Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu sene sular çok kesildi bugün tüm gün kesikti akşam 12 de gelecek dediler telefon ettik, tatil yeri olduğu için 50000 nüfusa sahip ilçe yazın 200-250 bine çıkıyor nüfus belki daha fazla ne su yetiyor, ne otopark, pazar yerinde bile rahat bir pazar yapamıyoruz ama burayıda bırakıp gitmeye gönlüm razı olmuyor. Bugün tüm gün çok sıcak deyip durduk denize gidemiyoruz çünkü gelince duş alamıyoruz sular kesik. Bu kış için iki kilo sarımsak aldım onları buzluğa temizleyip koydum. Biraz dolmalık biber kuruttum, az sivri acı biber kuruttum. Yarın da yapabilirsek patlıcan közleyip buzluğa koymak istiyorum.
Yan komşum Kanada da yaşıyor yarın onları kahve içmeye davet ettim az kaldı dönecekler gitmeden alayım dedim, kahve yanına ıslak kurabiye yapıcam çayın yanına da poğaça düşündüm.

İyi geceler,
Gözümden uyku akıyordu.yattım.selam vereyim dedim.,
Bugün bir kuzen gitti diğee kuzen geldi. Sağolsunlar iyi oluyor.
Elayı bugün kendim yıkamak istedim. Annem kapıda bekledi. Her ihtimale karşı..
Oturarak üst katta banyo yaptık. Daha büyük banyo. Rahat oldu. Banyoda oynadı.
Sol tarafıma yatayım dedim. Yok batıyor. Dedim dön sağa yine :)
Yatamadığım sol yanım olsun. Tek eksiğim bu olsun. Zamanla düzelir sanırım. Daha çol taze.,
İlk defa bugün ağladım
Benimle uyumayı çok özledi ben de onunla uyumayı özledim. Sabır

Gunaydinnn
Dun oglen annem aradi,babanla gelin yarin ben bakarim Alyayi diyeAnne dedim.iyisin dimi kafani vurmadin biyere dimi dedim fjjfjfjf
Koci 4-12 ci aslinda soyledim,olsun o da dinlensin dedi geldik koye.
Annem kendi kasindi yapck bisey yookBen incem sabah babamla,aksm ustu geri cikcam.Koci gece gelirim pazar sabah ineriz dedi.
Aksam uyuturken Alya biraz mizirdandi,evimize gitcez mi dedi
Gitcez dedim oyle uyudu.
Kardesim dun tel faturami odemisAnneminkileri oduyor kalkmis benimkini de odemis 140 tl.
İste bu yuzden hep direndim calismaaya,birakmaz didikler,surekli bisy yollar simdi o.Halbuki daha gunu vardi maasa kadar oducektim.
Cocuklara harclik veririm artik.

Gunaydınlar
Sabah babamla ındım
Annem 100 tl sıkıstırdı elıme tabı.
Ben de cocuklara kıtap aldım 3 boyutlu onla.Bımde 3 boyutlu kıtaplar 17,5 tl tanesi.
Secılmıs bayagı bızım yas grubu 3-4 ys oldugundan kızla oglan,nasrettın hoca olanları anlamazlar daha.Onlar kalmıs hep.2 tane tilkili farelı buldum aldım.
3,5 tl cam pipet,soda,makyaj temızlema pamugu ,el kremı 75 tl.
Kardesim alcak benı cıkarken.Mangal yaparız dediler.
Bıde ben babamın ıslerını yapıyorum,hasar dosyası acma flaan .Kardesim tablet vermıstı ekranı yaptırın dıye.Ben Alya daha kucuk dıye almamıstım.Ama sımdı ısten cıkınca lazım tablet.Babam, ben sordum bikac yere bız bunu yapamayız demısler.
Yetkılı servıse goturun demısler.Sen bunu gotur ben vercem neyse dedı.
Bakalım sorcaz onu ne kadara yapcaklar.Yoksa yenı tablet alırız dedıler.
Cunku gunde 2-3 dosya,onların evrak takıbı vs yapıyorm pc sart.
Valla hem burası,hem ogleden sonra babamın dosyalar,hem cocuk,hem ev,hem ofısın ogleden soınra aramaları bayagı gelen vurmus gıden vurmus gfşlfglşfgk

Suların olmaması haricinde başka bir sıkıntı yok ama o da can sıkıcı ne zaman geleceği de belli değil. Bizim depo da ki suda bitmek üzere ne yaparız bilmiyorum marketlerde su bırakmadık. Bu gün komşularım geldiler eşim semaverde çay yaptı bende sabah poğaça, un kurabiyesi yaptım kahvenin yanına da brovni kurabiye yaptım. Sohbet ettik çok iyi geldi, ayın dokuzunda gidecekler çok uzun uçuşları var yoksa daha sık geliriz diyorlar. Maşallahları var 3 çocuk eş çalışmıyor ama evin babası iyi kazanıyor maddi sıkıntıları yok, bizi de Kanadaya davet ediyorlar yeşil pasaportunuz var daha rahat gelirsiniz diyor oraya giden uçakların bilet paralarını bile karşılayamayız dedim içimden, sağolsun davet etti ya. Akşam için eşim dışarda mangalı yakıcak patlıcan közler canım hep salata türü istiyor hem akşam yemegine köz patlıcan salatası yaparım hem dondurucuya atarım kışlık. Önümüzde ki hafta biraz birikim yaptım bi bakalım neye nasip olucak bu sene kenara pek birşey atamıyorum. Malum hayat çok pahalı az da olsa yapıp unutmak istiyorum inşallah gerçekleştirebilirim.

cok uzun süre okuyamadim burayi, son yazilardan geriye dogru okumaya basliyorum arabayi mi degistirdiniz canim? Hayirli ugurlu olsun! Kazasiz belasiz kullanin insallah

uzun zamandir okuyamadim burayi canim. Cok cok gecmis olsun canim

Günaydın
Ela anne su diye uyandırdı. Kendi uyudu ben dalamadım. Oturdum biraz dua okudum. Yatarım şimdi.
Dün kardeşim ben annem diğer kuzene gittik. İki saatlik. O da yapmış bişeyler çayla. Off ben buradan 60-70 kilo olur dönerim
Yeğenim de kardeşimin canına okudu. Yok sıkılmış yok niye gitmişiz oraya, Yırtıyor kendini bütün tersliği yaptı. Saygısızca da davranıyor. kardeşim anlatıyordu ilk defa denk geldim. İkinci çocukmu amaaaan diyor hep. Tabi deme dedim kaç defa.
İnanılmaz derece de zormuş onu anladım.
Fakat ben biraz eşine de ona da bağlıyorum. Çok fazla dediğini yapmaktan olabilir. Gittiğin yerde o istemeyince kalkmak gibi.
Şöyle söyledim; bu yaptığına karşı mesela istediği şeyi sen de yarın yapma ve bunu neden yapmadığını açıkla diye belirttim.
Büyük yeğenimin de bazı yanlışları var tabi. Sürekli birbirleriyle didişiyorlar. Ve büyüğe karşı biraz dikkatli davranayım, kalabalıkta ortamda belli kurallar vardır onlara uymakta zayıf. Erkek çocukmu zor, ondan değil bence sanki. Yetiştirmeden. Özellikle kardeşimin eşinden kaynaklı sanırım.,
Ben o konularda hemen uyarıyorum.
Ama herkesin yetiştirme şekli farklı.
Neyse dönüyorduk, kardeşim gelin dedi. Ela da teyzeme gidelim deyince girdik. Bahçede çay falan. Üşüdüm sanki. Buranın havası böyle serin.
Bahçede otururken çocuklarda parktaydı.
Ela gelmiş sarılıp bana; dünyada senden güzel anne yoktur, dünyanın en güzel annesisin diyor.
Hayata tutunma sebebim.

canim yemiyen cocuk bir adet bende de vardi. Neler cektigini cok iyi biliyorum.
Bizde ise yarayan sey buydu. Annem kiza yemek yemezsen büyümezsin, kücük kalirsin derdi. Yedigindede dur bi bakalim boyuna derdik, aaaa sen büyümüssün derdik. Öyle öyle yedi. Bide doktoru bana demisdi büyüdükce o sorun kendiliginden kalkiyor.
Gercekten de öyle oldu. Önüne bilmedigi yemegi koyuyorum, bir kez denemeli, sevmedinsen yemege mecbur degilsin diyorum. Bazen begenip yiyor, bazende sevmiyor yemiyor. Ama artik zorlamiyorum yemege. Bazi günler az yiyor ama ardindn bir kac gün cok yiyor, kendi kendini dengeliyor artik. Acikincada artik kendi gelip istiyor.
Insallah seninkide öyle olur

cok gecmis olsun Lellim

Güzel bir pazar günü olsun hepimize. Bahçeden topladığımız top patlıcanlardan 4 torba köz patlıcan, 4 poşette biber doğradım, bahçeye bal kabagı ekmiştim eşim sulama yaparken birine basıp koparmış büyümekte olan bir kabak vardı onu da 3 torba yemeklik 2 poşette mücverlik rendeledim kışlık hazırlığına bahçede yetiştikçe hazırlayıp dondurucuya atıcam biraz da kurutmalık astım bahçe tellerine az dolmalık biber az acı biber biraz da tatlı biberlerden astım. Bu hafta pazardan domates alıcam büyük kızım kurusunu seviyor becerebilirsem onu kurutmak istiyorum. Ne kadar yapabilirsem artık evin ekonomisine yardım olur. Böyle hazırlık yapmak beni rahatlatıyor evde sürekli pişirecek sebzelerin olması elimin altında bulunmaları mutfakta daha çabuk organize oluyorum. Allah sağlıkla sıhhatle yemek nasip olsun. Sabah erken kalkınca kızları rahatsız etmemek için hemen alt kata iniyorum kafamda ki hazırlıkları yapmaya başlıyorum baktım hala kalkmıyorlar yemegide yaptım tavuk baget sebzeli yaptım, yanına da bulgur pilavı pişirdim eşim ile ben 3 ögün kızlar 2 ögün yiyorlar onlara yetiyor.

Rica etsem mücverlikleri nasıl hazırlayıp, kullanıyorsunuz, sulanmıyor mu? Anlatır mısınız? Sanki çok sulanır gibi geldi

Slmlar iyi pazarlar.
Oglen 14.00 gibi eve geldik.Dun inanilmaz gerildim.Alya yeterrrr diye oyle bi bagirdimki herkes sok oldu,Alya da dahil
Sanirim 3 senedir ilk sesimi bukadar yukseltisim.Ama sinir uclarima oynadi artik.Saat 22.30 olmus ayaktalar.Uyutmaya calisiyorm biri gelip alir diye aglamalar falan.
Butun gun arayi bulmaya calistik,bi biri agliyo bi oteki 3 cocuk her kafadan bises.Sabah koci geldi de rahatladim valla.Demekki ben tek basima cocuk buyutemeZmisim
Ve bugun yine uyumadi gunduZ.Tam gelirken daldi arabada inince yine uyandi.
Koci ise gitti.O gitmeden market yaptim 100 tl;wc kagidi,buzdolabi poseti,domestos,yag sokucu.
Taze fasulye yedik oglen.
Aksam icin kiyma cikardm kofte yapcam dokum tavada.
2 mak.camasir yikadim astim.
Kizi yikadim
Evi sil spur yaptm.

Tatil icin kociyi kandirirsam 1000 tl ye decatlonda 4 kisilik cadirlar var onlardan alalim kamp alanina dedim.Zaten otel tatili yaptik.Tum gun plajda olacagiz,gunlugu 800 e bungalova ne gerek var dedim.
Bakalim aklina yatti gibi.Bizim cadirimiz vae ama artik sigamayiz 3 kisilik ama kucuk.Kiz buyudu.

Çadır var dediğine göre daha önce denediniz dimi çadır? Eğer denemediyseniz kampinglerin kendi çadırı da oluyor biz geceliği 200 e onların çadırda kaldık çadır ve sünger yatak vardı,kendi çadırım olsa gecelği 150 ydi mesela. Çünkü içine yatak falan da almak gerekiyor ya. Tabi malzemeler hazırsa hep gideriz çadıra dersen mantıklı almak.

Yok biz cok kaldik cadirda.Gecen sene de temmuzda Alyayla kaldik Balikesirde.Yatak var bizim cadir ici.Sogutucmuz tam tekmil gidiyoruzTekne isine o yuzden sicagim.Hani biz cadirda kaliyorz teknede haydi haydi yapariz diye

Selam kızlar çok sıcak yazamıyorum bı turlu kahvaltı sonrası oglusla oynadık merkeze çok sıcaktı pazara bir girdim salatalık ve üzüm aldım 20 TL verdim a101 e girdim soğan süt sucuk 56 verdim eve gelip taze fasulye pilav yaptım oglusu yıkayıp kendimde duş aldım kahve iç vs derken akşam oldu eşimle oglus puding yaptılar puding yiyoruz çay yapmadım sıcaktan istemiyor canım çay bile

Yok biz cok kaldik cadirda.Gecen sene de temmuzda Alyayla kaldik Balikesirde.Yatak var bizim cadir ici.Sogutucmuz tam tekmil gidiyoruzTekne isine o yuzden sicagim.Hani biz cadirda kaliyorz teknede haydi haydi yapariz diye
Oo süpermiş,biz ilk kez denedik hoşumıza gitti de. Kamp için alınacaklar olduğunda sorarım sana

Oo süpermiş,biz ilk kez denedik hoşumıza gitti de. Kamp için alınacaklar olduğunda sorarım sana
Bizimde aslinda eksikler cok.Mangalla is goruyorz.Duzgun bi termos almak lazim.Piknik setimiz yok plastik tabak canak.Cunku onlari yikamaya zamanim yok.Cok sira oluyor kamp yerlerinde bide cesmede.Kullan at aliyorz mecburen.Benim biara emaye merakim vardi,emaye caydanlik,tabaklar goturuyorm buyuk servis tabagi sadece.(Karpuz vs icin)
Tum gun plajdayiz cok da esyaya gerek olmuyor aslinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…