- 8 Temmuz 2016
- 3.804
- 12.234
- 208
Hayırlı olsunnnGünaydın
Çok heyecanlıyım oğlumun okulu başlıyor bu gün bu yıl 1.sinif annesiyim çok korkuyorum oğlum çok içine kapanik bir çocuk uykularım kaçtı inşallah bu seneyi kolay atlatırız çok çok amin
Bizim de öyle oldu hep. Çamaşır asarım mandalları verir daha eskiden renkleri öğretiyordum o mandal vermeyle. Mesela mavi mandal ver deyip seçtiriyordum. Yemek yaparken öyle hala birlikte yaparız. Kaç yaşında hamur yoğurmuş bir kızım varBulasik makinesi boşaltmayi seviyor benimkide
Tek tek veriyor 1 saatte boşaltıyor böylede ama napcan işte oyalamaca
Kirlisini veriyorum git mak. At diyorum atıyor
Çöpünü evde yere atmaz hemen çöp kutusuna atar.
Kağıt bisi görse onlarda atar
Minderleri koltuğa koyduruyorum duzelttiriyorum
Çiçeklere su döküyor ben tamam diyorum sasala dolduruyorum
Ona göre Bi iş bulunca beni darlamiyor iş yaparken
Misal ben evi supuruyorsam mutlaka yürüme arkadaşını alır gelir
Tekerlekli ya güya o da onunla supuruyor
Bizim de teyze ısrarla düğün var gitmeniz lazım der durur. Defalarca haturlatır. Bu defa da bir akrabalarının düğünü vardı. Eşim gitneyi pek istemedi. En son c tesi aradı teyze eşimi. Eşim de açmadı telefonu. Kesin düğünü konuşacak dedi. Sonra babasını aradı babası her daim diyor boşverin kendi hayatınıza bakın kimsenin kafıyla hareket etmeyin vs. Sağolsun.Cidden ben şunu anladim ki bazı insanlar biz borcumuz var vs diye dert yanmadıkça paramiz çok sanıyorlar.
Bi tanıdığın oğlu evlenecek akraba değil bu arada eski bir tanis
Bana dediki cuma aksami sana uğrucam davetiye vercem düğün şehir dışında
Yani gitmemiz imkansız biliyor.
Dedim sağol vermiş kadar oldun bize gerek yok vermeye söyledin yeter. Uğrariz annemle yanına yazdım.(ben akşam öyle tek gelen birini asla ağırlamam gitmemde kolay kolay hoşlanmıyorum acikcada söylerim genelde ben bekar degilim bazen esi vardiyali çalışan arkadaşlarım oluyo binde bir eşimde mactaysa akşam görüşürüz okadar.)
(Yani para birakicaz ama kadin çalışıyor akşamda ben gidemem fırsat bulup gorusemedik)
Wp den resmini atiyo davetiyenin.
Yani Türkçe meali takınız vs getirin gibi algıladım.
Bu ne sıkbogaz.
Hayır düğünden sonrada uğrar veririz yani verirsin oğluna.
Veripde çeyrek gr. mi takicam sanki o beklentidemi anlayamadım. Akrabam diil bisim diil.
Resmen sıkbogaz ediyor.
Ve böyle yapan insanlara asla maddi hiç bisi yapmak istemiyorum.
Gidip başka birine veririm, arkadaslarimin çocuklarına hediye alirim daha iyi diyorum.
Hep de beni buluyorlar.
Valla darlaniyorum söyle 2 kişi falan daha kaldı çevremde onlarida engellicem olacağı o olacak.
Köydeki gorumcem kızına hep yaptirirdiBizim de öyle oldu hep. Çamaşır asarım mandalları verir daha eskiden renkleri öğretiyordum o mandal vermeyle. Mesela mavi mandal ver deyip seçtiriyordum. Yemek yaparken öyle hala birlikte yaparız. Kaç yaşında hamur yoğurmuş bir kızım varmantı mercimek köftesi ooo. Dün mantı yedi. Bunlar benim yaptığım değilmi anne diyor. Biraz şekilleri kayık ya farkediyor kendi yaptıklarını
Ev süpürürken oyuncak süpürgesini indirtiyor. Silerken de bezi kapıp geliyor çekmeceden. Çamaşır atarken de ben ayarlıyorum o çalıştırma düğmesine basıyor. Fasulyemi kırmadık, bezelyemi ayıklamadık. Çok da eğleniyor. Ne o sıkılıyor ne de ben.
Wc lavabo temizlerken de küvet var minik bizim Ona su dolduruyorum o eğlenirken işimi yapıyorum. Öyle geçiyor günler.
Bende çok yakınım olmadıkça gitmiyorum acikcasiBizim de teyze ısrarla düğün var gitmeniz lazım der durur. Defalarca haturlatır. Bu defa da bir akrabalarının düğünü vardı. Eşim gitneyi pek istemedi. En son c tesi aradı teyze eşimi. Eşim de açmadı telefonu. Kesin düğünü konuşacak dedi. Sonra babasını aradı babası her daim diyor boşverin kendi hayatınıza bakın kimsenin kafıyla hareket etmeyin vs. Sağolsun.
Babasıyla konuşunca öğrendi cumartesiymiş düğün. Nikahmış bir de :)
Teyze gitmiş tek başına. Dayı zaten gitmez hiç. Eşimin kardeşi de hiç kimseye düğüne gitmedi bu güne kadar. Öyle atlattık bu düğünü de bakalım.bir akrabalarının kızı iki defa evlendi iki düğününe de gitmek zorunda kaldık. Düğün bu tarafta diye teyze gitmek istiyor diye mecbur götürdük.
Zorlamaya ne gerek var anlamoyırum
Teşekkür ederim size de hayırlı olsun büyüyorlar annesi zamanla davranışlarda değişmeye başlıyor sağ saglim sıkıntısız sene geçirelim inşallahHayırlı olsunnngüzell okul günleri olsun inşallah. Aynı durum bende de var. Bu yıl okul deneyimimiz başlıyor. 4 yaş sınıfına başlatıyorum.,seneye de anasınıfı. Çok sevsin okulu istiyorum. İçine kapanık değil şükür. Ama çenesiyle öğretmeninin başını ağrıtmasında
Bazen şaşırtıyorlar ama mesela tatilde çocuk dansı yapıyorlardı çıkmadı toplu dansa şaşırttı bizi.,eskiden biz tutamazdık kendi koşardı.düğünlerde de pistten inmiyor sürekli ortalıkta. Hatta kardeşim videoda hep Ela ortada diyordu. Ne oldu bilmem.
Çok teşekkür ederim inşallah sever bakalım ne macera bekliyor bu sene bizi
Cocugu sikayet ediyormis gibi algilancak ama 3 yasinda beni uyku tutmuyor diyen bi ergen.Oyle gel camasir asalim,bulasik yikayalim la oyalanmiyorEvdeki işi oyun haline getirmeyi dene canım. Çok eğlenceli oluyor. Sen de bunalmıyırsun o da eğleniyor. Ben hep öyle yaptım. Bugün bile birlikte çamaşır astık. Oyun gibi oldu.
Hayirli olsun tum cocuklarmiza,saglikli bir egitim yili olsun insallahÇok teşekkür ederim inşallah sever bakalım ne macera bekliyor bu sene bizi
Çok teşekkür ederim aminn insallajHayirli olsun tum cocuklarmiza,saglikli bir egitim yili olsun insallah
Aynen canım.. Benim evlenen kızımda aynı senin kzıların gibiydi..Çocuklarınıza şimdiden ev işlerini ufak ufak öğretin ben yaptırmadım şimdi ikisine de öyle zor geliyor ki birşey söylesem yapmaları için üflemeleri, püflemeleri beni sinir ediyor en sonunda tamam yaparım ben diyorum. Ama kabahat benim siz dersinizi çalışın ben yaparım aman siz ellemeyin test çözün ben yaparım olacağı buydu. Temiz evde oturmasını seviyorlar temizlik yapmasından hiç haz etmiyorlar. Nasıl yapıcaklar bilmiyorum, mutfakta zaman geçirmesini seviyorlar ama benim yaptığım yemeklerden değil antin kuntin diyeceğim o tür şeyleri seviyorlar. Ton balıklı makarnalar, salatalar, kremalı tavuk yemekleri gibi benim damak tadıma uymuyor kırılmasınlar diye yiyorum ama hiç tat alamıyorum. Ama mutfagı öyle bir dağıtıyorlar zor topluyorum neyse kendi evleri olunca yapıcaklar diyorum. Siz öğretin şimdi benimkiler gibi büyüyünce yapmamazlık etmesinler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?