Küçük Düşün Büyük Olsun!

Herkes cebini düşünüyor
Ama sana gelince bacım gel gel kaynanam da öyle gel olurmu ya yazık para neyle kazanılıyor diyen yok

Bizim küçük kardeşim tekne kazıntısı derler ya, öyle olduğu için tabi herkes çok pışpışladı. Annem de öyle yaptı. Yani hepimiz öyle yaptık. Belki de yanlıştı.
Aslında herşey alıştırmakla alakalı mesela ablam da üniversite bitince burada kaldı. Sorumluluğu yüklendi. Annem biliyorki ablam da ben de işimizi hallederiz. Ondan ikimize karşı hep rahattı. Ne olsa yapar halleder, düşüncesi.

Hangi bezdi lellim. Bir de şu toza çare bulsalar. Alınlarından öpeceğim. Deli ediyor beni deli. Bir de evde iki alerjen insan var Ela ve ben. Toz baş düşmanımız. Geçen yatmak üzereyken öksürük tuttu onu. Peluş oyuncaklarını komple yıkadım. Ve evin komple detaylı tozunu aldım. Başımın belası çare lütfen bir robot çıksın. Uçan tozları bilr yutsun.

Büyükler harala gurele büyüyor evin küçükleri şanslı oluyor bence birde sorumlu hissediyor demekki annen onada değişiklik olurmuş aslında

Dün de evden çıkarken benim parfümümü istedi elbisesine sıktım. Ben yıllardır ayda yılda bir sıkarım parfüm. Özeniyorum sıkanlara. Sonra masa bakıyorduk Elanın öksürüğü tuttu, arabaya binince de kolonya döktüm ellerimize bir de arabanın kokusunu aldı eline kokladı sanırım. Başladı bir öksürük. Yanımda ilacı da yok. Gittim eczaneden zyteC şurup aldım.Çocuklar için emme ilaçları var onları reçetesiz satmıyorlarmış.

Merhabalar
Annemler gitti evi öyle bi güzel salmışım ki bugün anca nevresim çamaşır yıkadım hava güzelken balkona astım, pazara gittik geldik. Kızım tutturdu pazara giderken çilek de çilek diye tamam kızım alcaz dediysek de almadan durmadı kuzum gelene kadar da taşıdı kendisi. Patates 6,5 liradan 12,5 a kadar vardı insan sebze meyve mi almaya gidiyo gerilmeye mi gidiyo belli değil. Eşim de zaten geldi sağolsun ağzını açınca hasretlik falan kalmıyor ne alacaksak alıp döndük hızlıca kendisi et yaptı kızım da uzun makarna istiyorum dedi salatayla yedik, tatlının da sonunu yedik. Yarına hem iş çok hem bi çorbalı falan düzgün bi menu yapmak lazım. Halılar yıkatmaya verilecek, kapılar silinecek, koltuklar silinecek… daha camlar silinecek ama o benlik iş değil bizim camlar hem çok büyük hem de yüksek uzanılmıyor. Cam silmek için adamlar geliyor hiçkimse kendisi cam silmiyor bu tarafta nerdeyse. Ben mi düşüncem Allah aşkına bi kere almıştım sadece ama bundan sonra düzenli çağırcam ben de bugüne kadar yaptığım canıma yazık, hiç bi şekilde yaranılmıyor nasılsa.

Ben de camlar için kadın çağırıyordum hep. 450 olmuş günlüğü ya tek tek yavaş yavaş girişeceğim. Ya da eşime evdeyken hadi başlayalım silmeye diyeceğim mecbur silecek çünkü camlar inanılmaz pis şuan. tr_lelli sen duyma lellim

Günaydın
Uykusu kaçırılmış anneden selam :)
Dün gece de yatağımda yattım. 1 saat önce geldi yanımıza pıtır pıtır ayak sesiyle uyandım. Yattı öksürük tuttu ilacını verdim uyudu. Tabiki yeniden uykuya dalamadım. Uyumasam yarın gündüz sersem gibi olacağım. Yatağına yatırdım. Eşim de diyor uykumdan oldum. Eee yani gel yatağında yat deyip duruyordu bana. Al sana işte yattım hepimiz uykusuz kaldık :)) En son yine diyecek ben erken kalkıyorum istersen sen kızın odasında yat diye

gelin var kardeşimin görümcesi va
Bu ikisine bisey emanet edilmez literatürde genelde kmgklgfklgf
İstisnalar vardır tabi ama gelin görümceye bel baglamak istemiyorlardır.
Kırılma yani
iNan o konforu annen saglıyordur,annen istemese cocuk da bakmaz,kardesinin de arkasını toplamaz .
Bak benimki hayatta bozmuyo konfor alanını kadın gllgflfgl

Günaydınlar
İyi haftalar
Dün bayılmısız kvdemler 22.00 gibi kalktı.
Alyayla uyumusum bende.
Azcık kvdemi gömeyim bende
Benimki canı ister hic üsenmez börekler acar,canı istemez kolunu kıprıdatmaz
Dün börek yapcm getircem dedi.
Getirmis saaolsun benim sevmediğim bi börekleri var.
Pirinc katıyorlar ıspanaklı börege.
Ay Allah affetsin nimete mana bulmak istemiyorda,böreğin icinde pilav yiyomusum gibi sevemedim onu bi.
Oglu seviyomus diye yapmsı(zaten nerdeyse ogluna kadar yapmıs gkgfkfgk)
Hayır ben sigara böreklerim vardı difrizde kızartırdım.
Neyse zaten gecenden kabı kalmıs bnde,kabımı isterim ama dedi bi tepemi attırrdı.
Ben senin kabına mı kaldım diyesim vardı yani sustum
Bide yine mübarek gün günaha girmek istemiyrm ama dün 400 tlden fazla masraf yaptık.
Tmm biz cagırdık yapcaz tabide.
Bi o börek sallana sallana gelmisler.
Bide koci bana tatlı aldırmadı,profiterol simdi herkes yemeyebilir tatlı alalım dedim.
Alısık annemlerden herkes eli kolu dolu gelir.
Tatlı getirir onlar zaten dedi gklkggkf
Tulumba getiriyorlar sevmiyorm diye söylenirdim
Tulumba bile yok sana sinsi gelin dedilerse demek
Benlik bisey yok ama dün görümceme gitmisler o kız calısıyo cmrtsi benim gibi
Dün kücük görümcem kızını yollamıs onlara,kendi iftara gitmis.
Diyoki x e süpriz yaptık valla 19.00 de geldi eve,ama yetistirdi bizi yine ezana dedi.
Yani sustum sustum caktım lafımı
E niye götürmediniz yemeginizi calısmıyor muydu dün dedim gfkklfgklfg
Sİnsi gelin online lşgflfgl
Hayır iftra davet ettiriyorsn kendi yap bisey götür evdesin tüm gün.
Bana o pirincli böreği getirmyecekti mghlkşglg
1 sene gömerim ben burda artk kvdeyi hglşşglhghşl

Bunun üzerine sahurda annem baban sana biseyler bırakcak dedi.
Aha kociye gol
Babam biseyler bırakcakmıs sabah dedim.
Kardeim bayramlık almıstı kıza onu yolamıs
Dün kardesimler iftara gitmisler mangl flaan yapmısşar.
Bi tabak pismemis mangallık yollamıs annem.Kıza yaparsın dedi.
Bide dün karpuz cıkmıs diye konusuyoduk aksam kvdlerle.
Baska sey isteseymisim keske:)
Alya bayılcak görünce yarım karpuz geldi:)
Tadı yoktur pek ama olsn düsünmüsler.
(kvde getirince sevmediğim börek getirmis,anası yollayınca düsünmüsler demek serbest ggkgkk)
Bakın kendi kendimi gömüyıormki,dısardan okuyup zahmet etmesin insanlar
Bide babam 300 tl verdi
E artık yeter da dedim maasa bagladın beni.
Al sen olsn dedi.
Kesesine bereket.

Keselerine bereket kuzu atlatmissin kayınvalide gününü

Yok kız niye kırılayım. Haklısın.
Tabi emanet edilince bir süre sonra lafı olma ihtimali var.
Annem tabi öyle alıştıran. Benim kardeşim çerkezköydeydi sırf annem bakacak diye evini sattı gitti annemlere yakın ev yaptırdılar. Annem dedi bakmamı istiyorsanız buraya gelin. Başka çare bulamadı :)

Selam kızlar,
Evi toparladım. Kahvaltı yaptırdım. Sulu köft yapacağım onu hazırladım. Evde yemeğim var. Çorba dolma az pilav.
Yanına da yaparım birşeyler.
Bugün kız sulu köfte istedi. Biz de onu yeriz. Daha farklı uğraşmayacağım.tatlı yaparım.
Kardeşim dedi sakın Elaya söyleme geleceğimizi sürpriz olsun. Ben de gelmeyecekler demiştim zaten. Bakalım nasıl olacak buluşma :)

Bizim teyze de dolma ve pilav koymuştu bana saklama kaplarımı size gelince alırım dedi ne kıymetli saklama kaplarıymış pirinci hamurla hiç düşünemiyorum.
Tatlı konusu bizde de öyle eşim aldı giderken klasik. Allahtan eskisi gibi güllüoğlundan almadı neyse o da iyi Ama onlar gelince de eşim alır ya da ben tatlı yaparım. Ramazanda gelince sorar teyze tatlı yokmu diye..
Ama biz gidince tatlı yapmaz almazlar çok enteresan geliyor bana.

Bir pazartesi klasiğini gerçekleştiremedim, temizlik yapamadım. Misafirim var bu akşam yolcu edicez, makinayı hazırladım çamaşır sepeti dolu hava yağmurlu yıkanacak bir şekilde. Yemek herhalde 2 gün yapmam dolap çeşit çeşit yemek, çorba, soğuk salatalarla, zeytinyağlılar da var sarma dolma, köfte-patates daha saklama kaplarında olanlar da var. Ne kadar az yapmak istesemde bir tık fazla yapıyorum. Neyse onları tüketinceye kadar yapmak istemiyorum, aldıklarımızın yolculuğu eve getirirken çok para gidiyor. Misafir kızıma az önce sordum canın birşey istiyormu diye nazenin teyze senin kekin çok güzel oluyor dedi yaparmısın dedi yaparım dedim ona kakaolu-portakal kabuklu kek pişirdim, ben çayın içine demlenirken karanfil-tarçın atıyorum çayını demledim bu gün evde çalışma günüymüş ben de kal dedim akşam kırmadı kaldı. Kızların odasında o şimdi toplantıda ben de sizlerleyim. Sabah kızların iadeleri vardı kargoya gittim. Ordan bankamatiğe geçtim, süt alıp geldim mayaladım şimdi.

Eşim küçük bir kredi vardı çektiği onu kapatmak istediğini söyledi biraz gram altın bozucam dedi tamam dedim. Yarın kapatırım dedi, bende zulamı kontrol edicem yarın artık çeyrek parası çıkmassa döviz alıcam. Bu gün de alış verişi boş geçmedik tarlada ki otları kurutmak için ot ilacı almış eşim kredi kartına 3 taksit yaptırmış 1200 tlmiş. Tarlaya da çok para gidiyor ilacı, gübresi, sürdürmesi şimdi sulama zamanı geliyor elektrik parası bizi sarsmaya başlıcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…