Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamm
Enerjik başladım haydi hayırlısı
Ay Bi güzel bungalow buldum erdekde denize 2dk anam boş yer yokmuş ayın 10una kadar.
Tam da istediğim ormanın içinde
şans mukadderat yapcak bisi yok

Annem kardeşim anneanemin eve gidelim diyorlar hafta sonu incirler olmuştur.
Bi mangal yakarız yine 2 gün kalırız
Bakım eşime daha demedim adam tırım tirim bungalow bakıyor.
Ya eşim benden çok yazlık bakiyo bi de bu ara şaşkınım.
Adam benden daha çok ister oldu o daha hevesli.
Parada biriktiriyor zannımca.
Ağzını yokladim gecen bisi demedi.
O genelde biriktirir tak çıkarır önüme (bekliyorum böyle bir performans)
Araba alırken öyle yaptı euroları çıkardı ben şok yani hiç dememisti. Beklemiyordum
Biriktirsin bakım ne birikirse artık
Ben en son karavan bakıyordum bıraktım onuda
200bine ne güzel karavanlar var.
Alcan aslında koy koy gez.

Dün 8 kavanoz daha menemen yaptım
Dünden taze fasulye var az yanına nohutlu pilav yapcam.(dun makarna yaptim)
Evi süpürür silerim
Nevresim değiştim sabah.
Pikeleri yıkadım akşama kurur attım balkona
Mislendiler
Bugün başka bisi yapmam.
Kızı uyutup kitap okucam.

Bizim araba hala çıkmadı bu ay sonu çıkacak inşallah.
Bu ay da araçlar yine iş yapmış elhamdülillah.
(Bizde havuz sistem aldık yine paramizi)
Bir şekilde odicek parasini sarsmadan bizi.
Eylülde baya alınacaklar var.
Oğlana üst baş alınacak.
Kocaelide outlet var vaktimiz kalmadı gittiğimizde gezemedik zaten gezmeye gidiyoruz diyorum esime erken gidelim eylülde gidelim Bi gezelim.
Esimede kanvas pant. lazim oğlana esofman falan
Ayakkabi bakarız dedim.
Umarım outlet gibi outlettir
Uygundur hiç gitmedim ama merak ediyorum.

Hepimize güzel bir hafta olsun. Dün erken çıkmak zorunda kaldık yazlıktan bakım varmış elektrik hatlarında kesinti akşama kadar olunca eve gelelim dedik. Annemin maaş günüydü maaşını çektim market listesini aldık marketten aldık siparişlerini önce onlara uğradık sonra eve geldik. Bahçeden biber-domates- patlıcan-mısır getirdik. Mutfakta iş çok olunca herkes bana ihtiyacın olunca seslen dediler. Böyle mutfak karışıkken hiç birine ihtiyacım yok. Daha çok ayagıma dolanıyorlar gelirken marketten bize de balık istediler eşim carrefourdan aldı. Önce mısırları tencereye koydum kaynatmak için farklı bir mısır koçanından taneledik. Sonra patlıcanların topaklarını közmatiğe koydum onlar bir yandan pişiyorlar diğer tarafta ben uzun patlıcanları tuzla suya bastım biberleri de ayıkladım domatesleri de doğradım kızartmaya başladım. Diğer tarafta da menemenlikleri hazırladım fırını çalıştırdım yazlıkta kuruttuğum biberleri-domatesleri fırınladım. Kızartma- menemen her ikisindende 3 er kavanoz oldu. Köz patlıcanın birini akşam için ayırdım onlardan da iki paket dondurucuya gitti. Börülcelerim de olmuştu onlarıda haşladım akşama o da balığın yanına mısırlar çok geç pişti eşim tencereyi gece dışarı çıkardı sogusun diye sabah poşetledim 6 büyük 2 küçük poşet mısır da dondurucuya girdi kızlar bardakta mısırı çok seviyorlar böyle tüketirler ben de pizza da seviyorum. Kıl biberde kuruttum onları robottan geçirdim pul biber yaptım mutfak ve ben bitiktik akşam yemekte balıkları kızarttım salatalarla birlikte yedik bir de kavun öyle bir şiştim anlatamam mutfak 100 derece oldu diyorum kızım anne ne yapıcaksın dedi mutfagı toplayıp doğru duşa giricem dedim iyi sen çıkınca ben türk kahvesi yapıcam dedi kıyamadım ben yaptım anne çok yoruldun sen dedi olsun ama ben şikayet etmiyorum dedim çok yoruldum ama bu güne asla bırakamazdım. Evi komple temizledim bir toz kaldı onu da yarın hallederim. Bugün aşırı koşuşturmam vardı.

Aşure ayı bitmeden bende yapayım diyorum bu gün evde olmayan malzemeleri aldım, nişasta, kuş üzümü, sultani üzümü, susam, fındık-fıstık-ceviz çıkmışken evde çiğdem hariç çerez kalmamıştı hepsinden az az aldım çerezcide 252 tl bıraktım. Ordan kasaba geçtim 1 kilo kıyma çektirdim 127 tl aldı. Bitmedi migrosa girdim üzüm çok güzeldi bir paket yaş üzüm aldım 10 tl kilosu 18 tl ödedim. Evde dondurma kalmadı kızlar yiyorlar sıcakta tabi bende çok yiyorum çeşitli dondurma aldım birde kiloluk kakao ve vanilyalı aldım bimden 47 tl de buraya bıraktım merdivenleri zor çıktım. Üzerimdeki tişörtüm şortum su olmuş çok sıcak ve nem çok fazla. Aldıklarımı yerleştirdim. Akşam için taze fasulye pişiyor yanına arpa şehriye pilavı yapıcam dünden kalan az az salatalardan da var kavun keseriz yeter. Eşim süt söylemiş bir tanıdığımıza o da getirdi sağolsun 50 tl de onu ödedim yoğurt yapıcam bu günde böyle çok koşuşturma ile geçti. Eşimede 1 kilo peynir 1 kilo lor sipariş ettim bu gün çok harcandı ama hepsi ihtiyaçtı.

Hey masallah abla enerjine saglikAfiyetle yensin insallah

İiyi aksamlar bacimlar
Eve geldim oglen kiz uyuyo benim sesimi duydu uyandi.
Biseyler atistirip mahalledeki dovizciye gittik 15 usd aldim kizin harcliklariyla.Ordan soka ugradik keceli kalem.falan aldik.Soda ,kurutulmus visne 65 tl.
Cocuklara soda veriyor musunuz yaBiz de bu ara cok zorluyor bizi Alya.Maden suyu aliyorz genelde ama benim icim yine de rahat etmiyordu.Suyla karistiriyordm falan.Ama koci dikkat etmiyr benim kadar sak iciyor Alya falan.Dra sordm sonunda1 cay bardagini gecmeyecek sekilde icebilir gunde 1 kez dedi.Zaten o kadarini icemiyor tikaniyor bir kac yudum da ama tuz ya ben yinede uzuluyordm.
Koci de hala yemekleri tuzsuz bari ordan tuz alsin diyorHalbuki bizim yemeklerden yiyor Alya ama benim elim tuzda salca da kit birazSalcayi da cok sevmem yemeklerde.

Bereketli olsun babym. Maden sodası zararlı mı bilmiyorum ama bizde çok tüketiyoruz ama benim kızlarım büyük Alya ya da maşallah yine sağlıklı olanı seçmiş cola da içmek isteyebilirdi.

Bereketli olsun babym. Maden sodası zararlı mı bilmiyorum ama bizde çok tüketiyoruz ama benim kızlarım büyük Alya ya da maşallah yine sağlıklı olanı seçmiş cola da içmek isteyebilirdi.
Anasi kalpten gitmesin diye onu istemiyor benceSu flaan seffaf ya alya cola yada meyve suyuna ilac diyor.Aci diye dusunuyor herhlde

Anasi kalpten gitmesin diye onu istemiyor benceSu flaan seffaf ya alya cola yada meyve suyuna ilac diyor.Aci diye dusunuyor herhlde
Baby maden suyunun çocuklarda boy uzattığını duymuştum.Yillar evvel kuzenime gitmiştim İstanbul'a. Almanya'dan eltisi ile kaynı gelmişti misafirliğe.Çocukları sürekli soda içiyorlardi su niyetine.Boy uzatıyor demişlerdi.Bilmem ne kadar doğru.Ben de seviyorum maden suyunu soğuk soğuk güzel gidiyor

Bizim dr içindekiler bakın tuz oranı(sodyum) en az olanı tüketin demişti.sarıkızın düşüktü,kızılayın da sodyum oranı en yüksek diye hatırlıyorum ama bakmak lazım yine de
Bir de içmeden bekletin ya da çalkalayın demişti
Yurt dılındakilerin içtiği bizimkilerden biraz daha farklı,akmina marka onlara benziyor sanırım.onların tuz oranı falan baya az oluyor

Günaydın
Dün gece burada ilk defa pencere açık uyudum. Zaten artık çok geç saate kalmıyorum. Gündüz de şelale vs yorulduk. Sabahın köründe horoz seslerine uyandım. Bir horoz bir yandan diğeri diğer yandan üüüürrüüü
Uyuyamadım tekrar.,
Kalktım şapkamı örmeye başladım. Kardeşim uyanınca da kahvaltı yaptık. Annemle babamı birkaç günlüğüne denize gönderdik.Bizimle geleceklerdi, onları yengeme bırakacaktık İptal oldu.
Onun için yakın yere denize gittiler. Erkek kardeşim götürdü bırakmaya.
Biz de kardeşimle minik kızlarımızla kardeşimin evi temizledik. Sonra aile hekimine uğradık. Raporlu ilacımdan 4 kutu yazdı. Ablam yara için madecassol krem önermişti ameliyat yeri için ondan yazdırdım.
Sonra kardeşim beni diğer kardeşimin eve bıraktı. Onlar yeğenimle hastaneye gittiler. Doktor yeğenimin el parmağı çatlaması için ameliyat önermiş. Uludağ üni. tıp fakültesine yönlendirmiş. Atel takılmıştı ama düzelmemiş. İşte çocukların anlık tehlikeli şeyleri. Allah daha beterinden korusun hepsini.,
Kardeşim dönüşte simit almış çayla yedik.
Yağmur fena yağıyordu. Akşam eve dönerken kardeşim yemek koydu biraz. Annemde de dünden kalan yemekler vardı.Yeterdi.
Dönerken arabaya biniyoruz. Ela basbasbağırıp ağlıyor yanıma otur diye. Kaç defadır yapıyor bunu. Anlatmaya çalıştım susmuyor., en son kızdım. Hiç sevmediğim şey. Suyu kaynadı derler ya o hesap. önde kardeşimle biz oturuyoruz arkada kızlar, ne var bunda ağlayacak. Bir de başbaşayken yapmaz bunu, biri varken yapar.
Kardeşim de diyor seni ilk defa bu kadar kızgın gördüm bende dedim daha önce ağzını açıp ağlayarak bu kadar diretmedi demekki :)
Asla ağlayınca yapmam. Ama işte toplum içinde mecbur kalıyorsun.
Eve geldik sarıldım anlattım, Ela zaten kızdığımı çoktan unutmuştu :)
akşamüstü uyudum dinlendim.
Akşam da kızlarla oyun oynadık.
Uyudular fırsat bu fırsat dedik. Zeytin dalı dizisini izleyecektik.
Kardeşimin eşi uyudu.
Bizim netfixi açamadık. Zaten uyku da bastırmıştı. Uyudum.

Eşim o filmi izlemeye başlamış sonra kanser hastalığını görünce bırakmış. Psikolojini kötü yapar insanın diyor. Ablam da pozitif düşünme için önermişti o filmi.
Eşimin ailesinde bu hastalıktan ölen çok ama kendi de herşeye negatif bakıyor.
Dün benim kanserle dans derneği üyeliğimi görmüş. Böyle şeyleri okuma işte boşuna endişe yapıp stres yapıyorsun falan nutuk çekmiş
Ben de dedim; kanser olmayacağımızın garantisi yok, hepimiz bir hastalık adayıyız. Önemli olan pozitif düşünüp hastalıkları aşmak :)
Ben hep olumlu yanını gördüm. Olumlu şeyler yaşadım.
Bugün doktorla çarpıntım için konuştum. İki gündür yok zaten.
Hiç bir hastasında bununla karşılaşmadığını söyledi. Stres yaptıysanız o yapabilir. Yorgunluk yapabilir. Dinlen dedi. Eğer devam ederse kardiyolojiye görün dedi.
Eşime anlattım sanırım stres kelimesi geçince hemen telaşlandı

Maden sodası konusu olmuş, küçüklüğümüzde şifalı su diye gider bidon bidon doldururdu annemler. Bizde içerdik. Şimdiki sodaların asitsiz haliydi.
Güzel Bursamızın güzel suları da satıldı.
Normal suyu da sokakta çeşmeden kana kana içerdik. Şimdi nerdeeee.
Birden çocukluğumu hatırladım.

Büyük yeğenim küçüklüğünde içiyordu. Hatta soda şişesiyle hatıra resmi bile var. Bir sıkıntı olmadı.
Ela hala içmiyor, cola fanta da içmiyor. Kendi içmedi hiç.
Ace tea ve meyve suyu içtiği oldu çok.
Ama kim demişti. Hazır meyve suyu yerine çay içsin daha iyi diye :)

Keşke benim eşim de bana birikim sürprizi yapsa :) borç sürprizi yapmasından korkarım hep
Allahtan ek işle toparlanıyoruz diyor. Duu bakim
İki gün önce anneme borcumuz neydi birdahaki ay borcunuzu ödeyelim dedi. Ben şok

Hazır meyvesuyu almadıgımızdan bılmıyor sanırım.Bızde kocı colacı maalesef.Ben sodacıyım.Colaya babamın ılacı dıyor.Ilac demıstık.Markette falan gorunce babamın ılacından bak anne dıyr:)
Ay cay da ıcmesın artk tiryakı olurmus basıma gkgfgkfl
Zaten annane de var cay tıryyakılıgı:)
Gen aktarımı olmus olabılır kgllglkglk

Masallah
Bereketli olsun

Günaysss
Bu sabah sakarlıkl başladım haydi bismillah
Sabah kendime ballı tarçınlı sirkeli yaptığım suyum var ondan yaptım kitabimida aldım kiz uyuyordu
Balkonda 2 sayfa okim dedim cay devrildi masada balkon masasi boşluk olanlardan her yer ballı su oldu
Hemen balkonun halisini mak attim
Yerleri sildim
Ulan dedim 2 dk oturacağım neyime benim keyif
Balkonda temizlenmiş oldu
Kız yine bisi yememe gunlerinde grevde
Annem zorla 1 yumurta yedirmis onunla yine az yiyo benle yok
Bi de babasıyla yiyor biraz, garezi bana hep çok düştüğünden üzerine

Dünden az pilav 1 siste tavuk var
Oğlana yeter ancak
Ne pisircem ben ya
Canım bamya istiyor kendime bamya yapicam pilavla karistirinca kızda yiyor.
Köfteli bisiler yapım bugunde
Cuma eşim bırakacak bizi anneanneme
Ev boş malum tam takır kuru bakır

Kıza çorba falan yapicam burdan goturcem
Anneme dedim çörek, kek falanda yaparım
Gündüzde pide sipariş veririz hiç yemekle uğraşmayalım taşımayalim 2 gün kalırız zaten
Icecek cekirdek cips dondurma kahve onlar güzel gidiyor bahcede
Bim a101 yakın kardeşime sipariş veriyoruz aliyor geliyor.
Akşam annemle bahçeye çokeriz yine 3lere kadar
Seviyorum o evi çocukluğumun evi❤
Ben orda otururken kafamdann öyle şeyler geçiyor ki
Çocukluğum koşuyor bahcede, saklanıyor, oynuyor, anneannemin sesi geliyor gitmeyin arkalara diye
Dedem oturuyor gelip soluk soluğa terlemis bahcede ugrasip bi erik suyu getireydiniz ya diyor
Yakıyor sigarasını
Ahh sanki hiç yasamamışlar..
Sanki hepsi bir hayal..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…