Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben kimseyle muhatap olmuyorum hacı ucu kaçıyor bi bukaştınmı
Ben kavga ettim hatta dün kadınlarla
Herhalta ok tamam hep beraber olsun Ula göbeğim sizle bir kesilmedi ya arada yalakalar da var
Canım cicim biri yürüdü dedim sen kimsin senin öyle Bi hakkını var
Saydım baya ne dangalaklar varya

Her anlamda mesafe gerekiyor sanırım. Yaşadım gördüm bazı şeyleri.
Bir söz söylüyorsun yanlış anlaşılıyor, aslında kötü niyetle söylemiyorsun.genel çok ortamda böyle, Ç

İyi geceler,
Bugün Elayı okula gönderdim. Öksürüğü bayağı azalmıştı.
Dönüşte markete uğradım. Annem içli köfte sarma ve turşu yapacaktı,,
Gerekli malzemeleri aldım.
Eve geldim evi toparla çamaşır at. Annem mutfağı toplamış, sarma ve içli köfte içi hazırlamaya başlamış.
Biraz yoğurmaya yardım ettim. Vakit geldi çıktım. Elayı aldım. Hiç keyfi yoktu.,gelince uyudu. Yine cortair ventolin verdim.
Dönüşte yine markete uğradım sıvı yağ aldım.
Annem içli köfteyi yapmayı bitirmişti.
Ben kıza uyurken ilaç verdiğimden yine anneme yardım edemedim.
Sonra makinayı boşalttım mutfağı topladım.
Eşim geldi yemek yedik.
Kız uyandı ona da çorba yapmıştım onu yedi. İçli köfte yiyen bir çocuğum yokki.
Ardından ada çayı verdim.
Bocuklarla bileklik kolye yapmaya heveslendi.
Tabi öksürüğü azaldı ama öksürdükçe eşim mutfağın kapı kapalıyken, odanın kapıyı da kapatıyor sigara dumanı düşmanı. Ama kendi yedirdiği Jelibon boyalı şekerler cips gibi alerji gıdalarını görmüyor paşam.
Akşam çay faslında hızlıca irmik helvası yaptım.
Annem Elaya doğum günü için 200 tl para verdi.doğum günü hediyem olsun dedi, İstediğin şeyi alsın annen dedi. Allah bereket versin.
Ama eşim teyze dayı verince aaa vermeyin diye geri verir olmaz falan sahneleri hep şahit olduğum sahneler. Dün de dayısı 100 tl vermişti. Ona aaa olmaz falanlar...Annem verince hiç gık etmedi Kendi babası verince de gık etmemişti diye hatırlıyorum.
Neyse ne diyeyim Allah herkesi gönlündekine göre versin.
Bugün gelmiş anneme diyor oo ne yemekler yapmışsın. Annem de, oğlum geliyor bana çiğ köfte yapıyor ben de ona içli köfte yapayım dedim dedi.
Annem eskiden Bana Elaya para verse de onun gözünün önünde vermeyi beklemezdi. Sanırım o da anladı benim kocinin ne mal olduğunu Bu defa gözüne soka soka verdi
Bu hafta sonu da teyzeyle dayıyı çağıralım diyecektim vazgeçtim.
Annem babama çay istermisin deyince benim koci de, oo bize soran yok böyle ilgilenen yok diyor. Ben de dedim gözüne dursun verdiğim çaylar
Valla onun ne demek istediğini anladım ama hiç de öyle kocasına kuzu gibi ilgi gösteren, çocuğu gibi onu pışpışlayan, herşeyine koşan, peşinde pervane kadın olmadım olmam da.
Erkeğin sırtından oklavayı kafasından tavayı eksik etmeyeceksin

Yemek işi çok teferruatlı zaman alan iş.
Benim de işler birikiyor. Benmi yavaşım diyorum. Zaman yetmiyor. Kitaplarımı hiç okuyamıyorum bu aralar. Hala bitecek iki kitabım var. Dizi film desen öyle. Zeytinağacını hala bitireceğim
Ütü birikti yine ancak ütü faslında izlerim.

Bu ara kendime bile vakit ayıramaz oldum. Son zamanlarda iki kişi abla dedi bana. Aaa ben şok. Saçımı boyatamadım o derece. Beyaz saçtan açık verdik. İki gün önce nihayet eşime boyattım. O da gece herkes uyuyunca boyadı.,
Zamanı yetirenler bana da anlatın formül ne?

Her anlamda mesafe gerekiyor sanırım. Yaşadım gördüm bazı şeyleri.
Bir söz söylüyorsun yanlış anlaşılıyor, aslında kötü niyetle söylemiyorsun.genel çok ortamda böyle, Ç
Aynen ama kendi istedikleri gibi olmayı bekliyorlar ama ben öyle değilim kusura bakmasınlar
Ben tek takılıyorum
En güzeli karısan yok karısanıda hallettim
EŞİME anlattım neler oluyo neler dedim
Koca dövne sırası sende o zaman kız sırayla

Bana geçen yorum yapıyor, anne iyi çekiyor babayı diye, zor insan çekilmez diyor.
Babam 75 yaşına girecek. Yaşlı tabiki erkekler yaşlanıyor daha da zorlaşıyor malesef. Şuan onun babası da zor.
Zor insan annenin işi zor dediğinde ; iyi o zaman her kadın yaşlanınca kocasını boşasın çekmesin ilerde sen yaşlanınca ben de çekmem öyle yaparım dedim hemem aramış iyi konuşuyor işte babanın boğazı kötü olmuş ilaç ver ona falan galiba korktu yaşlanınca onu boşayacağımdan

Al benden de o kadar..
Bu ara zaman işine taktım bende.. İnan yetmiyor yetmiyor zaman::
Mesela dün iş çıkışı doğum yapan bir arkadaşa gittik arkadaşlarla evi de uzaktı baya.. yoldu, çaydı vs. derken eve gelmem 10 u geçtiBişey yapamadım evde. Mutfağı toplayıp yattım misal..
Sabah kalk sabah rutini beslenmeler hazırlıklar işe gel..Bugünde iş çıkışı yine bir arkadaşın oğlu askere gidicek... Kuran okutacak bana sen okur musun dedi.. Bu akşamda oraya gidiceğim kısmetse.. Yarın iş çıkışı sporum var.. Tabi iş çıkışı direk eve gitmeyince evdeki işlerimde aksıyorCumayada kesin bişi olur. Hafta sonu eşimin arkadaının nikahı var .. Cumarteside öyle gider..Pazar anca temizlik çamaşır ütü derken kednime vakit kalmıyor.. eve yemeğe zor yetişiyorum.. Keşke birgün 24 değil de 35 saat olsa.. Belki yetermiydi acaba zaman o vakit::)

selamlar .. Yukardada yazdığım gibi bu ara zaman yetmiyor.. çok yoğun geçiyor günlerim..
iş de yoğun evde yoğun.. spor dedim de geçen salıdan beri sporuma bile gidemedim.. ona da sağlık çin gidiyorum.. yoksa inanın vaktim olduğundan değil.. Hem kendimle başbaşa vakit geçirmiş oluyorum hemde sağlığım için iyi geliyor bana..

Bende 48 saat olsun istiyorum

Bugün gün bendeydi menümü çok begendiler bende mutlu oldum gün paramı da aldım keselerine bereket versin, ama birikime atmayacağım anneme vericem o veriyor düzenli birilerine maaşını aldıkça kış geliyor belki birine merhem olmaz ama içimden geldi vericem. Babamın maaş günü eşim çekiyor maaşlarını annem aradı kasaptan iki kilo kıyma istedi eşim gelirken alır bende onlara yaptığım poğaça ve kurabiyeyi götüreceğim parayıda bırakırım o verir. Kızlarla bu gün konuşuyoruz zaman yetmiyor diye zannımca herkese gün yetmiyor. Evi zor çekip çeviriyorum, işten ayrıldığım ilk yıllarda cildime hafta bir kez maske yapıcam ojemi düzenli sürücem diye söz verdim ama hep erteledim çünkü hep temizlik yapıyorum yapmazsam olmuyor içime sinmiyor. Zamanı herhalde ayarlayamıyorum düzgün kullanamıyorum ve ev çok büyük bu da en büyük etken eşya ve çamaşır çok, minimal yaşama herhalde kızlar evlenip gidince başlarım diyorum onlarla bu mümkün değil.

Kızlar siz yazınca kızlarımın ilk okula gittikleri yıllar geliyor gözümün önüne çocuklar okuldan çıkıncaya kadar öğrenci velileri okulun dışında çocuklarını beklerdi, bende her zaman bunun yapılmamasını gereksiz olduğunu söyledim çünkü çalışan anne olduğumdan dolayı ben çocugumu okula bile bırakamıyordum servisle gidip geliyorlardı benimkiler çocuk değil mi diye sorgulardım. Salı günü eşimle nüfus müdürlüğüne gittik okulun bahçesinde ki veli profili hiç değişmemiş yine ordalar grup grup konuşuyorlar, sabah sabah evde hiç mi işiniz yok ya da başka çocugunuz mu yok. İnanın hiç özenmedim orda beklemeye çünkü diğer çocuklarıda anlamak lazım ama yıllar geçse de profil hiç değişmiyor bunu gördüm.

Allah kabul etsin abla

Ben calistigim icin iki kere velili etkinlige koci gitti.11.00 e etkinlik koyuyorlardi,valla onda bile geldi bana Alya x in annesi geliyo sen de gel dediYani orda durup napiyolar cidden,Calisan anneyi dusunen yok

Slmlar
Sabah kizla kargo verdik ,ordan markete ugradik.
Sut,bezelye dondurulmus,kahve yani cikolata,soda 50 tl biraktik.
Dis randevuma gittik geldik arkalar cekilcek dedi,dis cerrahina randevu alcam haftaya.
Kpderim saolsn kizi oyaladi beklediler beni bahcede.
Alya ben salincak istiyorm diye tutturdu,seni gotureyim ben parka dedi.
Beni eve biraktilar onlar parka gitti as bayraklari as as jfjfjxjx
Bezelye yaptim bende
Koci kizi alip gelcek.

Ne güzel dusunmussun abla Allah kabul etsin

Selamm
Sabah kızın hast. Randevusu vardı
Dev goturuyorum ben ama havuz var ordekler falan hast. Bahcesinde park da var oynuyo biraz.
Dr. Gelisimine iyi dedi ben yemiyor falan dedim
Biberonu sütü emzigi birakın yer dedi.
Biberon sadece aksam süt içerken 1 defa kullaniyor ama sütü de kes dedi onuda vermeyince biberonu birakacak.
Sutu bardakda vericem icmicek ( daha once icmedi) ikisinide birakmis oluruz.
Midesi zaten 1 bardaklik o sütle dolduruyor ve istahı olmuyor dedi dr.
Kabizligida duzelecek birakinca dedi.
Emzige care ariyorum biraktirmak icin gece bile ariyor yatagin icinde.
Ama sadece uykusu geldiginde veriyoruz agliyor istiyor.
D vit ve vit. Surubu verdi.
Balik yagina basladik dedim iciyorsa sevdiyse devam dedi.
Ordan yuruyerek geldik.
Mezarligin icinde bir de mezar açıyorlardı.
Ev işi, yemek, hastalık, eksiklerr
Sukadarız be diyosun sukadar..
Hepsi bir anlikda olsa siliniyor nasil sessiz nasıl terk edilmis.
Hatta bazisi baya harabeydi muhtemel onlari taniyan bilen son insanlarda öldü gelen giden yok.

Orda hersey bitiyor borc, dert, hırs, küslük, zaman..
Dua ettik ciktik.

Bime girdik (girdik diyorum annemde benleydi kan fln alirlarsa bas edemiyorum) yumusatici aldim yine hep gidemiyorum bime, yogurt, ayran, süt, sandvic ekmegi cips,3 tane simit, cookie 3 tane yine 150 liralik olduk.
Lcw ugradim 2 iadem vardi verdim. 1 tshrt alarmli yollamislar o da oldu onu cikarttirdim.
Ordan ecz. Kizin vit. Falan aldim.
1 tanede karadut özü aldim kucuk 49tl o sadece 78tl para verdim.
Arada veriyorum kan olsun sifa olsun baya yogun o ama seviyor.
Masallah 3 gundur istahı daha iyi.
Duzenli veriyorum artik vit. falan.

Sirtım cok agriyo yine 3 gundur kremlerle ilaclarlayim.
Ayin 18ine ancak randevu bulabildim.
Muhtemel boynumdan vuruyor tutuluyor tüm sırtım.
Ovdura ovdura havlularla sara sara idare ediyorum simdilik.

Tüm sırtım tutuk ama dayanamiyorum.
Napcam ben bilmiyorum ben titiz diilim falan diyorum hastaliga dogru gidiyor benimki.
Yine supurdum evi otura kalka
Dolap iclerini sildim
Mutfagin yerleri sildim.
Balkonun korkulugu sildim
Aynalari sildim
Ben orda iz vs gorunce sinir oluyorum.
Banyonun duvarları parlak seramik onda bile el izi parmak izi goruyorum aliyorum elime bezi.
Babam mutfakda sigara icti soylendim artik camda acikti ama nefret ediyorum balkona cik ic yani kendi evinde iciliyor diye umursamiyor.
Mutfagin duvarlarını kalkip silicem suan gücüm olsa
Eve sinmesinden nefret ediyorum.
Yarin yavas yavas silicem dayanamiyorum ya git ic evinde yani babamda olsa hic tavizim yok.
Esim balkonda iciyor cok karda falan camda içer bi.
Mopumda kirildi ucuna bez sarip siliyordum onunda.
Susuz mop alicam sırf duvar silmelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…