Küçük Düşün Büyük Olsun!

Nöruyonuz
Sabah babam kızı ayartti avm gidelim diye ameme ameme diye annemde yollamadı basedemez orda dedi.
Aldı markete goturdu.
Yine 1 saat kadar gezdirmis parkda marketin önunde
Gelince corbasini icti uyudu.
Hatta bayıldı yorulmus baya.
Aksama pide yapicam hamuru mayalamaya biraktim.
Bu ara cnm hic yemek yapmak istemiyor.
Bu aksamda pideyle gecistirelim bakalım.
Yarına Allah Kerim.
Benim dinlenme saatim yapmıcam bisi.

Esime oglen salonu toplattim
Yatakları topladim bende
Oglan evde test cozuyor.
Sabah hangi okullar ilk kac binle aliyor onlara baktik.
Tabi önceliğimiz ist. Tam burslu olmadigi surece özelide pek istemiyor.
Kocaeli sakarya disida istemiyor.
Uzak istemiyor acikcası.
Bakalım bu sene okadar ona odakliyiz ki nasil istiyorsa òyle olsun.
En kötü dil okurum diyor ama ben istemedigi meslegi yapsın istemiyorum.
O yerlesmek icin okurum diyor hayır istemiyorsan denersin diyorum yine.
Çünkü o yıllardır yazılım istiyor sırf tutturamadi diye baska bölüm okumasın neyi istiyorsa o.
Özele senede 50bin mi vercez bi de diyor.
Veririz dedim düşünme, onu düşünüyor ya.
Degisik çocuk.
Böyle seylere kafa yorsun istemiyorum kafası sadece testlerinde olsun.
O sebeple ust katin bir an once yapilmasini bekliyorum secim uzeri imar affindan yararlanalim diye oyaliyor bizi muteahhit.
Yararlanmisda ama bir türlü baslayamadi
Yapsaydi hemen 1 odayi ayarlayip oglani yukari cikarcaktim.
Kız birakmiyor cocugu test cozsun.
Bi masa sandalye yatak kitaplari falan odayi ona göre yerlestirecektim o da istiyor.
En azinda sinava kadar rahat rahat takılırdı.
Zaten bir süre esya falan alamam oraya
En az 2 sene alamam.
Ufak tefegini alirim o zaman icinde en son eşyayı alir yerlesiriz..
Bunda da vardır bir hayır napalım.
Buna şükür

Gunaydinn bacimlar
İyi pazarlar
Dun bayram kutlamasina Eskisehir'e gittik.
Sabah ciktik aksm 21.00 da eve girdik.
Omm a girmekti niyetim ama Alya musade etmediBidahakine ins.
Okadar kuyruk vardi ki heryerde.Muzeler falan girilck gibi degildi .
Kahvtlti etmeden ciktik,yolda corba ictik oyle devam ettik.
İlk hayvanat bahcesine girdik,su alti kismini gormeniz lazim gormedyseniz.Alya korktu kucakta falan gezdik .Cocuk kafasi kaldiriyo ustten koca koca baliklar geciyo
Ordan masal satosuna ,Masal satosunu nerdeyse bitirmisler .Oyuncak ve kirtasiye olmus dukkan dukkan.Daha once gittigimizde her masalin kahramanlari vardi,kaldirmislar
Ordan odunpazarina.Burda biraz uzuldum ci borek yok gibi.Sokaklar Bozcada gibi olmus cafeler iyi guzel ama ci borekciler cok az.
Eskisehirde kol boregi satiyo adam
Yer bulamadik Balaban kofte yemege girdik.Ben sevmedim eksi geldi salcasi ama cok actik yedik.
Malhatun da yer bulduk ci borek yedik tok karna 1 porsiyon yemem(5 adet jfjfjf)
Bizimkinin biraz ara duzeltme gezisiydi bu
Soguk yapiyorm diye kalkmis sabah not yazmis kizla gondermis.Ben bi kahve ictik onu odedim 50 tl
Eskisehir uygun zaten,balaban kofte porsiyon 50 tl,iceceklerke 170 tl odedi.
Leblebi kurabiyesi 2 kutu 40 tl
Sabah corbalar 120 tl
Ci borek 2 porsiyon 80 tl .
Bana da tarhana alayim diye 200 tl verdi.Ama o da kalkmis odunpazarinda
Kadinlar el isi satiyodu sadece.O 200 u de almadi dursun sende dedi
Kiz arabada uyudu biraz,evde uyumasi 23.00 i buldu
Bayilmisim bende.

Yakında beşikten alacaklar okula

İyi geceler herkese,
Ancak bakabildim :)
29 ekimde biraz evde takıldık, kahvaltı kahve vs. Annem babam eşim ben ela indik bahçeye. Sitenin 29 ekim kutlaması vardı. Biraz da masalarda çay keyfi yaptık..
Ardından yaşam vadisine gittik.
Eve gelirken eşim tavuk pirzola ve pişmiş kelle aldı ( onu severler eşimler :) ) güzelce ayıkladı, tavuğu pişirdi.Aa bir baktım annemle babam da onu yedi. Tavuğu az yediler.
Ben de topla deşir. Annem de yardım etti.
Bugün de büyük pazara gidecektik. Ebeveyn banyosundaki tuvaletin musluğu akıtıyordu. Eşim baktı. Annem dedi baban yapsın. Neyse sonra başladılar yapmaya yok. Bir baktım çıkıyor işte söyleniyor az az. Ne oldu dedim. Babam demiş alet yok. Takım çantanda eksikler var demiş. Haay Allahım bu adam neden biri eksiğini söyleyince böyle bir haller alıyor anlamıyorum. Yani herkesin illa eksiği vardır. Kabullenememek gibi geliyor bana.
Neyse geldi anahtarı almış halletti musluğu.sonra bana gelmiş diyor, bu alet gerekliymiş aldım.
Bizi pazara bıraktı, annemle gezdik. Birşeyler aldık. Herşey pahalı. Halı baktım. Mağaza ile hiç farkı yok. Mağazadan alsan sorun çıksa iade edersin. Bu ne ya pazar fiyatları...
Balık aldım..döndük. Marketten sirke ve pirinç aldım. Annem turşu yapacak. Sarma da saralım dedi. Pirinç aldım.
Annem balığı yaptı ben salata. Yedik şükür.
Sonra Elaya birkaç etkinlik yaptırdım.
Harfleri yazmak istedi. Yazıyor artık yavaş yavaş. Harfleri ben öğretmek istemiyırum. Çünkü eğitim sistemi farklı.
Yarın da eminönüne gideceğiz. Babam çok istiyor. Dönüşte de teyzeye uğramak istiyorlar.
Dün Elanın okul ayakkabısının altında yine sakız yapışmıştı..grupta yine yazdım. Lütfen anneler çocuklara okulda sakız çiğnemenin yasak olduğunu söyleyin...
Kurallar vs konusu geçti.
Ben de özelden sordum öğretmene; Elanın bir eksiği ya da yanlış yaptığı davranış konuşma varmı, varsa muhakkak bana iletin diye.
Öğretmeni de yazmış:
Tabi ki herhangi bir olumsuz davranış yaşamıyoruz Elayla hatta tam tersi çok fazla olumlu davranışı var. Kurallara uyan söylediğim herşeyi yapan, arkadaşlarıyla iletişimi gayet iyi olan hatta empati yeteneği yüksek bir çocuk.
Benimle bile empati yapabilen bir çocuk bu yetişkinlerde bile eksik olan bir özellik.
Gerçekten öyle yaşına göre duygusal gelişimi önde olan bir çocuk.
Şeklinde yazmış. O kadar mutlu oldumki anlatamam.
Heleki empati yapıyor olması çok sevindirdi beni.
Geçen sınıftan bir çocuktan öğrenmiş bok kafa sözünü. Hemen uyardım.bir çocuk var sınıfta aynı çocuk bir defa da yüzüne vurmuştu. İttirdi.veliler şikayetçi o çocuktan. İlk gün Allah belanı versin sözünü öğrenmiş. Uyardım güzel söz olmadığını anlattım.
Kınamak istemiyorum ama bir çocuk nasıl böyle olabiliyor bir gün bile Elanın birine vurduğunu ittiğini ısırdığını görmedim.
Oyuncaklarını bile arkadaşıyla paylaşmasının güzel olduğunu anlattım.
İnşallah hep böyle gider.
Benim çocuğum yapmaz asla demiyorum.
Ama elimden geldiği kadar doğruyu öğretmeye çalışıyorum.
Neyse yine yazdım da yazdım hakkınızı helal edin

Ahh eskişehir anılarımın şehri

İyihaftalar
Koci gece kombiyi acmis,acilisi yaptik
Gunduz kapadim gerci hava iyi.
Alyaya sabah yumurtali ekmek yaptim firinda.
Dunden yemegim var hergun yesil meercimek mi yicekmis?Kofte alirim ben dedi
Dun yargiyi izleyemedim,kablolu tv yayin vermedi
Supurge yaptik toz aldik .
Arkadasim hamile dahs cinsiyt belli degil ama erkek olabilir demis dr.
1 poset hazirladim ona,tek altlar 0-3 ay,badyler falan beyaz vardi.Bebek arabasini,park yatagi da vercem dedim kociye.Onlari verme belki 2.olur diyoAllah korusun dedim,olsa bile alirsin yenisini dedim fjfjdn benim kocui icin en gecerli korunma yontemiSirf yenilerini almamk icin 2.demez sonucta ndjdjdjd

Yazılanları okudum ama yazamadım. Hafta sonum çok yoğun geçiyor waatsapa bile yazamadım. Herkes evde olunca benim düzenim şaştı. Kalabalık aile asla bana göre değil ben çekirdek ailemle bile kafamı toplayamadım. Ne istiyorlarsa yaptım dolap yemek dolu bunlar bitinceye kadar yemek yok dedim. Pazara çıktım tek başıma ben yalnız pazarlık yapmayı seviyorum eşim ya da kızlarla gidince ne aldım ne almadım unutuyorum benim listemin dışında da istekleri olunca ben aklımdakileri de almadan geliyorum. Bu gün büyük gündü kaç gündür temizlik yapamadım ama bu gün hakkını verdim. Çok yorgunum şu anda bir makina çamaşır yıkandı astım şimdi de beyazları attım sonra bir maikna daha var ama tellerde yer yok oda yarına kalsın. Kızlara sabahları nar suyu sıkıyorum ama oldukça nazlanıyorlar içerlerken ben kendime bile sıkmıyorum siz birgün fazla için diye dedim çok kızdılar kendine de yap anne diyorlar. Evde eksilen ayçiçek yagı sadece kızartmalarda kullanıyorum az kalmış yarın alırım, dün en sonun da kek istediler yaptım çay da koydum ben iki dilim yemişim canımda istemiş diyorum gülüyorlar bana neden yapmadın o zaman diyorlar ben de bilmiyorum bu huyumuda sevmiyorum canın çekti yap demi bundan sonra yapıcam dedim kendime sözüm olsun. Birikim durumlarına yarın bakıcam hiç sayamadım ne kadar birikti diye.Eşime 3 eşofman altı bir kazak 2 çift ayakkabı aldık lcw den kredi kartına böldürdük ihtiyaçtı. Kızlar da her zaman ki gibi trendyolu zengin ettiler black fridayı bekliyorlar şimdi.

Yazık çocuk bıkmısıtr habire anaokulu aynı şeyler
Yazma harfleri yazdır ama söyleme bıkıyomus çocuklar bildiği için sorumluluk almak istemiyor dedmişti

Anaokulu çocuklar bir alem anaları binbir alem yakında deli olucam ben
İlkokulda bu kadar sıkıntı yasamadan yeminle kadınlar çocuktan daha bi çocuklar gezmeler tozma yapmalar

Her haltı ortak alalım yapalım ben istemiyorum sartmı hatta bu gün birini baya bozdum artık sabır tastı
Çok itici geliyo bana davranıskarı

İyi geceler,
Gecenin tam da ortasındayız. :)
Sabah kahvaltı vs çıktık annem babam Elayı da okula göndermedim. Tabi zor ikna ettim ama ne yapayım. İnsanlar ayda yılda bir geliyor. Bu kadar da olur.
Okuldaki etkinlikleri evde yaptıracağıma söz verdim.
Eminönüne gittik. Oturduk bir çay börek. Sonra kuşlara yem verdi Ela. Gezdik birşeyler aldık. Hiç birşeye güç yetecek gibi değil. 3 liraya aldığımız 20 lira. İki yastık astarı aldım. Elaya kolye ve bileklik yapmak için boncuk ve esnek silikon iplerden aldım. Ela kendisi yapmak istiyordu.
Babam ayrı takıldı biz ayrı. Maşallah Ela da gıkk ses etmedi. Onun için gezmek olsundu.
Sonra Ela jelibon istedi. Üç tane aldım. Her renkten iki tane dedi. Hayır dedim.
Onu yedi başladı öksürük.
Teyzeye gittik. Annemler uğramak istiyordu.
Elanın öksürüğü var. Teyze de kalkmış ne diyor, bu kadarcıkmı aldınız kızıma, niye fazla almadınız Ayy deli olucam. İyi de kızımdan birşeyimi sakınıyorum ya da annemler Eladan birşeyimi sakınıyor. Böyle yersiz konuşmaları...
bende yeniden anlattım yedi ve öksürük başladı diye., eşimin dayısı da cips almışmı onu da üstüne yedi daha da arttı öksürük.
Eşim de gelince olayı bilmeden demezmi gezdiniz ondan öksürüğü başladı çocuğun. Ben de anlatıyırum konuyu değiştiriyor. Sonra anladı tabi neyden kaynaklandığını.
Eve geldik, cortair verdim. Eşim uyudu. Annem babam ben oturduk. Babamın da sigarası çok fazla zaten teyzedeyken dayı teyze babam içtiler. Allahtan mutfakta içtiler. Zaten içmeseler eşim olay çıkartırdı
Annem de en son babama kızdı. Yeter içtiğin diye hiç sevmiyorum ya sigarayı eşim de sevmiyor. Resmen ciğerime iniyor dumanı.
Baktım Elanın öksürüğü az ama kesilmedi. Bir de uyandırıp deloday içirdim.
Ben de alerji burun spreyimi sıktım..
Tabi biraz da sigara madurları olduk.
İçmeyin içirmeyin sloganı :)
Nargile daha tehlikeli deniliyor ama bu kadar ciğerimi yakmıyor

Ayy o çocuğu okula bırakıp hergün kahve dünyasında takılanlar da mevcut.
Benim siteden bir tanıdık var, kaç defa çağırdı kahve içiyıruz sen de gel kahve dünyasına diye. Gitmedim.
Bilmiyorum evde hiç işleri yok heralde.
Velilerden şimdilik kafa dengim tek tük. Daha çok iyi tanımıyorum.

Günayss
Bismillah daha kac defa kombiyi actim 274tela gelmis.
Bu sene 1000tl cok rahat oderiz biz
Ev sicak oluyo aslında ama kız icin aciyorum arada aksam ya da sabah.
Mesela aksam baktim elleri soguk üstüde iyiydi yaktim az ısındı elleri hemen.
Yapcak bisi yok.

Dun evi 2 defa sildim icime sinmedi.
Sabahdanda evi toparladim hemen yataklari falan.
Supurge yaptım
Ciceklerimin topragini havalandirdim. Suladım, kahvemi ictim.

Eminonune gidesim var
Bisi almaya degilde kız bi deniz havasi alsın avluda kuslara yem versin falan diye
Metro +vapur ulasimda kolay ama tek basima gitmek istemiyorum.
Haftasonuda cok kalabalik esim ancak haftasonu gelebilir ben istemiyorum.
Annem sevmiyor avrp. yakasini gelmez
Cumartesi belki doktor çıkışı bi belgrad sonra kuzguncuk yaparız trafigin durumuna göre.
Bir yerlere gidemedim ya bu ara vıyvıylandım
Bi darlandım.

Sadece pilav var evde bi de kiza tarhana corbası
Sulu yemek yapmam lazım
Kıyma nekadar haberim yok ama babam 150-160tl diyor.
Tanidik bi abi var dogudan et getirtip lokontalara falan dagitim yapiyor babamlar siparis vercekmis kilosu 100tl dedik 5 kiloda bize soyle.
En azindan kofteydi, musakkaydı, pideydi, kiymali yumurtaydi, kiymali menemendi gidiyo bizde.
Begenirsek arada böyle sipariş veririz iyi olur.

Son düzenleme:
Onlarin cidden hic mi isleri yok ben anlamiyorum
Burda da bi kadin var 3 cocugu var en buyugu uni, ortaokul, ilkokul.
Kadin 2 kucukleri okula birakiyor sonra geziyor araba altinda aksam cocuklari alip geliyor.
Babamin bile dikkatini cekmis bu kadin evde yemek yapmiyo galiba diyo gecen
Hayir hic mi camasirin, ütün yok arkadas
Cocuklarin acikmiyor mu
Ne ara napiyonuz dicem ben artık ben yavasim galiba diyorum.
Bitmiyoda bitmiyo.

Dun evi supurdum sildim misledim aksam sanki hic supurulmemis gibi
Ben anlamiyorum bu isten bisi

Slmlar
Yazdim mi bilmiyorum,cmassir makinam bozuldu.Koci yapti bu seferde sıkmaya gecmiyorDun gece 23.00 e kadr onla ugrasti,kiz uyumadi krizler krizler.
23.00 aa yeter herkes yatagina dedim 1 dk ya uyudu.
Ben de yer sildim yattim.
Sabah makina mutfagin ortasinda bi kalktim
Elle sildim butun evi Alya 9.30 a kadr uyudu sukur gec yatinca.
Kalkti bi huysuz ne yapsam yemedi,sucuk bile aci dedi yemedi.
Hunnapin conflexini koydum yedi artik.
O yerken mutfakta nohut hasladim koydum ocaga.
Yemez diye dolma yapayim dedim,az yaprak kalmis buzlukta onlari da sardim 20 tane anca cikti
Alya piser pismez 2 dolma yedi oglen.
Mutfak topla,sulu boya yap,onumde hikaye kitabi hem okuyorm hem bulasik makinasi bosaltiyorm.Yoksa evcilik diyo durmyyo
Temiz delirdik.
Yarin dis randevum var ,yemeklerim kalir rahat ederim.

Bugün yine çok hızlı başladı sabah sabah nüfus müdürlüğünün yolunu tuttuk mesaiye gittiğim günler geldi aklıma sonra hemen gönderdim aklımdan. Eşimle birlikte çifte vatandaşlığa başvurmak için Allah da biliyor hiç istek yoktu içimde eşimin babası vefat ettiği için işlemleri daha çabuk olucakmış ama benim babam çok şükür hayatta oldugu için daha yavaş gidecekmiş birde her resmi daireye götürmemiz gerekiyormuş, eşime söyledim babam yaşlandı artık ne gerek var bana sen ol dedim gideceğimiz zaman benim de yeşil pasaport var dedim. Neyse bankada az bi param vardı onu çektik beni markete bıraktı kaymak, susam, çörekotu,kabartma tozu, vanilya, cips, süt (3 paket) tavuk (kalçalı) ciğer (2 paket tavuk ciğeri) saç boyası, ekmekler her biri farklı yediğinden dolayı 221 tl birkaç birşey daha var ama hatırlayamadım eve girdim üzerimi değiştirdiğim gibi aldıklarımı yerleştirdim. Yarın günüm var kaymaklı ayva tatlısı, ıspanak böreği (el açması) peynirli poğaça, tahinli-cevizli kurabiye bir de kısır yapıcam poğaça ve kurabiyeyi fazla yapıp annemlere götüreceğim. Akşama yemek kalanlar var onlar bitmeden yemek yapmıcam kesin. Balkon yıkandı bir makine çamaşır hazırladım az sonra çalıştırıcam şimdi bulaşık makinesi çalışıyor çok yoruldum yeşil çayımı aldım geldim. Sonra çamaşır katlıcam ayakların artık beni taşımıyor, bu gezen insanları bende merak ediyorum benim işim hiç bitmiyor.

Kasim ayi bereketli geldi 3 parca satisim oldu sabahtan 160 tl gelecek ins
Annem yine formunda.
Dis randevum var konustum h.sonu.
Hic demiyo kizi napcan?Koci sabahci.
Kpderim goturcek,kizla beklicekler arabada .Dese annem birakirdim,taksiyle gider gelirdim.Adami da rezil etmezdik yollarda

Selam kızlar işyerinde bir kahve molası vermişken bir selam vereyim ddim sizlere baya alıştım uykusuz hissediyordum ilk günler şimdi iyi servisim var 40 dak sürüyor dolaşıyor biraz akşam yemek çocuk ödev derken bir bakiyirum 11 olmuş zaman çabuk geçiyor kayınvalidem yemeği oglusu hallediyor öğlen servise verdik zaten ne rahatmis biraz mesafe vardı okuldan iyi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…