- 21 Ağustos 2015
- 32.118
- 97.470
- 598
- 38
Kız sabahtan bende aynı menüyü düşünüyordum yapsam mı diyePazara gıtttık ordan 150 tl;yumurta,cılek,karpuz,pattlıcan(1 er kg bunlar)domates,salatalık ,bıber,mısır 5 tane.
Yemek yoktu dun paso perde yıkadım menemen yaptık yedık.Karpuz falan.
Ben bıme ugradım 35 tl;denge süt,yulaf ezmesi.
Bugune ıs cıkardı kocı basıma.
Dedım yardım edersen yaparım.
Patlıcan sarma ıstıyor,patlıcanları boyuna ınce ınce kesip,kofte harcı yapıyorz onu sürüyoruz patlıcana,rulo yapıp sise takıyorz fırına.Salcalı su yapıyorz bıraz patlıcanlar pisince.
Aslında ugrasmalı değil ama kızla kaosa donuyoır.
Yardım ederim sana dedı.Kıyma cıkardım kofteyi yogrurum gerisine karısmam glgflfgklklgf
Kızartıp içindeki iç harcı kavurup sariyordi bir arkadaşım denemedim ama onu denicem bende.Normalde patlıcan sarma bılınen bı tarıfde benımkıler acılıyor nedense piserken:)Ondan sıse takıyrm .Takmaya gerek yok aslında yanı:)Tamamen benım beceremem
Teşekkür ederim. Şiş kısmı yemeği çok havalı gösterecek eminim kiYok ben kızartmıyorm.Sarıp sıse takıyoruz onden fırına atıyorz.En son salcalı suyunu verıyorm.Onden pismis oluyo patlıcanlar.
Ben mutfak dolapların onla siliyorum süper oluyorFırın ocak hepsi calisiyor ev 1500derece
Pilav okey
Tavukda pişiyor oğlana yetişir
Kız Bi anneme geçiyor Bi geliyo hiç bir yere sığamıyor evladim.
Sıkılıyor çocuk
Evi süpürdüm, unitenin tozunu aldım.
Şimdi camların önünün tozunu alicam yağıyor mübarek
Geçen bulasik mak.tableti eritmistim kapılarıda sildim o suyla güzel oluyormuş ya öyle
Bana tablet dayanmaz anacım böylede
Ama kalem lekesi falan vardi hepsi gitti hiç de ovalamadim.
Koltuklarda silinirmi o suyla acaba
Sen en iyisi işi bırakma başka yer bulSlmlar bacimlar,
Avm yaptim 120 tl migros;yaban mersini(14.90)cheddarli ucgen peynir,kutu sut,filtre kahva,taze fasulye,2 paket ikram biskuvi(1 alana 1 bedava bu 4 tl)1,5 kg toz deterjan peros(stokluk).
10 eur buldum aldim 184 tl
Haftalik 10 eur/usd alsam nekadar super olur
İssiz kalinca hedefler kuculdu
Zaten bende biriken durmuyor
Kasimda kasko trf var,trf zaten 2 bin tutar,kSko yapamayiz diyo
Evdeki igneye kadar baby sigortalayip oduyodu tabi
En son kasko yapmayalim dediginde kaza yapmisti,ben ona soylememjstim yaptigimi.6500 tl hasar cikmisti.
Napcaz flaan derken kasko var tmm dedim.
Yapmasak kesin basimiza bisey gelir Allah koruusn.Yani biriken gidiyor bende
Saglik sigortalarina karismam dedim.Onu kendi sigortasina ekletsin bizi.
Konut ekimde ona da bakacm.
Cocukuma bakcak kimse yok,Sen en iyisi işi bırakma başka yer bul
Çalışma hayatına alışkın birisin
Kardeşlerle bu arada çok iyi oluyor çocuk olunca elada sıkılmaz benim ablamın orada oglus ta öyle bunara gideceğiz inşallah okul açılmadan Yalova yapalım diyiruzİyi geceler,
Günün özeti :) ye iç yat
Valla ya anaevi gibisi yok. Çocuk bakılıyor. Yemek yapılıyor. Kardeşimle annem yaptı yemeği.kardeşimin bahçede yedik. Kuzen ve küçük kardeşim geldi.
Güzel vakit geçirdik. Çocuklarda öyle.
Elayla kuzenimin 9 yaşındaki kızı çok güzel oynuyorlar ve birlikte yattı. Elaya soruyorum ablan olsun istermisin. İsterim diyor. Kardeşin diyorum. İstemem diyor
Aklımdan da geçirdim. Büyük çocuğa koruyucu ailelikmi yapsak diye. Eşim iki defa söylemişti. Ama ekonomik yanını düşünmüştüm. Tabi devlet desteği oluyor koruyucu ailelikte. Evlat edinme daha farklı.
Ama hep aklımda kalan orada kalmak zorunda kalan çocuklardı. Yoksa diğer çocukların hepsi bir şekilde ailesine kavuşuyor.
Bir hastalığımı atlatayım ya gönüllü annelik ya da koruyucu ailelik olabilir diyorum. 9-10 yaşları olabilir.,
Bakalım ilerleyen zamanda bakarız.
Biraz toparlanalım evimiz var arabamız var. 25 bin civarı evimize girmeye başladı.
Ama bebeğe hiç yetemem sanırım.
Neyse bugünki harcamam kocişimin neyine fındık yağı siparişi. Trendyolda 40 tl indirimim vardı onu kullandım.
Birkaç şey alacaktım. Annem dedi çarşıya gidince alırız.
Yarın kuzenimin eşi bizim arabayla götürecek. Hallederim işlerimi.
Onlar arabayı satıp ev aldılar. Arabayı vereyim demiş eşim işin olunca kullan demiş. Birşey olursa arabaya diye tedirgin oluyor.
Şimdi gece kahve keyfine geçeceğizterasta.
Valla banada yetişmiyor birde çok pahalanmis indirim kovaliyorum şuanBulasik tableti indirimdeydi
Mopas market hepsiexpresde 60lı 109tl ama 15tl indirimi var aldim. Hatta 1 pkt daha aldım attım kenara bu sene almam daha yeter onlar.
Peynir bize hiç dayanmıyor 15gunde 1 kalıp peynir alıyoruz
Kasarda öyle 2 blok bitiyor 1 ayda
Kuymak, peynirli yumurta, pocaga, tost falan derken.
Bereketli olsun canımDün eşime söyledim biraz birikmişim var dedim onun arkadaşı kuyumcu onun için söyledim yoksa ben gider kuyumcunun birinden alırdım altını tamam dedi gidip alalım dedi gittik ama param ataya yetmedi neyse eşimde dedi ben de biraz var ama tarlanın elektrik parası için ayırdım bende zulamdakileri söylemedim bir yarım bir çeyrek aldık geldik çok şükür. 5050 tl ödedik. Ben de zulamdaki ile bir ara gider alırım artık neye yeterse. Agustos 15 te eşim iş başı yapacak bende giderim kızlar da gitmek istiyorlar hafta sonu geliriz dedi eşim yazlığa olur dedim. Canım hiç gitmek istemiyor burdan çok güzel bir havası var daha burda denize gitmedim sadece marmarise tatile gittiğimde girdim denize ama otelin havuzunda çok güzel girdim ben soğuk suyu sevmiyorum buranın suyu soğuk onun içinde girmek hiç içimden gelmiyor ama sabah 6-6.30 gibi uyanıp güne başlamak bir kahve yudumlamak beni öyle mutlu ediyor, o anı yaşarken tarifsiz bir mutluluk içindeyim çünkü hiç terlemiyorum ciğerlerime kadar temiz havayı çekmek güne başlamak bana iyi geliyor. Erken gideceğimiz için biraz burukum ama şartlar şimdilik böyle eşim emekli olunca bir sezon kesintisiz kalabilmenin hayalini kuruyorum.
Çok sevindim canım gözün aydınİyi geceler,
Uykum var çocuklar uyudu yine lafladık
Hızlıca yazayım dedim.
Ablam aradı müjde dedi.
Doktorla konuşmuş.
İyi sonuç? tümör değil hücre bozukluğu diyelim demiş. Bunu aneliyat öncesi de söylemişti.
Yani anladığım aynı annemdeki gibi.
Annemin de rahimde doktor yer yer hücre bozukluğu görmüştü rahim alındı.
Riske atmayalım demişti.
Ama şaşkınım biraz. Asistan Doktor kayıt açtığında malingneoplazmı kaydı açmıştı.
Ameliyat sonrası kötünün iyisi demişti.
Şaşkınım.
Belki de mucize.
Temiz iyi sıkıntı yok demiş. Tatiline de gitsin demiş. Düğünü sormuş. Şimdi yorumlayan ameliyat eden doktorum.
Sadece patoloji daha detaylı bir işlem daha yapacakmış.iki hafta sonra konuşalım ama bir sıkıntı yok demiş. Herşey iyi diye belirtmiş.
Baktım baktım anlamadım.
Ama çok sevindim müjdeli habere.
Çok şükür
Her işte bir hayır vardır, mevlam neylerse güzel eyler dedikleri bu olsa gerek.
Bu hastalığın bana kattığı o kadar şey varki.,
Hayattan tat almaya başladım.
Hayatın ne kadar anlamlı olduğunu gördüm.
Satırlara sığmaz
Öyle uykulu yazıyorumki, yarın devam ederim. Bayılıcam uykudan.
Aynı sıkıntıyı bende yasadım yoksa şimdiCocukuma bakcak kimse yok,
Yani okula bile gitse kaliyorz ortada
Yakın olsak hergün bakardım kuzuma. Çocuklar benim neşe kaynağımCocukuma bakcak kimse yok,
Yani okula bile gitse kaliyorz ortada
Benim sol kolumu yapan kesinlikle telefon, uzun süre baktığım oluyor. Birde yatakta uzanırken elimde oluyor. Bozuk duruşlar. Boynumdaki de masa başı saatlerce bilgisayar başında olma ve yine telefon diye düşünüyorum. ( disk bozuklukları diye yazıyordu ama doktor beyni görünce üzerinde bile durmadı :)Günaydınn
Sabaha karşı rüya görmüşüm cokda güzel bir ruyaydı.
Geç kaldım ama eşim biraz geç cikti mecbur.
4 gibi teheccud kıldım geri yattım rüyamda cemaatle namaz kılıyordum bir sürü kadınlar kızlar
Yerde serili cami halilarindan
Rabbım daimi eylesin.
Su teheccudeki huzuru her daim versin.
Peşine oğlan gitti.
Kolum için randevu aldım.
Yarin genel cerrahiye gidicem çok ağrıyor dayanamıyorum daha.
Bakım ne dicek nereye yonlendircek
Yine bir yemek yok günü
Bugün ne pisircem düşünüyorum siste tavuk yapsam diyorum epeydir yapmadım pilav salata falan yenirdi.
Akşam aldık kızı çıktık baktık yine uyumicak
Sosyal tesisli bir park var 22.00da kapanıyormuş o da
1 tiramisu 2 limonata aldık
Bayada büyüktü dilim yarısını kız yedi yarısını biz.
Ben zaten bu ara asiri dikkat ediyorum 2 kilo verdim almim geri diye.
Bismillah diyip başlık şu işlere kolum izin verdiği kadar.
Su yaşta ortam buram derken dökülmeye başladım be
Kvdem bakamaz artik ya yaslandi kadin iki buklum oluyo tutuluyo da,gorumcem okula yazdirdi oglani ama muhtemelen gitmez ilk zamanlar zaten cok hastalaniyolar kresde.Yine yok Alya gelmesin oglan hasta,vs derler.Aynı sıkıntıyı bende yasadım yoksa şimdi
İstediğim şeylerin fazlası olurdu
Annem bakamam kaynanama zati baktırmam
Kaynanan azdaaha baksa ya baby
Diğerlerine bakıyor sonucta az da size yer verse fazladan
İnanki bende çok istiyorum bi aşka işe giriş çalışmak
Eşimle beraber tamam ama en azından ilerde çocukların okulu için olması lazım
Benim herif hiç birikim taraftarı değil
Bim cidden uctuSelamlar kızlar ev yanıyor yine 50 derecezor iş yapıyorum resmen habire duşa atıyorum kendimi oglusu çıkardım akşam uzeri kursa gitcektik cumaya ertelenmiş belediyenin mutfak atölyesi oraya gitces diye erkenden yemeği yapmıştım karnıyarık spagetti oglus içini yiyor patlıcan yemiyor erken yedik 1 saat öncede aldım basket oynadı okul yakın bahçesinde bime girdik dakota çekirdek dimesin sütü vardı süt süt dilimi ekmek küçük su 41 ödedim para su misali gidiyor surda yemelik bir ekmek var peynirler BİM'in bile uçmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?