Küçük Düşün Büyük Olsun!

Harca gitsinnnn. Ben işi bıraktığımdan bu yana ne borç ne para takip ediyorum. Hiç başımı ağrıtamam. Borç duysam geceleri uyku girmez

Bizim artık önceliği evine veriyor tabi çok şükür Eladan sonra değişti. Bir çocuğum var öncelik evim olmalı dedi nihayet. Herkesten önemlisi kızı oldu tabi. Kardeşine de bitiyordu. Çocuktan önce.
Anamın bir lafı var erkeğin 10 tabağı varsa 8 ini kıracaksın diye Tecrübeyle sabit. Hee ikinci evliliğinde yaptımı, tabiki hayır. İki kat ev çıkarttı ikinci evliliğinde de birikimci oldu hep

Günaydın,güzel bir gün olsun.
Dün sabah 7:30 da kalkınca gece erken uyudum.,Elanın uykusunda sanki burnu hırıltılıydı ondan yanımıza yatırdım. Eşime dedim ben yatarım odasınaa ya da oturma odasında koltukta yatarız. Gece kalkıp bakacağım yani. Yanında daha iyi olur. Yok ben yatayım senin kafana çarpmasın. Geçti yaram sert darbe olmadığı sürece birşey olmaz diyorum. Zaten bu ara gece hep o ilgileniyor
Neyse içim rahat etmedi aldım yanıma.
Tabi nedense bizim yatakta bir oyana tekmeliyor bir bu yana. Özellikle ayaklar babasının kafasında. Ben onun küçücük yatağında onunla yatıyorum. Bir defa bile yapmadı. Niye bizim yatakta böyle anlamıyorum. Sanki babasına git giyor
Öyle böyle kalktı odasına yatağına geçti. Seviyor odasında yatağında yatmayı.,ama benim de olmamı istiyor. Ama bu ara birşey diyemiyor gel anne diye.
Baktım eşim diyor uykusuz kaldım nasıl gideceğim işe
Ela çişim var dedi kalktı odadan çıktım kapıyı kapattım koci uyusun diye. Çişe götürdüm. Namaz kıldım. O ara yatakta dua ediyor. Annem iyileşsin birlikte yatalım diye iyiyim yatabilirşz artık dedim yattım şimdi yanına.
Geri gelirmi ya bugünler yok çocuğun yanına yatılmaz vs vs Zaten tam korkma dönemleri. Odasında yatağında yatmayı seviyor..daha ne olsun gerisi boş.
İlerde kendi başına yatmayı sevecek.
Eee yalnız yatmaya alışsın dedim bebekliğinde hep odasındaydı. Alıştımı tabiki hayır. 3 yaştan sonra yine anne gel odamda yat başladı.
Neyse uyandığında bakacağım burnu akıyor tıkalı vs olursa okula götürmeyeceğim.

Yaaaa yerim ben onu. O baston dedeyi Ela 2 yaşında yapıyordu. Nasıl öğreniyorlar ben de bilmiyorum.
Dün de okuldan gelirken, ‘ anne para varmı dedi, yanıma para almamıştım yok ne olduki ‘dedim. Yaşlı biri var ona verelim dedi. Koptum ya her yaşlıya para yardımı edilir diye kalmış çocuuumun aklında

Ben olsam gonderemiceksem iyi bi devlet okulu bulurdum.Ablan yarin evlense(bekardi galiba)esi biz niye oduyirz yegeninin okulu dese zor durumda kalir.Cocuk icin de ozelden cikip devlete uyum saglamak zor.
50-60 la da bitmiyor zaten,2 cocuk okuyor kardesimin 10 kusur formaalar kizin tuttu.6 bin yemek icin ek ucret istendi,kitaplar icin ayrica odendi

Gunaydinlar.
Hayirli cumalar
Yigilmis kirli camasirlara bakiyorum suan
Eve gidince bi Toroslar da beni bekliyor
Dun tekne turuna gittik guzeldi.Kiz resmen bayginlik gecirene kadar kostu.Donus yolunda uyudu yarim saat.
Koci aksam sac tava yapti.
Bugun son gun,yarin cikis huzuncluyum
3 tane sise cam,2 usd aldim hesaptan dun.
Bir eregli de sabah aldim.Bunlari soyle aliyorm mesela markette kusurat kaliyo,27 tl kalmis duzlemek icin hesabi hisse aliyrom yada usd,24 usd oldu hesapta

Günayss
Sessiz sessiz 2dk oturcam
Kız uykuda
Erbaslar gitti.
Bugün yemek yapsam yeter. (Desemde inanmayın)
Yarin hava gzlmis gideriz diyo eşim bisiler yapmam lazım yicek.
Tüp varmis asagida hiç bilmiyordum cay çay diye araniyoruz işletme olmayan yerlerde götürürüm içeriz mis.
İnsan olmayinca ariyor yaw

Eşime 3 gömlek aldık 159tl tanesi d's damat
Eşim 159tl görünce bedava al diyo
Adamın avm girmesi lazım arada herseyi ben hallettigimden fiyatlardan haberi yok.
Görmüş iyi olmus.
Kaban bakıyorum şimdi ona onuda halledersem o aradan çıkıyor.
Oglanla kizinkileri halletcem
Kendimi sona saklıyorum

Aynen de eşimle bu konuyu konuşuyorduk dün ablamın evleneceğini sanmıyorum ama bu işte çok ilerleyen yaşlarda çalışmayı düşünmüyor. Geleceğine yatırım yapıp emekliliğinde rahatça yaşama planı var.
Güzel bir okul istanbulda bulmak gerçekten zor. bizim bu gönderdiğim okulda öğlene çevirme olayını sağolsun bir okulun müdürü yaptı. O okul güzel diyorlar bize biraz mesafe var. Araba ile götürmek şart. Ama bu yakın okul olayına şimdiden alıştım.
Uzak olunca trafik ayrı, park edecek yer yokmuş o ayrı sorun. Bir de ikametgah olmayınca ceza kesiliyormuş. Yakındaki okullara da hiç vermem.
Bakalım hayırlısı.
Galiba çalışan annenin işyerine yakın devlet okuluna gönderilebiliyormuş. Öyle birşey duydum. Bir karar vereceğiz

Bugün okula göndermedim. Baktım işte azcık öksürüğü var o da sabah uyanınca oldu. Şimdi yok. Malum her zamanki gibi. Sadece burnunda vışırtı var azcık :)
Alerjik olduğu için normal.
Zaten kaç anne yazmış gruba bugün gönderemiyorum hasta diye.
Açılışı yaptık yani
Bana etkinlik yapalım anne dedi.
Arkadaş diyordu gönder birşey olmaz o kadarla.Dün de dedi tam gün gönderseydin niye yarım gün. 2 yaşında kızı göndercek yer araştırıyor. Sitede açılan okula sormuş 3 yarım güne 3500 demişler. Güzelce keyif yapar film izlersin diyor.
Ben öyle düşünemiyorum. Gerek yok tam güne dedim. valla İtiraf ediyorum özlemişim bile birlikte birşey yapmayı
Odasının şeklini değiştirmek istiyordu dün. Bugüm onu yaparız. Minik kurabiye yapalım dedi onu da yaparız. Biraz da etkinlik yaparız. Öyle böyle gün geçer.
Birlikte birşeyler yapmak mutlu ediyor beni.

Hayirlisiyla bulunur ins.Ben her konuda ozelciyim dr,hastane vs .Cunku sistemimiz.Yani okulda da guvenlik vs.Yoksa ozel okulda ben de biliyorm sisirme notlar vs oldugunu .Koci de tam tersi devlet okulu,universite hastaneleri olsn.Onlarin deneyimleri baska diyor.Saglik sigortasi var,sehir hastanesine gitcem bide diye tutturuyor.İyi git dedim.İci rahat etmez.

Özel sektörde doktorunu bulmak, iyiokulu bulmak vs önemli bence.
Bazı hastaneler ve doktorlar soyguncu net.
Gercekden işini adabiyla yapan, gereksiz test, ilaç vs yazmayan yaptırmayan doktoru bulmak.
Mesela benim cildim için gittiğim dr. İşlemleri pahali tmm ama kadin gercekden gereksiz işlem, ilaç vs yapmiyor, vermiyor.
Hatta varsa hiç alma devam et falan diyor.
Böyle doktorları özel sektörde bulmak önemli.

Ben özel okul içinde çocuk devam edemeyecekse ileriki senelerde verilmesinden yana değilim.
Yani maddiyatina güvenmeyen vermesin bence
Ben her sene 60bin vermenin gereksiz olduğunu dusunenlerdenim.
Her semtin 1 pilot okulu oluyor genelde.
İmkan varsa adres aldırıp kayıt yaptırır servise veririm sanırım bende.

Spagetti yaptım.
Tavuk çıkardım sote yapicam
Seker almam lazım vişne kaynaticam 5kg 90tl
Yarin gidersek kıza evden kruvasan, vişne suyu , ayran falan koyucam.
Evi süpürdüm
Banyo yaptirdim kızı çorbasını içti uyudu.
Duş alicam
Baklava yufkasi falanda sipariş verim diyorum burma yapim az da yiyorlar malum.
Yarin gidince orda köyler var yumurtami sutumude alirim gelirken.
Karpuzun zaten bayilmistik aliriz..
Eşimde taktin buraya diyor başka yere gidelim sakin kalabalık diil sessiz kafa dinliyorum ben diyorum.
O sürekli değişik yerler istiyor.
İnsan belli zaman sonra alışılmış bir düzen istiyor valla heyecan aramayalim diyorum

Dünden ev temiz olunca bu gün ortalık topladım genelde akşam yatmadan önce topluyorum bulaşık makinesi bittiyse yerleştiriyorum ama sabah evdekileri gönderince oda oda topluyorum. Akşam nohut ısladım pişti yanına da pirinç pilavı tamamdır. Kızımın ilaçlari var onları yazdırdım aldığımız ilaçlar vardı eczaneden onlarıda yazdırdım katkı payı 47 tl hep bu konuda şikayet ediyorum. Eşim hesabıma para atmış onu çektim el harçlığı, 1000 tl ayırdım dedi kendi hesabımda ne yapayım dedi bana vermediğine göre dolar al dedim sorması da iyi dedim maaşının kuruş kuruş hesabını vermez ben de sinirlerimi bozmamak adına asla sormam. Sonuçta kredi kartı elimde alış veriş yapıyorum hesabıma da atıyor daha fazlasını öğrenmek istemiyorum. Akşam yemekten önce kızlarla markete gittik a 101 den 2 tane avakado bir cımbız aldık. Migrostan filtre kahve 2 tane saç boyası, onların sevdiği ıvır zıvırlar yükte hafif pahada agır olanlardan züber ve muadillerinden ordan şoka girdik salatalık taze gelmiş ne kadar istiyorsanız alalım dedim, sonra carrefoura girdik yumurta indirimdeydi 15 li olanlardan 4 kutu aldım bayağı götürür beni balık alalım dedik kızlar beğenmedi kalsın dedim hepsini kredi kartı ile ödedim. Kiracı da kirayı yatırmış ama onu çekmemi istemedi eşim gap turuna giderken çekelim orada harcarız dedi ellemedim parayı. Malum benim ev son kat çatı yok izalasyon 10 yıl önce yapılmıştı şimdi tekrar yaptıralım dedi eşim akşam bir firma ile görüştü 100 metre kare için 26 000 demiş bizim ki 160 metrekare eşim de beni aşar dedi kışın çok soğuk oluyor ev mantolama var ama yeterli olmuyor. Doğalgaz artık ne gelir bu kış bakalım. Kendimin biriktirdiği paralar var onları bir ara toplarım turdan gelincede kalanı ilave ederim ne alırsa artık altın alırım. Allah sağlık versin gerisi bir şekilde halloluyor.

Biz de çoğunlukla özeli kullanıyoruz. Fakat hastalık ameliyat konusunda devlet hastanesi doktorlarına daha çok güveniyorum. Sonuçta para amacı yok. Fakat istanbul’da malesef ameliyat randevuları aylar sonraya veriliyor. Özellerde ağrı sıkıntı yok fazla. Her anlamda daha rahat oluyor özeller. Çünkü malzeme çok.
Okullar da aynı hep devletlerde imkanlar az.
Dün bir arkadaş söyledi okyanus kolejinde yüzme dersi başka yerde oluyormuş. Bu da kafamı karıştırdı. Çocuklar servisle yüzme dersine gidiyormuş. Soğukta hasta mı edecekler ne saçma geldi bana. Soruşturmak lazım tabi gerçekmi.,
İstanbulda mekan dar hep.

Kimisi özel okul takıntılı. özel olmasa göndermem mantığındalar. İyi devlet okuluna gönderip, bazı derslerde özel ders aldırmak da mantıklı geliyor bana.

Evin tozunu aldım. Mutfağın lavabo tezgah çamaşır suladım.
Ela bez istedi. O da silecekmiş. Neresi var daha diye sorup duruyor. Büyüdü ya kuzum.
Biraz oturdum dinlenmeye. Ne zaman benim odamı değiştireceğiz diyor. Bakalım istediği gibi yaparım odasını. Yardım edecekmiş. Biraz meyve verdim.
Kardeşimin avukat aramış. Arabulucu bimle görüşmüş. 50 bin tazminat teklif etmişler. Tabiki kabul etme dedim. Farkındalar bence bazı şeylerin. Alması gereken 150 bine yakın. O kadar para içinde 100 binin hesabındalar. Gözleri doymuyor.
Şimdi hem tazminat hem yapılan haksızlık için dava açacaklar. İşten çıkış koduda dahil bu konuya.
Biraz sürecek ama olsun. Sonuçta haksız olduğu hiçbirşey yok.

Kimisi özel okul takıntılı. özel olmasa göndermem mantığındalar. İyi devlet okuluna gönderip, bazı derslerde özel ders aldırmak da mantıklı geliyor bana.
Benim küçükde özele gidiyor..
Ama şu var ki ilkokulda özel okuldan ziyade öğretmen önemli.İlkokulu şansımıza Rabbimin hikmetiyle diyim çok iyi bir öğretmende okuma şansını yakaladık..Orta okul yoktu sadece ilkolkul idi maalesef.. Bu arada benim okulumda okudu kızımda:)Tabi yenilenmiş olarak..
Ortaokulda adres aldırdım en yakın semtimizdeki okula vermek isedim. Ama maalesef ki orada bile sınıf mevcudu en az 45 dedi müdür.. Şuan gittiği okuluda ilkokul öğretmenimizin tavsiyesi ile bulduk..
Memnunuz.. Butik okul olduğu için diğer özellerden hem daha uygun, hem sınıf mecvutları da 12-13 kişi civarında..
Bizim Bu sene son artık.. LGS öğrencisiyiz.. Dersaneye falan gitmeyecek.. Çünki okul Lgs ye göre program yapmış.. tüm gün okulda.. Cumarteside dahil ..Ortaokul için verdik iyi kide vermişiz.. Okulunda başarısı iyi ..
Öğrenciler iyi güzel liselere giriyorlar.. Tabi iş en çok çocuk da bitiyor..
Lİse ve üniversite için özel düşünmüyorum ama.. Zaten gücümüzde yetmez..
Amacımız iyi güzel bir liseye girmesi ve oradan da iyi bir devlet üniversitesi olur inşallah Üniversite hakkaten de özelle devlet baya ayrışık.. Devlette daha zorlama var ama özelde daha basit geçebilmek en basiti..Neyse bakalım bizi neler bekliyor.. Şimdilik düşüncelerimiz bu yönde ilerde değişr mi bilemem..

Kızlar okul konusu benim çok ince çizgimdir. İki kızımda çalıştığım zamanlarda ilk-orta ve kısmi lisedeydiler. İşyerime yakın okula yazdırdım ikisini de asla özel düşünmedim, ama zaman zaman okul çok zorladı özellikle para konusunda okulda sürekli kurs açılıyordu önce çok iyi gidiyordu sonra öğrenci yetersizliğinden kapatılıyordu. Önce teşvik ediyorlardı sonrası gelmiyordu kızlarımı hep dershane etüd merkezlerine götürdük sonrası güzeldi çok güzel bir anadolu lisesi vardı orada egitimleri sürdü her ikisinin de ve üniversite bence seçtiği bölümle ilgili büyük kızım ülkemin güzide üniverditesinin birini kazandı o yıllara göre puanı çok iyiydi özel üniversitelerden istediler ama asla tercih etmem dedi ve gitmedi. Evimizin biriciklerine Allah hep en güzelini ve en hayırlısını nasip etsin. Kollarında altın bilezik olunca bana daha da bir güven geliyor.

Evet mantıklı
Benim eşim özel sektörde önümü goremiyorum
Ona güvenip yollayamam ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…