Küçük Düşün Büyük Olsun!

Geçmiş olsun canım,
Ben de dün tam evden çıkıyoruz çöpü toparladım kültabağını boşalttım. Çöp atmaya çıktım. Çöp odası iki adımlık yer hooop bir sigara daha yakmış
Çıkarken mutfağın camını komple açtım. Gelince de vanilya kaynattım koku gitsin diye
Bizim balkon yok. Olsa da o kadar özen göstereceğini sanmıyorum.
Allahtan annemlerde rahat oluyor üst katta takılıyor babam, alt katta sigara balkonda içiyor çoğunlukla..bazen mıtfakta içiyor.
Resmen bizim mutfak dolaplarının içi sigara kokmuş o kadar diyeyim
Eşime de dedim geçen, gelmiyorlar, onlar gelsin deyip duruyordun al sana işte dedim. Annem de babamı bu ara yalnız bırakamıyor. İlaçlarını ihmal ediyormuş. Tedirgin oluyor kadın haklı., Babamla gelince de böyle durum.,

O zaman da gücün kalmaz :) enerji varken zaman yok, zaman varken de enerji yok.
Ben vitamin takviye kullanmayı düşünüyorum. Bacak gücüm için ihtiyacım var.

İyi geceler,
Yine saat 3 lerde yazıyorum
Bugün de kızı uyuttum onunla uyuyakalmışım. Kaç gündür de annemle gece takılıyorduk.
Sabah kahvaltı yaptık hazırlan vs. Bugün okulda tiyatro vardı. Ona katılmak istiyırdu. Baktım öksürüğü az götürdüm bıraktım. Annemle babam da gidecekti. Hazırlanmaya başladılar. Babam Elaya okula giderken harçlık verdi.
Elaya söyledim kendini kötü hissedersen öğretmenine söyle diye.
Öğretmene de belki erken alırım, olur da öksürüğü çoğalırsa haber verirmisiniz demiştim.
Okula bıraktım. Oyundan sonra tiyatro izlemişler. Annemlerle çıktık yola, hoop haber geldi. Annemi ararmısınız öğretmenim kendimi kötü hissediyorum diye.
Tam yola çıkmıştık, Döndüm aldım.
Sonra bana diyor, anneannemle dedemi göndermek istedim, ama biraz da kendimi kötü hissediyırdum. Ama kızma :)
Annemler gebzeye akrabamıza uğrayacaklardı, marmaraya bindirdim onları.
Sonra dönerken dolmuşta bir çocuk daha vardı o da öksürüyor, sırayla öksürüyorlardı.
Elaya bugün büyüklere yer vermeyi öğrettim. Anlattım dolmuşta koltukta oturuyordu. Büyük birisi gelince kalktı kucağıma geldi.
Eve geldik tabi anahtarı geçen gün teyzede unutmuşum. Komşuda anahtarım vardı.
Yarın okula göndermeyeceğim.
Anne yarın odamı tamamen ben temizleyeceğim. İş yaparken sana da yardım edeceğim dedi. Çocuk iyice ev işine sarmış ne yapsın annesi iş iş.
Ama eşim geldi tuvaletle lavaboları yıkadı. Yarın yapacağım bırak uğraşma dedim ama,yaptı sağolsun.
Evin tozu alınacak ütü yapılacak bakalım sıraya dizerim.

Ela verilen paralarla akıllı kumbara istiyormuş. Baktım 200 den aşağı yok gibi.
Bundan 10 yıl önce yeğenime köpekli kumbara almıştım. O da o fiyatlarda. Ne olmuş yahu fiyatlar. Hiç şaşırmadım tabi.
Küçük erkek yeğenimin dün doğum günüydü ona da, çok hediye alamamıştım. H&m den alt eşofman alıp gönderdim annemle.

Sasa dan 450 tl civarı kazanmışım. Ereğli den zararım var. O da hastaıktan takip edemedim. Ama ortalamaya baktığımızda yine de toplam olarak kardayım.
Şimdi üç beş olan parayla ne alsam bilmiyorum.bilen varsa yazsın :)
Ekonomi topiğinde hisse senedini de yazdım ya gözüm açık gitmez.

Bolca dedikodu kaynıyor oğlanın okulda hele len yatıyonuzmu üç saat 4 saat duruyo eve gelincede watshap ta anneler grubu var bi yazıyorlar sorma çılgına dönüyorum bacım
Konusmuyorum yazmıyorum
Sanki ben akrabası gibi yazılar bir var ulan işe giden var diyen yok sessize aldım grubu çareyi onda buldum çünkü aşırı yazıma hepsi gereksiz ya
Ben işe gidiyorum sizke uğraşamamki
Ben calistigim icin iki kere velili etkinlige koci gitti.11.00 e etkinlik koyuyorlardi,valla onda bile geldi bana Alya x in annesi geliyo sen de gel dediYani orda durup napiyolar cidden,Calisan anneyi dusunen yok
Yok anam düşünen yok daha sorguluyor her haspayı işlerimi yok evde nasıl insanlar hayretim ben yetişemiyorum

O koku eve, duvarlara, esyalara kadar siniyor.
Esim annemlere gecsin mesela ustunu komple cikarttiririm. Oturtmam öyle hic bir yere.
Babam gelip oturursa siliyorum pesinden oturdugu yeri hemen.
Ustleri hep sigara kokuyor.
Alya oraya geciyor ama salona sokmuyoruz mutfakda, bos odalari var onun oyuncaklar ordada var onlarla oynuyor.
Kardesimin odada oynuyor.
onlar daha cok salonda içiyor kapiyida ortuyorlar.
Yani salona gidip oturursan siniyor uzerine diger odalarda koku sinmiyor uzerine.
Soyluyoruz anlamiyor cam kapi acik diyor
Iste olmuyo öyle

Selammm yine duramadim sabahin cininde mutfagin duvarlari sildim.
Havlu sardim boynuma sirtima.
Şalda sarıyorum
Sarı güç ne güzel biseymis ya valla daha evden eksik etmem.
Mavi gücude beğenmiştim bataryalarda kabinde ozellike.
Ama sari güc guzel yag cikariyor mis oldu duvarlar.
Banyonun duvarlari silicem az dinlenim.
Ev daginik ama olsun oralar temizlensin.

Bugun oglanin kurs günü babayla gelir.
Kiza göre yemegim var.
Dun aksam hamur mayaladim dolaba koydum bu aksam pide yaparim ya da pizza
Kizda yiyor diye heves ediyorum yapmaya yesin yeterki bisi.
Oglana msj atiyorum hangisini yapim diye pide, pizza, gozleme o ne derse yapiyorum.
Yazarim yine aksama dogru.

Bugun evi temizleyip sirtima krem surdurup yatarim.
Bi supur sil yapsam yeter.
Robota daha da yukselmeye basladim sırtım böyle okdukca.
Yilbasinı beklesem daha iyi aslinda zamda alinca 3 taksitle oderdik ama hergun ev supurmek beni germeye basladi iyice.
Bekleyemicem.

Ecz.cikilcak kizin vit. 2 tane vermisti dr. 1 tane varmis getirtceklerdi aksam onu ugrar alirim
Esime kotondan kravat aldim 2 tane onlar geldi.
2 de kendime sweat aldim yorumlar iyiydi bakim nasil cikacak gelir bugun.
Kiyafet, ayakkabi olayını kapadim.
Yeter birden aldım hepsini çıktı aradan

Annem dün 2.5kilo mercimek, 1 blok kasar, helva, krem peynir almis sagolsun.
Pirincde vermisti 5 kilo kadar.
Makarnada alim dedi evde var dedim 1 paketi 3 seferde pisiriyorum ziyan olmasin diye benimkiler gunluk yiyor degisik degisik malum.
Az az hallediyorum.

Bitkicayim bitmisti 2 pkt bitki cayi lipton. 41tl
2 cesit yumurta (15li organik 20li normal) 108tl
2 pkt margarin 26tl gitti 150tela ayy saka gibi.
25tl indirim uyguladı.
Surda ne var 150tl lik allasen.
Pinar denge 24.90 yaziyordu online yuh ya.

Yumurta hic icime sinmiyor pazara cikamiyorum alamadim boyle aliyorum ama hic icim istemiyor.
Kek kurabiye vs kullaniyorum malum.
Sabah kiza hasliyorum
Haftasonu oglan 3 tane yiyor

Aksam kiza pipetle verdim sütü doktor ne dedi biberon yok dedi diye diye.
Pipetlede baloncuk cikarcam diye
Cay bardagiyla verdim yarisini icmedi
Isime geldi vermicem hic aslinda ama diretiyor böyle inatları var.
Sabahda süt dedi ayran verdim. Unutturmaya çalışıyorum
Tüm ogun süt versem icer vermiyordum şimdi hepden unutturmam lazim.

Slmlar
Sabah sabah ummadgimiz yerden riziklandik yine sukur
Bu ay prim beklemiyordum toplu yatirirlar diye,500 tl prim yatmis.
Hemen 300 kk na yatirdim.
Ordan faturami odedim.
200 tl hesapta biraktim.
Dun koci 2oo tl nakit bide kk ni vermisti.
50 tl markette kullandik,150 tl ve kk ni verdim sabah geri.
Karti aldiOnun limiti cok patlatiriz doye herhlde,150 tl yi evde dursn dedi birakti.
Sanirim camasir makinasi alacagiz,verim alamiyorz.
8-9 bin kkna cekecegiz artik.
160 tl de g.dolaps bakiyem var gelecek,bu ay 0,5 grda olsa alim yapmak istiyorm artik.
Sabah lavas yaptik bide elmali kurabiye.
Estiler oyle
Hamurla oyalaniyor en azindan kiz.
Patlican yapcam firinda.Oturtma gibi
Alyaya da az bezelye var yeter.

Dun kpderim jest yaptiKizi aldi parka goturdu.Babaannesi ozlemis oraya da gitmisler.
Koci aldi.
Kadin yemek koymus fasulye,benim bizdik,kadina ben annemin yemeklerini begenirim demisGelin ogretiyo dicekler tobe yarbbim.
Kal sen bizle demisler,annemi ozlerim diyomus
Nasil bagimli cocuk yetistirlir el kitabi yazip bascam
1 ayda geldigimiz seviye

yedirenk79
babyloading87
Bereketli olsun kızlar birikimlerinizde daim olsun. Şimdi oturdum, hemen size baktım çayım yanımda arada yudumluyorum. Herkes gidince hemen ortalık toplanıyor, mutfaga gittim köfte istedi kızlar akşam için köfteyi akşam dondurucudan çıkarmıştım yogurdum dolaba koydum. Buzdolabında biberlerim vardı onları akşama bir kısmını kızartmak için bir kısmını da tavada biberli lor yaptım. Akşam yatmadan önce kabak dilimleyip şekere yatırdım sabah onu ocaga koydum tatlı yaptım. Ayva tatlısının az şerbetinden kaldı içine de bir nar sıktım alta sütlü muhallebi döktüm üstünede nar sulu karışıma bir kaşık nişasta atıp kaynayınca üste onu döktüm çok güzel görünüyorlar. Biber turşum vardı bidonda bu hafta havuçu fazla aldım turşuyu boş bir kaba boşaltıp altına havuçları temizleyip dilimleyip doldurdum üstüne de turşuyu koydum. Geçen yıldan küçük bir bidonun içinde az zeytinim vardı çok yumuşamış bidonu daha kullanırım diye sadece zeytinlerini atmak zorunda kaldım üzülüyorum ama yapacak birşey yok yenecek gibi değil. Mutfak tekrar tekrar toplandı sonra tam hazırlandım bu gün büyük gün altın almaya gidicem küçük kızım mesaj attı watsonsdan alış veriş yapmış o kargosu gelicekmiş tamam dedim bekledim bir saat sonra geldi kargoyu teslim aldım. Doğru çarşıya önce tam altınımı aldım 6650 tl çok şükür bin şükür. Sonra yolda genç bir çocuk keman çalıyor aldığım altının sadakası niyetine az bir miktar para bıraktım teşekkür etti. Ordan carrefoura gittim muz 2 paket 15 li yumurta aldım, ordan migrosa 5 kiloluk un ve tavuk aldım ve bime gittim 5 litrelik ayçiçek yagı aldım 300 tl ile gittim birazdan sayıcam ne kadar kalmış diye. Ayrı ayrı yerlerden almam tabi ki fiyat araştırıyorum önce nerde hangisi hesaplı ona göre alış veriş yapıyorum yarın yine gidicem al al bitmiyor.

Kızı uyuttum
Kendime gözleme yaptim surda 2 kilo vermistim valla geri alcam
Bu ara istahım tavan
Eczaneye ciktim yoluda uzattim bari yarim saat yurim dedim.
Surup gelmemis telf no bıraktım yani hergun gelmim gelince arayin dedim.
Öyle geze geze geldim.
Girmedim markete girince illa bisi aliniyor
2 oda kaldi supurulcek silince kız uyuyunca biraktım.
Erbaslarda 7 de gelir kalsın artik uzancam kiz uyumusken.

Tüm gün mü bekliyorlar adafafhah

İyi uykular kızlar,
Yine uyuya kaldım.,güya kızı uyutuyırum ben ondan önce uyuyorum zaten koci bizden önce uyuyor
Uykucu aile.
Ama sabah 8 gibi uyandım. Baktım su istedi. Verdim. Burnu kurumuş belli hırıl hırıldı. Islatmak için kalktık. Geri uyumadı. Şaşırdım. Ben az uyuyayım dedim çünkü gece geç de uyumuştum.
Tv açmıştı. Uzandım koltuğa.odanın kapısını kilitleyip anahtarı yastığımın altına koydum. 15 dk bile yeterdi. Ama anne acıktım deyince kalktım mutfağa geçtik, kahvaltı hazırladım.
Kahvaltı yap, ev topla.
Oturduk konuşurken, kasım ayı doğduğun ay dedim. Ben bebek evinden geldim nasıl kasım ayında doğdum dedi :) bu aralar ara ara sorular geliyor.bir kısmını sizinle paylaşıyorum. Ben de söyledim. Bazı bebekleri başkaları doğurur, ama anne olmaya hazır değildir, bazı kadınlar anne olmayı çok ister anneliğe hazırdır. Biz seni çok sevdik annen ve baban olmayı çok istedik.....anlattım kısa ve net.
Beni bebek evine kim götürmüş diye sordu. Hemşireler götürmüş dedim. Sonra bana anlatıyor, beni hastaneye götürmüş bana bakamayacakmış, doktorlar bebek evine götürmüş. anneliğe hazır olmadığından diye düzelttim. Anne olmak farklı, bir çocuğa bakmak İfadesi farklı geldi bana. Gayet de rahat bir konuşma geçti şimdilik. Gülerek sarılarak anlattık birbirimize.
Sonra ütü yaparken çocuk filmi açtım. Birlikte izledik. Çok hoşumuza gitti film. İlk Türk çocuk çizgi sinema filmiymiş diye okudum. Rgg ayas filmi. Bir de yeğenim var ismi ayaz öyle benzettimki filmdeki görünüş hal ve hareket konuşma. Ela da çok benzetmiş :)
Ütü ancak bitti. Tabi ben yine zeytin ağacını izleyemedim
Oturduk biraz. Saçımı taramak istedi. Saçını tarayınca çok mutlu oluyorum anne dedi.
İş kuaförcülüğe döndü. kaş yapıyor takma kirpik yapıyor Eldiven takıp saçımı bile boyadı :) ilerde babasından ona terfi ederiz saç boyamayı.
Sonra resim boyama yaptı. Harfleri yazmayı deniyor bu ara. Demekki yaşı geldiğinde kendileri yapıyorlar.
Kağıda benim ismimi yazmamı istedi yazdım. Onu yazıp getirdi.
Eşim yemek yemedi. Biz o gelmeden olan yemeklerden yedik.
Okula gitmediği odanın dağınıklığından belliydi.
Yarında okula göndermeyeceğim. Hastaneden randevu aldım ona ventolin yazdırırım aile hekimine. Oradan da hastaneye gider bana relvar yazdırırım. Göğsüme doğru sızlama başladı. Kullansam iyi olacak. İki alerjik astımlı anne kız dökülürüz yollara. Hastaneye yakın parkta da kahvaltı yaparız.

Selam kızlar..
Herkesin cuması mübarek olsun.
Okusam da yazamıyorum işler çok yoğun bu ara sene sonu malum
çok şükür cuma geldi de biraz dinlenebilirsem dinlenirim
Evde de gerçi işlerim var.. Eşimin işyerinden arkadaşının yarın nikahı varmış..
Eşim beraber gidelim diypr.. bensiz sıkılıyormuş..:)
Sonrada yengemin işyerinde ziyarete gideriz dedi.. bakalım yarın öyle geçer zaten.. pazar da sabah kızın okul toplantısı varmış.. Oraya git gel evde de rutin temizlik derken bir hafta sonu da böyle geçer

Ya bu arada birikimde pek yapamıyoruz.. gelen gidiyorKızım özel okulda olduğu halde LGS öğrencisi olduğu için ekstra habire kitap alıyoruz.. Servis ücreti 1600 ödüyorum. Zaten geziydi, okul masrafıydı, ekstra çıkan masraflardı derken biraz açılmışız..Büyük kızın kyk sı var ekstra her ay birde kira gibiValla bu kızımda büyük konuşmayım ama inşallah gerekde olmazsa kyk kredisi alldırmıcam.. İnanın sonra böyle meblağlar ödemek zor geliyor..Fazi afedildi dediler ama bize vurcakamı daha bilmyioruz.. Vursada ne kadar etkilicek bilmem.. Heray 700 de ona ödüyoruz.. Kız evlendi gitti borcu da bize kaldı:)
Kocam beyde kendine Drone almış... Bu adamın fotoğraf hobisi bize baya maliyete patlıyor.. Bakalım keşke bu hobisini mesleğe çeivrip para kazanabilse..
Emekli olunca yapacakmış bişeyler bu konuda da bakalım umarım işe yarar..İşte birikimde olmayınca hevesim olmuyor hiç.. Birikim yapmak bana kendimi güvende hissettiriyor yapamayınca çok büyük eksiklik hissediyorum ben ya.sizde öyle oluyormusunuz;?Yoksa ben mi abartıyorum.

Tüm gün mü bekliyorlar adafafhah
Evet ders girişi ve okul çıkışı hep oradalar bazen hava rüzgarlı olurdu o tozu pisliği nasıl çekiyorlardı hala hayret ederim.
Aynen o duyguları ben de yaşıyorum, iki kızımda yaşlarının aralarının sizinki kadar olmasa da benim de araları var iki çocuk servis, gezi paraları dershane etüd masrafları birde devlet okulundaydı benimkiler nasıl dayanmışım diyorum biri dese ki kaybolan yıllarını geri verelim asla kabul etmem. Birimizin maaşı çocukların eğitim giderlerine ve ihtiyaçlarına gidiyordu küçük kızım keman istedi keman aldık, büyük kızım gitar istedi gitar aldık bir yıl gittiler eğitimine şimdi ikisinin de enstüramanları evde yüklük içinde hep masraf diyorum ama iyi ki de gitmişler içlerinde kalmadı diyorum. O zaman ayda tl olarak birikim yapıyordum çok düzenli birikimler değildi onlarla da yaz tatilinde otel tatili yapıyorduk. Turlara gidiyorduk ama insan istiyor biraz elinin altında para olmasını size katılıyorum ben de huzursuz oluyorum. Zulamda biraz para olmayınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…