Yakında beşikten alacaklar okulaBenim kardesimin buyuk kiz 2015 dogumlu suan 2.sinif ben istege bagli saniyordm ondan sasirdim.2,5 yasinda krese basladgi icin.Ogretmenleri cocuk kac senedir okulda,baslasin daha ne yapacak okul oncesinde demislerdi.Ondsn gonderdi.Bu haberin anlami ne ki ozman
Ahh eskişehir anılarımın şehriGunaydinn bacimlar
İyi pazarlar
Dun bayram kutlamasina Eskisehir'e gittik.
Sabah ciktik aksm 21.00 da eve girdik.
Omm a girmekti niyetim ama Alya musade etmediBidahakine ins.
Okadar kuyruk vardi ki heryerde.Muzeler falan girilck gibi degildi .
Kahvtlti etmeden ciktik,yolda corba ictik oyle devam ettik.
İlk hayvanat bahcesine girdik,su alti kismini gormeniz lazim gormedyseniz.Alya korktu kucakta falan gezdik .Cocuk kafasi kaldiriyo ustten koca koca baliklar geciyo
Ordan masal satosuna ,Masal satosunu nerdeyse bitirmisler .Oyuncak ve kirtasiye olmus dukkan dukkan.Daha once gittigimizde her masalin kahramanlari vardi,kaldirmislar
Ordan odunpazarina.Burda biraz uzuldum ci borek yok gibi.Sokaklar Bozcada gibi olmus cafeler iyi guzel ama ci borekciler cok az.
Eskisehirde kol boregi satiyo adam
Yer bulamadik Balaban kofte yemege girdik.Ben sevmedim eksi geldi salcasi ama cok actik yedik.
Malhatun da yer bulduk ci borek yedik tok karna 1 porsiyon yemem(5 adet jfjfjf)
Bizimkinin biraz ara duzeltme gezisiydi bu
Soguk yapiyorm diye kalkmis sabah not yazmis kizla gondermis.Ben bi kahve ictik onu odedim 50 tl
Eskisehir uygun zaten,balaban kofte porsiyon 50 tl,iceceklerke 170 tl odedi.
Leblebi kurabiyesi 2 kutu 40 tl
Sabah corbalar 120 tl
Ci borek 2 porsiyon 80 tl .
Bana da tarhana alayim diye 200 tl verdi.Ama o da kalkmis odunpazarinda
Kadinlar el isi satiyodu sadece.O 200 u de almadi dursun sende dedi
Kiz arabada uyudu biraz,evde uyumasi 23.00 i buldu
Bayilmisim bende.
Yazık çocuk bıkmısıtr habire anaokulu aynı şeylerBenim kardesimin buyuk kiz 2015 dogumlu suan 2.sinif ben istege bagli saniyordm ondan sasirdim.2,5 yasinda krese basladgi icin.Ogretmenleri cocuk kac senedir okulda,baslasin daha ne yapacak okul oncesinde demislerdi.Ondsn gonderdi.Bu haberin anlami ne ki ozman
Yazma harfleri yazdır ama söyleme bıkıyomus çocuklar bildiği için sorumluluk almak istemiyor dedmiştiİyi geceler herkese,
Ancak bakabildim :)
29 ekimde biraz evde takıldık, kahvaltı kahve vs. Annem babam eşim ben ela indik bahçeye. Sitenin 29 ekim kutlaması vardı. Biraz da masalarda çay keyfi yaptık..
Ardından yaşam vadisine gittik.
Eve gelirken eşim tavuk pirzola ve pişmiş kelle aldı ( onu severler eşimler :) ) güzelce ayıkladı, tavuğu pişirdi.Aa bir baktım annemle babam da onu yedi. Tavuğu az yediler.
Ben de topla deşir. Annem de yardım etti.
Bugün de büyük pazara gidecektik. Ebeveyn banyosundaki tuvaletin musluğu akıtıyordu. Eşim baktı. Annem dedi baban yapsın. Neyse sonra başladılar yapmaya yok. Bir baktım çıkıyor işte söyleniyor az az. Ne oldu dedim. Babam demiş alet yok. Takım çantanda eksikler var demiş. Haay Allahım bu adam neden biri eksiğini söyleyince böyle bir haller alıyor anlamıyorum. Yani herkesin illa eksiği vardır. Kabullenememek gibi geliyor bana.
Neyse geldi anahtarı almış halletti musluğu.sonra bana gelmiş diyor, bu alet gerekliymiş aldım.
Bizi pazara bıraktı, annemle gezdik. Birşeyler aldık. Herşey pahalı. Halı baktım. Mağaza ile hiç farkı yok. Mağazadan alsan sorun çıksa iade edersin. Bu ne ya pazar fiyatları...
Balık aldım..döndük. Marketten sirke ve pirinç aldım. Annem turşu yapacak. Sarma da saralım dedi. Pirinç aldım.
Annem balığı yaptı ben salata. Yedik şükür.
Sonra Elaya birkaç etkinlik yaptırdım.
Harfleri yazmak istedi. Yazıyor artık yavaş yavaş. Harfleri ben öğretmek istemiyırum. Çünkü eğitim sistemi farklı.
Yarın da eminönüne gideceğiz. Babam çok istiyor. Dönüşte de teyzeye uğramak istiyorlar.
Dün Elanın okul ayakkabısının altında yine sakız yapışmıştı..grupta yine yazdım. Lütfen anneler çocuklara okulda sakız çiğnemenin yasak olduğunu söyleyin...
Kurallar vs konusu geçti.
Ben de özelden sordum öğretmene; Elanın bir eksiği ya da yanlış yaptığı davranış konuşma varmı, varsa muhakkak bana iletin diye.
Öğretmeni de yazmış:
Tabi ki herhangi bir olumsuz davranış yaşamıyoruz Elayla hatta tam tersi çok fazla olumlu davranışı var. Kurallara uyan söylediğim herşeyi yapan, arkadaşlarıyla iletişimi gayet iyi olan hatta empati yeteneği yüksek bir çocuk.
Benimle bile empati yapabilen bir çocuk bu yetişkinlerde bile eksik olan bir özellik.
Gerçekten öyle yaşına göre duygusal gelişimi önde olan bir çocuk.
Şeklinde yazmış. O kadar mutlu oldumki anlatamam.
Heleki empati yapıyor olması çok sevindirdi beni.
Geçen sınıftan bir çocuktan öğrenmiş bok kafa sözünü. Hemen uyardım.bir çocuk var sınıfta aynı çocuk bir defa da yüzüne vurmuştu. İttirdi.veliler şikayetçi o çocuktan. İlk gün Allah belanı versin sözünü öğrenmiş. Uyardım güzel söz olmadığını anlattım.
Kınamak istemiyorum ama bir çocuk nasıl böyle olabiliyor bir gün bile Elanın birine vurduğunu ittiğini ısırdığını görmedim.
Oyuncaklarını bile arkadaşıyla paylaşmasının güzel olduğunu anlattım.
İnşallah hep böyle gider.
Benim çocuğum yapmaz asla demiyorum.
Ama elimden geldiği kadar doğruyu öğretmeye çalışıyorum.
Neyse yine yazdım da yazdım hakkınızı helal edin
Ayy o çocuğu okula bırakıp hergün kahve dünyasında takılanlar da mevcut.Yazık çocuk bıkmısıtr habire anaokulu aynı şeyler
Yazma harfleri yazdır ama söyleme bıkıyomus çocuklar bildiği için sorumluluk almak istemiyor dedmişti
Anaokulu çocuklar bir alem anaları binbir alem yakında deli olucam ben
İlkokulda bu kadar sıkıntı yasamadan yeminle kadınlar çocuktan daha bi çocuklar gezmeler tozma yapmalar
Her haltı ortak alalım yapalım ben istemiyorum sartmı hatta bu gün birini baya bozdum artık sabır tastı
Çok itici geliyo bana davranıskarı
Onlarin cidden hic mi isleri yok ben anlamiyorumAyy o çocuğu okula bırakıp hergün kahve dünyasında takılanlar da mevcut.
Benim siteden bir tanıdık var, kaç defa çağırdı kahve içiyıruz sen de gel kahve dünyasına diye. Gitmedim.
Bilmiyorum evde hiç işleri yok heralde.
Velilerden şimdilik kafa dengim tek tük. Daha çok iyi tanımıyorum.
Bereketli olsunnBalkan Turu” hayalim için 22 euro aldım
Bu ikinci eylemimdi.
Bereketli olsun.Balkan Turu” hayalim için 22 euro aldım
Bu ikinci eylemimdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?