Küçük Düşün Büyük Olsun!

Çocuk sabır işi tabi. Ama çocuk konusunda sabırlı olduğumu söylerler.
Zaten yuvadaki çocuklar daha zor aslında. Yaşanmışlıkları vs. Ama biraz sevgiyle herşey düzelir diye düşünüyorum.
Ergen çocuklar zor benim anlaşacağım yaş en fazla 10 yaş Kız çocuk hep tercihim :)
Bana da bu yaştan sonrası zor geliyor.
bu konuyu yaşamış kardeşimin arkadaşı var. Kendisi evlat edinilmiş. Ve kardeş istemiş, koruyıcu aile olmuşlardı yıllar önce.
Bana verdiği fikir, asla ailesi ilgilenmeyen çocuk olsun sonra aile istediğinde üzülüyorsun dedi. Anlaşmazlıklarını anlattı. Bu her kardeş arasında olan şey bence. En basiti iki kardeş olan yeğenlerim. Sürekli kapışıyor. Ve kardeşimin sabrı tükenmiş durumda iki çocukmu yok yok diyor har defasında.
Ama kardeşim ve eşinde de hata var her istediğini yapınca durum bu. Bir de kardeşim çok ev işi temizlik delisi. Benim önceliğim çocuğuma vakit ayırmak. Ev işi konusunda onun gibi değilim.
Tabi düşünmek lazım. Öyle ara ara aklımızdan gelip geçen birşey bu.
Sonuçta kız yeğenim olan kardeşimle hep konuşuyoruz. İkimizde tek çocuk istedik hep. Kardeş gibi olsunlar. Hep birbirlerinin yanında olsunlar istiyoruz.,inşallah öyle olur

Dün kardeşim iki valiz kıyafet verdi :)
Eğer tatile buradan gidersek eşim gelince onunla gönderirim.
Okula da başlayacak kıyafete daha çok ihtiyacım olacak.
Ben de kuzenime verdim.kapış kapış gitti kıyafetler :)
Daha da seçmemiştim bu defa gelişimde. Evde ayakkabı kıyafet dolu. Onun kızına ayırırım.
Kardeşim okula giderken kullanabileceğim okyanusun kirli temiz çantasından da verdi. Boya falan da veriyordu almadım. Okulun istediği markayı alacağız.
Yeni evlenen kardeşim doğa kolejinde çalışıyordu, şimdi okyanus kolejinden iş için görüşmeye çağırmışlar. Hayırlısı.
Ama anneme yakın okul iki adım artık kocayı içgüveysi alır bu
Dün yemeğe geldiler, bakıyorum bu akşamda kapağı buraya attınız dedim Sinsi baldız
Gelmiş yatağına uzanmış yataaağımm diye ağlanıyor. Ne acelen vardı, dedim sana evlenme diye demesem olmazdı

Ya hiç aman olmasaydı vs demedim
Sevgisi çok başka tabiki
Ama 3-4-5 cocuk ıı ııhh Allah çok isteyene versin

Sevgisi çok başka tabiki
2.de daha kolay dıyolar ama jkgfkjgfjkg
Salıyosn takmıyorsn falan diyorlar
2.cocuklular aydınlatın bızı fgklgfkgfk(bana bak napcaksam alıp o bılgıyı)

Evet oglanda kıyaslayinca bu daha hareketli bir çocuk ama daha saldım cayira☺
Mesela efe küçükken asla cesaret edemzdim bir yere gitmeye onunla.
Kiz daha 3 aylikdi biz geziyorduk gayetde rahattım evham yapmadım.
OGlanda hasta olur aman falan diye daha çok dikkat ediyordum kızda bunuda bir tık saldım bağışıklığı daha kuvvetli oğlanın küçüklüğüne göre masallah.
Sadece beni yoran yemek kısmı
Oğlan yerdi tabakla meyveler verirdim bitirirdi mesela yine isterdi
Kızın yaşındayken elinde dürümle resimleri var bitirirdi kız da hiç yok.
Beni tek zorlayan o

Kız bence daha kolay büyüyor yani 2.ler

Sevgisi çok başka tabiki
Amim canım ben hiç 2 çocuk bile düşünmedim. Hep büyük konuşma dediler. 3-4-5 neee
Valla yeğenim küçük ama anasının canına okuyor. Geçen anlatmıştım, ya her dediğini yapmaları mesela babasının çok yüz vermesi. Herşeyi onun istediği gibi yapmak gibi şeyler tabi sonuçları böyle. Büyük yeğenim daha ılımlı. Annemin yanındaydı o hep.
Yine de kınamak istemiyorum ama zor süreçler. Ondan bazen hangi akla uydum ikinci çocuğu yaptım diyor.
Biraz da ikinci çocuğu o istemedi yeğenimin kardeş istemesi ve eşinin ikinci çocuğu istemesi ile karar verdiler.

Ek iş olacaksa seni idare eder o zmn
Bim cidden uctuEkmekcik manti aliyordum 9 tl falandi 16.90 olmstu en son.Ac bitir peynirleri bile 15-16 tl olmus
Dün pazara gittik sadece biber alıp geldim
Herşey pahalı pazar bomboş
Millet eli kolu dolu gelirdi yok suan

Valla ben ikinci çocukta tecrübe tamam ama çocuk kendisinde bitiyor oğlan beni çıldırtıyor uyku yok ağlama çok deli oluyordum bu sene yavaşladı biraz
İlk kızımda bu kadar değildim inanki
Çocuk sabır işi
Çok çocugu olanlar nasıl dalıyolar sokağa akşama kadar dısarda bizim binada var ilgi alaka yok acıktı yok düştü yok
Ben kendim götürür getiririm ama onlarda yok afedersin ne olursa olsun kadınlar umursamaz hem milleti rahatsız ediyorlar
Ne gerek var milleti rahatsız etmeye
Öyle yapcakda tip değiliz ondan buhran geçiriyoruz yoksa 5 6 da büyür yani gelecek düşünme yok
Dün masıs eşime diyorum bitane olsun 2 sene duralım bakalım eee diyorum işinde kim çalışacak senin kafa onda
Allahımocuklarıma sağlık sıhhat versin istemem yaş 30 oldumu hastalıklar başlıyor

Lelli gecmiş olsun sol tarafa kalp yani en büyük süphesi

Benim duyduğum ikinci çocuk daha zor, ama ikinci çocukta daha bir ayy şunu yesin bunu yesin vs denilmediği. Lellim öyle değil o da işte yıllar sonra buldumcuk oldu ondan heralde

Kabak ve biberi kısık ateşte pisirdim
Köz biber domates falan ekledim en son kendime yemek yaptım.
Annem patlican almış verdi onları kozledim onuda köz biberle karıştırdım salata yapicam.
Pilav var Dünden
Yanina kofte patates kızartıcam fritozde
Çok az taze fasulye var kiz yer
Erkenden uyandı minnoş umarım erken uyur
Havada nasıl miss tam benlik bunaltmayan hava severim.
Kendime hasır sandaleti aldım bakalım nasıl çıkacak
2 sezon giysem bari hevesim geçer
Hasır çantalara tavım bu ara
Hasır terlik falan.
Hasır şeysi oldu bende sezon sonu terlikde alırım belki
2 elbise daha bulaydim
Dün hastanede Bi kızda elbise gördüm çok hoşuma gitti soracaktım nerden aldınız diye.
Midi boy yesil tam aradığım ölçülerde guzeldi
Millet buluyo ben bulamiyorum

Son düzenleme:
Lelli gecmiş olsun sol tarafa kalp yani en büyük süphesi
Sagol kuzu bende ondan korktum ama EKG temiz çıktı.
Neden oluyor bulamiyoruZ
Kas ağrısı diyor doktor ama sanmiyorum
Kemiklerimde var sanki agrı
Ama fibromiyalji arastirdimda belirtileri bana uyuyor
Hiç bir sebepten yani hastalıktan olmuyormuş
Stres, hormonlar vs
Bazen yerimden kalkacak bile gücüm olmuyor sanki sırtıma bıçak sokuyorlar kolume felç gelmiş gibi.

Bi doktor fibromiyalji icin prenses hastalığı bu demis.
Ev işi yapmicam, stres olmican, ağır hiç bisi kaldirmicam falan.
Ben ev işi yapmaktan mi oldum noldum bilmem.
Sürekli sil süpür

Benım kardesımın kız oyle kolay bı cocuktukı masallah,hala oyle.2,5 yasında annesı hamıle kaldı krese basladı.Bız hep onun gıbı bekledık oglanı da
Anam oglan bı dogdu daha dogdugu gun farkını ortaya koydu.Bızım bebeler hep 4 kg ustunde doguyor Alya da oyleydı.Oglan dogdu kılosundan dedıler kuveze alcaz 1 gece kaldı,kız da yasamadık hıc tabı sok olduk.Eve cıktılar 1 hafta sonra gozu bı acıldı asla uyumuyor.5 yasına gırcek hala uykusuz cocuk:)
Bana sımdı dıyor kardesım Alya sakındı hep ,hala 21.30 dedın mı uyur .Sakın guvenıp ona yapma 2ler bızde tutmuyor dıyor gfkgfkgfkkg

Benim oğlan, kızı avm parkta falan görünce şok
Okadar hareketli ki kendi öyle değildi malum
Anne o ordan kayabilcek mi diyo anasını bile ağlatır dedim.
Bisi için yere yattı avm de anne napiyo bu diyo
Cocugum tabi hiç öyle şeyler yapmazdı.
Gir oyuncakciya hiç bisi alma oğlana ses etmezdi alın demezdi degisik tok bir cocuktu. Herkes şaşırırdı bu nasıl cocuk diye
Kiz kucaklıyor taşıyamazsa sürüklüyor alimAllah
Kimi görse bakkal diye yapışıyor yakasına.
Ama aslında hosnutsuz değilim bu durumdan.
Bu biraz böyle olsun istiyorum oğlan fazla içine kapanikti hala öyle Kız tuttuğunu koparsin istiyorum

Geçmiş olsun lellim.

Allah bı kapıyı kapar bı kapıyı acarms ya aynen onu yasıyorm:)
Valla nazarlamayayım ama daha ay basından 1800 tl primlık ıs yaptım.
Ekım de anca yatar ama daha ıyı tam ıssız donemımde ılac gıbı gelır:)
Hatta merkezdekı arkadas sey dıyo,cıkcam dıye saldırdın bakıyorum ıslere ortak alalım senı barı dıyo gfkljfgkgfkgf

Gecmıs olsun kuzuu

Benim kız yine kendini gezdircek bulmus
Adda bakkal demis annemlerde
Annemle babam aldı götürdüler oolleeeyyy diyo Bi de bana da baabbbayy diyo
Nasıl mutlu bu tam sokak çocuğu olmalık sabah sal akşam al nasıl kinadiysam dogurup saliyolar diye salamiyorumda anacım
Hiç aramaz beni eminim yeterki sokak olsun.
Aç da kalmaz gider milletin elindekine yapışır
Babam geçen bakkala götürdü ordanda Bi abinin cay bahcesi var tanıdık yani oraya uğramış Bi çay içimi demis Bi geldi kiz pikolatalar, krakerler 1 poşet.
Orda doldurmuşlar vermişler eline
Anana da böyle ara öğün getir evladım dedim aferin
Bir dahakine zuber istetim ezberletmem lazim☺
Akşamda ben alır çıkarırım uyumazsa
Bebeklikden gezdirmeye başlayınca böyle oluyo demek

Sabah erken kalktım eşim kalkma az yat dedi çünkü ben kalkınca o da uyanıyor, neyse az kaldı dedi tatilimiz bitiyor dedi, içimi hüzün kaplıyor buranın sakinliğini çok seviyorum, kimsenin kimseyle derdi yok. Sabah eşim bahçede kızaran üzümleri topluyordu bende kabak çiceklerinden topladım karşı komşum İstanbullu biz yarın sabah yolcuyuz dedi Allahısmarladık dedi çok şükür yine bu sene görüştük dedik iyi insanlar sevdiğim komşularım arasındalar. Ben biber ve kabak dolmasını hazırlıyorum buzdolabına koyuyorum hazır oluyor bana bir iki gün sonra pişiriyorum biri yapmış gibi geliyor. Bu gün için bahçede 3 patlıcan ve 13-14 tane biber olmuş onları da dalından kopardım bol domates soslu kızartma yapıcam yanına da eşim makarna gider diyor tamam dedim yaparım. Yarının yemeğini söylüyor kurufasulye yapsana diyor ona da tamam dedim. Kızlar da ne istiyorlarsa pişiriyorum. Tuvaleti ovaladım havalar çok sıcak gidiyor üst kat yanıyor kızların nevresimlerini söküp yıkadım yeni taktım su gibi ter olmuşum duşa girdim kapılar yine kaldı eşimde havalar biraz daha normale dönücek haftaya o zaman sil diyor bence haklı iyice tansiyonumu oynatmamın bir anlamı yok toz aldım hemen duşa girdim şimdi iyiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…