Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selammm iyi geceler,
Gelemeyen ben geldim nihayet. İki gündür bayağı dolu geçti.
Dün sabah arkadaş aradı,akşamüstü oturmaya gelin dedi. Saat 17:00 gibi gittik.
Çay kahve vs. Sonra müzik dinlemeye çıktık. Çocuklar eşlerle kaldı evde. Onlar da evde ney çalıştı. Tabi daha biz gitmeden benim kız annemi özlerim diye mızırdandı biraz..Aslında derdi o da gelmek istemesi anne bahane yay burcu ona gezmek de yeterki :) arkadaş biz çıkarken, hayal kurun falan demiş. Ela da ‘ben annemsiz hayal kuramam’ demiş.
Bugün kahvaltı sonrası bana soruyor ; anne sence dün akşam gittiğiniz yerdemi güzel vakit geçirdin mutlu oldun, yoksa şimdi benimle vakit geçirdiğin içinmi mutlusun. Hangisi daha güzeldi diyor
Neyse bugün de eşler ney çalışmasına gittiler hocanın yanına. Arkadaş da bize geldi. Kızı gelmek istemiş. Güya dersleri 2 saat sürecekti. Sonra eşime sordum ne zaman bitiyor. Geç geleceğiz dedi. Ben de hızlı yemek hazırladım yedik. Kızlarda fena dağıttı toplattım kızlara. Valla uğraşacak halim yok. Hiç eski ben değilim.
Eşler geldi. Çay içtik. Onlar gitti benim koci acıktım diyor, oralı olmadım. Zaten kızın banyo işi kaldı. Saat 22:00 sonrası banyoya sok, çıkar saçını kurut diş fırçalat meyve istedi Ela verdim. Uyku öncesi hazırlığı geç uyudu. Acıktıysan erken geleydin değilmi
Ben gitsem geç gelsem çenesinden durulmaz.
Haftaya da arkadaşın eşi gösteriye katılacak. Arkadaş kızları komşusuna bırakmayı teklif etti. Bırakmam dedim. Hiç tanımadığım bir insana asla bırakmam. Bir de binalar yüksek Allah korusun anlık tehlike.bizim evin heryeri çocuk kilidi. Bir de zaten tanımadığım insan neyine güveneyim. eşim de diyor teyzeyi çağırırız Elayı ona bırakırız. Geliriz.
Günlerdir teyzeyi aramıyor işi düşünce çağıracak Teyze de gııık etmez bu tavrına. Değişik geliyor bana bu haller.

Bereketli olsun canım. Aminn çok çok amin

Geçmiş olsun canım, yediğin birşey de dokunmuş olabilir. Kusma ishal diyorsun. Midenin toparlaması birkaç gün sürer sanırım. Probiyotik iyi gelir

Lellim keskin burunlu olmak da zormuş benim burnum çok iyi koku almaz hatta sabah uyanınca hiç almaz. Solunum yollarım zaten sıkıntılı.
Ondan sanırım ne balık kokusuna ne mutfak kokusuna takılmıyorum. Ama bizim bu mutfak lavabosundan sabah suyu açınca bir koku geliyor onu es geçemiyorum. Ona çare ne bulabilirim. Bu ara ona takıldım.

Bu ne guzel bisiymis hatta sans bu bacim. SANSLISIN

Koku hassasiyetim var.
Girdigim o evin kokusunu bile alirim anında
KÜf, rutubet kokusumu, yemek kokusumu, oda parfumumu, yumusaticimi anında
Bir de koku zaafım var (astım olmimde nolim ben)
Oda kokulari, esanslar, kokulu mumlar seviyorum.
Eve girdigimde aldigim o koku, yeni nevresim kokusu falan gibi seyler aşırı mutlu ediyor beni hassas noktalarimdan.
Her balik kizarttigimda tüm mutfagi silip duş almazsam asla rahat edemem.
Dun kizarttim ama suan asla koku yok evde olsa ben duramam rahatsiz eder beni.
Ama naptim gece yasirina kadar havalandirdim, komple sildim dolap, cam cerceve, yerleri bile sildim elimle.
Buhurdanligida esans attim hic koku kalmadi.
Esim kizartmayi seviyor mecbur arada kizartiyorum

Balkonda kucuk tupte kizartirim aslinda ama etrafina koli cekmem lazim yerlere sicrar yoksa.

Disaridaki islerimi erkenden hallettim
Kargom erken gelince ciktim hemen.
Sadece bankaya ugrayamadim
Oglumun gr aldim
Bugun oda oda gidemicem cunku heryer her yerde.
Özellikle banyo ve mutfak
Odalari hımhızlı toparlayıp en son oraları halledip bitiririm.
Ouff hava tam bnm havalar keyiflik
Eve yardimci alacak kadar (bari haftada 3güncük) zengo olim yeter amin.

Komsunun kizi var kendisi unidi ogretim gorevlisi
Kocasi meendiis.
Cocugu var 2 yasinda cocugun ayri bakicisi var evine her gun gelen ayri yardimcisi var..
Kendide bir kac saat kaliyormus ztn okulda
Gelince temiz ev, hazir yemek, karni doyurulmus yorulmus cocuk guzeldir be.
Sunun icin bi 10 bin her ay lazim

Bir pazartesi temizlik klasiğini de çok şükür hallettim. Vitrindeki dantelleri sehpa, masanın örtülerini topladım makinaya attım yıkanıyorlar. Örtü çok seviyorum hala evimde var yarında vitrinleri hem toz alır hem dantellerimi yerleştiririm yarının işi bu günden hazır. Yemek kızlara taze fasulye eşimle benim için nohut yaptım bizim için dolapta yemek var nohutu yarın için pişiriyorum. Kremalı balkabağı çorbası da var, salata-turşu yeter yoruldum. Sabahları herkes gidince kombiyi kapatıp evi güzelce havalandırıyorum, sonra gelsin işler yine dolapları elden geçiricem, kızlar çok alıyor giymediklerini dolap düzenlemesi yaparken çıkarıyorum giymiyorsanız vericem deyince ben onu giyiyorum diyorlar neyse en azından dolapların tozunu almış oluyorum. Bu ara eşimde çok alış veriş yapıyor az önce yine aradı beğendiği bir spor ayakkabı indirime girmiş alsammı diyor alma desem sanki almıcak al dedim ergen gibi. Bende tencere ve tavalarımı değişitireceğim günlerdir bakıyorum sepete attım yarın alırım yazlığa da dışarıya duvara monteli ayakkabılıktan istiyorum. Hep istiyoruz, yok almıcam dediğim günlerde gelicek inşallah.

tr_lelli oğlunun birikimi bereketli olsun lellim. Benimde elimde az birikmişim var altın çok yüksek gidiyor elim gitmiyor almaya az düşsün diye bekliyorum. Küçük kızımda harçlıklarını biriktirmiş ona da gram alıcam az düşsün dedim. Ben düşmesini beklerken yükseliyor. Bende evin temizlik kokusunu, kitap kokusunu, alınan yeni mobilya kokusunu çok severim.

çok geçmiş olsun

Sagolasin
Yilbasindan sonra zamlarla düşeceğini zannetmiyorum bakalım bende merak ediyorum ata 7bin olmus.

Mercimek corbasi
Pilav
Sulu kofte

Kendimede ispanakli, mantarli, domatesli falan bulgur pilavi yaptim tursuyla yedim mis olmus
Canim cekmisti.

Bu hafta carsamba arkadastayim
Cuma da baska arkadasa gidicem galiba haber veririm dedim yani bisi cikmazsa ona gidicem.
Kiza degisiklik olsun cumartesi cok eglendi, bu haftasonu yine gideriz bu haftada böyle biter sanırım

Sabah gec kaliyormusuz yani ben en gec 7.30 da kalkmis oluyorum kahvalti falan icin.
Bi uyandim 08.15di.
Hemen gomlek utuledim, kahvalti, oglana sandvic falan 15dk hepsini hallettim.
Mecburiyet olunca insan nasılda yetistiriyor yaw

Offf ne yenir orda da beAfiyet olsunnn

Slm bacimlar
Ordan oraaya savruluyordu
Dun aksm gorumceme gittik.Balik yapmislar cagirdilar.
23.00 gibi donduk eve.
Alya bayildi orda.
Sabah kahvalti ettik,kargoya ciktim.
Markete girdim 75 tl;kremsanti,islak mendil,soda,kefir,dondurulmus bezelye.
Dun et cikarmistim.
Hunkar begendi yaptim bugun onla.
Koci kizin akiki kesti sonunda,kpder geldi bugun.
Aradan cikmis oldu.
Halilar yok,ev yangn yeri.
Huniyi takip gezesim var dkdkdkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…