Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydınlar
Aksam kızla uyumusum 1 de bi uyandım sahura kadar oturdum.
Sonra uyumus kalmısım, Bi kalktık 7.30 saat
hemen kızı giydirip gönderdim
Bi satısım olmus gece,gece onu kargoylucam
Sultan kebabı düsünüyorm yufka alıp.
Sahurda sigara böreği kızarttım.
Ama ben incirle kaymak yedim paso.
İns yanmam aksama kadar gllgflgk

Bu gün yine evi temizleyemedim. Kızların iade kargolarını götürdüm sabah sabah kimse olmadan verince iyi oluyor. Ordan bankamatiğe gittim eşim iş kitledi parayı çekip başka bir bankaya yatırdım. Çok şükür bir kredi daha kapandı. Bir kredimiz kaldı o biraz yüklü onu kapatmayız. Kızlar almışlar internetten ayrıca gündüz de kargo kabulü yapıyorum evde. Tarlanın ot ilacı da geldi yarın eşimle iş çıkışı tarlaya gideriz ilacı atmaya. Bu gün bankaya giderken paramı almayı unutmuşum yapamadım çeyreğimi bir daha ki sefere artık.
tr_lelli birikimin bereketli olsun lellim.
yedirenk79 şimdiden gözünaydın canım anneciğin gelecekmiş.
babyloading87 aldıkların bereketli olsun babym.
Bir makina çamaşır attım makinaya, sepet dolu ama bu gün daha başka birşey yapmam yorulmuşum. Ama dışarıda ki resmi daire işlerini halletmenin mutluluğunu yaşıyorum şimdi tv izlicem biraz.

herkese meraba. verimli bereketli bir ramazan ayı diliyorum herkese :)

geçen arkadaşlarla konuşurken aylık total harcamalarımız üzerine sohbet halindeydik. genelde 7-10bin tl giderleri olduğunu söyledi hemen herkes. yaşamak ne kadar güçleşti. bu harcamaların ne kadarı sanata spora gidiyor düşünmek istedim ama hemen hemen hiç. hatta sadece geçime gidiyor kazanılan para . çok üzgünüm ülkem adına .

kendi çapımda ;

aylık 1gr altın alıyorum
nakit olarak da tatil için para biriktiriyorum. (bayram tatilinde kayınvalidemleri ziyaret ve gezi yapmak niyetindeyiz., şehir dışı)
oğlumun ve benim kıyafet ya da herhangi bir ihtiyacı için karttan harcıyorum.
yemek masrafım yok, öğlenleri yemek yemiyorum.
öğle arasında yürüyorum spor salonu masrafım da yok.
hayatımı en az şeye ihtiyaç duyurarak geçiriyoruöm

Hepimizinki inşallah

Malesef.
Malesef spora , sanata nerdee
Ben konsere yıllar oldu gitmedim
Sinemayada gitmedim baya senedir (sinema çok ilgimi çekmiyor ondan ama)
Tiyatroya oğlanı goturuyordum bir kultur merkezine ucretsizdi.
Insallah kızımıza götüreceğim biraz daha büyüsün aklı ersinde.
Ancak kitap aliyorum ara ara okumaya.
Müze gezmek çok isterim mesela çok seneler oldu gezmeyeli.
Fiyatlardan haberim hiç yok.
Severimde tarihi yerleri

Gercekden bende hesap edince mutfak, faturalar, kıyafet giderleri, mazot vs 10bin çok rahat gidiyor fazlası var bizde de.
Bir miktarda birikim icin ayırıyoruz.
Oğlanın kursu var onun ödemeleri (bitmeden yenisine baslicaz seneye için kayıt yaptiricam erken başlıcaklar son sene oldukları icin)
Kaynak kitaplar alicam haziran gibi
Kıza bisiklet, scooter alicaz mayısta

Ben hiç önümü goremiyorum

Bugün kızla sınanıyorum Allahımm beni muaf tut veladdalin Amin.
Kac defa sallattı kendini uyumuyor birakincada ağlıyor.
Süpürge ortada duruyor
Daha yemek yapmadim oturup aglayasim var.
Annemde de durmuyor bir kaç gündür baba diye kapıya dayanıyormus
Aklına babası vuruyor

Valla oruclu oruçlu hic çekilmiyor
Uyusada en azından yemeğimi yapım ya
Süpürgeyi akşamda yaparım.
Her akşam mutfak içim acıyorum zaten.
2 mak. Camasir yikanip asilcak.

Dünden çorba makarna var.
Eşimle bana karnıyarık oğlan patlican yemiyor ona mantı (tavuk, kavurma, kofte, guvec seçenekler sundum o mantı istedi)
Salata tatli
Oğlan kemalpasayi sevdi annemede vermiştim bitmişti.
Az daha var onu tatlıcam oğlana.
Hazir tatlıda yemiyo daha sürekli huy değişiyor bu da.
Anasına iş çıksın yeterki nazlari analarına.

Patlıcanı attım közleniyor biraziylada kendime salata yaparım bol sirkeli sarımsaklı ouff
Banyoyu temizlicem fırsattan istifade kiz uyudu zorlada olsa

Diğer cantamda geldi çok içime sindiler yaw.
Salipazarinda bile adam 400tl demisti gerçi etiketinde 350tl ile geldi benim çantada.

Ben ayakkabiyida alırsam bu ay adam artık susmicak bence erteledim mayısa hazirana bakalim
Başka Bi sneaker beğendim 300tl onu alırım simdilik spor ayakkabıda acele etmicim çok para yaw 1.200tl bayicam çok içime sinmesi lazım

Cebini bosaltmisti 400tl bim fişi buldum hediye fişi.
Eltime aldi kesin ama şirket 60tane al dedi 1 tane eksikti onu aldım o dedi ama inanmadım.
(Şirket her sene aliyo ve eşim kendi aliyor ona oduyorlar parayi çoğu eşimin şoförü olduğundan marketi meblayi eşim belirliyor geçen sene sok'dan almislardi)
Ama bunu onlara aldi çünkü tekti.

Dedim ki yaa bende işe girimde onlarin evine bakim yazık abin yatsın evde evet dedim.
Zaten yeterince aliyor ashabim bozuk her akşam pideler ayaklarına gidiyor.
Hala gerginim ona, kartı o sebeple 10binde yapsam bisi diyemiyor.
Normalde de demez ama ben aşmam pek bilirim sınırımı bu ay cozuttum verdim coskuyu yarasin bana

Selam kızlar,
Kısa bir uğrayayım dedim işlere girişeceğim. Yemek vs kız kurabiye istiyordu. Onu yaparım. Bugün iftara kahvaltıya karar verdik. Zaten koci bayılır.
Melemen ve kavurmalı yumurta ve kuymak da aklımdan geçiyor. Bakimm hangisini yiyeceksek.
Sabah arkadaş aradı. Kızı demiş illa gidelim onlara. Bugün planımda market alışverişi için çıkmak Elayı da biraz parka götürürüm diyordum. Neyse gelin dedim. Ama önce hava güzelken parka gidelim yağmur gösteriyır. Dönüşte bize gideriz dedim. Kahvaltı yaptıtdım çıktık. Parktan sonra eve geldik. Arkadaşın kızı birşey izleyelim dedi. Ela da istedi öyle olunca. Ben de dedim biraraya gelmek istiyorsunuz sonra birşey izleyelim eve girdik saniyesinde. Biraz oyun kurun oynayın değilmi. O zaman niye bize gelmek istedi anlamadım sonuçta evde de izleyebilir. Ben hep sınırlı izletiyordum arkadaş, ne gerek var birşey olmaz diyordu.şimdi küçük kızı 2 yaşında bir kelime konuşamıyor. Doktora gittiler doktor demiş izleme olayını kesin. Gelişim gerilği yaratıyor demiş.Şimdi bin pişmamım diyor.
Neyse gideceklerdi arkadaşın kızı tutturdu Ela bize gelsin, Ela da gitmek istedi. Benim de market işim vardı bir de bankaya para yatıracaktım. Gitttiler Ela da gitti onlarla. Çıktım markete. Bime uğradım hellim peynir çikolata sakız 43 tl
Başka marketten kaliforniya biberİ sarı ve kırmızı aldım, Sarısını ela yiyor. Sünger aldım. 26 tl Süt 10 tl
Yine başka marketten; marul domates biber havuç ve çeri domates 40 tl
Dönüşte Elayı aldım. Arkadaş uyumuş üç çocuk var dedim. Sonra konuştum kızı uyuturken uyuyakalmış. Ama dedim kızı uyar kapıyı pat diye açtı tehlikeli dedim.
Eve geldim bir de trendyoldan yaptım alışveriş. Fİskobirlik fındık kreması, kakao, mantar kaşar peyniri 105 tl.
Harcamalı bir gündü.

Hepside 15tl indirimi vardi temizlik ürünlerinde yarın sondu
5tl cuzdanima vermişti yorumdan
20tl
Ilbays bez aldım 38tlyegeldi 3lusu
Ne iyi oldu yaw.
Bez takıntımı kimse sorgulamasın asdfgg
Bu yaz ne temizlik yaparım ama ben bunlarla diye dolanan Bi lelli
Neyse güzel delirdim

Selam kızlar misafirim vardı bakamadim buralara ailem geldi bugün kayinvalidem de geldi eltimdeydi güzel vakit geçirdik her zaman goruseniyorlar bizimkiler et sulu mercimek çorbası patatesli haşlama et pilav salata icecekti menüm birde muhallebili Kemalpaşa yaptım ilkkez güzel oldu şoka gittim sabah şerbet nişasta dolap için şu limon salatalık iki adet 22 verdim

Nssıl uyumus kız evde cocuklar varken
Ben odada tek bırakamıyorum uyumayı bırak

Nssıl uyumus kız evde cocuklar varken
Ben odada tek bırakamıyorum uyumayı bırak
Ben de senin gibiyim canım. Hala uyuyup Elayı öyle bırakamam. Biraz sesi çıkmasa ne yapıyorsun derim gider bakarım. Hala gece mutfağın kapısını kilitlerim. Dış kapım sürekli kilitlidir. Çocuk bu ne yapacağı belli olmaz. Anlık ocak ateş akla gelebilecek herşey. Heleki o kadar küçük çocuğum varsa hiç yapamam. Bir de emanet çocuk bırakıldıysa asla gözümden ayırmam.
Zaten şaşırdım kızı kapıyı açınca sordum annen nerde uyuyor dedi. Küçük kızı da ortada geziyordu. Arkadaşa söyledim durumu kızı uyuturken uyuya kalmış ve kız uyanmış yataktan kalkmış kızların yanına gitmiş dedi.
Ne bileyim belki biz fazla özen gösteriyoruz. Ama ben hala da öyle yaparım. Son pişmanlığın faydası yoktur.

Akşam akşam yine klasik muhabbet, koci soruyor annenlere ne yemek yapacaksın. Söyledim. Minik güveçlerde mantarlı et sote yapacağım. Ayy mantarlı yemezmiş.zaten onlarda mantar yemezmiş. Ben de dedim ne yapayım o zaman şunu yap de yapayım. Onlar mantar yer, ama lütfen güveç deme dedim ayy gına geldi. Her gelen misafire güveç yapalım diyor. Teyzesinde de klasik yemek kuru dolma ve bamya
Sanki başka yemekler yemek değil. Bir öğrenmişler et güveç.
İslim kebabı sevmez, tavuk olurmu der.
Sebze olmaz der. Kuru fasulye nohut bizim evde az yapılır.çok sevmez.
Görsen çooook yemek çeşitleri var yemek kültürleri geniş bayağı dersin. Ama misafire yapılan yemekler bu saydıklarım
Et güveç kuru dolma bamya

Bizde de durum farklı değil. Çoğunu genel giderlere ve karnımızı doyurmaya veriyoruz. Ben de çok üzülüyorum. Ülkeme, çocuklarımıza geleceğimize. Neydi ne oldu diyorum. Dünyanın en güzel şeylerine sahip ülkemiz. Tarım olmadığı sürece herşey pahalı olacak. Herşey tarıma bağlı. Oysa ne kadar da tarım açısından zengindi ülkemiz.
Buram buram kokan domatesi, tadına doyamadığımız salatalığı vs vs hiçbiri yok artık. Üstelik olan da oldukça pahalı
Hayat çok zor düzelirmi biliyorum.

Bereketli olsun lellim

Bence onunki özensizlik.Aklı balik değil daha bu cocuklar.
Oruc falan vurmus olabilir orucluysa ozman tutmucak yani Allah korusun.
Sizin bu aret gecirmesi olayınz cok enterasan zaten:)
Üsenmiyonuz cocuklar istiyo diye sizdeyken öbürlerine gidiyonuz falan,
Büyük konusmayayım Alya misafir geldiğinde onlara gitcem ddese ne alaka derim gfklgklgf
Hic bide git gel ugrasmam vala,alısmasın öyle seylere
Koci arabayı park ederken ,Alyayı alsana inip,park yeri bulamadım diyo bazen.
Ona bile söyleniyorm beni ne indirdiniz simdi diye glkkgfk
Rahatlıktan ölcez

Yaşamak çok zor. herşeyin pahalı olması, sabit gelirle çalışanlar için yıpratıcı.
Ciddi giderlerimiz var
Ev kira , okul taksiti, yakıt, gıda.
Biriktirmeye çalışırken her şeyin fiyatı kat be kat fazlasıyla artıyor.
Ama ne olsa kardır diyoruz. Napalım. Ötesi yok.

yedirenk79 sağol canım

Guyannss
550tl oldu 650tl☺ pazara cikicam dedim +100tl çıkamam malesef annemler alışverişe gidecekler hala kızla yalnız bir yere gitmeye cesaret edemiyorum ya annemle ya eşimle.
Çok inat ediyor dediğini yaptırmak için.
Annem ben bisiler alicam size dedi peynir, cilek falan.
Bisi lazımsa soyle dedi.
Sagolsun pazar günüde patlican biber falan almisti.
Onlar salam pastırma falanda alırlar.
Haftaya Bi kasap yaparız biz de.
Kuşbaşı az var soteydi, orman kebabiydi, kavurmaydi yediler.
Hiç agzima sürmedim etle pek aram yok ancak kofte falan..

Bugün mercimek çorbası, nohutlu pilav ve İzmir kofte yapacağım.
Tatli salata

Gecede oglanla bana yumurta hasladim esime peynirli yumurta yaptım.
Çok yoruluyorum herkese ayrı.
Okadar cinsler ki

Misal kıymalı salçalı makarna yapsam asla yemezler.
Ama makarnanın yanına domatesli kiyma kavursam yanına koysam yerler.
Ee ha karışmış ya yaninda yerken karisiyor yine
Böyle aa takıntılı 2side.
Herkese bolunmekden bazen bunalıyorum

Günaydınlar
Dün yemekleri sıfırladık yine sükür.
Dün iftara yakın kalktım bide köy patatesi yaptm domatesli sarımsaklı:)
Sahurda da yedim ins yanmam.
Bugun patlıcan kebabı yapacagım.
Meyhane pilavı yaparım bide.
Tatlı hazır alcam valla evde yapmak daha masraflı.
Kız 2 gündür taktı ,oyuncak götürüyo okula.
DÜn piji maskelilerimi götürcem diye tutturdu,bugunde legolarımı götürcem diye.
Kapıda alıyolar elinden ama illa götürüyo:S

Kızda erkenden uyandı babasıyla
Şimdide uykusu var miziklaniyor
Makine çalışıyor
Süpür sil yapamam lazım bugün 1 haftadan fazla oldu silmedim
Oğlanda 2ye kadar yatiyor supurge açmıyorum uyusun diye.

Kiz uyuyunca çorba ve pilavı yapmam lazım yemeği akşama birakicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…