- 27 Şubat 2013
- 14.805
- 42.313
- 798
Lellim sana yine de maşallah, o kadarlık uykuyla ben varya ölür yığılırdım cesetimi kazırlardı.Kızımın bu gec uyumaları artık beni fazlaca yıpratıyor dayanamıyorum
Esimle tartıştım sen bunu arsız ettin diye.
Bu ara süt süt süt diye ağlıyor yeni moda huyu bu, dakikalarca ama susmuyor seni yerinden kaldırıp o sutu yaptirana kadar agliyor ve sonuc icmiyor.
Bildiginiz benimle dalga geçiyor
Defalarca yapti bunu deminde yaptı icmeyecegini bildigimden yapmamaya direniyorum iceceksin ama diye tamam diyor ama asla susmuyor bozuk plak gibi süt istiyorum süt istiyorum.
Uykusuzluk artık beni bitirdi ciddi anlamda cok gerginim. Surekli ufacik bir seyde patlıyorum.
Hic bir zaman uykusunu duzene sokamadık.
İlaç kullanmayı bu yöntemi hep en sona bırakıyorum ama akli melekelerim için artık direnemicem.
Demin o sütü yaptım yine icmicem dedi bana aglaya aglaya yaptirdigi sütü zorladım artık iceceksin diye esim bırak cocuk o icmiyo niye zorluyosun diyo.
Bunu hep yapiyor sen böyle yaptigin icinde oyuna cevirdi içecek zorla ya da icmeyecegi seyi istemeyecek dedim.
Birazda bağırdım. Artik sesimde gidiyordur asagi falan su saatde yani herkesin sessiz oldugu saat o bile umrum diil cok yoruldum yıprandım.
Artik 3 saat uykuyla 4 saat uykuyla gün bitiremiyorum.
Surekli sabret lelli duzelecek duzelecek duzelecek duyorum asla duzelmiyo bazen 3 de uyuyo
Mesela az once uyudu o da esim kucağında gezdirerek uyuttu. Yatırıyorsun yok sen yanina yatiryorsun yok kitap okuyorsun yok atliyo gidiyo iceri isigi aciyor kalk kalk kalk kaldiriyor seni.
Biz yatiyoruz uyusun diye asla uyutmuyor abisinin kapısına bile dayanıyor kalk diye napcami şaşırdım artık. Aglama krizlerine giriyor su saatde.
Uykusu var belli saçmalıyor ama öyle direniyor ki uyumamak için ne zannediyor bunu anlayamıyorum.
Artık onun yasinada inemiyorum cok yiprandim.
Su saatden sonra benimde uyumam 3-4 oluyo ve 7 de kalkmak gerekiyor.
Alyaya kadar hepde duzenli uyuyan biriydim 12 olmadan mutlaka uyurdum en zorlayan beni bu uykusuzluk.
Uykumu alamadikca daha sinirli daha tahammulsuz biri oluyorum.
Ilacda aliyorum aksam daha bet bi duruma donusuyor bu durum.
Su süreçleri atlatmak istiyorum artık inanin yaramazligi, dagitmalari vs hepsi hic bisi degilmis toplaniyor bir sekilde ama su uykus sorunu insani cok yıpratıyor. Beni en zorlayan bu cocugumda bu oluyor.
Yok kuzu bende iyi degilim inanLellim sana yine de maşallah, o kadarlık uykuyla ben varya ölür yığılırdım cesetimi kazırlardı.
Uykusuzluk en tahammül edemediğim şey. Ve çocuk konusunda en korktuğum şeydi. Şükür hiç yaşamadım. Hastalık hariç.
O yüz verme konusunda kesinlikle haklısın.
Eşine söyle gerçekten sen öyle derken o tersini demesin. Bu defa Alyada bilecekki babası kayırıyor.
Benim eşim uyku konusuna hiç karışmadı.
Ben koydum kurallarımı ve o yolda ilerledim.
Eşimin tek dediği şey aman çocuk uyuyor ses yapmayın yok odanın kapısını kapatmalar vs. En sonunda kızdım, sese alışsın ne böyle sonra senin gibimi yapacaksın çocuğu dedim. Tık sese uyanır eşim.
Evde süpürge de yaptım alıştı seste uyumaya da.
Şuan tek sıkıntımız babasının biz uyku moduna girince oradan ses açıp dikkat çekmek için bişeyler yapması
Bugün Elaya ağlanıyor ama ben yatayım senin odanda. Hep anne yatıyor.
Ela da olur ama annem kitap okusun uyutsun sonra gece sen odamda yat dedi. Yattılar baba kız bakalım.
İnşallah sizinde uyku düzene girer. Sanırım tek yapman gereken uyutma olayını ayrı odada senin yapman.
Ben bu konuda başkasının müdahalesini hiç sevmiyorum. Sonuçta yorgun düşen uykusuz kalan yine anneler.
Pratik olan herşeye bayılırımKullaniyormusunuz bilmiyorum ama ben petek şeklindeki mantı aparatiyla yapıyorum çalışmıyorum ama kızım küçük olduğu için yaptırmıyor onunla pratik oluyor üçgen şeklinde olan biraz uğraştırıyor petek şeklinde olanla çok çabuk yapılıyor
Devir ekonomi devriBen de hellim peyniri zuloladımama ne yapayım kızım onu yiyor. Kızarmışı olacak :)
Ekicininki çoğu yerde 60 a yakın ben A101 den yarı fiyatına almıştım. Tabi birde süte zam gelince alıp koyayım şimdi yapıştırırlar zammı dedim :)
Uykusuzluk en zoru.Asabi olman çok normal Kim olsa bir yerde dayanamaz artık. Gündüz uyuyor ondanmi gece fırfır dolanıyor ?Yok kuzu bende iyi degilim inan
Agrilarim vs belki uykusuzlukdan sinirden zaten
Birde ilac aliyorum ya o uyku yaptikca kız uyutmadikca dahada geriliyorum.
Bazen ikimizde uyuyakaliyoruZ kız ayakta hala düşün gelip uyandırıyor bizi.
Allah muhafaza bisi olsa
Ama dayanamıyorum artık mesela baş dönmesi vs bilmeyen biriydim bas dönmelerim başladı.
Ben agri kesici icmezdim tüm vucudum agriyor agri kesicisiz asla gecmiyor.
Az dalmistim 12 gibi babasi oyaliyordu babaylada dururmu benide kaldiracak illa süt süt süt yedi başımı kaldirdi beni ve icmedi.
Kimseyide rahat birakmiyor hani oynamiyor babasiylada abiside kalkacak herkes kalkacak.
Gecenin 1inde anneanneme gidicem diye yerlere yatıyor.
Oglum melaikeymis kızla kiyaslayinca.
Kız beni çok zorluyor
Yine kalktim salonu topladim baktim uyuyamicam
Zor çocuk olunca 1 tane 5 cocuga bedelmis iyi anladım.
Evet çok pratik oluyor biz adanaliyiz içli köfte mantı annemle de yapıyoruz ama kalında olsa kendim yapmaya çalışıyorum çocuklaBizimde ramazanda
Pratik olan herşeye bayılırımZamandan tasarruf helede küçük çocuğun varsa
Anne olmak ne kadar zor birşey gerçekten . En zor kısmıda uykusuzluk bence Hadi bebekken uykudan feragat edip mecbur kalkıyorsun emziriyorsun v.s .ama bu yaşta hala zır zır etmesi onun için uyanması kalkmasi uykusuzluktan kurtuldum derken hala böyle sürüyor olması sinir bozucu bir durum.Esinle ağız birliği yapıp bir uyku düzeni oluşması şart .Gündüz uyumasin gecede yiyecek birşeyler vermesenizmi acaba diye düşündüm .Enerji fazlalığımi oluyor acaba..Her dediğine tamam demeyin simarmasin.yatsin zıbarsin.Cocuk konusuna ne kadar ara verdiğim belli oluyor galiba 15 sene Bende hiç tahammül yok.Yok kuzu bende iyi degilim inan
Allah muhafaza bisi olsa
Ama dayanamıyorum artık mesela baş dönmesi vs bilmeyen biriydim bas dönmelerim başladı.
Az dalmistim 12 gibi babasi oyaliyordu babaylada dururmu benide kaldiracak illa süt süt süt yedi başımı kaldirdi beni ve icmedi.
Kimseyide rahat birakmiyor hani oynamiyor babasiylada abiside kalkacak herkes kalkacak.
Kız beni çok zorluyor
Allah yardımcınız olsun güç kuvvet versin inşallahKızımın bu gec uyumaları artık beni fazlaca yıpratıyor dayanamıyorum
Esimle tartıştım sen bunu arsız ettin diye.
Bu ara süt süt süt diye ağlıyor yeni moda huyu bu, dakikalarca ama susmuyor seni yerinden kaldırıp o sutu yaptirana kadar agliyor ve sonuc icmiyor.
Bildiginiz benimle dalga geçiyor
Defalarca yapti bunu deminde yaptı icmeyecegini bildigimden yapmamaya direniyorum iceceksin ama diye tamam diyor ama asla susmuyor bozuk plak gibi süt istiyorum süt istiyorum.
Uykusuzluk artık beni bitirdi ciddi anlamda cok gerginim. Surekli ufacik bir seyde patlıyorum.
Hic bir zaman uykusunu duzene sokamadık.
İlaç kullanmayı bu yöntemi hep en sona bırakıyorum ama akli melekelerim için artık direnemicem.
Demin o sütü yaptım yine icmicem dedi bana aglaya aglaya yaptirdigi sütü zorladım artık iceceksin diye esim bırak cocuk o icmiyo niye zorluyosun diyo.
Bunu hep yapiyor sen böyle yaptigin icinde oyuna cevirdi içecek zorla ya da icmeyecegi seyi istemeyecek dedim.
Birazda bağırdım. Artik sesimde gidiyordur asagi falan su saatde yani herkesin sessiz oldugu saat o bile umrum diil cok yoruldum yıprandım.
Artik 3 saat uykuyla 4 saat uykuyla gün bitiremiyorum.
Surekli sabret lelli duzelecek duzelecek duzelecek duyorum asla duzelmiyo bazen 3 de uyuyo
Mesela az once uyudu o da esim kucağında gezdirerek uyuttu. Yatırıyorsun yok sen yanina yatiryorsun yok kitap okuyorsun yok atliyo gidiyo iceri isigi aciyor kalk kalk kalk kaldiriyor seni.
Biz yatiyoruz uyusun diye asla uyutmuyor abisinin kapısına bile dayanıyor kalk diye napcami şaşırdım artık. Aglama krizlerine giriyor su saatde.
Uykusu var belli saçmalıyor ama öyle direniyor ki uyumamak için ne zannediyor bunu anlayamıyorum.
Artık onun yasinada inemiyorum cok yiprandim.
Su saatden sonra benimde uyumam 3-4 oluyo ve 7 de kalkmak gerekiyor.
Alyaya kadar hepde duzenli uyuyan biriydim 12 olmadan mutlaka uyurdum en zorlayan beni bu uykusuzluk.
Uykumu alamadikca daha sinirli daha tahammulsuz biri oluyorum.
Ilacda aliyorum aksam daha bet bi duruma donusuyor bu durum.
Su süreçleri atlatmak istiyorum artık inanin yaramazligi, dagitmalari vs hepsi hic bisi degilmis toplaniyor bir sekilde ama su uykus sorunu insani cok yıpratıyor. Beni en zorlayan bu cocugumda bu oluyor.
Uykusuzluk en zoru.Asabi olman çok normal Kim olsa bir yerde dayanamaz artık. Gündüz uyuyor ondanmi gece fırfır dolanıyor ?
Cok zorlanıyorum ben artıkAnne olmak ne kadar zor birşey gerçekten . En zor kısmıda uykusuzluk bence Hadi bebekken uykudan feragat edip mecbur kalkıyorsun emziriyorsun v.s .ama bu yaşta hala zır zır etmesi onun için uyanması kalkmasi uykusuzluktan kurtuldum derken hala böyle sürüyor olması sinir bozucu bir durum.Esinle ağız birliği yapıp bir uyku düzeni oluşması şart .Gündüz uyumasin gecede yiyecek birşeyler vermesenizmi acaba diye düşündüm .Enerji fazlalığımi oluyor acaba..Her dediğine tamam demeyin simarmasin.yatsin zıbarsin.Cocuk konusuna ne kadar ara verdiğim belli oluyor galiba 15 sene Bende hiç tahammül yok.
AminAllah yardımcınız olsun güç kuvvet versin inşallah
Az daha sabret oğlanın bu seneyi atlatında.Az daha büyüdümü kızı kreşe verirsin hoplasın zıplasın enerjisini atsin akşam da yorgunluktan uyur yatar.Gunaydın 4 de uyuyunca bu sabah gec uyandim 8di saat.
Hemen cay yaptim sipsak ayakustu yiyip cikti erbaslar.
Uzandım simdi uyanir zaten diye diye de uyuyamadim geri
Kargo kodu geldi zaten kargocu uyandirir uyusam dedim.
Kiz uyuyunca uyuyim diyorum hani 3-4 gibi o da oglanin okul donus saati yemek hazirlamam lazim
Yine olmuyor.
Uykusuzlukdan olur ne olursa bana
Uykuyuda seviyorum ya ne yalan soylim.
Kiz olmadan once oglen uykusu bile en sevdigimdi
1 saatde olsa arada uyurdum.
O kanepede 1 saat uyku bana yetiyordu.
Geçecek elbet ya sabır...
Elimi daha hic bisi sürmedim
Odalar mutfak halimde yok.
Gece salonu toplamistim Allahdan oturcak, ayak basacak yer var yani
Şu kız okula baslayana kadar ben aklıi melekelerimi kaybetmezsem daha kaybetmem gibi geliyo bana
Aşırı unutkan oldum bi de onuda uykusuzluga bagliyorum
Simdi aklima geldi oglanin montunun cep kenari sökülmüş cocuk kac defa dik dedi bana hep unuttum.
Demin aklıma geldi aksam yine unuturum.
Dun kursdan aldigimizda bile dedi anne dik diye.
Yok arkadaş kafa gidik.
Seneye en azindan oyun grubu icin dusunuyorumAz daha sabret oğlanın bu seneyi atlatında.Az daha büyüdümü kızı kreşe verirsin hoplasın zıplasın enerjisini atsin akşam da yorgunluktan uyur yatar.
İkinci çocuktan çekenler grubuna hoşgeldin. Kaç kişi gördüm hepsinin ikinci çocuğu zor. Neden böyle bilemedim.Yok kuzu bende iyi degilim inan
Allah muhafaza bisi olsa
Kız beni çok zorluyor
Benim kız okulda enerji toplayıp geliyorAz daha sabret oğlanın bu seneyi atlatında.Az daha büyüdümü kızı kreşe verirsin hoplasın zıplasın enerjisini atsin akşam da yorgunluktan uyur yatar.
O da mantıklı :)Devir ekonomi devriNe zulalarsak kar olarak görüyorum Sevilen her zaman tüketilen ürünleri niye almayasin.Ayni ürüne sonra daha çok para ödemek yerine şimdiden almak iyi .Peynir yerine altın falan zulalasak daha iyi olurdu tabi Gerçi peynirlerde altın gibi değerli oldu maşallah bir kilo kaşar etle yarışır oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?