor rüzgar ne varsa getiriyor. Camlarımı yeni sildim onlarda batmış neyse dursun biraz daha yagmurlar geçince silerim.Dondurucudan çıkardığım enginarı doldurdum yanına da asma yapraklarını sardım buzdolabına koydum hazır olunca iyi oluyor pişiririm bir ara. Bu ara dondurucudan gidiyorum sabah kıyma çıkardım yarın sabah köfte yapıcam onlarıda buzdolabına koyuyorum nasıl iyi oluyorlar. Közlenmiş biber Allah nasip ederse bu sene daha çok koyucam dondurucuya limonlu-sarımsaklı ve sarımsaklı-yogurtlu yapıp hazırlayınca yemeklerin yanında hazır oldu. Sütlaç yaptım akşamları tatlısız olmuyor.Mercimek çorbası sebzeli yaptım yemek olarak az var pilav da var yeter bugün. Bayagı yorulmuşum sabahtan beri ayaktayım şimdi oturdum sizi okuyorum çayım bana eşlik ediyor.

Geçmiş olsun canım antibiyotik veriyorlar kanda enfeksiyon olunca
Amin canım
Ay ben kıyamıyorm hep diyolar biber sür ama
Ben emmeyi sirke sürerek biraktirdim ay her gün duş aldım 3 gün azalta azalta emzik 6 aydan sonra kendi istemedi
Evet daha pahalı oluyor kuponla uyguna geliyor bazen canım

Sana uyar bide listeler hep etli askskks

İyigecelrr bacımlar
Eve geldim sil süpür yaptm
Bayagı bisey attım eski panduflar falan
Odaları elle sildim su hazırlayıp
Seker fasulye pilav yaptım.
Kızla koci geldi
Simit istedi kız gelirken aldım
1 dilim ıspaanaklı gül börek 10 tl
Yufka alsam 1 tepsi yaparım yani o paraya.
Valla evden ise isten eve sıkıldım bu hafta
Cmrtsi görüscez diye anneme de gitmedik

Yufkalarda pahalı canım valla çok 16 olmuştu en son kaç bilmiyorum yarım kg olanı halk ekmek te 9.5 TL idi

İyi geceler,
Çok sağolun hepiniz geçmiş olsun dilekleriniz için.
Mikrop kapması yani enfeksiyon, arkadaşla konuştuk emin olduk o arkadaşın kızlarından. Hatta arkadaş çok üzüldü. Geçen ailecek kustular tabi bizde onu gıda zehirlenmesine bağladık. O gün tavuk yemişler.o gün yiyen herkeste varmış. Gıda zehirlenmesi diye düşündüğümüz için o gün kızı okula gitmeyince görüştük. Kız Elayı çok özledim gidelim demiş hep.,Tabi onların kusması azdı. Onun kızlar iştahlı Ela gibi değilki.bağışıklık sistemi daha kuvvetli. Kusma az olunca da doktora gitmediler. Oysa bu ara bu hastalık çok varmış. O da okuldan kapmıştır.
Üstüste kusma olunca dikkat edin bu günlerde. Onun için anlattım :)
Bugün bende de oldu kusma. Bir kez olduğu için çok üstünde durmadım. Sadece mide bulantısu ilacı, probiyotik ve zinco içtim. Şimdi başım ağrıyor. Uyuduk dinlendik. Eşim de bugüm evdeydi yarın işe gidecek. İnşallah bir sıkıntı olmaz. Araba kullanmamamın zararları :) olursa artık taksiyle giderimm kızı alıp. Hasta şekilde kimseye de bırakılmıyorki. İlaçlar onu bayağı toparladı çok şükür

Selam kızlar bugünlerde bir tık geç uyanmaya başladık iyi oldu dogrusu benim için gün çok erken başlayınca zorluyor
Dün akşam çaya gittik akrabaya kızları çok seviyor bizim kuzuyu oynadı iyi oldu geldik başladım lahana sarmaya bir saate yakın bugün hazır oldu direk pişirdim salçasını kavurup tembellikle geçti pek iş yapmadım teyzeleri çadır almış geldi bugün sürpriz oldu bize de babası alacaktı ona da minik koltuk sipariş ettik
Doğum günü bu ay ortası nasipse kız kardeşim üç sat uzaklıkta ablamda aynı yerdeler oraya gidip bir hafta kalacağız eşimde h sonu gelecek ufak bir kutlama yapalım dedik

yedirenk79 kacırdım mı ben cok gecmis olsun.
Mikrpp varsa kanda antibiyotik veriyorlar .
Toparlar bikac güne
Aynen antibiyotik verdi. Çok şükür iyi şimdi. İştah temelli yok.
Bir de idrar ve dışkı tahlili için tuvalet olayımız maceraydı
Seneye okul başlayınca yansın geceler
Küçük çocuklu annelerin de hali. Hastalığı beraber yaşamak. Tabi bağışıklık sistemim kötü benim. Bebekliğimde iyi beslenmemeye ve anne sütü almamaya bağlıyorum

Ben de okula bu yıl başlatmamakta diretiyorum. Eşim dedi verelim okula gitsin.sende biraz kafa dinlersin. Bunu demesi bile ne bileyim. Sanki kurtuluş okul gibi. Tabiki bu ara izleme olayı çokistiyor. Oyun oynayalım desem bile daha sonra oynayalım izleyeyim sonra oynarız diyor.
Okula gitmeyi de çok istiyor ama şurda 3 ay onu da atlatırız bir şekilde.
Tabi artık ev işlerine de daha fazla vakit ayırdığımdan eskisi kadar zaman yetiremiyorum. Bilemedim hangisi doğru.

Ben de sıradan yemek yaparım hep eskiden severdim çeşit yapmayı. Şimdi hiç uğraşasım gelmiyor. Eşim ayrı yemek secici kızım ayrı yemek secici. Ben zaten ne bulursam yerim, yeterki karnım doydun modundayım öyle olunca da evde çeşit ve yemek olayından uzaklaştım.

Tarhana cipsi bimde aktüel ürünmüş canım. Ama acı biberlisi.

Kitaplar önemli bence, eşimle bana bile çocuk için görüşmeler yaparken kitap listesi vermişti uzman. İçinden 3 kitabı söyledi. Muhakkak okuyun dedi. Ve son görüşmemiz sözlü sınav gibiydi kitaplarla ilgiliydi.
-Çocuğunuza sınır koyma
-Çocuklarımızla cinsellik hakkında nasıl konuşalım (cinsel istismar ile ilgili de çok konuştuk o görüşmede. )
-İdeal anne baba
Her ne kadar hepsini uygulayamasak da bilgi edindiğimiZ ve uykuladığımız şeyler oluyor

Emzik bırakmak cisden daha zor ben bıraktıramıyorum
Parmak da çok zor bayağı zorluyor beni. Ben de ilkokulda hala parmağımı emiyormuşum. Neden kaynaklandığını bilmiyorum ama o zamanlar tabi şimdiki gibi bebek büyütme yoktu. Ama sonuç aynı :)

Geçmiş oldun canısıı

Kardeş konusundan bahsedilmiş, biz 5 kız kardeşiz. Babamdan da erkek kardeş var ama hiç bağımız yok görüşmüyoruz. benim evlenmeden önce tek düşüncem bir tane kızım olmasıydı. Bir çocuk doğururum, ikinci çocuğu da istersem, eğer maddi durumum el verirse evlat edinirim diyordum.Çok şükür Allah dileğimi bir şekilde gerçekleştirdi.
Eminim ben doğursaydım eşim bu konuya girişmezdi. İşte bir şekilde neden oluşuyor Allah istediğini veriyor insanın. Kardeşlerimizle bağımız kuvvetli. Hatta kızı olan kardeşim de ikinci çocuk yapmayı düşünmüyor. Hep ikisi birbirine kardeş gibi destek olsun diyor..inşallah olur. diğer yeğenlerim erkek ve kardeşleri var.
Ben de malesef bu şartlarda ekonomik krizde ve bu yaşımda ikinci çocuğu istemeyenlerdenim.
Allah isteyen herkese versin Çok amin

Ay ben kız büyüdükce kendimden korkar oldum dfdkfdklfdlkş
İns bi delilik yapmam
Hani 3 -5 ay önce kesinlikle olmaz diyordum.
Simdi olmaz ama olursa da bakarız modundayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…