Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gunaydinnnn
Güne himhizli başladım.
3 poşet çöp attım (eski ayakkabi kutuları, fişler,deterjan kapları falan eledimde eledim ferahladim valla)
Dün ayakkabiligi düzenledim.

1 ayakkabım var önü tasli 50tl mi ne almistim burdan Bi ayakkabicidan asla atamiyorum çok seviyorum.
2 taşı düşmüş taş aricam ona atmicam
Aynisini bulsam alicam bulamiyorum. Bakicam yine aldığım mağazaya Bi 5 senesi var.
Aşırı rahat ve herseyin altına gidiyor
Bir tanede böyle 11 senelik botum var salı pazarından almıştım ne derisi döküldü ne su geçirdi ne bozuldu formu. Onuda kotla, kumasla herseyle kombinliyorum.
Boyle parcalar benim jokerim.
Bazen şans verin kızlar aşırı iyi çıkıyorlar.
Bunlar demirbaslar yirtilmasinlar yaw.
Zor bulurum, zor begenirim ama tepe tepede kullanırım icime sinerek aldığımı.

Banyoyu temizledim.
Dolap içlerini, kabinde raf var onun kireclerini falan.
Cif , dusjeli ve mavi cam suyundan alicam.
Eksik listeme ekledim sonuncuları kullanmaya başlamışım.

25tl yemek kuponu var yine profiterol yicez sanirim
Oğlan yine al dedi 5 top yedi akşam.
27tl gelecek yarım kilosu valla indirimler sagolsun.

Anneme 8bin TL kalmıştı anneannemden dün gidip çektiler hepsiyle dolar almış al şunu harçlık yap kendine bisi al asla demez anneme tavırlıyım biraz.
Yani 200tl versen incilerin dökülmez.
Soylicem ama normalde asla para istemem ama soylicem içimde kalmasın

Anneme 8bin TL kalmıştı anneannemden dün gidip çektiler hepsiyle dolar almış al şunu harçlık yap kendine bisi al asla demez anneme tavırlıyım biraz.
Cidden mi ya
Hani 200 ser tl torunlara ver bari.
Ay masallah zaten iyi maas giriyor evlerine daha ne para yapması ya,evin var barkın var.
Valla annem babamın verdiği harclıklardan bana taksi parası veriyor her cmrtsi 100 tl .Var param diyorm .
Olsn kıza al biseyler der.
Hakkını yiyemem o konuda.

Bizmkide aynı hiç demez
Kızım başın Sıkışır Kocandan gizli bişey alırsın yok
Baby çalışsam annem benden daha kendine para bekler
Benimde 10 yıldır giydiğim ayakkabı var eskimiyor taş gibi maşallah gitmiyorum da iyi bi markanın sporuydu
Şimdi alamam yani
Gözün gibi bak çok pahalanmıs

Bende gördüm bu ara fenomenlerde var hep uçmuş fiyatı istiyordum göçmen kızı kullanıyor görüyorum heo
Sekreterim arkadaşım bende gördü fritözü internette bakmış çok arttı dedi eşi sonra ona kumtelin ürününü almış biraz daha küçük bir boyutu 3 kilolukmuş ama çok memnun fiyatını sormadım ama seninkinden daha hesaplı dedi. İstersen kumtele bir bak arkadaşım çok memnun.

Bugün günüm bir başladı pir başladı sabah evden ev halkını gönderdikten sonra ilk işim poğaça ve kurabiye hamuru tutmak oldu. Annem ve babam için yapıyorum her hafta fiks. Onları fırında pişirirken kahvaltı kaplarından biten az kalan peynir zeytin kaplarını düzenledim yıkadım tekrardan doldurdum bayagı zamanımı aldı yerine yerleştirdim. Pişenleri biraz soğusunlar diye mutfak bangosuna bıraktım. Evi elektrikliye tuttum paspas çektim. Pişirdiklerim soğumuş onları kaplarına koydum amcama da koydum. Eşim aradı ev kirada diye vergi dairesine bildirmem gerekiyormuş, eşim arkadaşımla görüşmüş gittim sağolsun ilgilendi ama kredili ödeme oldugu için bankaya da gitmem gerekiyormuş bankaya gittim işimi hallettim ordan annemlerin kasabına gittim kıyma aldım 135 tl olmuş bir kilosu. Tekrar vergi dairesine döndüm işlemleri halletti arkadaşım kredi kartıyla ödemeyi de yaptım. Sonra onun yemek saatiydi pideciye götürdüm ama bana çok iyi geldi Allahım havada bir güzel içimde farklı bir duygu çiçekler açtı her yanımda eve çok mutlu geldim uzun zamandır böyle dışarıda bir gün geçirmemiştim. Cumamız mübarek olsun kızlar.

Vermedi valla
Soylicem lafımı

Ben seviyorum bendekileri hepsini içime sinerek almıştım.
Çok bakınirim, kolay kolay begenmem, baya gezerim bisi alırken ama senelerce giyerim.
İçime sinmesi önemli.

Allah vicdan versin ne diyim.
Ben evlatlarıma veririm ayirmamda.
Alyosa oyuncaklar vs alıyoruz ya oğlan bisi istemez genelde.
Ama onada kıyafet vs kaliteli almaya çalışıyorum.
Kulaklık istiyor oyuncu kulaklığı biraz biriktirdi üzerini tamamlicam sözüm var karne hediyesi.
Canta vs aldım adidas, hummel yani birine bisi alıp ötekine hiç bisi almasam ben rahat uyuyamam.

Annem parayı sever ama asla kimseye yardım etmeyi sevmezler.
Ben birilerine bisiler alsam versem hiç anneme söylemem.
Ona bile yorum yapıyor, istemiyor vermemi.
Ama benim içim böyle rahat ediyor.
Hatta akşam eşimle konuştuk kiracının kirası çok az bir meblağ
Eşim diyorki belki onun duasıyla böyle bereketli paramız diyor.
Kimin kime duası kabul olacak Allah bilir.
Rabbım merhamet duygusunu herkese nasip etsin.

Valla sen kullanıcı olarak yorum yapmasaydin bana bende cesaret edip alamazdım
Yani güzel mi çıkar diye tereddutde kalırdım.
Sağolasin iyiki almışım
Arkadaşım gördü bugün sordu o da alacak.

Selamm
10.30 gibi arkadaşım aradı musaitmisin diye
40larimiz karismisti onunla alyosun kankisi
Dedim gel.
Hemen kek yaptım, haşlanmış brokoli falan vardi salatasini yaptım, milföy yaptım sarmada vardi.
Profiterolde siparis verdim.
Evi süpürdüm, toz aldım falan derken geldi 12.30 gibi arkadaş.
Kızlar oynadı (ayy kızlar diyorum hala şaka gibi geliyor ya kulağa bir kızım var ve arkadaşı var çok şükür)
Kahveye kalmadı cocuklar okuldan gelcek dedi.
4 gibi gitti.
Alyosda anneme kacti
Ne yok?
Yemek
Pilav var köfte yapicam şimdi hemen sipsak.
Bugunde böyle olsun.

Ayy şunu anladım ki istemediğim biri geleceği zaman asla isim bitmiyor
Ama sevdiğim insanlar geleceği zaman 2 saatte hem evi temizleyip hem ortaya bisiler cikariyorum
Valla insanların enerjileri çok önemli.

700 tane ihlas cekicem daha.
300 cektim sabah kaldı 700 çekerim Allahin izniyle otururken akşam.
Dus aldım.
Ortalığı topladım dağıttı kızlar

Yarin eşimi kandirirsam dışarı çıkalım az kiz hava alsın
Akşam maçı varmış.
Bende durumlar böyle kizlar

İyi geceler,
Sabah kız 8 de uyandı beni de uyandırdı tabi :) hemen bir çılgınlık yaptım dedim gidelimmi uzaklara gezmeye ooo hemen oleeeeyyy dedi yatakta hoplayıp dönüyor oley diyerek. Gezmek olsun ona, gezginci yay burcu.
Evi toparladım, saat 10 gibi çıktık. Simit sarayına gittik orada kahvaltı yaptık. Zaten iki gündür getirden simit siparişi veriyordu artık telefonumda getiri de biliyor.
Simit sarayında oturduk sonra metrobüse oradan marmaraya bindik. Sirkeciye gittik. Eminönüne gittim. Denedim bakalım bebek arabasız nasıl olacak diye. Şarkhana gittik gezdik biraz. Tabi hoşuna gitti orası. Kimin kızı ama hiç eski tadı yok oraların ve sakindi zaten. Tabi ekonomi böyle olunca malesef tadı olmaz. Kıza tokalar kolye aldım, sağolsun adam kıza iki bileklik hediye etti. Sonra baloncuk köpüğü sordum. Adam ısrarla verdim para almadı. Allah bin bereket versin. Atlı karınca istedi. Almadım 70 tl di. Ona daha o yükken aldığım birşeydi ama kırdı. Attım. Keşke vermeseymişim. Neyse bakalım alırım belki sonra. Gitti peri kanadı istedi. Neye kullanayım şimdi onu, evde kalabalık gibi sanki. Zaten kendime ve eve birşey alamadım. Yine klasik parayı ona harcadım döndüm
Çıkışta eski işyerime arkadaşın yanına uğradım. Kıza çikolata gofret almış sağolsun.Eski işyerimden İki telefon kılıfı aldım para verdim almadılar. Arkadaşla dışarı çıktık kahve içtik. Elaya patates kızartması limonata söyledi. Biraz muhabbet ettik. Tabi Elanım çenesinden az bişey :)
Online satış muhasebesinde çalışıyordum. Arkadaş dedi evde yapabilirsin fatura olayı eskisi gibi zor değil daha kolay, e-fatura çok rahat, online satış yaparsan yardımcı olurum dedi. ( bu konuda bayağı bilgili ve tecrübeli)
Oradan çıktık, eşimin işyerine geçtik tranvayla. Orada da Elaya birşeyler verdi aşçı kadın. Oradan çıktık,arkadaşa başsağlığına gittik.Eve dönerken yolda uyudu Ela.
Bugün de böyle harcamalı gündü. Hesaplamadım ne kadar harcadığımı.

Hey masallah cocukla enerjine saglık
Ben metroya falan binmedim ama avmye gidiyoruz taksyle onda bile kendimi zor atıyorm eve
Üzerimden tır gecmis gibi oluyor
Cocuk da ögrendi artık eve girince kahve basıp 10 dk oturup bos bos bakıyorm etrafa

Slmlar
Okuldan kız geldi koci erken almıs tabi
Benimde dantel mutfak pecetelerim vardı 10lu ceyizden onları koymustm gardolapsa,satılmıs öglen ,sömentablosu vardı onu da hediye yolluycm kargosunu yapıyordm
Tabi kız erken gelince carsı karıstı
Anamın el islerini alıp alıp oaraya buraya yayıyo falan
Halıları topladım mopla gectim,elle pazar silerim artık
Süpürge attım
Etsuyu eve haslama et vardı onun birazıyla bulgur pilavı yaptm Alyaya
Kendime de tantuni gibi yaptm öyle yedik
Kardesim oglan icin kahvaltı verecekmis yer ayırtmıs dısarıda
Pazar oraya gideriz
Bugun evdeler babayla.
Bende erken ıyumusum dikildim bu saatte

Ev bayagı rahatladı bu satıslarla
Ay komidinin bi cekmecesi bosaıldı,özellikle bisey koymuyırm
Actıkca icim acılıyor bos görünce
Ama baza altları dolu
Bide su ceyizlikleri elicwm
1 er takım Alyaya kaldırırım hatıra kalanı koycam satısa
Dantel seccade örmüs kadın ya
Kaplatmıs onu falan
Kız dedim dantel seccade nedir artık isin mi yoktu skskkdks

Selam..

Akşam eşimin maçı vardı arkadaşımla msjlasmistik eşi vardiyali çalışıyor gel gece calisiyo bu hafta dedi.
Eşim bıraktı 21.30da 23.30da da aldı
Ama zaman nasıl geçti hiç anlamadık.
Evden kek, milföyleri götürdüm.
Profiterol siparisi verdim hemen onu, meyve suyu ve muz da koydum.
Böyle arkadaş dostlar başına diyo ya biz hep imece usulüyuz arkadaşlarla iyiki varlar.
Elinde börek açıp getirmişti bu arkadaşım bana.
Outlete gideyim çocuklara yine kiyafet alicam hediye inşallah.

Akşam 5 de avm yapicaz eşim derneğe çıktı
5 de hazır olun dedi.
Orda yeriz yine.
Bu sefer kızın arabasını goturucem uyuyakalıyor yoksa dönmek zorunda kalıyoruz erkenden.
Biraz mağaza gezicem bu sefer.

Anneme triplendim akşam.
İnsan al kızım şunu der dedim.
Her ay 500tl kira alacak (böluştular kirayi)
Gelen kirayı vericem sana üstüne bisiler al dedi dur bakalım.
500tl 500tldir tshrt ve pant. İhtiyacım var.

Babam 1.5 kilo kadar Kuşbaşı 1.5kilo kadarda kiyma almış bize.
Bizde 1er kilo alicaz ramazanda baya goturur bizi.

Kıyafetleri goturdugum ablanin kızı yazdı sabah dua ediyor oncekileri hep giydirdim dedi.
Storylerde goruyordum zaten galiba durumu iyi diil kiradalar ztn çünkü pelus mont falan vermiştim hep onları giydirdi kış boyu hatta çocuk üşür bunla ya diye düşünmüştüm gördüğümde karda falan.
Evdeki montuda vericem seneye giydirir.

Birilerinin işini görsün yeter.

10tl kupon vardi oğlan simit pogaca istedi siparis verdik.
21tl tuttu indirimle

Evi süpürüp ortalık toplamam lazım ver mehteriii..

Kızlar bir supriz yapıp mayısta arabayı değişebilir.
Aksam hesap yaptik araba 350bin ediyor.
200bin lazim ama 100bin faiz ödüyoruz öyle kredi çekersek
Bizim 50bin kadar dolarimiz var.
(Eşim gün parasını dolar yapmıştı üstüne 1000dolar daha atmis) 50 bin ediyor yani.
97bin falan benim atalar yapıyor.
50binde bir şekilde buluruz patrondan rica edicez falan.
Sıfır kredi 550bine araba almayı düşünüyoruz
Sanirim peugeot 3008 düşünüyor esim
Ya da tiguan bu sefer az kilometreli 2. El alicam diyor bilmem pek inanasım gelmedi hep sıfır aliyor.
Ama paramız yetmez sifira.

Benim karımda şu bana 3 ata fazla alacak geri verirken atalarımı.
Faiz ödemektense böyle düşündük
Hayırlısı bakalım piyasa nolur tabi kesin belli diil.
Akşam öyle Bi plan yaptık.

Gün bitiyor 2 ay sonra
Eşim tekrar girecek.

En son atayı aldığımızda 3.500tl almıştık
6.150 falandi akşam baktığımızda
Düşünün karı geçen seneden bu seneye 2 kati olmuş.
Uzun vadede altından korkmayın diyorum hep size.

Çıkar kız evden ev nefes alıyor valla.
Benimde evde 1 tane bile dantel yok.
Alyosa ayıracak bile yok.
Benimde dolap içleri iyide baza altları dolu.
Üst kat yapılınca bakicam uyku setlerini oraya çıkarırım
Pike falan var.
Azalır altlar o sebeple elemiyorum lazım olur diye.
Bir süre alamam hiç bisi.

Ay annem iste kaldır onları diyo kızına.Yoksa cokdan dagıtmıstım.
Benim kızımın zamanına kadar dantel mi kalcak yani.D
Ben kullanmamısım,kızım mı kullancak fdklfdklf

Büyüdükçe kolaylaşıyor, bir de gezmeyi seven bir çocuk olduğu için mutlu oluyor. Bebekkenden bu yana tek tehdit unsurum, şunu yaparsan eve gideriz olduhemen yapma dediğim şeyi yapmıyordu o sözü duyunca :)
Mutlu oluyor mutlu olması beni de mutlu ediyor. Gezmeyi ben de seviyorum.
Tek sıkıntı kırılacak şeylere dokunma dedim sürekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…