- 21 Ağustos 2015
- 32.133
- 97.528
- 798
- 38
Gecmis olsun cnmaynen cnm hayat mücadelesi..
Bu arada demir depolarım da bir düşmüşki
2 hafta önce abime gittim..Dahiliy dru.Covidde geçirdiğim in dedim bir kab vereyim akciğer film çekileyim vs..2 hafta önce çok kötüydüm gerçekten ..Halsizlik yorgunluk üşüme sürekli bir uyku hali vardı..Birde kulaklarımda çınlama başladı acayip.Birazsa depresyona girmiş gibiydim .zaten covid öncesi de demirim biraz düşüktü..İlacım bitti almamıştım..Çayda çok severim..Neyse baktırdım ferritinim 1,04 çıktı ayakda nasıl geziyosun sen dedi abim Geziyomda nasıl geziyom bende bilmiyorum dedim İşe bile yürüyerek gidip gelen ben yürüyemez olmuştum
neyse hemen demire başladık günde 2 sefer..Aslında bir ilaç var serumla takılıyor..Demir için..Çok etkili imiş ama maalesef oda piyasada şansıma yokmuş 2 aydırOnu kullansan bir ayda toparlardın dedi abim..Ama şans işte..
Tanıdık ecZacımıza sorduk gelince haber vercek..Abim rapor çıkarrırz sana dedi..İnşallah piyasaya gelirse ondan yaptırıcam..Gerçekten sağlık gibisi yok..2 haftadır başladım günde 2 kez kullanıyorum demir hapını..İnanın o bile farkettirdi halimi..Biraz olsun kendime geldim..Kahveyi kestim..Çayıda azalttım ..İnşallah bir an önce normale dönerim..
Benim reglim uzun ve yoğun olmaya başladı..Sanırım demirimde ondan böyle çok düşüyor..Zaten kendimi bildim bileli hep düşe r benim demir..bunsefer baya düşmüş..Abim menopoza kadar kullan ilaç dedi..Başka çaresi yok maalesef:/demem o ki sağlık sağlık herşeyin başı..
Emzik bırakmak cisden daha zor ben bıraktıramıyorumDoktor parmak emme konusu için üst damak öne çıkmaya başlamış emzikmi emiyor dedi. biran önce bıraksın dedi. Acı oje dedi ama almıştım. Deneyemedim bile. Çünkü kendimde denedim öksürük yaptı. Eminim onda da yapar çünkü alerjik öksürüğü var benim gibi. Ne yapsam bilemedim.
Küçük bebeği olanlar şimdiden bıraktırın gerçekten zor oluyor. Emzik sanki daha iyi. Kurtulmak daha kolay oluyor. Keşke ikisini de emmeseler. Bu da yeni bebeği olanlar içinhadi yattım. Kalın sağlıcakla
Çok geçmiş olsun canım eloa.. Rabbim şifalar versin..Ben az öncekini size daha önce yazdım ama yarım kalmıştı. Ela akşam saat 10 a yakın midem bulanıyor demeye başladı. Tabi lavaboya gitti peşinden gittim. sonra yattk uykuya daldı bir baktım yeniden uyandı yetiştiremedim banyoya yatak pislendi. Hadi onu toparla yeni çarşaf ser vs tam daldı birdaha su istiyor içmeden su kusuyor..tabi midede birşey kalmadı. Ablama sordum tabi yıllardır çocuk bölümünde çalıştı ablam. Ben ilk defa bu kadar üst üste kusma yaşadım. İlk fazla yedi diye düşünmüştüm. Çünkü genelde fazla yeyince kusma oluyor.
Ardarda olunca sorayım dedim. Ablam birdaha kusarsa götürün serum takılsın dedi. Eşim gerek varmıymışki dedi.ben de dedim sen iki öksürüyor gece hastaneye taşıyorsun ki öksürük beni korkutmuyor. Beni kusma ishal daha çok korkutur..çıktık hemen. Doktor serum takılsın dedi..hemşire iki eline de girdi takamadı. Sonra başkasını çağırdılar koldan girdi.ayy bir de ben hep diyorum kızım iğneden korkma. Ağlama. Azcık acıyıp geçecek. Ağlayacak ama yüzünü buruştırdu tam ağlayamadı da gözyaşı süzüldü kıyamam. Nasıl içim gitti o haline. Eşim de diyor gözümün önünden gitmiyor o hali diyeBir defa da bebekken kan alınırken yaşamıştık o olayı. Eşim yırtmıştı ortalığı.
Bugün eve geldik hala söyleniyordu adam için :) neyse işte güya bugün erken uyuyayım dedim. Eşim de dün hastanddeydi. Sabah işe geç gidecek.
Kızda da enfeksiyon çıktı mikrop kapmış.ilaç verdi doktor. İdrar ve dışkı tahlili istedi onu veremedik. Evde hallederim onu. Ama rahatladı şimdi uyudu. Ben de uyuyacağım yarın inşallsh okurum.
Sağolasın canım..Canım Allah şifa versin.
Sen yine beslenmene ilaçlarına falan dikkat et.
Malesef bunlar eksildiginde depresyona da sebep oluyor.
Benide dvit. Suya atilan vit. Toparlamasti.
Değerlerim iyi dvit. hariç.
O da genelde herkesde düşük çıkıyor malesef.
Sağolasın canım..Gecmis olsun cnm
Ben iki kzıımdada emziğin üstüne pul biber sürmüştüm.. Biraz ağzı yanında attı ikisi de..Emzik bırakmak cisden daha zor ben bıraktıramıyorum
Ay ben kıyamıyorm hep diyolar biber sür amaBen iki kzıımdada emziğin üstüne pul biber sürmüştüm.. Biraz ağzı yanında attı ikisi de..
Diğer emziğinde tepesini kesmiştim:)
Emerken farkedince ağzından atıyordu..
Allah'tan benim iki kızımda kolay bırakmıştı.. zorlamadılar beni bu konuda şükür.
Ya bence de sürmee,yazıkkAy ben kıyamıyorm hep diyolar biber sür ama
BEn arkadasın bebeği icin ona verelim bak aglıyormus falan diyorum.Ya bence de sürmee,yazıkk
Psikolog ırmak kerimoğlu (annepsikolog) var kadını çok seviyorum ben hatta online olarak danışmanlık da aldım bazı konularda kendisinden ,emzik bırakma yazısına bir göz atın. İnstagramda da takip edebilirisn,çok güzel paylaşımları var
Emzik.. Ne senle, ne de sensiz..
Psikoloji ve çocuk gelişimi, anne baba olmak, çocuklarda psikolojik sorunlar ve çözümleri, gelişim aşamaları ile ilgili bir blogpsikologirmakkerimoglu.blogspot.com
Bu yazıda da önce anne hazır olmalı diyor zaten,o zaman siz hazır olduğunız da yaparsınız zatenBEn arkadasın bebeği icin ona verelim bak aglıyormus falan diyorum.
Ben bebek değilim anne diyip cıkarıyor 10 sn sonra geri istiyor.
Emzik benim konfor alanım :)
Benim bu alandan vazgecmem lazım önce:)
Yok ya est.iyiki veriyorsunuz öneriler.babyloading87 bir de emzik bırakma diye bir hikaye kitabı gördüm çocuklar için, ama içeriğini bilmiyorum önce bi okumak lazım tabi.siz kitap okumayı seviyorsunuz ya oradan aklıma geldi.
Ben de devamlı önerici verici gibiyim bu grupta valla ukalalıktan değil paylaşmayı seviyorum ki sizlerden çok şey öğreniyorum,ben sadece sizler gibi her gün yazMayı günlük olanı anlatmayı beceremiyorumumarım kimseyi rahatsız etmiyorumdur
Hepimiz de öyle,ben lise de öğretmenim ama küçük çocuk bambaşkaymış ben de okuyarak izleyerek öğrenmeye çalışıyorum. Ailede alay konusuyum, çocupa tv izletmedim çikolata vermedim diye adım pimpirikli olduYok ya est.iyiki veriyorsunuz öneriler.
Benim anneliğim kitaplara dayalı,etrafımda cünkü bolca geleneksel annelik var,onların amann biz sizi böyle mi büyüttük sıgınmaları var.
O yüzden bilincli anneliğe acım.
2 yasdan sonra sunu anladım tv konusu evdeki anne icin cok zor.Oyalamak icin akla karayı seciyorum aksamları.Hepimiz de öyle,ben lise de öğretmenim ama küçük çocuk bambaşkaymış ben de okuyarak izleyerek öğrenmeye çalışıyorum. Ailede alay konusuyum, çocupa tv izletmedim çikolata vermedim diye adım pimpirikli oldu
Ya tabi ki de,devamlı evde olunca zor ki zaten 2.5 taştan sonra günde 20 dk izliyor. Ama 1 yaşında açmadım ben. Bir de ben bu doğru bu yanlış demem benim hayat dinamiğime göre doğrusu bu. Herkes en rahat olcağı kendisine en doğru olacak eşkilde yetiştirmeli çocuğunu. Bu işte tek doğru yok ,çocuğun mizacı var,senin hayat şartların var,maddi durumun var, senin kişiliğin var,sana yardım eden aile büyüklerinin olması var, var da var yani2 yasdan sonra sunu anladım tv konusu evdeki anne icin cok zor.Oyalamak icin akla karayı seciyorum aksamları.
Kres bu konuda cok yarar sagladı bize.
Abur cubur konusunda ben de katıyım alternatifler üretmeye calısıyorum.
Bilmiyorm icim cızz ediyor o cikolata yediğinde falan.
Evde abudik gubidik bisürü sey var ,tarhana cipsleri,humm kurabiyeler.Maddi imkanım el verdiğince bunları sunmak istiyorum.
Cikolatayı da yiyecek tabiki ama yese de iyisini yesin istiyorum.
Bu da ciddi maliyet.2-3 cocugum olsa bunları sunamam sanırım.
Kesinlikle.Ya tabi ki de,devamlı evde olunca zor ki zaten 2.5 taştan sonra günde 20 dk izliyor. Ama 1 yaşında açmadım ben. Bir de ben bu doğru bu yanlış demem benim hayat dinamiğime göre doğrusu bu. Herkes en rahat olcağı kendisine en doğru olacak eşkilde yetiştirmeli çocuğunu. Bu işte tek doğru yok ,çocuğun mizacı var,senin hayat şartların var,maddi durumun var, senin kişiliğin var,sana yardım eden aile büyüklerinin olması var, var da var yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?