- 27 Şubat 2013
- 14.806
- 42.314
- 798
Geçmiş olsun canım,Tüm sırtım tutuk ama dayanamiyorum.
Napcam ben bilmiyorum ben titiz diilim falan diyorum hastaliga dogru gidiyor benimki.
Yine supurdum evi otura kalka
Dolap iclerini sildim
Mutfagin yerleri sildim.
Balkonun korkulugu sildim
Aynalari sildim
Ben orda iz vs gorunce sinir oluyorum.
Banyonun duvarları parlak seramik onda bile el izi parmak izi goruyorum aliyorum elime bezi.
Babam mutfakda sigara icti soylendim artik camda acikti ama nefret ediyorum balkona cik ic yani kendi evinde iciliyor diye umursamiyor.
Mutfagin duvarlarını kalkip silicem suan gücüm olsa
Eve sinmesinden nefret ediyorum.
Yarin yavas yavas silicem dayanamiyorum ya git ic evinde yani babamda olsa hic tavizim yok.
Esim balkonda iciyor cok karda falan camda içer bi.
Mopumda kirildi ucuna bez sarip siliyordum onunda.
Susuz mop alicam sırf duvar silmelik
O zaman da gücün kalmaz :) enerji varken zaman yok, zaman varken de enerji yok.Bugün gün bendeydi menümü çok begendiler bende mutlu oldum gün paramı da aldım keselerine bereket versin, ama birikime atmayacağım anneme vericem o veriyor düzenli birilerine maaşını aldıkça kış geliyor belki birine merhem olmaz ama içimden geldi vericem. Babamın maaş günü eşim çekiyor maaşlarını annem aradı kasaptan iki kilo kıyma istedi eşim gelirken alır bende onlara yaptığım poğaça ve kurabiyeyi götüreceğim parayıda bırakırım o verir. Kızlarla bu gün konuşuyoruz zaman yetmiyor diye zannımca herkese gün yetmiyor. Evi zor çekip çeviriyorum, işten ayrıldığım ilk yıllarda cildime hafta bir kez maske yapıcam ojemi düzenli sürücem diye söz verdim ama hep erteledim çünkü hep temizlik yapıyorum yapmazsam olmuyor içime sinmiyor. Zamanı herhalde ayarlayamıyorum düzgün kullanamıyorum ve ev çok büyük bu da en büyük etken eşya ve çamaşır çok, minimal yaşama herhalde kızlar evlenip gidince başlarım diyorum onlarla bu mümkün değil.
Bolca dedikodu kaynıyor oğlanın okulda hele len yatıyonuzmu üç saat 4 saat duruyo eve gelincede watshap ta anneler grubu var bi yazıyorlar sorma çılgına dönüyorum bacımKızlar siz yazınca kızlarımın ilk okula gittikleri yıllar geliyor gözümün önüne çocuklar okuldan çıkıncaya kadar öğrenci velileri okulun dışında çocuklarını beklerdi, bende her zaman bunun yapılmamasını gereksiz olduğunu söyledim çünkü çalışan anne olduğumdan dolayı ben çocugumu okula bile bırakamıyordum servisle gidip geliyorlardı benimkiler çocuk değil mi diye sorgulardım. Salı günü eşimle nüfus müdürlüğüne gittik okulun bahçesinde ki veli profili hiç değişmemiş yine ordalar grup grup konuşuyorlar, sabah sabah evde hiç mi işiniz yok ya da başka çocugunuz mu yok. İnanın hiç özenmedim orda beklemeye çünkü diğer çocuklarıda anlamak lazım ama yıllar geçse de profil hiç değişmiyor bunu gördüm.
Yok anam düşünen yok daha sorguluyor her haspayı işlerimi yok evde nasıl insanlar hayretim ben yetişemiyorumBen calistigim icin iki kere velili etkinlige koci gitti.11.00 e etkinlik koyuyorlardi,valla onda bile geldi bana Alya x in annesi geliyo sen de gel dediYani orda durup napiyolar cidden,Calisan anneyi dusunen yok
O koku eve, duvarlara, esyalara kadar siniyor.Geçmiş olsun canım,
Ben de dün tam evden çıkıyoruz çöpü toparladım kültabağını boşalttım. Çöp atmaya çıktım. Çöp odası iki adımlık yer hooop bir sigara daha yakmış
Çıkarken mutfağın camını komple açtım. Gelince de vanilya kaynattım koku gitsin diye
Bizim balkon yok. Olsa da o kadar özen göstereceğini sanmıyorum.
Allahtan annemlerde rahat oluyor üst katta takılıyor babam, alt katta sigara balkonda içiyor çoğunlukla..bazen mıtfakta içiyor.
Resmen bizim mutfak dolaplarının içi sigara kokmuş o kadar diyeyim
Eşime de dedim geçen, gelmiyorlar, onlar gelsin deyip duruyordun al sana işte dedim. Annem de babamı bu ara yalnız bırakamıyor. İlaçlarını ihmal ediyormuş. Tedirgin oluyor kadın haklı., Babamla gelince de böyle durum.,
Tüm gün mü bekliyorlar adafafhahKızlar siz yazınca kızlarımın ilk okula gittikleri yıllar geliyor gözümün önüne çocuklar okuldan çıkıncaya kadar öğrenci velileri okulun dışında çocuklarını beklerdi, bende her zaman bunun yapılmamasını gereksiz olduğunu söyledim çünkü çalışan anne olduğumdan dolayı ben çocugumu okula bile bırakamıyordum servisle gidip geliyorlardı benimkiler çocuk değil mi diye sorgulardım. Salı günü eşimle nüfus müdürlüğüne gittik okulun bahçesinde ki veli profili hiç değişmemiş yine ordalar grup grup konuşuyorlar, sabah sabah evde hiç mi işiniz yok ya da başka çocugunuz mu yok. İnanın hiç özenmedim orda beklemeye çünkü diğer çocuklarıda anlamak lazım ama yıllar geçse de profil hiç değişmiyor bunu gördüm.
Evet ders girişi ve okul çıkışı hep oradalar bazen hava rüzgarlı olurdu o tozu pisliği nasıl çekiyorlardı hala hayret ederim.Tüm gün mü bekliyorlar adafafhah
Aynen o duyguları ben de yaşıyorum, iki kızımda yaşlarının aralarının sizinki kadar olmasa da benim de araları var iki çocuk servis, gezi paraları dershane etüd masrafları birde devlet okulundaydı benimkiler nasıl dayanmışım diyorum biri dese ki kaybolan yıllarını geri verelim asla kabul etmem. Birimizin maaşı çocukların eğitim giderlerine ve ihtiyaçlarına gidiyordu küçük kızım keman istedi keman aldık, büyük kızım gitar istedi gitar aldık bir yıl gittiler eğitimine şimdi ikisinin de enstüramanları evde yüklük içinde hep masraf diyorum ama iyi ki de gitmişler içlerinde kalmadı diyorum. O zaman ayda tl olarak birikim yapıyordum çok düzenli birikimler değildi onlarla da yaz tatilinde otel tatili yapıyorduk. Turlara gidiyorduk ama insan istiyor biraz elinin altında para olmasını size katılıyorum ben de huzursuz oluyorum. Zulamda biraz para olmayınca.Ya bu arada birikimde pek yapamıyoruz.. gelen gidiyorKızım özel okulda olduğu halde LGS öğrencisi olduğu için ekstra habire kitap alıyoruz.. Servis ücreti 1600 ödüyorum. Zaten geziydi, okul masrafıydı, ekstra çıkan masraflardı derken biraz açılmışız..Büyük kızın kyk sı var ekstra her ay birde kira gibi Valla bu kızımda büyük konuşmayım ama inşallah gerekde olmazsa kyk kredisi alldırmıcam.. İnanın sonra böyle meblağlar ödemek zor geliyor..Fazi afedildi dediler ama bize vurcakamı daha bilmyioruz.. Vursada ne kadar etkilicek bilmem.. Heray 700 de ona ödüyoruz.. Kız evlendi gitti borcu da bize kaldı:)
Kocam beyde kendine Drone almış... Bu adamın fotoğraf hobisi bize baya maliyete patlıyor.. Bakalım keşke bu hobisini mesleğe çeivrip para kazanabilse..
Emekli olunca yapacakmış bişeyler bu konuda da bakalım umarım işe yarar..İşte birikimde olmayınca hevesim olmuyor hiç.. Birikim yapmak bana kendimi güvende hissettiriyor yapamayınca çok büyük eksiklik hissediyorum ben ya.sizde öyle oluyormusunuz;?Yoksa ben mi abartıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?