Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ablam yapmıs da kalın gibi geldi bana aparatı mantısı

Buzlukta önceden yıkayıp doğrayıp koyduğum ıspanağım vardı.Akşama ondan yaptım yanına çorba vs birşeyler daha yaparım.Haftaiçi içinde yine buzluktan taze fasulye çıkardım. .Domates sosuyla patates soğanla pişirdim.Türlü yaptım.Yeşil mercimek çorbası yaptım.Birde nohut isladim. Onuda pisiririm kafam rahat eder.Ben uzun süredir ekmek yemiyordum tatile gelip gittikten sonra bi saldım kendimi.Esimde ekmeksever biri maalesef.Onunla kahvaltı vs derken ekmek ve reçel yemeğe başladım.Birkaç gündür ekmeği bıraktım.Tatlida yemiyorum.Esimle kahvaltı yapmıyorum.Üç günde iki kilo gitti.Çogu ödem ama olsun Motive oluyorum en azından.Sabah bir hamurisi yapayım dedim vazgeçtim.Eşim zaten göbekli babam şeker hastası.Yaptimmi tadına bakayım diye dayanamaz kesin yerim diye vazgeçtim.Bir süre diyet takilacagim.En fazla pilav makarna yaparım.

Çocuğun nasıl oldu ateşini düşürebildinmi?Sen nasılsın ?Yardım edecek birileri var ise azda olsa uyumaya ve dinlenmeye çalış.Anne evin diregi biz iyi olalım ki ailemizede iyi bakalim.
Ateşi sürekli 38-39 arası ilk kez bu kadar inatçı bi ateşe denk geldim hastanede salgın çok fazla gidesimde gelmiyo ateş hariç başka birşeyide yok anlamadım hiç 2 hafta önce hasta olmuştu o mu tekrarladı bilmiyorum keyifsizim o yüzden ben kötüyüm hala düzelemedim ama öncelik cocuk şuan yardım edecek kimsemde yok eşimden başka . Sordugun için teşekkür ederim

Ahh cokk gecmis olsun.
Benim kiz da evde otururkn hasta ettik cocugu

İyi pazarlar bacimlar
Gelemeyrummm
Aralik ayinda ise girmeyin kesin bilgi yayalim cjjdjdj
Bide agizdan cikana dikkat edin
Ay basinda dedimki oh ya yillardir Aralik kaosu yasarim,ilk kez bu snee calismiuorm dedim
Cuma kvdeme gittik balik yapmaya,onun ev cayir cayir yaniyo ama isinmiio,alt bos ust kat teras isinmiyo.
Normalde bide ufo yakarlar Alya gelimce,yakmamislar o gun.
Alya geldik eve hapsurmaya basladi,dedim aha geliyo gelmekte olan.
Burun akintisi var 2 gundur,ates yok sukue ama.Tikaniyo burnu saglikli uyuyamiyorz,acjyorz gece falan.
Kafam kazan.
İsyeri asiri yogun,kaoslu malum Aralik.
Bayinin sistemini ogrenmeye calisiyorm.
Aksm icin sis yapcaz.Alya istedi.
Sabah pankek istedi k.tozu bitmis krep yaptim.Ben kucuk yuvarlak istiyodm dedi yemedi
Kociye sen git hava al dedik 12 de cikti,daha gelmedi eve giresi yok adamin djdkdkkd
Kardesim ngye gtti gcen hafta sonu,kaymak getirmis,yarin tarihi doluyo.Ayva tatlisi yaptm kaymak icin.
Alirsin ufak bi kutu getirirsin yarim kilo kaymak getirmezsin yani

Çok geçmiş olsun.

Bu ara heryerde salgın var maalesef .Özellikle küçük cocuklarda
Ahh cokk gecmis olsun.
Benim kiz da evde otururkn hasta ettik cocugu
Çok geçmiş olsun baby

Geçmiş olsun canım benim oglanda okula gitmedi bu hafta p tesi hastaydi döndü eve boğaz enfeksiyonu ddi doktor şükür iki gündür daha iyi belki yarında yollamayiz sonra salı gider

selamm
Sabah yine pert uyandim tüm vucudum tutuk
Kas gevsetici ve agri kesici ictim esimde masaj yapti iyi geldi.
Ne bet bisi bu ya dün gayet iyiydimsabah nasil o halde kalktım bende şaşırıyorum vucuduma artık.
Banada supriz oluyo.
Suan mesela sabahki halimden eser yok gayet iyiyim.

Esim sepet, alkol falan alicam dedi bunyesindeki sirket mudurlerine. Takildik pesine
Her yılbaşı alıyorlar sirket adına.
Migrosa gittik kalmamis.
Baska migrosları aradik yok dediler.
Araya araya bi semtteki küçük carrefourda bulduk.
Burasida biraz sapa villa muhiti sakin bir yerde
14bin tl lik alkol, 6bin tl likde sepet aldik.
Istiyorlarmis bi de ya koca koca müdürler ayıp valla.
Onlari seç, paketlet arabaya yuklet sepetleri yarin vip aracla aldircak esim alkoller ancak sigdi bagaja.
Suan arabanin arkasinda 14bintl var
Saat gec oldu daha avm falan girilmez dedim bari oglana yetiselim sogukda yürümesin
Onu aldik eve gectik
Kofteci yusuftan sucuk kofte soyledim
Kizda kendine cikolatalar aldi cesit cesit.
Godiva da aldi esim ickilerin yanina 4 pkt de ben eve aldim kahve yani buyuk paket.
kayvedunyası Lavi den sonra en sevdigim godiva cikiletalari.
Lavide indirimden almistim 1kg,yesil fistikli olandan alicam yine.
En cok onu sevdim.

Ne ütü yaptim ne yemek.
Bugun mutfagi toplayip evi süpürüp ciktim evden simdide uzandım kaldim
Daha bisi yapmam.

Geçmiş olsun Telli.Bende hiç ses soluk yok ne oldu acaba diyordum alisveristeymissin sirkettekiler çok şanslı vallahi.Ne istiyorlarsa alınıyor.

İyi geceler kızlar,
Saati 2 yapmasam olmazdı :)
Ela uyudu tabiki yine geç uyudu. Zaten ailecek Saat 11:30 da uyandık daha kaçta uyusunki. Dün onu uyuttum biz geç saate kadar film izledik.
Bugün de uyandık market yaptık. Geldik kahvaltı yaptık. Mutfağı toparladım arkadaş aradı. Bahçeye çıktık. Elayla gelin işin yoksa dedi. İndik. Bisiklet sürmek istiyordu. Sürdü oynadılar arkadaşın oğluyla. Sonra gel kahve içelim dedi. Gittik onların eve. Döneceğiz ağlıyor gitmeyelim oyun oynuyorduk diye. Neyse ikna ettim geldik.eşim kanat al gelirken dedi. Aldım marketten. O da fırında yaptı. Yemek yedik.
Okulda sunum için eşimden resimleri çıktı al demiştim. Yemekten sonra Onları yapıştırayım dedim. Ela da birlikte yapalım dedi. Kestim falan birkaç tane yapıştırdım. Yapıştırıcı bitti. Neyse çay faslına geçtik. O arada rusya ile ilgili son araştırmalarımı yaptım okudum bilgimi artırdım :) yarın da yapıştırırım. Salı günü de yumurtaları boyarım. Öğretmenin çok hoşuna gitti paskalya yumurtası olayı. Ama etiketler eksik olmasa daha sevimli olurdu. Neyse çocuklar eğlensin de. Onlara ön bilgi olsun yeter.
Mesela Ela hala Azerbaycanda merhaba nasıl deniliyor unutmadı ve meksika şapka ve danslarını da öğrendi sürekli aklında :)
Bilgilenmeleri için güzel şeyler bence.

İki gündür yazmamışım farkında değilim.
Cuma günü kızları okuldan erken aldık.Bir öğretmen var M. sinan konservatuar sınavları için çocukları hazırlıyor. Arkadaş kızı eğitime başlattı. Sadece ritim müzik kulağı varmı diye bakıyor varsa eğitim veriyor. Arkadaş çağırdı beni ben de gittim. En azından bu konuda yeteneği varsa bir yol izleriz diye düşünüyorduk eşimle.
Gittik Ela içeri girnek istemedi. Sonra yanında bizi de aldı. Kulak varmı diye bakacak. Piyanodan ses çıkarıyor Ela tekrarlamıyor. Hayır söylemeyeceğim diye mızıldandı. O kadar herşeye girişen çocuk beni şaşırttı. Neyse sağolsun öğretmen online deneme yaparız önce buna hazırlayın dedi. Bakalım birara yaparız. Yeteneği yoksa o yolda ısrar etmemizin anlamı yok. Hobi amaçlı yapmak isterse yapar. Eşim biraz o dalda ilerlese keşke diyor da ben o fikirde değilim. İsterse ve yeteneği varsa ilerlesin. Yoksa hobi amaçlı yapmak isterse yapar.
Bende isterim piyano çalmasını ama kendi istemezse gerek yok. Lafta istiyor ama iş eğitime gelince ne yapar bilmiyorum.

Kızımın bu gec uyumaları artık beni fazlaca yıpratıyor dayanamıyorum
Esimle tartıştım sen bunu arsız ettin diye.

Bu ara süt süt süt diye ağlıyor yeni moda huyu bu, dakikalarca ama susmuyor seni yerinden kaldırıp o sutu yaptirana kadar agliyor ve sonuc icmiyor.
Bildiginiz benimle dalga geçiyor
Defalarca yapti bunu deminde yaptı icmeyecegini bildigimden yapmamaya direniyorum iceceksin ama diye tamam diyor ama asla susmuyor bozuk plak gibi süt istiyorum süt istiyorum.
Uykusuzluk artık beni bitirdi ciddi anlamda cok gerginim. Surekli ufacik bir seyde patlıyorum.
Hic bir zaman uykusunu duzene sokamadık.
İlaç kullanmayı bu yöntemi hep en sona bırakıyorum ama akli melekelerim için artık direnemicem.
Demin o sütü yaptım yine icmicem dedi bana aglaya aglaya yaptirdigi sütü zorladım artık iceceksin diye esim bırak cocuk o icmiyo niye zorluyosun diyo.
Bunu hep yapiyor sen böyle yaptigin icinde oyuna cevirdi içecek zorla ya da icmeyecegi seyi istemeyecek dedim.
Birazda bağırdım. Artik sesimde gidiyordur asagi falan su saatde yani herkesin sessiz oldugu saat o bile umrum diil cok yoruldum yıprandım.
Artik 3 saat uykuyla 4 saat uykuyla gün bitiremiyorum.
Surekli sabret lelli duzelecek duzelecek duzelecek duyorum asla duzelmiyo bazen 3 de uyuyo
Mesela az once uyudu o da esim kucağında gezdirerek uyuttu. Yatırıyorsun yok sen yanina yatiryorsun yok kitap okuyorsun yok atliyo gidiyo iceri isigi aciyor kalk kalk kalk kaldiriyor seni.
Biz yatiyoruz uyusun diye asla uyutmuyor abisinin kapısına bile dayanıyor kalk diye napcami şaşırdım artık. Aglama krizlerine giriyor su saatde.
Uykusu var belli saçmalıyor ama öyle direniyor ki uyumamak için ne zannediyor bunu anlayamıyorum.
Artık onun yasinada inemiyorum cok yiprandim.
Su saatden sonra benimde uyumam 3-4 oluyo ve 7 de kalkmak gerekiyor.

Alyaya kadar hepde duzenli uyuyan biriydim 12 olmadan mutlaka uyurdum en zorlayan beni bu uykusuzluk.
Uykumu alamadikca daha sinirli daha tahammulsuz biri oluyorum.
Ilacda aliyorum aksam daha bet bi duruma donusuyor bu durum.
Su süreçleri atlatmak istiyorum artık inanin yaramazligi, dagitmalari vs hepsi hic bisi degilmis toplaniyor bir sekilde ama su uykus sorunu insani cok yıpratıyor. Beni en zorlayan bu cocugumda bu oluyor.

Geçmiş olsun canım, geçen haftalarda da biz yaşadık. Elayı hiç 40 derece ateşli görmemiştim. Ve 3 saatte ateşi çıkıyordu. Şuan çoğu çıcukta bu hastalık var kimi hafif atlatıyır kimi hastanede yatıyor. Bizim serumdan sonra birşeyi kalmadı şükür ama iki gündür burnu az akıyor gibi. Arkadaşın kızının iki gündür ateşi varmış kaç arkadaştan aynı şeyi duyuyorum. Sadece ateş tabi fazlası da kusma halsizlik vs.
İnşallah çabuk atlatır. Şimdi nasıl?

Geçmiş olsun Telli.Bende hiç ses soluk yok ne oldu acaba diyordum alisveristeymissin sirkettekiler çok şanslı vallahi.Ne istiyorlarsa alınıyor.
Müdürlerin istemesine şaşırdım ya kocaman bir sirket yani agizlariyla alkol sepet istiyorlarmış
Beleşciler demek.
Alkol kullanmayanlara sadece sepet alkol alanlara cikolata viski falan aldı.
Sepet içerikleride cok zayıf.
Sepete noodle koymak ne ya nekadar daha ucuza getirebiliriz diye şaşırmışlar resmen
Sen sepet yapmaya kalksan pahalıya geliyor bu seferde.
Dedim eve alma ( her yilbasi evede sepet aliyordu esim)
Icindekiler ne öyle ben alirim icecek kuruyemis dedim.
Yani yilbasi diye degil ama adet yerini bulsun iste.
Biraz cips kuruyemis bisiler alicam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…