Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gunaydın
Oglum bu sabah erken gitmek istedi aksam babasina rica ediyordu arkadaslarla okulda buluscaz yarim saat önce deneme sorularini kontrol edicez diye.
7 de kalktim bende hal öyle olunca.
Yarim saat erken cikti benim erbaslar.
Aksamda kursu var.
2 deneme daha aldik 154tl..

Bu ay da ek gelir arac yüzümüzü güldürdü
Bekledigimizden yüksek geldi elhamdülillah.
Bir miktar ayircaz subat basi gibi bi kar tatili dusunuyorum.
Oglum icin istiyorum degisiklik olsun.
Kartalkayami olur, uludag tarafimi bilmiyorum bi bakicam etrafdaki konaklamalara.
3 gece 4 gün yeter bize.
Okul tatilinde gitmek istemiyorum her yer kalabalik oluyor hemen tatil sonrasina denk getiricem.
Okuldan izin alirim zaten ders islemiyorlar.

Kıza kar pantolunu falan bakmam lazim ama eldiven ve atkida alicam.
Vakit var alırım.
Bi salı pazarı yapasim var panduf falanda alirdim gidersem cok getiriyorlar uygun oluyor.
Bi arkadasim var ona dicem gidelim diye bakim.

Evde hic atistirmalık yok.
Kız bulunca actiriyor yedigindende degil actirip bırakıyor.
Yogurt, süt, gofret, yulaflı biskuvi, cips falan siparis verdim.
Oglan haftasonu yer ben almasam almıllyorlar ama olunca kalmıyor.

Yulafli bisk. muhallebili pasta yapicam.
Arkadas yapmisti hosuma gitti az bisi yapcam.
Mozik pasta 1.5 paket bisk.den yapmistim bitti bile 1 dilim kaldi aksama yetmez.
Cayin yaninda böyle tatli vs yiyorlar.
Meyve yiyorlar
Cekirdek, cip, kuruyemis ne varsa artık onuda yiyorlar.

Gecen ekmekler vardi kalmisti dilimledim yumurtanin icine peynir sucuk salam domates biber falan karıştırıp dilimledigim ekmeklere koyup fritozde kizarttim 5dk
Aksam cayla yediler, yemekde yemistik benim erbaslar seviyor cay yanı alışıklar.
Agizlari bos kalmicak ama kiloları sabit ben yesem onlarla hemen kilo aliyorum anlamadim bu isten bisi.

Selamm kızlar ya,
Gelemedim kaç gündür. Yarım kalan kitabıma devam ediyorum. Ondan gece uyku öncesi kitapla haşır neşirim.
Bugün de eşim geç gelecek kız da birşey izlemek istedi. Bu ara yazayım dedim.
Bugün yemek de yapmadım kalanları bitirdik kızla. En çok yemek yapmak zaman dolduruyor bir kaç gündür de parça parça evi temizliyorum. Kimseyle görüştümmü hayır. Zaten artık eskisi gibi görüşmüyorum. Çocuk varken çocuklar biraraya geliyordu. Yemek her zaman detaylı yapmıyordum. Kıza yapıyordum. Ondan bende yiyordum :)
Evde iş de bitmiyor çocuk okuldayken. Bugün sabah arkadaş da aradı. Kızın birini eğitime görürüyor, diğeri de bir haftadır hasta okula gitmiyor. Arayınca dedi büyük kızı ağzı yara hastaneye götürmem lazım küçüğü sana bıraksam olurmu. Açıkcası çok halim yoktu ama bırak dedim. Ama saat 1 de Elayı okula götürüyorum yetişirsiniz değilmi dedim. Tamam yetişmeye çalışırız dedi. Sonra okula bırakmama 20 dk vardı aradım. Gelin hepiniz ben elayı bırakırım sonra gelince de sen kızı alır hastaneye gidersin diyecektim. Meğer o gitmiş hastaneye. Akşam üstü aradım nasıl oldu diye. Bana kırılmış gibi konuştuğunu farkettim. İşte insanın yakınında kimsesi olmayınca falan mırıldandı. Kv sini çağırmış.
Eşine anlatmış eşi demiş bir gün okula götürmese elayı olmazmı vs.
Yani bana acil olduğunu söylemedi. Sadece ağzındaki yaralar acıyor ondan dolayı doktora götürmem lazım dedi. Ben de olur getir küçüğü dedim. Bunda abest birşey göremiyorum. Elbet ben de bıraktım birkaç defa elayı. Ama kadın doğuma Ve mr a gittiğimde çocuk için uygun değil diye bıraktım. Diğer zamanlar hep götürdüm yanımda. Arkadaş platese giderken bile bıraktı. Bıraksın tabi benim için sıkıntı yok. Ama saat 1 e yetişirsiniz değilmi Elayı okula bırakacağım demem de kırılacak ne var bilemedim. Bana diyor daha önce de ( 1 yıl önceden ) aradım açmadın sonra akşam kv seni parkta çocukla gördü. Telefon Eladayken aramış görmemişim. O zaman tekrar arar insan olmadı mesaj yazar eğer acilse durum bem şahsen öyle yapardım ya da bunun sitem eder gibi konuşmasını yapmazdım.
Ara tatilde de kız bize gelmek istemiş, başka arkadaşlarla görüşemiyordum onlara vakit ayırdım.Ya misafirim geldi ya ben evde yoktım. 1 gün temizlik. 1 gün elayla başbaşa geçirmek istedim.Bir gün de o arkadaşa ayırdım. Öyle geçti.
Bilmiyorum benmi sessiz kalıyorum insanlarmı değişik.gün geldi kızı bıraktım ona kendi uyumuştu kızlar kapıyı açtı bunu bile kırılmış gibi laf etmedim.
En iyisi sanırım kimseyle görüşmemek. Kafanı dinlemek. Ya da sürekli görüşmeyip arada bir görüşmek. Mesafe hep olmalı sanırım.

Evet ya zaten geçmişte kız çocuğuna ve kadına değer verilmiyormuşki. İşte kadın hakları günü neden olmalıymış. Buradan anlaşılıyor. Gündemdeki haberlerdende belli.

Lellim ben de kız çocuğu konusunda hassasım. Bir erkek kardeşim yok hepimiz kızız. Ama yine de öncelikle geçmişte hep kadını kızı kayırmamışlar aile sahio çıkmamış. Ekonomik olarak özgür bırakmamışlar. İdare et erkektir yapar vs vs vs saymakla bitmez. Ama oğlum olsaydı kadını nasıl kayırması nasıl değer vermesi gerektiğini öğretirdim.

Fazla yüz bulmuşlar . Elalem için Ela niye okulundan geri kalsın? Ela nın ateşi çıkar hasta olur,ailevi bir durumunuz olur okula gitmezde komşunun çocuğu için okula gitmemesi kadar saçma bir durum olamaz.Bunu düşünmeleri bile garip.Ne değişik insanlar var cidden.

Tam da bu işte fazla yüz veriyorum sanırım.
Ve en önemli şey ben dile getirip sitem etmiyorum. Belki de duymamazlıktan gelmek lazım.
Mesela bayağı oldu, benim eşim işyerine kuşu götürecekti. Onun eşi yarı yolda buradan dönmem lazım demiş bırakmış orada elinde kuş kafes gitmiş işe. Ve eşim kaç defa onların eve gitti yapamadığı şeyleri yaptı yardım etti.saymakla bitmez. Sonra da dedi o düşünmüyorsa ben niye düşüneyim. Haklı.
Bir de ben çağırıyorum uygun günde. Çocuğu eğitime götürüyor çok vaktimiz olmadı. Yani ben kendimi onun saatine göre ayarlayamamki.
Eskiden kahvaltıya çağırıyordum artık onu da yapamıyorum. Vaktim kısıtlı.
Zaten o da çağırmıyor.
İşte yaparsın yaparsın yapmayınca kötü olursun misali.

Valla böylelerinin yumurtaları bağlanmalı
Anneliği yapamayan doğurmasın kardeşim. Ben ona pırtlat pırtlat koy diyorum. Bir hikaye var bildiğim. İkiz bebek doğuruyor veriyor kuruma ardında bir yıl sonda bir tane daha onu da veriyor yuvaya. Bir baktım en son da kız doğurmuş onu da yuvaya vermiş. Duyduğumda şok olmuştum. Hayrınamı çocuk yapıyor nedir diye espri de yapmıştım.
Doğurmayı marifet sanıyorlar sanırım

Koci kizin akiki birakti dun sevgi evine .Guzel yapmislar villa tarzi dedi ama geldi kendine gelemedi butun gece.Aksmlari napio o cocuklar ,uyaninca falan kim bakiyo diyo

Slm bacimlar
Kiz uyumuyo,koci surekli is cikariyo valla yangin var diye bagirmama ramak kaldi gunduzleri
Bugun gitmis org almis elektronik.Kafam oldu kazan.
Duzen muzen hak getire evde.
Dip kose sil supur yaptm bugun,halilar geldi aksm ustu.
Daha camlar duruyo
Bide surekli yeniyo hem sabah hem aksm elma dilim patates yaptim bugun.
Kisir yaptm,aksm icin kuru fasulye pisirdm.
Surekli pisirme halindeyim
1o tane ozsu 1 tane thy hisse aldm g.dolap bakiylerimle bugun.
Mayisa dugun var bana dugune kadr 2 burma bilezik yapiyosn dedim .
Vadelisini bozsun yapsin valla.Beni baglamaz

Tchibo da kar tulumu 450 tl di cocuklara.Ama cidden deger kaliteli.

Esinin Elayi okula goturmeseymis teklfii uber sacma,bunu arkadasinin sana soylemesi daha da sacma .Okul keyfi gidilecek biyer degil.Cocuk arkadasim gelecek bugun gitmiyim kafasina girerse ,bidaha gondermek zsten zor olur .

Ayy çok saçmaa niye çocuğu okula göndermeyesin, çok önemliyse eşi işe gitmeyip çocuğa baksın, doğrusu o yani. Hem kimsesi yok değilmiş işte kayınvalidesi geliyormuş çağırınca. Bence hiç önemseme...

Koci kizin akiki birakti dun sevgi evine .Guzel yapmislar villa tarzi dedi ama geldi kendine gelemedi butun gece.Aksmlari napio o cocuklar ,uyaninca falan kim bakiyo diyo
Bakıcı abla diye geçen görevliler var. Ama asla anne gibi bakamazlarki. En basiti sarılma duygusu yok. Geçen aile eğitiminde rehber öğretmen bir video izletti ‘ harlowun maymun deneyi’ çok güzel anlatmış bir çocuğun sevgiye ne kadar ihtiyacı olduğunu.ve sevgi olunca ne kadar güçlü olduğunu.
Bir çocuk yetişir, tüm dünya değişir sloganını çok seviyorum. ( kalben derneğinin)
Bu arada Ela ilk geldiğinde ağlamayı bilmiyordu. Çok duygusal şeyleri yazmak istemiyorum ama, konu açılmışken anlatayım. Gece hiç uyanmıyordu, ne acıktığını ne susadığını anlıyordum. Bebek acıkınca ağlar değilmi. Yanlış fikirde değilim galiba. Çünkü ilk çocuk tecrübemdi. Siz daha iyi bilirsiniz.
Tabi sonra zamanla ağlamayı da öğrendi. Tepkileri değişti. İlk an gelirken çatık kaşlıydı. kucağıma alınca ona sarılıp konuşup gülünce, beni benden alan, yüzüme bakıp gülmesiydi.

Biraz üzüldüm açıkcası çünkü sürekli görüştüğüm bir sıkıntı yaşamadığım arkadaşımdı. Ama son zamanlarda çok alınmaya başladı. Benim eski halimi bekliyor sanırım. Çünkü o zaman çok yorulmuyordum. Okul yoktu evdeydim. Yemek telaşım çok yoktu.
Sadece size çocuklar son zamanlarda biraraya gelince onun kızı tablet istiyor Bu kez ela da tablete sarıyor biraraya gelmelerinin anlamı olmuyor ben de rahatsız oluyorum demiştim.
Ama haklısın önemsememek lazım.Biraz fazla önemsediğimden sanırım.

Canım bizim tablet izleme şeklimiz genelde süreli oldu. Kendi tercihine tablet konusunu hiç bırakmadım. Alacağı zaman bana soruyor anne tablet izleyebilirmiyim diye. Ya da oyun oynuyor tabletten. Her defasında soruyor. Kapatma vakti geldi deyince de genelde kapatıyor.
Okula başladığından bu yana sabah izletmedim. Zamanla da okuldan gelince açtırmamaya başladım. İlk günler direk yasak koymam okuldan soğumasına sebep olabilir diye düşündüm. Yavaş yavaş alıştı. Bazen gelince tv den çocuk müzikleri açıyor.
Ama izlemiyorum dansediyorum diyor. Ben de işim olmazsa hadi gel oyun oynayalım diyorum. Bugün akşam da İzleme sonrası öğretmencilik oyunumuzdu.ilk ritim çalışması yaptırdı ikinciye Kalk bale yap kalk danset hopla zıpla diyor. Ayyy enerji nerdesin geeeel.

Benim annem de yaşamış anlatırdı eskiden, çocuğun da önemi yokmuşki onlar için. Annem söyler baban askerdeydi, bir deri kemik kaldın doktora götürmediler dedem götürnüş ( annemin babası )
Diğerleri ölüp gitti arkalarından bir dua bile okumadım.
Ama üvey babaannem ölürken yatağında bizi sayıklamış hep. Ona okumayayım da kime okuyayım.
İşte önceki yaşam şekilleri.

Bence bir çocuğu dünyaya getiren anne baba her daim her anlamda destek olmalı. Sonuçta dünyaya gelmek onun tercihi değildi. Anne babanın tercihiydi. Öyleyse imkan olduğu kadar yapılmalı. Geleceği düşünülmeli. Biz bundan sonra bir ev daha alamayız bu şartlarda ama neyimiz varsa kızımızın. Elimizden gelen herşeyi onun için yaparız. Keşke olsa küçük de olsa bir ev alsak. Kimseye muhtaç olmasa zorluk çekmese.biz kendi gücümüzle aldık. İnşallah o da zorlanmaz inşallah alabiliriz ona da. Zaten mal kavgası edeceği kardeşi de yok.Ne demiş Küçük prens ‘ ölene kadar sorumlusunuz, gönül bağı kurduğunuz herşeyden’

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…