valla cok istiyorum ama su ara var bir sıkınti halledicez insallahÖzlettin bacim gel 2 kelam yaz bea
Hey masallah abla enerjine saglikHepimize güzel bir hafta olsun. Dün erken çıkmak zorunda kaldık yazlıktan bakım varmış elektrik hatlarında kesinti akşama kadar olunca eve gelelim dedik. Annemin maaş günüydü maaşını çektim market listesini aldık marketten aldık siparişlerini önce onlara uğradık sonra eve geldik. Bahçeden biber-domates- patlıcan-mısır getirdik. Mutfakta iş çok olunca herkes bana ihtiyacın olunca seslen dediler. Böyle mutfak karışıkken hiç birine ihtiyacım yok. Daha çok ayagıma dolanıyorlar gelirken marketten bize de balık istediler eşim carrefourdan aldı. Önce mısırları tencereye koydum kaynatmak için farklı bir mısır koçanından taneledik. Sonra patlıcanların topaklarını közmatiğe koydum onlar bir yandan pişiyorlar diğer tarafta ben uzun patlıcanları tuzla suya bastım biberleri de ayıkladım domatesleri de doğradım kızartmaya başladım. Diğer tarafta da menemenlikleri hazırladım fırını çalıştırdım yazlıkta kuruttuğum biberleri-domatesleri fırınladım. Kızartma- menemen her ikisindende 3 er kavanoz oldu. Köz patlıcanın birini akşam için ayırdım onlardan da iki paket dondurucuya gitti. Börülcelerim de olmuştu onlarıda haşladım akşama o da balığın yanına mısırlar çok geç pişti eşim tencereyi gece dışarı çıkardı sogusun diye sabah poşetledim 6 büyük 2 küçük poşet mısır da dondurucuya girdi kızlar bardakta mısırı çok seviyorlar böyle tüketirler ben de pizza da seviyorum. Kıl biberde kuruttum onları robottan geçirdim pul biber yaptım mutfak ve ben bitiktik akşam yemekte balıkları kızarttım salatalarla birlikte yedik bir de kavun öyle bir şiştim anlatamam mutfak 100 derece oldu diyorum kızım anne ne yapıcaksın dedi mutfagı toplayıp doğru duşa giricem dedim iyi sen çıkınca ben türk kahvesi yapıcam dedi kıyamadım ben yaptım anne çok yoruldun sen dedi olsun ama ben şikayet etmiyorum dedim çok yoruldum ama bu güne asla bırakamazdım. Evi komple temizledim bir toz kaldı onu da yarın hallederim. Bugün aşırı koşuşturmam vardı.
Bereketli olsun babym. Maden sodası zararlı mı bilmiyorum ama bizde çok tüketiyoruz ama benim kızlarım büyük Alya ya da maşallah yine sağlıklı olanı seçmiş cola da içmek isteyebilirdi.İiyi aksamlar bacimlar
Eve geldim oglen kiz uyuyo benim sesimi duydu uyandi.
Biseyler atistirip mahalledeki dovizciye gittik 15 usd aldim kizin harcliklariyla.Ordan soka ugradik keceli kalem.falan aldik.Soda ,kurutulmus visne 65 tl.
Cocuklara soda veriyor musunuz yaBiz de bu ara cok zorluyor bizi Alya.Maden suyu aliyorz genelde ama benim icim yine de rahat etmiyordu.Suyla karistiriyordm falan.Ama koci dikkat etmiyr benim kadar sak iciyor Alya falan.Dra sordm sonunda1 cay bardagini gecmeyecek sekilde icebilir gunde 1 kez dedi.Zaten o kadarini icemiyor tikaniyor bir kac yudum da ama tuz ya ben yinede uzuluyordm.
Koci de hala yemekleri tuzsuz bari ordan tuz alsin diyorHalbuki bizim yemeklerden yiyor Alya ama benim elim tuzda salca da kit biraz Salcayi da cok sevmem yemeklerde.
Anasi kalpten gitmesin diye onu istemiyor benceBereketli olsun babym. Maden sodası zararlı mı bilmiyorum ama bizde çok tüketiyoruz ama benim kızlarım büyük Alya ya da maşallah yine sağlıklı olanı seçmiş cola da içmek isteyebilirdi.
Baby maden suyunun çocuklarda boy uzattığını duymuştum.Yillar evvel kuzenime gitmiştim İstanbul'a. Almanya'dan eltisi ile kaynı gelmişti misafirliğe.Çocukları sürekli soda içiyorlardi su niyetine.Boy uzatıyor demişlerdi.Bilmem ne kadar doğru.Ben de seviyorum maden suyunu soğuk soğuk güzel gidiyorAnasi kalpten gitmesin diye onu istemiyor benceSu flaan seffaf ya alya cola yada meyve suyuna ilac diyor.Aci diye dusunuyor herhlde
Bizim dr içindekiler bakın tuz oranı(sodyum) en az olanı tüketin demişti.sarıkızın düşüktü,kızılayın da sodyum oranı en yüksek diye hatırlıyorum ama bakmak lazım yine deİiyi aksamlar bacimlar
Biseyler atistirip mahalledeki dovizciye gittik 15 usd aldim kizin harcliklariyla.Ordan soka ugradik keceli kalem.falan aldik.Soda ,kurutulmus visne 65 tl.
Cocuklara soda veriyor musunuz yaBiz de bu ara cok zorluyor bizi Alya.Maden suyu aliyorz genelde ama benim icim yine de rahat etmiyordu.Suyla karistiriyordm falan.Ama koci dikkat etmiyr benim kadar sak iciyor Alya falan.Dra sordm sonunda1 cay bardagini gecmeyecek sekilde icebilir gunde 1 kez dedi.Zaten o kadarini icemiyor tikaniyor bir kac yudum da ama tuz ya ben yinede uzuluyordm.
Koci de hala yemekleri tuzsuz bari ordan tuz alsin diyorHalbuki bizim yemeklerden yiyor Alya ama benim elim tuzda salca da kit biraz Salcayi da cok sevmem yemeklerde.
Yurt dılındakilerin içtiği bizimkilerden biraz daha farklı,akmina marka onlara benziyor sanırım.onların tuz oranı falan baya az oluyorBaby maden suyunun çocuklarda boy uzattığını duymuştum.Yillar evvel kuzenime gitmiştim İstanbul'a. Almanya'dan eltisi ile kaynı gelmişti misafirliğe.Çocukları sürekli soda içiyorlardi su niyetine.Boy uzatıyor demişlerdi.Bilmem ne kadar doğru.Ben de seviyorum maden suyunu soğuk soğuk güzel gidiyor
Büyük yeğenim küçüklüğünde içiyordu. Hatta soda şişesiyle hatıra resmi bile var. Bir sıkıntı olmadı.İiyi aksamlar bacimlar
Keşke benim eşim de bana birikim sürprizi yapsa :) borç sürprizi yapmasından korkarım hepSelamm
Enerjik başladım haydi hayırlısı
Ay Bi güzel bungalow buldum erdekde denize 2dk anam boş yer yokmuş ayın 10una kadar.
Tam da istediğim ormanın içinde
şans mukadderat yapcak bisi yok
Annem kardeşim anneanemin eve gidelim diyorlar hafta sonu incirler olmuştur.
Bi mangal yakarız yine 2 gün kalırız
Bakım eşime daha demedim adam tırım tirim bungalow bakıyor.
Ya eşim benden çok yazlık bakiyo bi de bu ara şaşkınım.
Adam benden daha çok ister oldu o daha hevesli.
Parada biriktiriyor zannımca.
Ağzını yokladim gecen bisi demedi.
O genelde biriktirir tak çıkarır önüme (bekliyorum böyle bir performans)
Araba alırken öyle yaptı euroları çıkardı ben şok yani hiç dememisti. Beklemiyordum
Biriktirsin bakım ne birikirse artık
Ben en son karavan bakıyordum bıraktım onuda
200bine ne güzel karavanlar var.
Alcan aslında koy koy gez.
Dün 8 kavanoz daha menemen yaptım
Dünden taze fasulye var az yanına nohutlu pilav yapcam.(dun makarna yaptim)
Evi süpürür silerim
Nevresim değiştim sabah.
Pikeleri yıkadım akşama kurur attım balkona
Mislendiler
Bugün başka bisi yapmam.
Kızı uyutup kitap okucam.
Akmına ben ıcıyorm evde bı:)Kocı bu su gıbı diyo:)Kıza da ondan vereyım barı tskler:)akmina marka onlara benziyor sanırım.onların tuz oranı falan baya az oluyor
Hazır meyvesuyu almadıgımızdan bılmıyor sanırım.Bızde kocı colacı maalesef.Ben sodacıyım.Colaya babamın ılacı dıyor.Ilac demıstık.Markette falan gorunce babamın ılacından bak anne dıyr:)Büyük yeğenim küçüklüğünde içiyordu. Hatta soda şişesiyle hatıra resmi bile var. Bir sıkıntı olmadı.
Ela hala içmiyor, cola fanta da içmiyor. Kendi içmedi hiç.
Ace tea ve meyve suyu içtiği oldu çok.
Ama kim demişti. Hazır meyve suyu yerine çay içsin daha iyi diye :)
MasallahHepimize güzel bir hafta olsun. Dün erken çıkmak zorunda kaldık yazlıktan bakım varmış elektrik hatlarında kesinti akşama kadar olunca eve gelelim dedik. Annemin maaş günüydü maaşını çektim market listesini aldık marketten aldık siparişlerini önce onlara uğradık sonra eve geldik. Bahçeden biber-domates- patlıcan-mısır getirdik. Mutfakta iş çok olunca herkes bana ihtiyacın olunca seslen dediler. Böyle mutfak karışıkken hiç birine ihtiyacım yok. Daha çok ayagıma dolanıyorlar gelirken marketten bize de balık istediler eşim carrefourdan aldı. Önce mısırları tencereye koydum kaynatmak için farklı bir mısır koçanından taneledik. Sonra patlıcanların topaklarını közmatiğe koydum onlar bir yandan pişiyorlar diğer tarafta ben uzun patlıcanları tuzla suya bastım biberleri de ayıkladım domatesleri de doğradım kızartmaya başladım. Diğer tarafta da menemenlikleri hazırladım fırını çalıştırdım yazlıkta kuruttuğum biberleri-domatesleri fırınladım. Kızartma- menemen her ikisindende 3 er kavanoz oldu. Köz patlıcanın birini akşam için ayırdım onlardan da iki paket dondurucuya gitti. Börülcelerim de olmuştu onlarıda haşladım akşama o da balığın yanına mısırlar çok geç pişti eşim tencereyi gece dışarı çıkardı sogusun diye sabah poşetledim 6 büyük 2 küçük poşet mısır da dondurucuya girdi kızlar bardakta mısırı çok seviyorlar böyle tüketirler ben de pizza da seviyorum. Kıl biberde kuruttum onları robottan geçirdim pul biber yaptım mutfak ve ben bitiktik akşam yemekte balıkları kızarttım salatalarla birlikte yedik bir de kavun öyle bir şiştim anlatamam mutfak 100 derece oldu diyorum kızım anne ne yapıcaksın dedi mutfagı toplayıp doğru duşa giricem dedim iyi sen çıkınca ben türk kahvesi yapıcam dedi kıyamadım ben yaptım anne çok yoruldun sen dedi olsun ama ben şikayet etmiyorum dedim çok yoruldum ama bu güne asla bırakamazdım. Evi komple temizledim bir toz kaldı onu da yarın hallederim. Bugün aşırı koşuşturmam vardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?