Herkes cebini düşünüyorBayağı atarlandım ya kolay kolay da sitem yapmam. Kardeşime söyledim gerekeni niye kızdın abla farkındamısın düğün öncesindeyiz, dedi. Ben de farkındayım. Ama bize de siteden borç çıkardılar konu maddiyatsa dedim. O zaman sizde biz gelmeyince kızmayın dedim.her bayram gelin ne zaman geliyorsunuz özledik. Gelin kalın birkaç hafta Elayı özledik. Sürekli söylüyorlar.
Annem demiş Ela çok üzülecek gidelim. :)
İşte ekonomi ne yapalım. Eşim de diyor bu ramazanda kimse kimseyi iftara çağırmaz galiba. Diye :))
Bizim küçük kardeşim tekne kazıntısı derler ya, öyle olduğu için tabi herkes çok pışpışladı. Annem de öyle yaptı. Yani hepimiz öyle yaptık. Belki de yanlıştı.I
Valla ille birini düşünen oluyo ailrden
Biz çok fedakarlık yapıyorux
Ne cebinizi nede kocanız düşünüyotuz
Bende öyle diyordum ama yanılmısıım
Millet ailem işi gücü oğlu
Önceki gün iftara çağıroıyo
Abim msj atmıs eşime iftara akşama bize gelin küfür eder gibi
EŞİME dedim zaten küsüm gitnem
Babamla bahçeye gitmiştik dedim oğlun ne böyle msj atıyo
Kontörü yok diyo. Bankada faizde dolu parası alamıyomu bi kontür hemen oğlunu savunuyor annem
Bende kuruşuna kadar verdim halada yiyo
Oğlu kredisi yok ev var para var
Yok oğlu yok yok olsun yok diyenler
Bu da alıştırmaktan oldu. Varsa da gittim yoksa da. Her gidip gelişimizde en az 1000 tl harcadık. Alıştılar.Herkes cebini düşünüyor
Ama sana gelince bacım gel gel kaynanam da öyle gel olurmu ya yazık para neyle kazanılıyor diyen yok
Hangi bezdi lellim. Bir de şu toza çare bulsalar. Alınlarından öpeceğim. Deli ediyor beni deli. Bir de evde iki alerjen insan var Ela ve ben. Toz baş düşmanımız. Geçen yatmak üzereyken öksürük tuttu onu. Peluş oyuncaklarını komple yıkadım. Ve evin komple detaylı tozunu aldım. Başımın belası çare lütfenHerkesler mayısta dimi
Ben koltuğa yapıştım kalkamayruum
Allahdan mutfagi topladim hemen
Sabah Bi de 3 cam sildim
Balkonu yıkadım masayı açtık
Balkon sezonu açıldı bizde
Beyaz gardrop pişmanlıktır
Önceki dolabim cordobaydı
Asla ama asla toz belli etmeyen Bi renk
Oglaninda odası öyle.
Tozu hiç belli etmiyor.
Ama suanki dolaba resmen toz yağıyor sanki.
Raflar sürekli tozlanıyor.
Açık giyinme odasi ya da dolabı kullananlar napiyo ya
Yarin Bi toz almam icap ediyor.
Ay resmen aradığım bezi buldum ama reklam falan diyordum abartiyorlar falan sanıyordum ama sil gec resmen
Şuan bile nasıl parlıyor
Ahh temizlik çok güzel bisiysinde benin kızım, erbaslar çok daginik kusurabakma yani yetişemiyorum sana
Büyükler harala gurele büyüyor evin küçükleri şanslı oluyor bence birde sorumlu hissediyor demekki annen onada değişiklik olurmuş aslındaHaklısın canım. Valla kendileri geleceğiz dediler canım, babam ilaç kullanıyor. Annem ihmal eder diye korkuyor. Ama bundan önce de işte yeğenim okuldan alınacak o konu, ki gelin var kardeşimin görümcesi var 3-4 gün idare edilemiyormuydu bir çocuk diye düşündüm. Bir de kardeşimin eşi de annemlerde yemek yiyor. Annem onu bile takıyor aç kalacaklar diye.ama benim eşim de yalnız kalıyor haftalarca. İki yumurta kırıp yiyeniyorlarmı. Her yük annemin üzerinde yıllardır. Önce diğer kardeşimin çocuğu konusu vardı. Annem ev taşırken bile gelememişti o sebeple. Ben evlenirken de öyle yeğenim bebekti bakıyordu. Evi temizleme düzenlemeyi kardeşim ve ablamın yardımı olmuştu sağolsunlar. Annem çok şükür Ela geldiğinde geldi yardımı oldu. Yeğenimi de yanında getirdi ondan kafası rahattı..Sonra küçük kardeşim işe başladı aman gelecek evde yemek yok kaygısı başladı annemde. Yine gelemedi kadın.,Yani biz nasıl büyümüşüz annem çalışıyordu. Gün oldu geldik yaptık yedik. Ben kardeşimin yaşındayken istanbulda ailemden ayrı yaşıyordum. Herşeyimi de kendim yapıyordum. Şimdiki çocuklar daha nazlı büyüyor tabi. Kardeşim evlenecek hala annem işten gelecek evde yemek yok kaygısına düşüyorbiraz sorumluluk vermiyor. Kaç kişinin yükünü taşıyor.
Ben de bundan sonra kocamı düşüneceğimay aç kalıyor yalnız kalıyor vs vs. Maddi konuya kadar. Ben niye şartları zorluyorum diye sordum kendi kendime.
Ben de camlar için kadın çağırıyordum hep. 450 olmuş günlüğüMerhabalar
Annemler gitti evi öyle bi güzel salmışım ki bugün anca nevresim çamaşır yıkadım hava güzelken balkona astım, pazara gittik geldik. Kızım tutturdu pazara giderken çilek de çilek diye tamam kızım alcaz dediysek de almadan durmadı kuzum gelene kadar da taşıdı kendisi. Patates 6,5 liradan 12,5 a kadar vardı insan sebze meyve mi almaya gidiyo gerilmeye mi gidiyo belli değil. Eşim de zaten geldi sağolsun ağzını açınca hasretlik falan kalmıyor ne alacaksak alıp döndük hızlıca kendisi et yaptı kızım da uzun makarna istiyorum dedi salatayla yedik, tatlının da sonunu yedik. Yarına hem iş çok hem bi çorbalı falan düzgün bi menu yapmak lazım. Halılar yıkatmaya verilecek, kapılar silinecek, koltuklar silinecek… daha camlar silinecek ama o benlik iş değil bizim camlar hem çok büyük hem de yüksek uzanılmıyor. Cam silmek için adamlar geliyor hiçkimse kendisi cam silmiyor bu tarafta nerdeyse. Ben mi düşüncem Allah aşkına bi kere almıştım sadece ama bundan sonra düzenli çağırcam ben de bugüne kadar yaptığım canıma yazık, hiç bi şekilde yaranılmıyor nasılsa.
Bu ikisine bisey emanet edilmez literatürde genelde kmgklgfklgfgelin var kardeşimin görümcesi va
Keselerine bereket kuzu atlatmissin kayınvalide gününüBunun üzerine sahurda annem baban sana biseyler bırakcak dedi.
Aha kociye gol
Babam biseyler bırakcakmıs sabah dedim.
Kardeim bayramlık almıstı kıza onu yolamıs
Dün kardesimler iftara gitmisler mangl flaan yapmısşar.
Bi tabak pismemis mangallık yollamıs annem.Kıza yaparsın dedi.
Bide dün karpuz cıkmıs diye konusuyoduk aksam kvdlerle.
Baska sey isteseymisim keske:)
Alya bayılcak görünce yarım karpuz geldi:)
Tadı yoktur pek ama olsn düsünmüsler.
(kvde getirince sevmediğim börek getirmis,anası yollayınca düsünmüsler demek serbest ggkgkk)
Bakın kendi kendimi gömüyıormki,dısardan okuyup zahmet etmesin insanlar
Bide babam 300 tl verdi
E artık yeter da dedim maasa bagladın beni.
Al sen olsn dedi.
Kesesine bereket.
Saoalsın kuzuKeselerine bereket kuzu atlatmissin kayınvalide gününü
Yok kız niye kırılayım. Haklısın.Bu ikisine bisey emanet edilmez literatürde genelde kmgklgfklgf
İstisnalar vardır tabi ama gelin görümceye bel baglamak istemiyorlardır.
Kırılma yani
iNan o konforu annen saglıyordur,annen istemese cocuk da bakmaz,kardesinin de arkasını toplamaz .
Bak benimki hayatta bozmuyo konfor alanını kadın gllgflfgl
Bizim teyze de dolma ve pilav koymuştu bana saklama kaplarımı size gelince alırım dediGünaydınlar
İyi haftalar
Dün bayılmısız kvdemler 22.00 gibi kalktı.
Alyayla uyumusum bende.
Azcık kvdemi gömeyim bende
Benimki canı ister hic üsenmez börekler acar,canı istemez kolunu kıprıdatmaz
Dün börek yapcm getircem dedi.
Getirmis saaolsun benim sevmediğim bi börekleri var.
Pirinc katıyorlar ıspanaklı börege.
Ay Allah affetsin nimete mana bulmak istemiyorda,böreğin icinde pilav yiyomusum gibi sevemedim onu bi.
Oglu seviyomus diye yapmsı(zaten nerdeyse ogluna kadar yapmıs gkgfkfgk)
Hayır ben sigara böreklerim vardı difrizde kızartırdım.
Neyse zaten gecenden kabı kalmıs bnde,kabımı isterim ama dedi bi tepemi attırrdı.
Ben senin kabına mı kaldım diyesim vardı yani sustum
Bide yine mübarek gün günaha girmek istemiyrm ama dün 400 tlden fazla masraf yaptık.
Tmm biz cagırdık yapcaz tabide.
Bi o börek sallana sallana gelmisler.
Bide koci bana tatlı aldırmadı,profiterol simdi herkes yemeyebilir tatlı alalım dedim.
Alısık annemlerden herkes eli kolu dolu gelir.
Tatlı getirir onlar zaten dedi gklkggkf
Tulumba getiriyorlar sevmiyorm diye söylenirdim
Tulumba bile yok sana sinsi gelin dedilerse demek
Benlik bisey yok ama dün görümceme gitmisler o kız calısıyo cmrtsi benim gibi
Dün kücük görümcem kızını yollamıs onlara,kendi iftara gitmis.
Diyoki x e süpriz yaptık valla 19.00 de geldi eve,ama yetistirdi bizi yine ezana dedi.
Yani sustum sustum caktım lafımı
E niye götürmediniz yemeginizi calısmıyor muydu dün dedim gfkklfgklfg
Sİnsi gelin online lşgflfgl
Hayır iftra davet ettiriyorsn kendi yap bisey götür evdesin tüm gün.
Bana o pirincli böreği getirmyecekti mghlkşglg
1 sene gömerim ben burda artk kvdeyi hglşşglhghşl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?