Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın
Kaldık kızımla başbaşa.
Akşam saat 22:30 gibi uykum var dedi zaten gözünden akıyordu uyku.
Hemen uyudu. Uyurken ‘benim annem’ şarkısını istedi. Onunla uyudu. Sonra ben de takıldım 24 e kadar. Koci de hadi uyku hadi yatağa deyip duruyor. Zaten çok geç saate kalmıyorum artık. Mecbur kafam dinlensin.
Dün Ela yatağına yatmak istedi. Orada uyudu sabah geldi yanımıza. Gece çişi geldi hemen kalktı babası yaptırdı. Vayy beee gece uyku arası kız seslenince beni dürterdi. Kız uyandı seni çağırıyor diye. Tabi akşam yine oynatma benim işimdi. Olsun o da elinden geleni yapıyor şimdilerde. Çenesi olmasın yeter.
Bugün arkadaş kahvaltıya çağırdı. Bana ziyarete gelecekti ama sonra yok sen gel sana uğraş olmasın birşey dedi.,sağolsun düşünmesi yeter.
Kalktım bir makina daha çanaşır attım. Nevresimleri değiştirmiştim dün. Tabi kıyafet vs hala kaç makina çamaşırım var.

Hayırlı olsunnn güzell okul günleri olsun inşallah. Aynı durum bende de var. Bu yıl okul deneyimimiz başlıyor. 4 yaş sınıfına başlatıyorum.,seneye de anasınıfı. Çok sevsin okulu istiyorum. İçine kapanık değil şükür. Ama çenesiyle öğretmeninin başını ağrıtmasında
Bazen şaşırtıyorlar ama mesela tatilde çocuk dansı yapıyorlardı çıkmadı toplu dansa şaşırttı bizi.,eskiden biz tutamazdık kendi koşardı.düğünlerde de pistten inmiyor sürekli ortalıkta. Hatta kardeşim videoda hep Ela ortada diyordu. Ne oldu bilmem.

Bizim de öyle oldu hep. Çamaşır asarım mandalları verir daha eskiden renkleri öğretiyordum o mandal vermeyle. Mesela mavi mandal ver deyip seçtiriyordum. Yemek yaparken öyle hala birlikte yaparız. Kaç yaşında hamur yoğurmuş bir kızım var mantı mercimek köftesi ooo. Dün mantı yedi. Bunlar benim yaptığım değilmi anne diyor. Biraz şekilleri kayık ya farkediyor kendi yaptıklarını
Ev süpürürken oyuncak süpürgesini indirtiyor. Silerken de bezi kapıp geliyor çekmeceden. Çamaşır atarken de ben ayarlıyorum o çalıştırma düğmesine basıyor. Fasulyemi kırmadık, bezelyemi ayıklamadık. Çok da eğleniyor. Ne o sıkılıyor ne de ben.
Wc lavabo temizlerken de küvet var minik bizim Ona su dolduruyorum o eğlenirken işimi yapıyorum. Öyle geçiyor günler.

Bizim de teyze ısrarla düğün var gitmeniz lazım der durur. Defalarca haturlatır. Bu defa da bir akrabalarının düğünü vardı. Eşim gitneyi pek istemedi. En son c tesi aradı teyze eşimi. Eşim de açmadı telefonu. Kesin düğünü konuşacak dedi. Sonra babasını aradı babası her daim diyor boşverin kendi hayatınıza bakın kimsenin kafıyla hareket etmeyin vs. Sağolsun.
Babasıyla konuşunca öğrendi cumartesiymiş düğün. Nikahmış bir de :)
Teyze gitmiş tek başına. Dayı zaten gitmez hiç. Eşimin kardeşi de hiç kimseye düğüne gitmedi bu güne kadar. Öyle atlattık bu düğünü de bakalım. bir akrabalarının kızı iki defa evlendi iki düğününe de gitmek zorunda kaldık. Düğün bu tarafta diye teyze gitmek istiyor diye mecbur götürdük.
Zorlamaya ne gerek var anlamoyırum

Günayss geldi benim havalar
Malum sonbahar dogumluyum benim havalar bunlar
Bal bitmişti ben bazı içeceklerime bal atiyorum kahvaltida falan pek yemiyor benimkiler.
Ancak tatlandirmalik.
Migrosunkini beğeniyorum ondan aldım, 3 tane pinar denge süt, 10lu nescafe aldım 108tl.
%20 indirim vardi.
Bal 48tl düştü 3 sütde 42tl
İyi oldu
Bi de tereyag almam lazim çok az kaldı.
Bizim evin demirbaşı o da
Valla bize Bi inek lazım peynir tereyag öyle gidiyor ki bizde
Lor almistim 500gr hafta içi anında bitti
Peynir olsunda hangi çeşidi olursa olsun.
Masallah ama kalsiyum degerlemiz yüksek çıkıyor ben peynire , ayrana, yoğurda bağlıyorum
Ayranda haftada 3lt kesin bitiyor.
Kızda çok seviyor.
Günde 3-4 bardak ver içer.
Yeterki yesinler içsinlerde

Allah razı olsun arkadaşın annesinden bir tarhana yapmış mis mis
Dün kiz koca 1 tabak içti Bi daha dedi
Çok seviyor köy tarhanasi belli köyde yapmış bahcesindeki sebzelerle yapmıştır
Her sene yolluyor sagolsun

Yemek yapmam icap ediyor
Hava serinlemisken bir mercimek çorbası yapım
Makarna yaparım.
Araya sulu bisi uydurmam lazim
Tavuk kiyma falanda bitti sipariş vermem lazım.

Ekimde bilezigimi aliyorum insAllah.
Bu sene zaten birikim adına 1 bilezik alabilirim demistim.
2023 içinde 2 bilezik almak için niyet edicem.
Bileziklerimi 10 tane yapicam.
Arabanın borcu bitmeden cok önumu göremiyorum acikcasi
2024 yaz başı bitmiş olacak inşallah.
Allah ödeme kolaylığı versin.
3 taksit ödedik devamıda su gibi aksın gitsin.
2023 e girsek rahat edicez aslında.
Eşim zam alacak, ek gelir olan araba zam alacak, pirimlerde yükselir.
Kirada+1.500 olarak eklenecek.
Rahatlıcaz biraz.

Son düzenleme:
Köydeki gorumcem kızına hep yaptirirdi
Kizdada heves vardi ama
Daha okula gitmiyordu ben bulaşık yıkarken tabure çekip duruluyordu benimle.
Şimdide masallah pırıl pırılmıs
Annesi diyor bana gelsin hep evi döker temizler hiç öyle oturum hazır bekliyor yok diyor.

Halamın torunlarda öyle
Anne baba çalışıyor
Biri orta okula gidiyor erkek olan, kız ilkokulda kızın yemeğini ısıtıp veriyor, evi supuruyorlar diyordu halam.
Valla ogrensinler

Oglana mesela söylersem yapıyor
Veriyorum süpürgeyi odanı süpür diyorum.
Onun nevresim falan ben geçirmem koyarım yatagina o gecirir ogrendi
Yemeğini vs isitiyor kendi mikrodalga
Yani yemek bıraksam ona (yapamaz onuda ogreticem) o kendi evde kalır.
Camasir mak biliyor kullanmayi, katlamayı biliyor

Oyunlada el becerisini harmanlayın öğretmek lazım.
El yatkınlığı bu yaşlardan gelsin.

Bende çok yakınım olmadıkça gitmiyorum acikcasi
Takısını yollarim bırakırım gitmem.
Valla taki diye bisi olmasın kalksın istiyorum
Dotune güvenmeyen evlenmesin
Milletten gelen 3 kurusla dugunmu olur ya
Bazıları ona güveniyor sukadar takılır şu borcumuzu öderiz diye.
Ben oturur onu bunu düşünceme çocuğuma 2 değil 4 bilezik yapmaya çabalarım.
Milleti eglendircem diye salon bilmem yemek vs yer tutcama 2 bilezik daha yaparım eder 6 bilezik
Aslında bu gibi şeyler kafadan konusulmali
Şatafatlı gelinlik, yok Nişan alisverileri ne gereği var arkadaşım.
Bir eve lazım olandan 1 kat alınır olur biter.

Ben sey duydum ona bile şaşırdım bizde hiç gormedim.
Nisan alışverişinde üst baş aldırmak.
Mont, pantolon, kazak vs
Niye günlük kıyafet aldiriliyor yani kendine 1 pant 1 kazakda alamıyorsan yani.
Ben utanırım ya
Gunluk giyeceğim kıyafeti niye evli bile olmadığım birine ailesine aldırım
Saçma sapan adetler cikariyorlar

Gorumcemin oğlunun düğüne elbise aldım ama kına için bisi begenemedim
1 ay var daha ama halletmem lazım son anda ugrasamicam. Bej ayakkabi ve çantam var düğünde siyah giyincem o sebeple kınada daha farklı olsun istiyorum. Haki, bordo falan elbise bakıyorum.
Hoş gitmekde istemiyorum ama esimi kıramıyorum o ki gidicem naciyeleri cevriyeleri orta yerlerinden çatlatmam icap ediyor
Korse çorapla almam lazım ten parlak
Pöfss işte kendi baslarina evlensinler yahu hep masraf

Teşekkür ederim size de hayırlı olsun büyüyorlar annesi zamanla davranışlarda değişmeye başlıyor sağ saglim sıkıntısız sene geçirelim inşallah

Evdeki işi oyun haline getirmeyi dene canım. Çok eğlenceli oluyor. Sen de bunalmıyırsun o da eğleniyor. Ben hep öyle yaptım. Bugün bile birlikte çamaşır astık. Oyun gibi oldu.
Cocugu sikayet ediyormis gibi algilancak ama 3 yasinda beni uyku tutmuyor diyen bi ergen.Oyle gel camasir asalim,bulasik yikayalim la oyalanmiyorCaamasir asiyorz yarida birakip sen as ben yoruldum diyor.Dun kek yaptik,yumurtayla sekeri cirparken sen cirp benim kitap okuumam lazim dedi gittiBen kaldim oyle kakalak gibi.Parmak boyama yaparken ben hamur oynicam diyen bi tip

Gunaydinlar
Dun sadece markete ciktik kizla.
Koci balik almis firinda yapti.
Ozlemisiz cok.
Kiz zor uyudu uykusu var ama uyuyomuyor,meger cocuumun gazi varmis
3 yasinda ne gazi cocuum dedimMasajjla gazini cikardik uyudu.
Sabah 7 de uyandi babasini durte durte 10 da kaldirdi.
Ben simdiden ben seneye ise girerim bakin diyorum
İlk gunden masallah diyo koci.
Yok cidden sabah icime oturdu.
Ben boyle oluyirm calismayinca.
Ksiin gelir gelir aglarim artik atin beni gruptan
Kahvalti ettik,kizin kargosu geldi.
Parmak boyama yaptik.
Babasi uyutacak ins ama o da otel bakiyo.
Hayatta uyumaz o tele bakarken koci..
Alya da zam zam varmiymis baba diyo
Mini disco istiyor el kadar bebe.
Koci campingden otele evrildi.Cunku kzii otel de uyucam,havuza atlicm dedi
Anasinin gizi hic degl.Komple baba cocuk

Dün annemle telefonda konuşuyoruz, anne herhalde ben önceki hayatımda temizlikçi kadındım dedim. Annem herkes evini temizliyor dedi ben biraz fazladan ev temizliyorum dedim. Bu günde evi temizledim toz alamadım sadece oturdugumuz odanın tozunu alabildim çok yoruldum akşam konserveler beni çok yordu az daha yapıcam malzemem var ama hafta içi birgüne hallederim. Ev temizlendi ben huzurlu ben mutluyum temiz evde oturmasını çok seviyorum. Akşam için tavuk haşladım kızlar domates çorbası istediler onu da hazırladım dürüm yapıp yiyecekler eşimle bana da akşamdan kalanlar var ayran karpuz yeterli.

Çocuklarınıza şimdiden ev işlerini ufak ufak öğretin ben yaptırmadım şimdi ikisine de öyle zor geliyor ki birşey söylesem yapmaları için üflemeleri, püflemeleri beni sinir ediyor en sonunda tamam yaparım ben diyorum. Ama kabahat benim siz dersinizi çalışın ben yaparım aman siz ellemeyin test çözün ben yaparım olacağı buydu. Temiz evde oturmasını seviyorlar temizlik yapmasından hiç haz etmiyorlar. Nasıl yapıcaklar bilmiyorum, mutfakta zaman geçirmesini seviyorlar ama benim yaptığım yemeklerden değil antin kuntin diyeceğim o tür şeyleri seviyorlar. Ton balıklı makarnalar, salatalar, kremalı tavuk yemekleri gibi benim damak tadıma uymuyor kırılmasınlar diye yiyorum ama hiç tat alamıyorum. Ama mutfagı öyle bir dağıtıyorlar zor topluyorum neyse kendi evleri olunca yapıcaklar diyorum. Siz öğretin şimdi benimkiler gibi büyüyünce yapmamazlık etmesinler.

Aynen canım.. Benim evlenen kızımda aynı senin kzıların gibiydi..
Şimdi biraz yapıyor ama eşiyle beraber:)
mesela yemek eşi ile birlikte yapıyor.. Bulaşık ütü genelde eşinde:)
temizlik kendi yaıyor ama eşide yardım ediyor..,
Demem o ki kafalarına göre iş seven eşe denk gelirlerse sıkıntı yok canım:)
Bende zamanında kıyamadım amand ers çalış aman test çöz ben yaparım dedim dedim işte böyle oluyor sonuç..
ama dediğin gibi antin kuntin yemekleri sever yapmayı da sever yemeyi de:)
Ama iş yapmayı sevmiyor benim kızım biraz baba tarafına çekmiş o konuda.. Benim ömrüm temizlik yemek yapmakla geçti geçiyorKüçüklükten beridir yapıyorum inan bende bıktım artık..
senelerdir yap yap neye yarıyor.. arkanı dönüyorsun gene aynısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…