Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bugun daha iyiyim cok şükür
Tavuk attim ocaga biraz suyunu ceksin baharatlayip kizartcam
Pilav yaparim nohutlu
Mercimek corbasida yaparim az bisi iyi hissediyorken yapim ciksin
Evi topladim.
Yine 3. Makine yikaniyor
Bulasik mak. Bosalttik kizla doldurdum.
Anne kurt diye cagiriyo beni hala
Baba kurt aksam gelecek diyo
Biraz fincanlari aldi misafircilik oynadik
Kahve ictik güya mutfakda
Evide supurursem ben tamamım

Cok memnun kalacaksin canım güle güle kullanın
Robota bende amin suan en istedigim
Amin canım sağolasın. İnşallah kullandıkça deneyimlerimi paylaşırım inşallah.:)İnşallah sizde alırsınız robot herkes alsın inşallah.. gereçktende de kullananların yorumları hep kendine yaptığım en büyük iyilik diye:)inşallah bizde kendimize şöyle güzel bir iyilik yapalım ama dimi .. :)

yerim onu yaa.. anne kurt baba kurt:)

Çok şükür birşey cikmamasina sevindim. Bende yüz felci geçiriyorum sanıp acillik olunca orada panik atak olduğunu öğrendim hayatımda hiç bu kadar ağır gecirmemistim her zan yapamasamda gecicek bak olumlu düşün diyip dikkatimi dagitmaya çalışıyorum şurada şu eşya var aa orada su renk var diyorum odak noktamo degistirmeye çalışıyorum ilaç bir gün denedim kafamı kaldıramadım kitaplarda pek etki etmedi düşüncem değişiyor gibi oluyor tekrar başa dönüyorum bu yaşımda insülin direnci boyun fıtığı var guatr çok yüksek ama yine de çok şükür diyip güçlü durmaya çalışıyorum çok insan panikatakla kaygıyla savaşıyor ama herkesin kaldırma gücü farklı işte

Allah sifa versin
Panikatak icin bi doktor beynin sana oyun oynuyor demisti
Var olmayan biseyi var gibi algiliyorsun
Mesela benim carpintim yokken kalbimi dinliyordum carpintim var sanki diyordum ve carpintim basliyordu
Kotü olucam simdi nefes alamicam diye diye diye kendimi nefesimi daraltiyordum.
Yani insanın elinde değil
Hala gece uykumdan sicrarsam yani biri uyandirirsa falan oluyorum.
O an hemen su ic demisti biri bana
Inan aklıma su icmek bile gelmiyor o an acile mi gitsek diye başlıyorum

Bi de seyi ogrenmism elleriyle kalp yapmayi
Herkes biz ogretmedik diyo sanirim tv de falan gördü
Seviyorum diyo eliyle kalp yapiyo
yaaa yesinler onun minik eliyle yaptığı kalbi:)Zamane çocikleri işte.. Zeka son seviyede maşallah şimdikilerde .. GÖrsel hafızaları falan maşallah yani:)Rabbim korusun :)

Bende sol kolum agridiginda bile kalbimde sorun mu var bişey mi olcak diyorum eşime ve benim eşim o kadar rahat biridir ki o bile sana belli etmiyorum ama covid asisindan sonra herşeye panik olmaya başladım uykudan sicriyorum diyor ne kadar doğru bilemem tabi Allah yardımcımız olsun kötü insanlardan kötü düşüncelerden uzak tutsun bizleri inşallah

Günümüz vardı bugün, çok güzel hazırlanmış arkadaşım Allah razı olsun bizde parayı bıraktık güzel yerlere nasip olsun inşallah. Sadece pilav yapıcam çorbam ve yemeğim var, tatlıda arkadaşım koydu. Gelirken baharatçıdan nişasta, karbonat, çubuk tarcın, karanfil, yulaf ezmesi aldım 55 tl, tarım kredi kooperatifinden yetiş marka çamaşır yumuşatıcısı aldım 34.5, carrefourdan muz aldım 27 tl paraları saça saça geldim. Hava çok sıcak nasıl terlemişim son sıcaklar diyorum sonra ayaz yağmurlu günler gelsin özledim o günleri de evden çıkmak istemiyorum öyle günlerde evin tadını çıkarmak hoşuma gidiyor. Döküm tava almıştım kargocu getirmiş beğenmedim kızlar iade etsin yarın götürür bırakırım.

Cok tesekkur ederik vicks de annemin aklina geldi
Boyun sirta kollara heryere vuruyor sizede gecmis olsun
Ya teyzeleri gec konustu birden dillendi

Gidipde her günmü cokeceniz kadin Robinson gibi
Valla koyde bi imam bi korucu bide annemlerBide evi burda merkezi sistem,suan yaniyor cayir cayir aksmalri falan.Otirmadiklari eve yakit oduyolar.Babamin tepesi atiyo,adam kis geliyo isler durcak git gel yol parasi diynlada kusuyo surekli.
Degisik bi kafada suan annem

Gule gule kullan cnm

İyigeceler bacimlar
Ben yine gelemedim bugun.
2 kargom vardi onlari verdim sabah.
Koci pazar yapalim dedi pazara gittik.
Orda bi pamuk seker krizi
Yemezsin sen onu dedim,yedi biraz pat dusurdu yere.Aldim cope attim diye kiyamaet koptu.Bu ara vurma basladi
Ellerini tutuyorum kimseye vurmuyorz diyorum.
Egildim tam kimseye vurmuyorz derken bir yapistirdi yuzume.O an benim sabir sinavimdi kesinO an yukselmedim sesimi falan ayarladim ya daha da yukselmem herhdle.
Babasina verdim dondum yurudum cunku acayip sinirlendim.
Otoparkdaydik zaten.
Bindim arabaya ,koci oturttu falan .Hic ses cikarmadim .
Eve de oyle girdim posetleri alip ciktim.
Asansorde babasi annenden ozur dile uzuldu cok annen bak demis
Geldi annecim ozur dilerim opeyim gecsin mi diyo
Ben sana ne diyorum hep Alya ddedim?kimssye vurmuyoruz dedi.
Bidaha vurmuyoruz ozman dedim baristik.
Uyuturken ellerimi optu hep kiyamam ya
Aksm yemegine de gozleme yaptik pirasali,patatesli.
Salata falan yedik oyle.
Pazar da karnibahari 2-3 parcaya bolmisler hep oyle satiyolar
15 tl di kgmi,bir karnibahar 2 kilo geliyodur.30 tl karnibahara veremiyor kimse tabi

Haşhaşlısı vazgeçilmezim. Ben istanbulda yedim yok oradakinin tadını tutmuyor. Burada şekerli satıyorlar.
Anneme her gittiğimde ya cevizlisi ya haşhaşlısını alırım. Yerim. Nasıl canım çekti şimdi karnım açıktı gece gece

Canından da öte sevmek dedikleri bu olsa gerek, gerçekten anne olunca anladım.
Aşık olmaktan bile öte.
Ben de de bir ruh hali var da çözemiyorum. Anlam veremiyorum.
Bazen yersiz ağlama olabiliyor bende. Hiç ağlamam dediğim şeylere bir an oluyor kendimi ağlarken buluyorum.
Bu şehir mi beni yoruyor. Yoksa bu ortammı bilmiyorum. Mesela anneme gidince daha huzurlu hissediyorum kendimi. Eşim bile bugün diyor, ( arkadaşı beyinden anjio oldu hastanede yatıyor ruh hali çok kötüymüş onu anlatırken söyledi ) sen de anne de uzun süre kaldın iyi geldi sana kafanı dağıttın dedi. Evet o zamanki ruh halimi özlüyorum yalan değil. İnsan hastaykenki günlerini özlermi ama özlüyorum. Ne tuhaf.

Gerçekten zor işleri annelerimizin.
Benim de son zamanlarda babam annemi çok yoruyor. Farkındayım. Ama ne yapsın kasın hayat arkadaşı.yoldaşı. Eski erkekler gerçekten çok daha zor. Bir de yaş 70 iş bitmiş dedikleri de doğru bir sözmüş. Onu şimdilerde daha iyi anladım. eşimin babasını ve benim babamı görünce tam da işte bu söz dedim :)
Eşim ikisi için de espriyle laf etse de, her defasında diyorum. Sen 70 yaşına kadar onlar gibi dayanda, seni göreceğiz. Senin de çenenden durulmaz da demeden edemiyorum
Anneler konusunda da, en son yazdığın varya, olmayacak dediğin, evet hep bunu düşünüyorum benim annemin de illa eksikleri var, her anne de vardır.. ama her yaptığı şeye Allah razı olsun diyorum dua ediyorum içinden. O pişmanlığı onu kaybettiğimde yaşamamak için kırmamaya çalışıyorum. Genç yaşta böylemiydim tabiki hayır. Hatta ergen dönemimde bir gün pantolon almadı diye ağlayıp illa o pantolon diye inatlaşıp.kadın canla başla geçinmeye çalışırken bunun için inatlaştığıma ve onu üzdüğüme o kadar pişmanımki anlatamam. Anne olunca annemi daha daha çok anladım. Yaş ilerleyince de daha daha düşünür oldum. Hayatımda en önemli insanlardan.,
Belki ayrı şehirlerdeyiz ondan diyorum ama bakıyorum yakınında kardeşlerim de öyleler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…