- 9 Nisan 2018
- 1.490
- 3.898
- 133
Bir de en çok ilgisini çeken oyunlara odajlan önce beraber oynayın yavaşça aradan çekil,ben çayımı alıp geliyorum gibi 2 dk git gel sonra uzat arayı. Parmak boya,beru lego,sonra su akan lavano,jel,obleck, kinetik kum tarzı şeylerde yalnız oynamaya başladı bizimki.yalnız dediğim ben iş yapmıyorum başka odada aynı odada oturuyorum ama ya çay içiyorum,kitap okuyorum ,ya da yemek yapıyorum ,telefona bakoyorum falan. Yani başka odada tek başına oynadığını hiç görmedimGunaydınlar
Allahını seven bana soylesın,cocuklarla kac saat oynuyosunuz gunde?Dun cınnetın esıgıne geldım.
Kocıyle kahvaltıya gtmısler,ordan markete,eve gelmısler oyun hamuru,hotwhells,piji maskeler boyama sırasıyla hepsı oynanmıs.
14.30 da eve giris yaptm 19.00 e kadar pesindeydi.
Asla doymuyor oyuna.
Ögrtmen oluyorum,sınıf arkadasları bızım evde hayalı:)
Ogrtmenım Melisa kalemımı aldı,Cınaaralp sacımı cektı falan diye geliyor.
Artk saat 17.00 gıbı havuzu doldurdm banyoya 1 saate yakın orda oynadı.Ama orda bırakamıyormkı cıkıp atlıyor ıcıne,yerler ıslak kayıp dusecek kafasını vuracak dıye.
Banyonun onunde yemek yedım esıkte ınanmazsınız,carpılcaz bıde.
Bılmıyorm evden sabajh kendımı attım ,sabah kalktı ogrtmencılık oynayalım hadı dıye.
Sız napıyosunuz?Nekadar sure oynuyrsunuz ?
Arkdaslarla konusuyırm bırak oyun kursun kendıne dıyorlar,ama benımkı oyun kuruyoır onda sıkıntı yoık.Kendı oynamak ıstemyr ılla ben de olcam.
Kız neler yapıyorm bı gorsenız.Kıyın kıyın gecıyorm mesela odaya ,arkamdan ögretmenımmmmm hadıııııBir de en çok ilgisini çeken oyunlara odajlan önce beraber oynayın yavaşça aradan çekil,ben çayımı alıp geliyorum gibi 2 dk git gel sonra uzat arayı. Parmak boya,beru lego,sonra su akan lavano,jel,obleck, kinetik kum tarzı şeylerde yalnız oynamaya başladı bizimki.yalnız dediğim ben iş yapmıyorum başka odada aynı odada oturuyorum ama ya çay içiyorum,kitap okuyorum ,ya da yemek yapıyorum ,telefona bakoyorum falan. Yani başka odada tek başına oynadığını hiç görmedim
Aralarda ögretmencılık oynarken soruyorum,bı sıkıntı varsa anlatır dıye.Okulu özledın mı diyrm hayır ozlemedım diyr,arkadaslarıını sevıyormus ama ozlememıs:)Şu an yaz tatilindeyim tüm gün dediğin gibiyizyeni oyun kurmaya başladı (3,5 yaşında ) tek başına ama uzun sürmüyor,devamlı bi bize laf atıyor yine Seninkinin biraz daha zamanı var kendi başına oynamaya. Daha küçükken tek başına oynayan çocuk var tabi ama bizimkiler o cinsten değil demek ,böyle kabul etcez
Sadece bu öğretmencilik oyunu önemli bence okuldaki stresini atıyor olabilir,çocuklar kendi içlerinde üzüldükleri bir şey olunca o oyuna takıyorlar bizimki bir ara devamlı doktorculuk oynuyordu. Öğretmenciliği bol bol oynamasına izin ver bence.
Tek başına oynamasına teşvik etmek için 3 yaş civarı şunu yapmıştım.onunla güzel bir oyun oynadıktan sonra annenin çay keyfi zamanı çay bitene kadar sen oynucaksın diyordum.ilk devamlı tepemde çay bitti mi diye kontroldeydi,içtiğim çaydan hiç bir şey anlamıyordum ama şimdi alıştı.
Sadece sorun olarak bakma endişelenme yani sonuçta hayattaki bir değişiklik ya onu kabul etmek için yapabiliyorlar , bizimki okula başladıktan sonra günde 10 kere okulla ilgili kitapları okuttu 5 ay falan sürdüAralarda ögretmencılık oynarken soruyorum,bı sıkıntı varsa anlatır dıye.Okulu özledın mı diyrm hayır ozlemedım diyr,arkadaslarıını sevıyormus ama ozlememıs:)
Keyifleri bol olsunDün tam gün sular kesikti neyse dedim akşam iki saatliğine geldi sonra sabaha kadar yine kesikti eşim telefonla arıyor büyükşehir belediyesini 32 .kişiniz diyor bekleyen. Tam sabrımı denediler, evde yemek yok yemek yapıyorum karnıyarık, yeşil mercimek kahvaltılık lorlu biber güneş enerjisinde ki suyu kullandım ellerim bu sıcakta haşlandı akşam için kızlarım tavuk kalamar, patates kızartması, kabak çiçeği kızartması istediler eşimde börülce salatası istedi hayır demeyeceğimi biliyorlar yaptığım yemekler bu güne kaldı sadece yanına pirinç pilavı yapıcam ama akşam o kızartmayı o sıcakta ve kaynar suyla yaptım ya kendime kocaman bir brova diyorum. Akşam sular kesilince çamaşırlar bu güne kaldı şimdi arka arkaya makinaya atarım artık. En sevindiğim de iyi ki sular gelince banyo oldum diyorum yoksa uyuyamazdım. Koçtaştan bahçe için yatarlı salıncak aldık kızlara sürpriz olarak sabah kargo getirdi bu saate kadar babaları ile birlikte kurdular çok mutlular şimdi bahçe de sallanıyorlar kocaman kızlar ama nasıl sevindiler o yüzden de gözümde hiç büyümüyorlar. Kızlar procsinde kendi sitesinde indirim varmış benim kızlar alışveriş yapmışlar size de yazayım belki almak isteyen olur. Dün çok yorulmuşum bu gün biraz ortalık toplar dinlenirim yarın yine başların temizlemeye evi.
Çocuk bakmak sabır işi Gercekten bugün bişey olacak diye o hamleyleSelamm bugün bittim valla
Bizim kuranları okuyan bir ablamız var komşu abla.
O epeydir sana gelcem diyordu öğlen aradı müsaitsen geliim ikindi gibi diye
Kadin bayadir diyordu kıramadım yaw dedim gel buyur.
Hemen Bi toz aldım
Mutfagi banyoyu sildim
Milföy, un kurabiyesi, elmali kek ve makarna salatası yaptım
(Şimdi yazınca nasıl yaptım 2 saatte bilmiyorum )
Kiz uyandı üzerine
Hep ugrasmicam artık diyorum yine dayanamıyorum elim durmuyo
Kadında ilk defa geldi buraya
Benim camların storlar açık genelde yakında görecek ev yok diye
Senin küçük cocukla camların tertemiz dedi gel bi de bizimkini gör dedi.
Abla ben cam takıntılıyım bakma sen bana dedim
Eşyalarımı begendi o da taşınacak seneye sordu nerden aldım memnunmuyum fln
Yine bir yatak odası banyo mutfak turu
Merak ediyo insanlar niye bilmem.
Oda taşınacak diye sanırım sorup bakmak istiyor.
Çünkü nerden aldım falan sordu.
Salıyorum bazen evi ama salıncada ucu kaçıyor.
Sallamak lazım sonra toparlaması zor oluyor
Şu dolap içlerinide bi düzenlesem kurtulsam bir süre idare ederdi beni.
Dün anneme diyorum 1 cocuk bakanlar 2 temizliğe gidenler.
Tabiki mecbur kalınca her iş yapılır ama başlarım onun parasına dedim anneme
Can dayanmaz yaw.
Allah güç kuvvet sabır versin.
Cocuk bakacak sabrım kafam yok, temizlikte çok zor cidden Allah mecbur etmesin
Ayy cok gecmis olsunBugün ben naptım
Oğlan tam asansöre elini şıkıştıracak diye tam kapıdan çıkarken kapıyı çektim
Anahtarı dısa takmamısım
Elleme asansöre basma diyorum
Ne ara bastıysa yöneldi tam
Kapı kaldı anahtar
Komsuyla zor açtım
Öldüm anahtar arkada tırnaklarım kanadı ucu
Aa cok gecmisolsunSelam,
Karantinadan bildiriyorum.
Hafta sonu annemde kaldım. Sabah aradım, kendisini kötü hissetmiş doktora gitmiş. Grip gibi vücudum kemiklerim ağrıyor dedi. Grip ilacı vermiş, test de yaptırmış.
Bizde öğleden sonra geldik çocuklarla eve. Geldiğimizde uyuyordu
Hemen çorba yaptım, ilaçlarını da içti biraz daha uyudu. Uyanınca daha iyiydi ağrıları geçmişti.
Akşam uyumadan test sonucuna baktık, pozitif
Hafta sonu görüştüklerimize haber verdik, dikkat etsinler birkaç gün diye.
Bende ve çocuklarda herhangi birşey yok. Zaten 3 er aşılıyız eşimle ikimiz.
9 ay önce geçirdik biz bu hastalığı, eşimin bu ikinci.
Pazartesiden beri evdeyiz.
Eşimin karantina pazar bitiyor, ben de aşılı ve belirti olmadığı için karantina yok ama yine de taşıyıcı olma ihtimaline karşı, çocuklarla evdeyiz dışarıya çıkmıyoruz. Çok sıkıldı çocuklarda.
Küçüğüm oark istiyor bahçeye çıkartamıyorum. Havıza gidelim istiyor. Arabaya atlayıp yarın saat bir saat gezip geliyoruz hava alsınlar diye.
Biran önce bitse de yaz bitmeden çocukları doya doya gezdirmek istiyorum.
Yaz bitecek daha doğru düzgün birşey yapamadık çocuklarla
Geçmiş olsun canım, dün de bir arkadaş söyledi covit olduğunu.Selam,
Karantinadan bildiriyorum.
Hafta sonu annemde kaldım. Sabah aradım, kendisini kötü hissetmiş doktora gitmiş. Grip gibi vücudum kemiklerim ağrıyor dedi. Grip ilacı vermiş, test de yaptırmış.
Bizde öğleden sonra geldik çocuklarla eve. Geldiğimizde uyuyordu
Hemen çorba yaptım, ilaçlarını da içti biraz daha uyudu. Uyanınca daha iyiydi ağrıları geçmişti.
Akşam uyumadan test sonucuna baktık, pozitif
Hafta sonu görüştüklerimize haber verdik, dikkat etsinler birkaç gün diye.
Bende ve çocuklarda herhangi birşey yok. Zaten 3 er aşılıyız eşimle ikimiz.
9 ay önce geçirdik biz bu hastalığı, eşimin bu ikinci.
Pazartesiden beri evdeyiz.
Eşimin karantina pazar bitiyor, ben de aşılı ve belirti olmadığı için karantina yok ama yine de taşıyıcı olma ihtimaline karşı, çocuklarla evdeyiz dışarıya çıkmıyoruz. Çok sıkıldı çocuklarda.
Küçüğüm oark istiyor bahçeye çıkartamıyorum. Havıza gidelim istiyor. Arabaya atlayıp yarın saat bir saat gezip geliyoruz hava alsınlar diye.
Biran önce bitse de yaz bitmeden çocukları doya doya gezdirmek istiyorum.
Yaz bitecek daha doğru düzgün birşey yapamadık çocuklarla
Ben de evde iş yaparken onu da oyun haline çeviriyorum. Yoksa sürekli anne gel.Bir de en çok ilgisini çeken oyunlara odajlan önce beraber oynayın yavaşça aradan çekil,ben çayımı alıp geliyorum gibi 2 dk git gel sonra uzat arayı. Parmak boya,beru lego,sonra su akan lavano,jel,obleck, kinetik kum tarzı şeylerde yalnız oynamaya başladı bizimki.yalnız dediğim ben iş yapmıyorum başka odada aynı odada oturuyorum ama ya çay içiyorum,kitap okuyorum ,ya da yemek yapıyorum ,telefona bakoyorum falan. Yani başka odada tek başına oynadığını hiç görmedim
Kesinlikle tam o yaşta başlamıştı bizimde.Şu an yaz tatilindeyim tüm gün dediğin gibiyizyeni oyun kurmaya başladı (3,5 yaşında ) tek başına ama uzun sürmüyor,devamlı bi bize laf atıyor yine Seninkinin biraz daha zamanı var kendi başına oynamaya. Daha küçükken tek başına oynayan çocuk var tabi ama bizimkiler o cinsten değil demek ,böyle kabul etcez
Sadece bu öğretmencilik oyunu önemli bence okuldaki stresini atıyor olabilir,çocuklar kendi içlerinde üzüldükleri bir şey olunca o oyuna takıyorlar bizimki bir ara devamlı doktorculuk oynuyordu. Öğretmenciliği bol bol oynamasına izin ver bence.
Tek başına oynamasına teşvik etmek için 3 yaş civarı şunu yapmıştım.onunla güzel bir oyun oynadıktan sonra annenin çay keyfi zamanı çay bitene kadar sen oynucaksın diyordum.ilk devamlı tepemde çay bitti mi diye kontroldeydi,içtiğim çaydan hiç bir şey anlamıyordum ama şimdi alıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?