Küçük Düşün Büyük Olsun!

Geçmiş olsun canım omron kullandık biz babaanneye yıllarca iyidir o marka
Bizdede oyuncak günü var pahalı şeyleri yollayamiyorum bende isteyen olur bazı ailelerin durumları çok iyi değil zaten aidat 120 TL bizde misal gününü geçiren aileler oluyor ogretmen utana sıkıla yazıyor birde oğlun geçen ddi oyuncak gününde bir arkadasi ozmo oyuncağı var onu getiriyor ddi acaba oyuncağı yokmu dfim üzüldüm ama geçen biri bı oyuncak getirmiş söyledi bizimki ister gibi oluyordu benzer biseyi var almadım anlattım niye almadığımı

Ahh ya kıyyamam yoktur belki.
Yani bizimki de cok lüx bi okul değil.Orta halli ama bazı oyuncakları söylüyor deli paralar.
O oyuncakları yollama yani okula.

yedirenk79 geçmiş olsun canım ben uzun yıllardır tansiyon hastasıyım benim yüksek senin belirtilerin düşük tansiyon, benim mesela yükseldiğinde ense kökümden başlıyan baş ağrısı oluyor. Doktora gidip holter takılıp takib edilmesi lazım umarım ciddi birşey yoktur. Kızlar çocuklarım okul öncesi eğitime giderken öğretmeni bir gün boş şampuan şişesi istemiş etkinlik yapmak için annenin biri oldukça pahalı markanın bir şampuanını dolu olarak yollamış öğretmen bizi ertesi gün topladı lütfen ben masraf olmasın diye istedim dedi. Çok şaşırmıştım böyle birşeyi neden yaparlar hala anlamam.
Bu gün canım mücver istedi hazırladım buzdolabına koydum akşama kızartırım, tavuk suyuna çorba yaptım, biraz da az az kalan yemeklerim var yogurt ve mezeler de var yeter bu gün. Telden çamaşırları toplucam vallahi zor geliyor rüzgardan dolanmışlar birbirine onları toplar katlarım. Saçımı boyamam lazım boyamı aldım ama hava çok soguk nasıl boyucam bilmiyorum boya kafamda ıslak durunca çok üşüyorum.Neyse havalar biraz ısınsın öyle boyayım.

Ahh ya kıyyamam yoktur belki.
Yani bizimki de cok lüx bi okul değil.Orta halli ama bazı oyuncakları söylüyor deli paralar.
O oyuncakları yollama yani okula.
Haklısın ama şöyle bir sıkıntı oluyor bazen. Bizim okulda haftada bir gün oyuncak günü var, o gün o oyuncağı seçiyor o pahalı götürmeyelim denmiyor, bazen oyunla başka şey seçmesini sağlıyorum ama özellikle bebek falan olunca çocuğa göre hepsi bebek, o pahalı götürme denmiyor. Ama sizde oyuncak götürme günü yokmuş o zaman izin vermemeliler

Selam kızlar,
Oturdum az önce. Kız izlerken ben de toparladım. Kahvaltı sonrası biraz oynadık.
Çamaşır attım. Hızlı marketten sipariş geçecektim. Teslimat ücreti çıkmış o da neeee. 15 tl saatlik indirimdi. İhtiyacımı alayım dedim. Sonra teslimat ücretini görünce vazgeçtim. Zaten 20 tl indirimim var yarın son gün. Gün içinde bakarım.
Hava yağmurlu. Birşey yapamıyoruz.
Kıza hediye bakıyordum. Bu yıl kavuşma günümüzde istediği birşeyi alayım dedim. Haftaya pazartesi bakalım. Bu yıl da böyle kutlayalım. Sabah sordum sana hediye ne alayım ne istersin. Piyano dedi
Ona para biriktireceğiz dedim.zaten hevesi var 5 yaş sonrası düşünüyoruz.
Şemsiye istiyordu. Çok seviyor yağmurda şemsiye yağmur botuyla ohh.
Biraz sonra mantı yapacağım. Kendime de bir yemek ayarlarım. Bu günde böyle geçer.

Selam kızlar oglusu okula bırakıp geldim sabah bir ortalık toplamıştım onu bırakıp şoka gittim ciğer ekmek spagetti 21 verdim akşama ciğer sote spagetti yoğurt turşu var oglus ciğer yemiyor çorba yaparım birde ona sabah süt aldım mayaladım çıkmadan çamaşır toplancak tam kurulmamışgelince duşa kabin lavabo klozet yıkadım küçük wc yi temizledim duşakabin sirke bulaşık sabunu ile yıkadım cillop gibim oldunamaz kıldım az buralara bakım ddim kahve içiyorum hemev ne sessiz kuşum olmayınca bugün yaşlılar günü için etkinlik olcak tesbih kıyafet vs yolladik velilerle

Aynen bizde yok oyuncak günü.
Ögretmene sordm bugun,aslında getirse de giriste alıyoruz kavga cıkıyor dedi.
Gözden kacmıs olabilir dedi.

Allah kabul etsin bacım

Slm bacımlar
Kızı gidelim birlikte alalım dedi koci
Oyun parkı diye tutturdu girdik
45 tl oyun parkı
15 tl akülü araba
Marketten kuskus,Türk kahvesi,su,2 tane filtre kahve 28 tl bıraktım
Kıza yarım avokoda yedirdim gelince cünkü yemegimiz yok
Lahmacun cıkardm buzluktan ayranla yer.
Bana da dolma var dünden,kızda kuru dolma seviyor kaktırırım

İyi geceler herkese,
Kızı bugün serbest bıraktım. Uyku saati falan demedim en son saat 23:20 de sızdı.
Gündüz fırında sütlaç yaptım. Mantı için hamur yoğurdum. Trendyoldan sipariş geçtim. Teslim ücreti 60 tl üzeri yokmuş. Un havuç marul kremşanti çikolata sos kıza tek tük birşeyler aldım. Sonra kapı çalındı. Kapıya bırakmış poşeti baktım yanlış seslendim yanlış getirmişsiniz duymadı bindi asansöre. Neyse kaldımmı unsuz. Mantı açacağım un yok un zulo yapın diyen ben değilmiydim evde un yok yavv
Canlı desteğe yazdım. Paramı iade etmişler. Sanıyorum gelecek. Tekrar yazdım. İndirimim vardı yeniden tanımlanmadı bu nasıl iştir. Ve madur kaldım acil lazımdı diye. Birşey yapamıyoruz sistemin tanımladığı birşey dediler. Neyse aradım müşteri hizmetlerini. 10 tl tanımlarım dedi. Gelip iade alsınlar bıraktıklarını dedim. Onlar sizde kalacak özür amaçlı dedi. Hiçbirini de kullanmıyorum neyse dedim. İki tane hacışakir şampuan bir tane cif bir de tursil çamaşır deterjanı. 80 tl lik bir fişi vardı.
Tabi marketle de görüştüm. Bu konu trendyolun kuryesiyle alakalı bizimle alakalı değil dedi. Artık fişi kime kesiliyor bilmiyırum. Gelip almadılar ürünleri.
Yeniden sipariş geçeyim dedim.aynı ürünler aynı gün sipariş geçilemiyormuş. Unun fiyatı indirimli gayet iyiydi. Öyle olunca ben de başka marketten ihtiyaçlarımı aldım. Tuzsuz şampuan, çikolata sos, ıvır zıvır. 50 tl civarı tuttu. Eşimin indirimi vardı günü geçmiş. Hay Allahım dedim. Biz indirim kovalayalım adamlar olanı da kullanmasın Unu da belki yarın getirden alırım. 30 tl indirimim vardı. Hala geçerli olursa..
İstegelsinin psikolog filmi reklamındaki gibiyim
Ela da öğrenmiş getir bi mutluluk şarkısını söylüyor sipariş gelince getirmi anne diyor :)
Neyse öyle bir şekilde geçti gün. Elayla da ilgilenemedim sonra konuştum onunla vakit geçirdik biraz. Mantı da kaldı.
Eşim yemek yapma demişti yemeğe götürdü bizi. Zaten kapuska yapacaktım evde yemezdi kesin.
Kıza kalem alacağım sözü vermişti. Yemekten sonra onu aldık. Geldik eve.

Sağol canım. Bugün su içmeyi artırdım gayet iyi geçti. Yıllar önce doktora gitmiştim. Takibe almıştı. Genel olarak düşük tansiyonlusun su içmeyi artır demişti. Ve çok iyi gelmişti. Ama tabi şimdi yaşım ilerleyince ister istemez hemen acaba farklı birşeymi var diye düşünüyorum.
Bir de Ela var evde yalnızız.düşük tansiyondan bayılmışlığım bile olmuştu yıllar önce. Hemen gözüm kararıyor.
Elaya öğrettim telefonla babasını aramayı. Olur da ani birşey olursa ağlamadan ararsın dedim. Bugün kaç defa aradı babasını bir defasında da arkadaşı aramış. Son aramada o vardı
Geçmiş olsun sana da canım. Yüksek tansiyon daha da korkutuyor beni. Yaş ilerleyince o da olacak tabi.

Günaydınlar
2 günde 160 tl kızın etkinliğine harcamısım ayak üstü
Bugun alıp dogruca eve gitcem.
Dün su günü diye tiyatro izlemisler.
Beni tiyatroya götürür müsün diyo:)
Hep istek halinde.
Dün parkda kostu kudurdu kudurdu cıkarken ben pempe parka gitmek istiyordm diyo
Büyük parkur alanına istiyormus babanla gidiyoruz oraya dedim Alyacım
Bursanın bi ucu.
45 tl patpat siparisi verdim
Aksam yemegimiz yok yine.
Bezelye yapcam.
Salonun camları silcem bide.

Arkadaşım aradı bu gün, eşi ameliyatlı görüşemiyoruz bir saatten fazla konuştuk çok iyi geldi. Dondurucuya asma yapragından kuru patlıcan ve biberden oluşan bir dondurma kutusu dolma ramazanlık hazırlayıp koydum çok az da küçük tencereye hazırladım buzdolabına koydum hafta sonu pişiririm. Bir arada köfte yapıp koymak istiyorum hazır iyi oluyor. Ama havadan herhalde kollarım agrıyor uykum geliyor. Bugünlerde burada hava çok fırtınalı çamaşır asıp toplamak dert oldu bu gün iki makina yıkadım astım hem üşüdüm birde mandalların birkaçını aşagıya düşürdüm rüzgarda zaptedemiyorum elimdekileri. Dondurucunun üç çekmecesini çıkarıp temizledim tekrar yerleştirdim ne var ne yok diye baktım kalan iki çekmecesini ellemedim ellerim dondu. Bazen hazırlayıp koyduklarımı unutuyorum 2 paket bamya ve bezelye kalmış, közlenmiş biber ve patlıcan da ikisinden toplam 5 paket kalmış ekmekte koyuyorum ben 4 tanede ekmek var. Küçük kızım semizotu seviyor diye iki büyük paket semizotu ve iki büyük enginar varmış yeni yılda metrodan aldığım etler 4 paket kuşbaşı var et stogu iyi sebze stogu da tamam dedim dondurucudan devam edicem. Herşey çok pahalı bir de yazdan musakkalık kızarttığım patlıcanlardan da var. Ramazan öncesi hazırlıkları tamamlamaya çalışıyorum Makbule yine ramazan başında sipariş geçerim. Arkadaşım bu gün telefonda diyor hurma çok pahalı diyor. Evet sadece hurma değil herşey çok pahalı dedim. Bu gün dünden kalanlar var isterlerse sadece ya makarna ya da mantı haşlarım ya da patates kızartırım yeter yorulmuşum.

Selam kızlar bugün temizlik yaptım sil supur yaptım esim geç uyumuş onu bekledim oglusu okula bıraktım camlari sildim komple nevresim değiştim mutfağın bir yolluğu yıkadım astım içeri tarafa namaz kıldım oglusu bıraktım esim ödeme bekliyor hala çok nakitim yok kicuk kaşar iki adet 6 li yumurta indirim vardı türk kahvesi ekmek 50 tuttu nohut ıslandım sabah onu attım ocağa pişiyor pilav turşu yoğurt var yeter

Benim buzlukta bitmiş kırmızı biber koymuşum nolcak biber yatcak ıs gibi
Bişey kalmamış buzdolabına var biraz eritip silcem fişini çekip

Ayy resmen gelemiyorum
Halam burda onunla vakit geciriyorum
Bugün bende kuran okudu sagolsun
Kızıma patik yaptı burdayken ip aldım bende bugün hadi dedim dışarı cikalim ipciye soktum almam istemem dedi zorla aldım.
2 gündürde çörekler, keteler, tatlılar costum.
Halam seviyo cay sofrasını
Halam 2 hafta kalsa ben 5 kilo alırım halamla kesin

Camlarımı sildim 2 tane 2 tane derken
Bugün kızın kiyafetlerinden ayırdıklarımi birinin torunu için verdim o ablaninda durumu iyi diil kirada eşi hala çalışıyor emekliligi yok.
Ona erzak yaptım onun da nasibiymis aklıma gelmemişti o abla .
Diğer 2 taneyi çek olarak vericez eşimle öyle konuştuk.
Fitreleri veririz.

1000 tane ihlas çektim.
Süpür sil topla yıka bitmeyen dünyalık işler.

İyi geceler,
İyi uykular
Sabah standar saat 10:00 da uyandık. Kalk kahvaltı yap topla. Saat 12. Arkadaşla dışarı çıkacaktık. Hem çocuklar hava alır dedik. Gittik arkadaş turşu bidonu alacaktı. Bana da turşu yaparmısın çok beceremiyorum drmişti. İndik onur marketten salatalık aldım 7 tl. Çıktık siteden. Bebek arabasıyla gittik. Soğuk ve mesafe var. 4 yaşını geçti gerektiğinde hala kullanıyorum ayakları yere deyinceye kadar devam :)) zaten ben istemesem kendi istiyor.
Arkadaşın kız mağazaya girince bastı kıyameti. Ben kavanoz baktım. Kıza mickey mause lu tabak aldım. Görünce hemen bayıldı istedi zaten. Baloncuk köpük aldım. 13 tl ödedim. Arkadaş dışarı da bekledi. Acele çıktım.
Arkadaşa geçtik. Yaptık. Çıkınca bir yere uğradım. İki kavanoz aldım. Ela da birkaç toka aldı. 74 tl. Bugün harcamalı gündü. Getirden un aldım. 30 tl indirim vardı.
Akşam da kadeh bardak aldım. 70 tl.
Birikim topiği değil harcama topiği oldu sanki
Neyse eve geldik. Birşeyler atıştırdık. Çamaşır katladım. Mantıya giriştim. Özbek mantısı ve bizim mantıdan yaptım. Ayy ne uğraşlı minik minik uğraş. Zaten kız özbek mantısı yiyor diğerini yemiyor :)
Eşim geldi yemek yedik. Kızla duşa girdik. Öyle uyuya kalmışız banyo sonrası.

Kitaplarım bugün geldi. Gece için kitap okuma ışığı almıştım. Zaten bu ara hep kızın odasında uyuyorum. Rahatça kitap da okuyorum. Ela da kitabı led ışıkla okutuyor Onun da kitabı vardı siparişlerde. Ela okulu keşfediyor isimli kitap. Gerçekten güzel seriymiş. Beğendim. Arkadaşın kızına hediye almıştım. Ela da istedi. Ela diye istiyormuş :)

Abla günaydın, ben dondurucuya bir şeyler koyarken telefonuma not alıyorum, 3 poşet barbunya, 5 poşet köz patlıcan gibi. Kullandıkça da güncelliyorum, hem neyden ne kadar kalmış görebiliyorum hem de yemek yapacağım zaman bakıp şunu yapabilirim diye fikir oluyor. Belki sen de yapmak istersin, sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…