Evet ya zaten geçmişte kız çocuğuna ve kadına değer verilmiyormuşki. İşte kadın hakları günü neden olmalıymış. Buradan anlaşılıyor. Gündemdeki haberlerdende belli.Rahmetli babannem (allah yattigi yeri nur etsin) 3 kiz dogurmus ust uste ve k.v hep kız doguruyorsun diye süt verdirmemis ve açlıkdan ölmüş bebek.
Gaddarliga bakarmisin.
Neler cekmisler nasil vicdansiz merhametsiz insanlarla yasamislar.
Babannem, anneannem anlattiginda şoklar icinde kalirdim.
Ama sorsan bu insanlara cok musluman 5 vakit namazindadirlar.
Hep kız doguruyosun ne demek ya ne demek?
Cinsiyet tercihi elimizde olan bisimi karacahillige bakarmisin
Insanlarla bas etmek bir nebzede karacahil insanla bas etmez zor zanaat.
Lellim ben de kız çocuğu konusunda hassasım. Bir erkek kardeşim yok hepimiz kızız. Ama yine de öncelikle geçmişte hep kadını kızı kayırmamışlar aile sahio çıkmamış. Ekonomik olarak özgür bırakmamışlar. İdare et erkektir yapar vs vs vs saymakla bitmez. Ama oğlum olsaydı kadını nasıl kayırması nasıl değer vermesi gerektiğini öğretirdim.Cok tesekkur ederim güzel dusunceleriniz için
Zaten ortada bir mal var ise kardes kavgalari sunlardan cikmiyor mu?
Eski olan kizin olsun.
Küçük olan kızın olsun.
En alt kat kızın olsun.
Uzak olan kızın olsun.
Bunlari dusunerek mal paylasimi sağken yapılmalı bence
Ben hep derim annemlerin yanindada derim.
Allah bana kardesimin(ve kimsenin) hakkini yemeyi nasip etmesin.
Ama ben kendi hakkımida yedirmem kardesimde olsa.
Ha 1 kat yukari 1 kat asagi anlasilir ama niye ogluma 2 kizima 1
Ben kabul etmiyorum o da evlat.
Böyle seyler bana tuhaf geliyor.
Özellikle gunumuzde ya da gecmiste hep kızlarimiz kadinlarimiz maddiyat sebebiyle, geri donersek evimiz yok, sahip cikanimiz yok diye eziliyorlar.
Bende biraz es ailesi magduru oldugum icin ozellikle bu konuda okadar dolu okadar, okadar tahammulsuzum ki.
Kızımın gozunde yaş görsem tırnaklarımla parcalarim tüm ofkemi kızımı uzecek olandan cikaririm gibime geliyor.
Resmen kırmızı cizgim oldu bu.
Ömrüm yeterde görürsem özellikle kızımın ardinda dağ olmak istiyorum.
Cok tesekkur ederim güzel dusunceleriniz için
Zaten ortada bir mal var ise kardes kavgalari sunlardan cikmiyor mu?
Eski olan kizin olsun.
Küçük olan kızın olsun.
En alt kat kızın olsun.
Uzak olan kızın olsun.
Bunlari dusunerek mal paylasimi sağken yapılmalı bence
Ben hep derim annemlerin yanindada derim.
Allah bana kardesimin(ve kimsenin) hakkini yemeyi nasip etmesin.
Ama ben kendi hakkımida yedirmem kardesimde olsa.
Ha 1 kat yukari 1 kat asagi anlasilir ama niye ogluma 2 kizima 1
Ben kabul etmiyorum o da evlat.
Böyle seyler bana tuhaf geliyor.
Özellikle gunumuzde ya da gecmiste hep kızlarimiz kadinlarimiz maddiyat sebebiyle, geri donersek evimiz yok, sahip cikanimiz yok diye eziliyorlar.
Bende biraz es ailesi magduru oldugum icin ozellikle bu konuda okadar dolu okadar, okadar tahammulsuzum ki.
Kızımın gozunde yaş görsem tırnaklarımla parcalarim tüm ofkemi kızımı uzecek olandan cikaririm gibime geliyor.
Resmen kırmızı cizgim oldu bu.
Ömrüm yeterde görürsem özellikle kızımın ardinda dağ olmak istiyorum.
Fazla yüz bulmuşlar . Elalem için Ela niye okulundan geri kalsın? Ela nın ateşi çıkar hasta olur,ailevi bir durumunuz olur okula gitmezde komşunun çocuğu için okula gitmemesi kadar saçma bir durum olamaz.Bunu düşünmeleri bile garip.Ne değişik insanlar var cidden.Selamm kızlar ya,
Gelemedim kaç gündür. Yarım kalan kitabıma devam ediyorum. Ondan gece uyku öncesi kitapla haşır neşirim.
Bugün de eşim geç gelecek kız da birşey izlemek istedi. Bu ara yazayım dedim.
Bugün yemek de yapmadım kalanları bitirdik kızla. En çok yemek yapmak zaman dolduruyorbir kaç gündür de parça parça evi temizliyorum. Kimseyle görüştümmü hayır. Zaten artık eskisi gibi görüşmüyorum. Çocuk varken çocuklar biraraya geliyordu. Yemek her zaman detaylı yapmıyordum. Kıza yapıyordum. Ondan bende yiyordum :)
Evde iş de bitmiyor çocuk okuldayken. Bugün sabah arkadaş da aradı. Kızın birini eğitime görürüyor, diğeri de bir haftadır hasta okula gitmiyor. Arayınca dedi büyük kızı ağzı yara hastaneye götürmem lazım küçüğü sana bıraksam olurmu. Açıkcası çok halim yoktu ama bırak dedim. Ama saat 1 de Elayı okula götürüyorum yetişirsiniz değilmi dedim. Tamam yetişmeye çalışırız dedi. Sonra okula bırakmama 20 dk vardı aradım. Gelin hepiniz ben elayı bırakırım sonra gelince de sen kızı alır hastaneye gidersin diyecektim. Meğer o gitmiş hastaneye. Akşam üstü aradım nasıl oldu diye. Bana kırılmış gibi konuştuğunu farkettim. İşte insanın yakınında kimsesi olmayınca falan mırıldandı. Kv sini çağırmış.
Eşine anlatmış eşi demiş bir gün okula götürmese elayı olmazmı vs.
Yani bana acil olduğunu söylemedi. Sadece ağzındaki yaralar acıyor ondan dolayı doktora götürmem lazım dedi. Ben de olur getir küçüğü dedim. Bunda abest birşey göremiyorum. Elbet ben de bıraktım birkaç defa elayı. Ama kadın doğuma Ve mr a gittiğimde çocuk için uygun değil diye bıraktım. Diğer zamanlar hep götürdüm yanımda. Arkadaş platese giderken bile bıraktı. Bıraksın tabi benim için sıkıntı yok. Ama saat 1 e yetişirsiniz değilmi Elayı okula bırakacağım demem de kırılacak ne var bilemedim. Bana diyor daha önce de ( 1 yıl önceden ) aradım açmadın sonra akşam kv seni parkta çocukla gördü. Telefon Eladayken aramış görmemişim. O zaman tekrar arar insan olmadı mesaj yazar eğer acilse durum bem şahsen öyle yapardım ya da bunun sitem eder gibi konuşmasını yapmazdım.
Ara tatilde de kız bize gelmek istemiş, başka arkadaşlarla görüşemiyordum onlara vakit ayırdım.Ya misafirim geldi ya ben evde yoktım. 1 gün temizlik. 1 gün elayla başbaşa geçirmek istedim.Bir gün de o arkadaşa ayırdım. Öyle geçti.
Bilmiyorum benmi sessiz kalıyorum insanlarmı değişik.gün geldi kızı bıraktım ona kendi uyumuştu kızlar kapıyı açtı bunu bile kırılmış gibi laf etmedim.
En iyisi sanırım kimseyle görüşmemek. Kafanı dinlemek. Ya da sürekli görüşmeyip arada bir görüşmek. Mesafe hep olmalı sanırım.
Tam da bu işte fazla yüz veriyorum sanırım.Fazla yüz bulmuşlar . Elalem için Ela niye okulundan geri kalsın? Ela nın ateşi çıkar hasta olur,ailevi bir durumunuz olur okula gitmezde komşunun çocuğu için okula gitmemesi kadar saçma bir durum olamaz.Bunu düşünmeleri bile garip.Ne değişik insanlar var cidden.
Valla böylelerinin yumurtaları bağlanmalıAnnemdeyken esra erola magruz kaldik
Ay orda bi gulizar vardi igdan bakiyorm 2 gundur,4 cocuk birakmis kacmis.Hala sonuclanmadi.
Tmm yasi kucuk cahil ama annesin ya,nasil cocuklarini gormeden dayaniyor.
Ben yarim saat goturdu ortaligi yiktim,aglamaktan helak oldum
Koci kizin akiki birakti dun sevgi evine .Guzel yapmislar villa tarzi dedi ama geldi kendine gelemedi butun gece.Aksmlari napio o cocuklar ,uyaninca falan kim bakiyo diyoValla böylelerinin yumurtaları bağlanmalı
Anneliği yapamayan doğurmasın kardeşim. Ben ona pırtlat pırtlat koy diyorum. Bir hikaye var bildiğim. İkiz bebek doğuruyor veriyor kuruma ardında bir yıl sonda bir tane daha onu da veriyor yuvaya. Bir baktım en son da kız doğurmuş onu da yuvaya vermiş. Duyduğumda şok olmuştum. Hayrınamı çocuk yapıyor nedir diye espri de yapmıştım.
Doğurmayı marifet sanıyorlar sanırım
Tchibo da kar tulumu 450 tl di cocuklara.Ama cidden deger kaliteli.Gunaydın
Oglum bu sabah erken gitmek istedi aksam babasina rica ediyordu arkadaslarla okulda buluscaz yarim saat önce deneme sorularini kontrol edicez diye.
7 de kalktim bende hal öyle olunca.
Yarim saat erken cikti benim erbaslar.
Aksamda kursu var.
2 deneme daha aldik 154tl..
Bu ay da ek gelir arac yüzümüzü güldürdü
Bekledigimizden yüksek geldi elhamdülillah.
Bir miktar ayircaz subat basi gibi bi kar tatili dusunuyorum.
Oglum icin istiyorum degisiklik olsun.
Kartalkayami olur, uludag tarafimi bilmiyorum bi bakicam etrafdaki konaklamalara.
3 gece 4 gün yeter bize.
Okul tatilinde gitmek istemiyorum her yer kalabalik oluyor hemen tatil sonrasina denk getiricem.
Okuldan izin alirim zaten ders islemiyorlar.
Kıza kar pantolunu falan bakmam lazim ama eldiven ve atkida alicam.
Vakit var alırım.
Bi salı pazarı yapasim var panduf falanda alirdim gidersem cok getiriyorlar uygun oluyor.
Bi arkadasim var ona dicem gidelim diye bakim.
Esinin Elayi okula goturmeseymis teklfii uber sacma,bunu arkadasinin sana soylemesi daha da sacma .Okul keyfi gidilecek biyer degil.Cocuk arkadasim gelecek bugun gitmiyim kafasina girerse ,bidaha gondermek zsten zor olur .Selamm kızlar ya,
Gelemedim kaç gündür. Yarım kalan kitabıma devam ediyorum. Ondan gece uyku öncesi kitapla haşır neşirim.
Bugün yemek de yapmadım kalanları bitirdik kızla. En çok yemek yapmak zaman dolduruyorbir kaç gündür de parça parça evi temizliyorum. Kimseyle görüştümmü hayır. Zaten artık eskisi gibi görüşmüyorum. Çocuk varken çocuklar biraraya geliyordu. Yemek her zaman detaylı yapmıyordum. Kıza yapıyordum. Ondan bende yiyordum :)
Evde iş de bitmiyor çocuk okuldayken. Bugün sabah arkadaş da aradı. Kızın birini eğitime görürüyor, diğeri de bir haftadır hasta okula gitmiyor. Arayınca dedi büyük kızı ağzı yara hastaneye götürmem lazım küçüğü sana bıraksam olurmu. Açıkcası çok halim yoktu ama bırak dedim. Ama saat 1 de Elayı okula götürüyorum yetişirsiniz değilmi dedim. Tamam yetişmeye çalışırız dedi. Sonra okula bırakmama 20 dk vardı aradım. Gelin hepiniz ben elayı bırakırım sonra gelince de sen kızı alır hastaneye gidersin diyecektim. Meğer o gitmiş hastaneye. Akşam üstü aradım nasıl oldu diye. Bana kırılmış gibi konuştuğunu farkettim. İşte insanın yakınında kimsesi olmayınca falan mırıldandı. Kv sini çağırmış.
Yani bana acil olduğunu söylemedi. Sadece ağzındaki yaralar acıyor ondan dolayı doktora götürmem lazım dedi. Ben de olur getir küçüğü dedim. Bunda abest birşey göremiyorum. Elbet ben de bıraktım birkaç defa elayı. Ama kadın doğuma Ve mr a gittiğimde çocuk için uygun değil diye bıraktım. Diğer zamanlar hep götürdüm yanımda. Arkadaş platese giderken bile bıraktı. Bıraksın tabi benim için sıkıntı yok. Ama saat 1 e yetişirsiniz değilmi Elayı okula bırakacağım demem de kırılacak ne var bilemedim. Bana diyor daha önce de ( 1 yıl önceden ) aradım açmadın sonra akşam kv seni parkta çocukla gördü. Telefon Eladayken aramış görmemişim. O zaman tekrar arar insan olmadı mesaj yazar eğer acilse durum bem şahsen öyle yapardım ya da bunun sitem eder gibi konuşmasını yapmazdım.
Ara tatilde de kız bize gelmek istemiş, başka arkadaşlarla görüşemiyordum onlara vakit ayırdım.Ya misafirim geldi ya ben evde yoktım. 1 gün temizlik. 1 gün elayla başbaşa geçirmek istedim.Bir gün de o arkadaşa ayırdım. Öyle geçti.
Bilmiyorum benmi sessiz kalıyorum insanlarmı değişik.gün geldi kızı bıraktım ona kendi uyumuştu kızlar kapıyı açtı bunu bile kırılmış gibi laf etmedim.
En iyisi sanırım kimseyle görüşmemek. Kafanı dinlemek. Ya da sürekli görüşmeyip arada bir görüşmek. Mesafe hep olmalı sanırım.
Ayy çok saçmaa niye çocuğu okula göndermeyesin, çok önemliyse eşi işe gitmeyip çocuğa baksın, doğrusu o yani. Hem kimsesi yok değilmiş işte kayınvalidesi geliyormuş çağırınca. Bence hiç önemseme...Selamm kızlar ya,
Evet ben de beğendim amaTchibo da kar tulumu 450 tl di cocuklara.Ama cidden deger kaliteli.
Bakıcı abla diye geçen görevliler var. Ama asla anne gibi bakamazlarki. En basiti sarılma duygusu yok. Geçen aile eğitiminde rehber öğretmen bir video izletti ‘ harlowun maymun deneyi’ çok güzel anlatmış bir çocuğun sevgiye ne kadar ihtiyacı olduğunu.ve sevgi olunca ne kadar güçlü olduğunu.Koci kizin akiki birakti dun sevgi evine .Guzel yapmislar villa tarzi dedi ama geldi kendine gelemedi butun gece.Aksmlari napio o cocuklar ,uyaninca falan kim bakiyo diyo
Biraz üzüldüm açıkcası çünkü sürekli görüştüğüm bir sıkıntı yaşamadığım arkadaşımdı. Ama son zamanlarda çok alınmaya başladı. Benim eski halimi bekliyor sanırım. Çünkü o zaman çok yorulmuyordum. Okul yoktu evdeydim. Yemek telaşım çok yoktu.Ayy çok saçmaa niye çocuğu okula göndermeyesin, çok önemliyse eşi işe gitmeyip çocuğa baksın, doğrusu o yani. Hem kimsesi yok değilmiş işte kayınvalidesi geliyormuş çağırınca. Bence hiç önemseme...
Canım bizim tablet izleme şeklimiz genelde süreli oldu. Kendi tercihine tablet konusunu hiç bırakmadım. Alacağı zaman bana soruyor anne tablet izleyebilirmiyim diye. Ya da oyun oynuyor tabletten. Her defasında soruyor. Kapatma vakti geldi deyince de genelde kapatıyor.Slmlar bacimlar
Bugun kargo gunumuzdu supurge geldi
Eve tablet giris yapti.Bakalim kiz daha uyanmadi ins alismaz.
Ona kilif aldik o geldi.
Ayin 3nden beri ptt de bi terlik bekliyor.
İci kurklu terlik almistm ev icin,kis bitck gelmedi hala
Aksm yine bezelye istedi ev halki.
Cmrtsi halilar gelcek yikamadan hala camlari silemedik yarin ins
Ymek yedik ihlamur istediler..
Benim annem de yaşamış anlatırdı eskiden, çocuğun da önemi yokmuşki onlar için. Annem söyler baban askerdeydi, bir deri kemik kaldın doktora götürmediler dedem götürnüş ( annemin babası )Sey duymustum köyde bi teyzeden kizim tereyagimiz olurdu mesela hayvanimiz vardi kendimiz yapardik kaynanam dolaba koyar dolabida kilitler lazim oldugu kadar cikarir gerisini geri koyar kilitler demisti.
Nasil zorluk yasamislar ozelliklede kadinlar cok ezilmis.
Nacizane instada "onlyherstory" diye bi hesap var ben her hayat öykusunu okudugum kadinin yasaminda hayretlere dusunuyorum.
Nasıl dayanmislar, nasil sabretmisler diye..
Cok zorluk yaşadıkları asikar malesef.
Dusunsene evde yağ saklaniyor yağ yahu
Yemek yapican kaynanan azicik veriyo geri saklıyo
Kadin hem ağladı hem anlattı aa kızım ne zorluklarla su gunlere geldik diye.
Yine bugunumuze cok sukur
Ölenlerimizden Rabbim razı olsun biz razıyız.
Insanların keşkeleri hep şey keske azıcıkta gün yüzü gorselerdi diye
Bence bir çocuğu dünyaya getiren anne baba her daim her anlamda destek olmalı. Sonuçta dünyaya gelmek onun tercihi değildi. Anne babanın tercihiydi. Öyleyse imkan olduğu kadar yapılmalı. Geleceği düşünülmeli. Biz bundan sonra bir ev daha alamayız bu şartlarda ama neyimiz varsa kızımızın. Elimizden gelen herşeyi onun için yaparız. Keşke olsa küçük de olsa bir ev alsak. Kimseye muhtaç olmasa zorluk çekmese.biz kendi gücümüzle aldık. İnşallah o da zorlanmaz inşallah alabiliriz ona da. Zaten mal kavgası edeceği kardeşi de yok.Ne demiş Küçük prens ‘ ölene kadar sorumlusunuz, gönül bağı kurduğunuz herşeyden’Ayy bak aklıma geldi simdi yazmayı unuttum.
Bir de dun ki abla diyor ki çocuklara bisi birakmican birbirlerine giriyorlar mal icin calissinlar alsinlar falan dedi.
Ev sahibi arkadas yorum yapmadi ben katılmıyorum dedim.
Eger imkan var ise yani yoksa zaten yoktur istesende alamazsın ama gelirin iyidir kredi odeme imkanın vardır tabiki eskide olsa, kucukde olsa almak en doğrusu
Cocuklar en guzel yaslarinda yillarca niye kredi ödesinler?
Haa hanlar hamamlar sirketler degil kastim(olsa imkanim onuda yaparim) yani kira vermesinler diye yillarca bankalara faiz odemesinler diye.
Diceksiniz ki babandan kaliyo ya sana tuzun kuru hayir.
Buranin tapusu bnm diil babamin hala
Diger evimizi biz kendimiz aldik.
Burasi olmasa 1+1 olsa yine ev alirdim sirf kizima yatirim icin.
Napar eder oderdim
Ha tek cocuk olsaydi kalsaydi oglum bu yeter ogluma der kasmazdim.
Bu arada ben terazi burcuyum adalet benim diger adim.
Asla ogluma sunum kalsında kizima bunum kalsın ya da ona alim digerine sonra bakarız diyemem, demem, dedirtmem..
Almazsam ikisinede almam.
Alirsam ikisinede alirim..
Ortada 2 ev varsa biri 30 senelik digeri yeni olsa yeni olan oglumun eski kiziminda demem esimede dedirtmem.
Bende adalet, esitlik en başta gelir.
Ona yapilacak gucum varsa otekine yapamicaksam birine yapmam yani.
Bu abla cevremde duydugum 2. Kisi.
Biri daha demisti cocuklar icin bisi yapmicam, yapılmaz diye
Yani niye?
Siz ne dusunuyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?