Küçük Düşün Büyük Olsun!

Namaz benim de içimi rahatlatıyor. İnanılmaz derecede huzur veriyor. Yıllar önce kılıyordum zamanla bıraktım. Yeniden o isteği bulmak istedim, bulamadım. Çok dua ettim yeniden eskisi gibi isteğim olsun hiç yorulmadan kılayım diye. Arada kılıyordum ama her kıldığımda bedenim yorgun hissediyordum.
Şimdi yeniden başladım. Aksine namaz kılınca dinlendiğimi hissediyorum. Ne garip.
Allah bir şekilde bir şeyleri vesile etti o hissi verdi şükür.
Bazen özellikle yemek yapma telaşımda namazı kaçırdığım oluyor. Sonra aklımdan geçiriyorum; dünya telaşından unuttuğumu

Hayırlı olsun güle güle kullan canım

Benim keppra ilacına başladığım ilk günlerde birkaç defa yaşadığım olay da işte buydu. Ölçtük nabız normal. Ama çarpıntım var deyip uyuyamıyordum. Sonra kendimi ılık suyun altına sokuyordum rahatlıyordum.
Sanırım o da beyin ameliyatı geçirenlerin nöbet geçirdim yorumlarını okuduğum için kaygı yapmamdan kaynakladı.
Çok şükür çabuk aştım o durumu. İlacın yan etkisinde de panikatak yazıyor.
Bir de uyurken yastığımı yükselttim çok faydasu oldu.

Kızı uyuturken uyuyakalan ben, iyi sabahlar.
Hiç bakamıyorum okuyamıyorum yazamıyorum. Şu yemek işi gerçekten çok zaman alıyor. Okul işi de öyle. Okula bırak gel iş yap vs. Git okuldan al. Günü yetiremiyorum.
Bu tempoya zamanla alışacağım inşallah.
Kargolarım geldi. Akıllı kumbaramız geldi. Bayıldı ela. Habire benden para istiyor
Dinliyor konuşmaları.Kumbara Ailen seninle gurur duyuyor deyince ; evet benimle gurur duyuyor ailem iyiki onların kızı olmuşum diyor. Allahım dedim.
Dün kumbaranın anahtarını kaybetmiş. O an mutfakta yemek için koşturuyordum. O ara almış. Gece buldum. Üzülmüş sabah ilk sorduğu oydu.
Kitaplarımız da geldi.
Uyku saati sabah 11 lere uzadı. Zor yetişiyoruz okula. Bir düzen şart.
Bugün eşim sabahtan kıza soruyor anne ne yemek yaoacakmış Allahım dedim sabahtan yemek düşünüyor..Neyseki içimi okumuş, bugün yemek yemeyeceğim dedi. Hastaneye arkadaşının yanına uğradı.,
Elaya ayrı yemek ona ayrı yemek. İki yemek seçen insan zor işim.,
Bir de bugün bana mesaj yazmış tam okula bıraktığım saatte; bugün keyif yap diye. Ben de dedim keyif yap diyorsun yemeği kim yapacak benden bugün dedi. Neyseki sonra yemeyeceğim dedi de ayrıca bir de ona yemek yapmadım. Elaya sulu köfte yaptım..evde kalanlar ve o yetti ikimize.
Bir de çayın yanına illa yiyor birşey., yemek ardından yarım saat sonra aburcubur tatlı kuruyemiş, dedim ; millete diyorsun ama seninde maşallahın var
Akşam Ela tutturdu sütburger yiyeceğim. Bir yandan öksürüyor.astım için hava veriyorum alerjisi yoğun. Bir de aburcuburlar mahfeder.
Geçmeyen öksürük.yani hem sağlıksız şeyler hem geç saatte birşey yemek, öksürtmezmi.
Söylendim eşime çocuk abur cubur yiye yiye ne hale geldi diye. Hergün jelibon renkli şeker vs vs Daha küçükken böyle alıştı çocuk., Akşam yese gece öksürükten uyuyamayacak.
Böyle söylenince eşimde diyor; bendenmi alıştı yoksa annene gidincemi hemen oraya yüklenmese olmaz. Allahım ya.
Evet kardeşim de yeğenime çok aşırı abur cubur yediriyor. Geçen doktor demiş gelişimi 8 yaş gelişimi sağlıklı şeyler yesin sağlıksız şeyleri abartmayın diye.
Ama ne alaka eşim kendi alıştırdı.yok cipsler yok şekerler yok çikolatalar. Hergün alıp gelinirmi poşet poşet.
1 yaşına kadar şekerli şey vermedim diye adamın içine dert oldu. 1 yaşına girdiği gün çocuğa nutella yedirdi içi rahatladı.
Ben diyorum ben çayla kahveyle illa birşey yemeye alışkın değildim sen alıştırdın. Tatlıyı ye ye diye ağzıma sokardı zorla.,
Bana diyor annenlerde çıkarıyor aburcubur sen niye alışkın değilsin. Ben de dedim sen sevdiğin için çıkartıyor. Gerçekten de öyle. Her zaman yemezler.
Çocuğun öksürüğü olduğunda Allahtan dikkat ediyor. Ama tatlı krizi tutuyor. Şekerin bağımlısı olmuş.
Bir şekilde Elaya da şekerli şeyleri az vermem lazım. Akşam meyve yedi çok şükür. Bu gece bir kere bile öksürmedi.

Bu cocuklara aburcubur dayama olayina acayip sinir oluyirm.
Bizim iki tarafta da cocuklar aburcuru cok fazla tuketiyir.
Suan ev tam takir kurubakir o konuda
Gecen soyleniyor,bu evde niye hic agza atmalik bisey yok diye?Cocuk alismasin diye dedim.
Kardesim poset poset yolluyir,valla sakliyorm.
1 tane yediriyosam.10 tanesini dagitiyorm,kociye sen ye diyorm.
Bizimki salatalik delisi,dun cilek aldirdi babasina.Valla salatalik olayi bitmis tad tuz yok,havuc yesin alma salatalik dedim.

Allah kabul etsin İnşallah bende tekrar baslayabilirim kızım çok zorluyor ben namaz kılarken başka odalara gidiyor en azından o uyurken kılmaya çalışsam yada geçen vakitlerin kazasını kilsam çok güzel olur çalışırken eve gelince yetistigim vakitleri kiliyordum şimdi o fırsatı yaratmak zor geliyor dediğiniz gibi dünya telaşı banada nasip olur inşallah

Günaydın herkese.. Evet robotumunda siparişini vermiş buunuyorum:)Battı balık yan gider:)Alınmış alınmıştır dedim aldım bakalım..
Rabbim ödeme kolaylığı versin inşallah:)
Hayırlısı olsun robotunuz güzel günlerde kullanın. İstediklerinizi aldınız ne mutlu size.

Bu gün ev halkı gidince etraf topladım camları açıp evi havalandırdım. Akşamdan yaprak çıkarmıştım sarmalık. Sabah bulaşık makinesini boşalttım akşam eltimin küçük oğluna gittik bir yaşına giren oğluna hediyesini aldım bir kilo da muz aldım gittik doğum gününü aile içinde yaptılar ama gelinimizi çok seviyorum hanım birisi onun hatrına gidiyorum. Sabah sabah sarma sardım küçük tencereye 3 sıra dondurma kabına da 2 sıra sardım bitti tenceredekini pişirdim diğeride dondurucuya gitti. Sonra kargomu iade etmeye gittim iade yaptım, halk ekmeğe gittim 3 ekmek aldım, carrefoura uğradım armut aldım, migros ve bime de ugradım alış veriş yapa yapa eve geldim aldıklarımı yerleştirdim bu gün ne kadar harcandı hesap yapamadım dünde harcamıştım, bu günde harcadım yarında harcanacak Allah yardım etsin diyorum. Kargolarımız geliyor arabanında aküsü bitti 11 11 çılgınlığına denk geldi akşam kargo getirdi bu gün eşim gidip taktıracak üst üste geliyor yine de Allah böyle sınasın diyorum sağlıgımız yerinde olsun.

Bağımlısı olmaları beni kasıyor.

Ay dun bide kereviz alalim dedim.Alya yiyomu kereviz dedi?Alya ben yiyorum dedi.Cocugu da kendine benzettin diyoAlya kereviz gorse domates zanneder ne bilsin kerevizi fkfjjfjf
Bebekken sebze yiyen cocuuum sebzeyi bıraktı. Ispanak ve kerevizi zaten hiç yediremedim. Paça avakado lahana karnıbahar yerdi. Artık yemiyor. Lahana karnıbaharı turşusunu yiyor evde özel olarak onun için yapıyorum. Havucu kıtır kıtır sever. Ispanağı azcık çiğ yer.,
Salatalık vazgeçilmezi.

Hala en rahat kıldığım namaz yatsı namazı. Eskiden de arada kılardım.
Rahat kılıyorum çünkü kız uyumuş okuyor eşim uyumuş oluyor. İş güç telaşım bitiyor.

Benim kızada babam aliyo
Annem oturuyo sonra kendi yiyo
Misir patlagi, misir patlakli gevrek falan alsin bari dedim
Onlara alisti misir patlagi alalim diyor.

Selamm
Sabah iade kargolarimi verdim arasa ciktim
Kendimi iyi hissediyoken Allahim o aras ne öyle
Iceride adim atilcak yer yok hep kargo.
Kapinin onune arabalari dayamislar pardonda ben nasil iceri giricem dedim ucacakmiyim.
Iceri ulasmanin imkani yok
Hallettim donerken bime girdim.
Eve geldim kiz annemdeydi baktim kapida bekliyor kiyamadim yavruma hadi giydirim seni parka cikalim dedim.
Parkda oynamak istemedi.
Markete gidelim dedi.
Iyi dedim market arabasina oturmayı cok seviyor
Pirasa , havuc, salatalık, ayva falan aldik patlamis misirli gevrek ve kagit helva istedi.
Sakız istedi bide arabadan gösteriyor onlarida aldik.
91tl.
Ordan yolu uzattik dedim yürüsün biraz havada
guzeldi
Neler aldik onlari sayiyo bana
Havuc yiyelim gidince diyorum oomaz tavsanlar yer diyo
Butun marketleri gezelim istiyo bak elim dolu diger elimlede senin elini tutuyorum tasiyamam dedim.
Tamam dedi.
Pilavla salata yedi karistirdim seviyor kendi kendine gitti yatagina uyudu
Alisti artik uykusu gelince gidip yatiyor.

Evi supurdum
Sadece pilav ve mercimek corbasi var
Araya bisi uydurmam lazim
Pırasayi benden baskasi yemeZ
Oglanda gec gelecek kursu var lavasda almistim belki siste köfte falan gibi bisi yaparim.
Lavas salata tursu falan derken öyle yenir.

Kalabalık artik cok bunaltiyor beni mıy mıy yuruyen insanlar, sacma sapan park edilen arabalar, trafik
Gelirken lcw önunden gectim hic girmek icimden gelmedi.
Önceden gezmeyede olsa girerdim sırf dolasim diye istemiyorum.
Kafalar bimilyon

Benim küçük kızda canım..küçükken neler yedirirdim.. Şimdi inan ne yedireceğimi bilemiyorum.. o kadar seçiçiki
Deliriyorum ona yemek yedirmek için.. sevmediği bişi varsa asla bizle masaya bile oturmak istemiyorZorla oturtuyoruz ama yemiyor sadece sohbeteBüyüdükçe damak tadı çok değişti .. ama olumsuz yönde.. beni çok zorluyor bu durumNapacağımı bilmiyorum artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…