Küçük Düşün Büyük Olsun!

tr_lelli benim babaannemim ve teyzemin bahçeside benim çocukluğumun şahididir. Oraya ne zaman gitsem ağaçların dallarına tutunup sallandığım, iri ağaç yapraklarından yaptığım yelpazeler gelir aklıma. Allah rahmet eylesin diyorum bize bu mutlulukları taddırlıkları için.
Sabah aşı randevumuz vardı eşimle birlikte 7.30 da evden çıktık yürüyerek gittik randevu 9 ama 9.30 aşımızı olduk yazdan mıdır nedendir anlamadım neyse şifa olsun. Eve de yürüyerek geldim. Allahım çok sıcak markete gittim eve girmeden sabah küçük kızım bitki çayı istedi ona onu hazırladım baktım az kalmış bir adaçayı, hazır yoğurt küçük kızım ev yogurdu yemiyor kokuyor diyor, corn flakes, pedler, laktozsuz süt, kakao bir paket bir iki gofret çikolata 127 tl baydım yine. Eve girdim üstümü değiştirdim aldıklarımı silip yerleştirdim ev biraz dağılmıştı ama kalsın dedim yarın da annemi-babamı bankaya sabahtan götüreceğim promosyon için öncelikle yarının yemeğini biber dolması olarak ayarladım onun hazırlığını yapıp dolmaları doldurup buzdolabına koydum. Mercimek çorbası da attım ocaga, biberleri doğradım çökelekli biber yaptım tavada acılı bu akşam için de köfte-patates-biber kızartıcam kıymayı yogurdum dolaba koydum, patatesleri tuzlu suya bıraktım biberleri de süzgüye aldım akşam hazırlıklarıda tamamdır bir kızartırım yanına kaşık salatası yapıcam karpuz ayran yeter. Oturdum çok acıkmışım kendime çökelekli yumurta yaptım kahvaltılıklarıda çıkardım yedim saat 13.20 olmuş. Tekrar mutfak topla ev topla bir makina çamaşır hazırladım akşama çalıştırırım. Balkon yıkadım çay içiyorum sonra kalkıp toz almayı düşünüyorum yapabilirsem.

zeyno niye özleyeceğim dedin. taşınıyormsun

sen geçmişi yazdın bende geçmişe gittim okudukça
ay 2 gün yengeçte olduğu için nostaljik bir enerrji akışı olur

İyigecleer bacimlar.
14,30 da kapiyi kapadim kiz uyandiSesimi bile cikarmamistim halbuki.7 saat oyun oynadim beynim sulandi bugun.Bi enerjiyle kalkti
Kuru pilav yaptm aksm yemegine.Baska da dogru duzgun bisey yapmdm valla.Supurge attim salona.
1 kg fasulye hasladim buzluga attim.
Kiz 21.00 u gece uyudu.Ama artik gozumden yas geldi sinirden.Attim kendimi dusa.Valla icime icime sinirlenmekten orta yerimden catlicam bigun

Benim özellikle bu havalarla birlikte sabrım en aza indi.
İcimden sürekli Vela havle cekiyorum

Kız gündüz uyudu uyudu akşam uzeri uyandi
Tabi uykuyu alınca bize amman sabahlar olmasın oluyor
Benim uykuyu kaçırdı kendi uyudu
Uyumam lazım eşim erken kalkacak ek iş aldi sabah ona gidecek.
Bu ara Rabbım işte yardım edecek ya işler çıkıyor böyle extra iyi oluyor patrona borcdan düşüyoruz.
Bu parayida düşersek 20bin gibi bisi ödemiş oluyoruz.
70bin falan kalıyor amacımız bu kış bu borcu kapatmak.
Arac çıkmış tekrar pazarlık yapmışlar 33 demis 31bine dusmus adam 35bin demisti kafadan yine olsun 4bin 4 bindir.
Çok şükür bunuda böyle kapattık gelmiş geçmiş olsun.

Gece yağmur gösteriyordu güya hiç bisi yok
Ve asla esmiyor şuan bile yanıyorum açtım salonun camını, y.odasinida açmıyorum kıza cereyan fln yapar diye.

Zikirlerimi çekip uyucam yani umarım uyurum

gününüz aydın olsun, güzel bir ağustos sabahından günaydın,
Dün gündüz annemin eve geçtik,ben tatil kıyafetlerimi ayarlayacaktım. Kardeşim ben de geleyim ya birşey olursa dedi. Gittik yanımda durdu. Kızlarda oynadılar.
Kardeşim erken uyanmıştı. Uykusu gelince uyu sen dedim. Biraz şapkamı ördüm. Sonra kalktım terasta piknik sandalye masamızı yıkadım. Ardından kızları aldım geçtik kardeşimin eve. Bizim arabanın içini süpürdüm. Neymiş yavvv o. Çok para aldıkları kadar varmış daha bir de sileceğim içini. Dışı yıkanacak işim çoookkk. Bir de köyde araba daha çok pisleniyor. Eşim dedi uğraşma 60 lira bişey. Temizlettir. Bu defa ben yapacağım dedim. Bazı lekeler çıkmıyordu temizletince. Çocuklu insanın arabasının halleri
Kardeşim yemek işine girişmişti. Ben de yardım ettim. Yemek yedik bir yorgunluk çöktü. Uzanayım dedim az. Tabi canlı müziğe gidecektik üç kardeş.
Dinlenemedin.neden çabuk yorulduğumu anlayamıyorum. Yorulunca çarpıntı oluyor az da olsa. Ya ilaç ya ameliyat olayı. Bakalım zamanla göreceğiz..
Gittik çocuklar trambolinde parkta eğlendi biz müzik vs.
kalmaya diğer kardeşime geldik bu gece de buradaydım.
İşim de var evde ama bakalım. Ütü yapılacak, arabanın içi silinecek.
Bugün de saç boya kesim kaş işlerim var.
Kardeşim de diyor. Eşim temizler arabayı. Adam işten gelip onunlamı uğraşacak dedim. zaten geçen dışını yıkadı pırıl pırıl yaptı. Yinemi uğraşacak dedim.

Ben ara ara rüyamda görüyorum çocukluğumun geçtiği mahalleyi. Çok özlem duyuyorum neden bilmem.
Yıllar önce buraya geldiğimde aynı binada oturan çocukluk arkadaşımıza gelmiştik. O bina hala duruyor. O da hala orada oturuyor.,Çok şey değilmiş. Ama o bina yıkılmamış.
Geçmişe gitmiştim.
Kardeşim iki gün önce dedi yine uğrarız..ama vakit yok.
40 gün oldu galiba buradayım ama ne kadar evimi özlesem de, yine de gideceğim diye hüzün çöktü.
Annemler de biz gidince daha kötü olurlar. Kardeşimin yokluğunu evde daha çok farkederler.

Benim bazı anlarım var unutmadığım unutmak istemediğim..
Mesela o bahcede anneannemin camdan kafasını uzantısı, dedemin hep ayni yöndeki aynı sandalyeye oturuşu ve hep uzaklara bakışı
O bahçeye her gittiğimde zihnimde bunlar var
Canlaniyor resmen.
Köyde birlikte geçirdiğimiz bir kaç anı..
Annenem köydeki evin holune uzanmış burasi esiyo kızlar diyo mesela
Biz teyzemle oje sürüyoruz odada
Burnuma o ahşap ev ve dışarıda birinin yaktığı odun kokusu karışımı geliyor
Resmen o kokuyu dusununce hissediyorum kokuyor baya
Hep bu mevsimde anneanne incirler oldu mu diye sorardım aa kızım ben bahçeye mi cikabiliyon derdi (son senelerde çıkamiyordu artık)
İncirler olmuş anneanne sen çıkamadın göremedim ama olmuş.
Sizin yıllarca baktığınız, birbirinden emekle suladiginiz temizlediginiz incirler olmuş ama yoksunuz diyorum..
Mesela anneannemin 40ına annem gittiğinde divanin altındaki sepette konserve fasulye sisede bulmuşlar hiç goremeyecegin bir kış için hazırlık yaptıran bir hayat bu.
BukadarligiZ

Teyze vefat etmeden önce mesela 10 kilo un almış.
Ve o undan onun helvasını yapmışlar.
Düşünsene aldığın undan helvanı yapıyorlar.
Sen bilmeden kendi ölüm helvanın ununu almışsın

Bunlar bana herseyin nekadar boş olduğunu, kimse için kendimi uzmemem gerektiğini, öldüğünüzde sadece 3-5 anıda kalacağımız gerçeğini hatırlatıyor, yuzume tokat gibi çarpıyor

Son düzenleme:
Evett ölüm var ama hayatta devamke
Günaysss
Esimbeyler sabah 8 de çıktı evden.

Sabah diyorum ki uzun kollu gömlek mi ütülim cvp vermiyor
Bu adamın böyle şeyleri var şunu mu giycen bunu mu diyorsun cvp vermiyor beni delirtiyor.
Ya evet ya hayır diyen havuz problemi sormadim dedim.
Karar veremiyor bende bekliyorum cvp vercek diye sonra yine kızıp bildiğimi okuyorum niye soruyorsun ki sanki diye kendimede kızarak.
Böyle bazı küçük şeyler beni bir anda çileden cikabiliyor.
Hayır bisi de yani
Yine kafama göre takıldım
Soran bende suç ver giysin ya ne soruyon.
Dedim başımın gözümün selametle hadi git
Sonra oğlanı yolladım
Kiz miklaniyor o uyanır
7de gün aydı bana

Yemek yok günü
Yagmur yağmadı
Bugün herseye isyanım var
Biten yemeğe, yagmayan yağmura, beni bunaltan güneşe atarlancam

Hayır şu hallerime bazen denk geliyorlar insanlarda ne dengesiz diyorlardir
Ee teraziyim ben bana belli olmaz.

Geçen binadaki cikistigim kadına sataşıyordum kız vardı yanımda vela havle cektim yine.
Ama velahavlelerim çok birikti bu ara. 1 araba dayak yicemi bilsem dalarım artık.
Biz dışarıdan geldik yumurta falan aldığımız gün bagaj baya dolmuştu dış kapının oraya boşaltıyorum eşimde arabada bisi arıyordu
Bunlarda memleketten gelmişler valiz falan indiriyorlar neyse giriyor çıkıyor binaya bisiler
Bende kapının önüne tasiyorum ordan eşimle yüklenip asansöre aticaz malz. (O tasiyo diye direk asansoru tutmim diye tasımadım iceri)
Offff püffff yapiyo salak kapının ağzında
Lan salak ya dur ben girim ya da gir çıkma oflancaksan. Ben taşım ne halt yiyorsan ye sonra.
Dis kapıyı bir vurdum duvara hızla offlanma poflanma anında bitti.
Dayak yicek gitmeden çok az kaldı cidden kafasını tutup duvara sürtcektim.
Kadına aşırı gıcığım zaten satasamiyorda dayak yicenin gayet farkinda
Çünkü aşırı sert davranıyorum kadini gördüğüm an
O kapıyı onun suratına vursaydım suratını dağıtmisti o hızla.
Söyle tipleri bana musallat etme Allahim ben sinirli biriyim amin

Slmlar
Gunler azaldıkca kayygılarım artıyor.
Issızlık vs.
Kızı eylulde oyun grubuna goturcez deneme ıcın.Sonrası 3 aylık uyelık gıbı baslatcaz begenırsek.Bır de haftda 2 gun jımnastık bı yerle gorustum.Onla da eylulde gorusmeye gıdecegız tatıl donusu.
Bu sene bı fııl okul olmayacak sanırım .Cunku ben uzak yere goturmek ıstemıyorm.
Babası goturmez bu sene ordan oraya haldır haldır.
Evdesın yakın yere bak der.
2 gun oyun grubu,2 gun jımnastık olsa 3 gun de evde takılırız tmm diyorm.
Eve yakın duzgun okul yok cunku.Kardesimin orda hep guzel okullar.Oraya da metroyla 30 dk.Hergun onu cekemeyız karda kısta.
Kendım korkularım yersız bılıyrm ama yıne bosluktayım.Dogum harıc ılk kez evde kalcam.
Alısacaz be ıns:)
Cabam; bu kısı dunku gıbı sabur cekerek gecırmeyelım.
Valla dedim alırım 2 saat kum havuzuna 2 gun haftada gıder otururuz avmde en kotu hgklhgklhkl
Evde benı asırı zorluyır.
Kocı sabah kahvaltuya cıkardı,gezmıs dolanmıs gelmısler eve uyumus.
Bı uyancak yıne chukky gıbı hlşkhglkşhlgkş

Bu hafta nasıl geçiyor anlamıyorum bugün annemin babamın maaşını taşıdık başka bankaya, sabah sabah düştük yollara ikiside yaşlı ama kardeşime de kol kanat gerdikleri için promosyon parasını almak istediler. Ben gidiyorum yanlarında babam emekli devlet memuru ama kulakları az işitiyor, kendisi kabul etmiyor annem de telaşlanıyor şurayı imzala şuraya bunu yaz diyince sabah 8.30 da çıkış eve varış 15.15 öğle yemeğini de dışarıda yedik banka çok kalabalıktı neyse bitti de rahatladık çok şükür bin şükür. Beni de eve bıraktılar kızların muzu bitmişti markete gittim sadece yerli muz aldı 6 adet 25 tl. Eve geldim dünden hazırladığım dolmayı pişirdim eşim geldi pazara gittik kavun karpuz maydanoz aldık geri geldik 2 kavun 2 karpuza ne kadar ödedi eşim bilmiyorum o alırken ben diğer sebzelere baktım bu pazar çok pahalı oluyor onun için pek alış veriş yapmak istemiyorum. Hava da yagmur havası var ama yagmıyor hala sırılsıklam ter oluyoruz duştan çıkamıyoruz bir yagsa da bu gece güzelce uyusak diyorum.

Sabah kahvaltiya ciktilar,kociye son dk toplanti yazmislar 14.00 ye.Kizi yanina birakcam dedi.Benim yanima gelince durur mu?Haydi parka.Yagmur var,oyun alanina gittik.30 dk 55 tl olmus(40 tl di)
Ordan markete,dondurma,popcorn,gofret 55 tl.
Eve geldik yemek vardi.Saat 17.00
Alyayi yikadim,yemek yedik bayildi.
Evimizi cok seviyorm anne diyo bana.Evde durdugun yok ama yine de sen bilirsin Alya dedim
Kahve bascam kalkamiyorm yerimden

Selam kızlar
Ay yazamıyorum esimin tel bozuldu kırıldı bugün ikinci el aldık iki gün telefonsuz kaldı benim telefonu aldı hep bakamadım buralara bir iş görüşmesi vardı tanidigiyla oglusa da alıp gitti yemek ismarliyim demiş adam iki saat oldu gelirler bir saate özledim oglusu ev ne sessiz biseler atistirdim biraz yürüdüm çıkıp geldim çay yapıp balkon keyfi yaptım azıcık iki gündür pek evde değildim sil süpür yaptım koltuk çektim mutfak toplayıp iki parça ütü var onu yapayım biraz serinledi hava hazır

Ben Beypazarı sodayı seviyorum.Diğerleri hoşuma gitmiyor

Merhaba sayınız nasıl ciğere de sıçradı demişsiniz. Anneminde sıçramış umut varmı iyi olur mu ah düşününce bile karnıma ağrılar giriyor.

Merhaba sayınız nasıl ciğere de sıçradı demişsiniz. Anneminde sıçramış umut varmı iyi olur mu ah düşününce bile karnıma ağrılar giriyor.
Merhaba,
Ciğer kendini yenileyebiliyormuş. Dayı iyi şuan sağlığına kavuştu şükür.
Ameliyat geçirdi. İyi huylu kötü huylu vardı.,kolon safra kesesi ve ciğere sıçramıştı.,Sadece takipte olacak.
Sizin anneniz ne durumda?
Bu hastalığa yine de korkutucu bakmayın, artık teknoloji gelişti.tedavi yöntemleri çok. İhmal etmemek ve moral pozitif bakmak ve dua en önemli şeyler.
Allah acil şifa versin
Eşimin işyerinde aşçı olarak çalışan abi vardı , onunda ciğerinde vardı. Ameliyat oldu. 4-5 yıl oldu bir sıkıntı yok.
İçinizi ferah tutun.

Alıntı yaptığınız eski mesajımı tekrar okudum :)
Kendi hastalığımdan sonra hastalıklara daha pozitif bakmaya başlamışım.
Bana öğretmiş bunu, ne mutlu bana.

Günaydın
Akşam 12 de uyuyunca sabah erkenden uyanıyorum.
Gün içinde de uyuyorum tekrar. Uyumazsam kafam balon gibi oluyor.
Dün kardeşimin komşusu var kuaför, evde saçımı boyattım kestirdim kaş aldırdım.
Borcumu sordum gerek yok dedi, ısrar ettiğimde 50 tl versen yeter ya da hiç verme dedi. 50 tl neki. 200 verdim almadı. Bozuk param yoktu zaten. Kardeşime daha çok bırakırım o verir.
Eşim para göndermiş 1500 tl.
İşten çıkan kardeşime veririm 3-5 diye düşündüm. Ya da yeğenime mont alırım kışlık. Sürekli kıyafet alıyor çocuğa. Ve bana veriyor kıyafete para harcamıyorum sayılır.
Eşime çok bahsetmiyorum bu konulardan. Neden bilmiyorum ama, içimden gelmiyor anlatmak.Sanırım zamanında onun yapmayan kılını kıpırdatmayan kardeşine biz borç içindeyken fazlasıyla yapıp, kardeşinin de her zor zamanımızda bir yardıma ihtiyacınız varmı diye sormamasından olsa gerek. He bir de benim ailemin yaptığını çok da görmeyip, kendi ailesi yapınca anlata anlata bitirememesi sanırım :)
Dün bana diyor teyzeyi ara kolonıskopi yaptırdı.İyi çıktı sonuç ama sorarsın diyor. Ben de konuştuk haberim var dedim. Teyzeye sormuş konuşmadık haberi yok demiş.
Yanlış anlaşılmamı oldu anlamadım.
Ama böyle şunu ara bunu ara demesi tuhaf geliyor bana, sanki ben bilmiyorum
Sürekli negatif konuşa konuşa artık konuşmasını pozitif algılayamaz oldum
Değişmiş kendi zannınca, eve gidince göreceğiz. İnşallah birşeyler ders olmuştur ona,,
Neyse işte takıntılı adam vesselam
Bana da hastayken sordu kim aradı seni kim aramadı seni vs vs. Çok da takılmam.
Benim yeğenimin de elinde kemik çatlağı varmış ameliyat olacak sanırım. Hiç eşime bahsetmedim. Ara vs demedim.
Neyse dün şapkamı da bitirdim. Tatile hazırım. Çok beğendi şapkamı. Aferin sana maşallah diyor. İşte birlikte yaptığımız güzel şeylerde var idare ediyoruz.
Kardeşim de sağolsun dün, kemik suyu kaynattı bana. Elaya da ne istediyse abur cubur vs aldı sağolsun. Annemde de mangal yapmıştık. Kalabalıktık. Annem söyledi yarısını kardeşim ödemiş. Allah daha çok versin. Eşim bu insanlara cimri diyordu.
Bir hediye alacağım kardeşime ama ne alsam bilmiyorum.ayakkabı seviyor ama eşim eskiden getirmişti çok. Tabi kardeşim de çok destek olmuştu o pandemi dönemlerinde.
Eşime ayakkabı ayarla demeyeceğim. Çünkü bir defa söylemiştim.o zaman saçma yorum yaptı. Tekrar söylemem.
Sadece bana hastalığımda yaptığı iyiliklerden bahsettim geçen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…