- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
İlaç icmeyeli başlayalı sanki daha rahat söylüyorsunSelam kızlar,
Kızı okula bıraktım. Sgk ya gittim yeniden başvuru formu doldurun yoksa işlem uzun sürüyor dediler doldurdum. Dönüşte karton ve yapıştırıcı aldım.
Yemek yapmaya hiç keyfim yok. Akşama da kızı banyo yaptıracağım. Eşim yemek isterse de bilemiyorım :)
Sabah biraz keyfim kaçtı. Biraz burayı bdv ye çevireceğim deanlatmadan duramadım.
Annemi aradım İkidir arıyorum. Kardeşimin ara tatilde gelemeyeceğinden bahsediyor. Kardeşimle konuşuyoruz geleceğinden bahsediyor. Çocuklar da heveslendi.
Konu şu kardeşimin eşinin yeğeni benim kuzenimle nişanlanacak. Ama maraşta.
Toplanıp gideceklermiş.
Sanki düğün yani. Düğün olsa anlarım. Ayrıca kardeşimim eşine eşim gelin buraya dediğinde işte maddi konudan falan bahsediyor. Ama istanbulmu uzak maraşmı.He bir de kardeşimin görümcesi benim düğüne gelmedi. Bir de araba tutmadılarmı diye sormuş. Sonra bende onun kızının düğününe gitmedim. Annem diyordu işte yine de ara söyle gelemedim hayırlı olsun falan diye ben de aramam demiştim.
Niye bu kadar damatlarının ailelerini kayırır anlamam da, he zaten damatlarını da kayırır.
Asla öyle olmayacağım.
Tabi anneme de laf söyleyip kırmak istemiyorum. Sonuçta annem çok emeği var.
Ama bugün biraz sert konuştum. Bu da ilacın etkisi galiba pat pat söylüyorım
Valla dedim ben de bundan sonra böyle yaparım bana gelinmiyorsa ben de gelmem oraya kadar gidiliyor bir tek bana gelinmiyor dedim. Saydım bayağı. Bir de bayramlarda aa gidelim bayram kutlamaya ablasıdır vs . Eşim sevmiyor yine de götürüyorum. Benmi salağım. Dedim gelince de kimse zorlamasın ona gitmeye giden gitsin dedim.
Annem de gelene git gelmeyene gitme dedi.
Neyse kapattık. Biraz da kardeş grubunda yazdım. Onlarda düşüncelerini belirttiler.
Sürekli gelin gelin bayramda gelin şunda gelin annem 15 gün tatil planını bile yapmış, kardeşime demiş onlar gelecek ara tatildededim o nerden çıktı. Hiç öyle planımız yok. Yaza kadar gelmem ben dedim.
Hayır anlamadığım niye ben eşimi sürükleyip bayramda plan yapmayıp anneme götürüyorum da kardeşlerim eşlerini sürükleyip gelemiyor bana. Bence annemin insiyatifinden kaynaklı. Aman idare et sürekli aynı laf.
Karar verdim ben de yapmayacağım bundan sonra.
Ara tatilde de eşim kaplıcayamı gitsek diyordu. Kaplıcaya gideceğim.
Kardeşim diyor ama buraya gelince hepimizle görüşüyorsun çocukla uğraşmıyorsun daha rahatsın. Ben de dedim evet ama artık Ela da diyor onlar da gelsin. Ve eşim zaten hep diyor onlar da gelsin hep bizmi gideceğiz. Haklı tabi o konuda.
Kardeşime de dedim yaz günü burada çocukla uğraşmıyorumki ben, havuzda arkadaşlarıyla oynuyor gün bitiyor. Buna rağmen yeterki çocuklar biraraya gelsin diye geliyorum oraya. Hep gel gel diyorlar çağırıyorlar özlüyorlar evet. Ama ne eşim ne ben bu güne kadar maddi durum deyip gitmemezlik yapmadık.
Neyse yani sonuç olarak kardeşlerime de dedim bundan sonra kimseye gelin bana demem.
Haksız olduğum yer varmı kızlar.
Varsa söyleyin. Belki bir anlık taktım ama uzun zamandır bu konularada ses etmiyordum. Sonunda bu konuda da sesim çıktıfarklılaştım sanki
canim uykusuzluk cok fena. Anliyorum seni. Insanda sabir kalmiyor.Kızımın bu gec uyumaları artık beni fazlaca yıpratıyor dayanamıyorum
Esimle tartıştım sen bunu arsız ettin diye.
Bu ara süt süt süt diye ağlıyor yeni moda huyu bu, dakikalarca ama susmuyor seni yerinden kaldırıp o sutu yaptirana kadar agliyor ve sonuc icmiyor.
Bildiginiz benimle dalga geçiyor
Defalarca yapti bunu deminde yaptı icmeyecegini bildigimden yapmamaya direniyorum iceceksin ama diye tamam diyor ama asla susmuyor bozuk plak gibi süt istiyorum süt istiyorum.
Uykusuzluk artık beni bitirdi ciddi anlamda cok gerginim. Surekli ufacik bir seyde patlıyorum.
Hic bir zaman uykusunu duzene sokamadık.
İlaç kullanmayı bu yöntemi hep en sona bırakıyorum ama akli melekelerim için artık direnemicem.
Demin o sütü yaptım yine icmicem dedi bana aglaya aglaya yaptirdigi sütü zorladım artık iceceksin diye esim bırak cocuk o icmiyo niye zorluyosun diyo.
Bunu hep yapiyor sen böyle yaptigin icinde oyuna cevirdi içecek zorla ya da icmeyecegi seyi istemeyecek dedim.
Birazda bağırdım. Artik sesimde gidiyordur asagi falan su saatde yani herkesin sessiz oldugu saat o bile umrum diil cok yoruldum yıprandım.
Artik 3 saat uykuyla 4 saat uykuyla gün bitiremiyorum.
Surekli sabret lelli duzelecek duzelecek duzelecek duyorum asla duzelmiyo bazen 3 de uyuyo
Mesela az once uyudu o da esim kucağında gezdirerek uyuttu. Yatırıyorsun yok sen yanina yatiryorsun yok kitap okuyorsun yok atliyo gidiyo iceri isigi aciyor kalk kalk kalk kaldiriyor seni.
Biz yatiyoruz uyusun diye asla uyutmuyor abisinin kapısına bile dayanıyor kalk diye napcami şaşırdım artık. Aglama krizlerine giriyor su saatde.
Uykusu var belli saçmalıyor ama öyle direniyor ki uyumamak için ne zannediyor bunu anlayamıyorum.
Artık onun yasinada inemiyorum cok yiprandim.
Su saatden sonra benimde uyumam 3-4 oluyo ve 7 de kalkmak gerekiyor.
Alyaya kadar hepde duzenli uyuyan biriydim 12 olmadan mutlaka uyurdum en zorlayan beni bu uykusuzluk.
Uykumu alamadikca daha sinirli daha tahammulsuz biri oluyorum.
Ilacda aliyorum aksam daha bet bi duruma donusuyor bu durum.
Su süreçleri atlatmak istiyorum artık inanin yaramazligi, dagitmalari vs hepsi hic bisi degilmis toplaniyor bir sekilde ama su uykus sorunu insani cok yıpratıyor. Beni en zorlayan bu cocugumda bu oluyor.
2 yas sendromu yasiyor sanirim.Gececek ama gecerken cok yipratiyor.Kızımın bu gec uyumaları artık beni fazlaca yıpratıyor dayanamıyorum
Esimle tartıştım sen bunu arsız ettin diye.
Bu ara süt süt süt diye ağlıyor yeni moda huyu bu, dakikalarca ama susmuyor seni yerinden kaldırıp o sutu yaptirana kadar agliyor ve sonuc icmiyor.
Bildiginiz benimle dalga geçiyor
Defalarca yapti bunu deminde yaptı icmeyecegini bildigimden yapmamaya direniyorum iceceksin ama diye tamam diyor ama asla susmuyor bozuk plak gibi süt istiyorum süt istiyorum.
Uykusuzluk artık beni bitirdi ciddi anlamda cok gerginim. Surekli ufacik bir seyde patlıyorum.
Hic bir zaman uykusunu duzene sokamadık.
İlaç kullanmayı bu yöntemi hep en sona bırakıyorum ama akli melekelerim için artık direnemicem.
Demin o sütü yaptım yine icmicem dedi bana aglaya aglaya yaptirdigi sütü zorladım artık iceceksin diye esim bırak cocuk o icmiyo niye zorluyosun diyo.
Bunu hep yapiyor sen böyle yaptigin icinde oyuna cevirdi içecek zorla ya da icmeyecegi seyi istemeyecek dedim.
Birazda bağırdım. Artik sesimde gidiyordur asagi falan su saatde yani herkesin sessiz oldugu saat o bile umrum diil cok yoruldum yıprandım.
Artik 3 saat uykuyla 4 saat uykuyla gün bitiremiyorum.
Surekli sabret lelli duzelecek duzelecek duzelecek duyorum asla duzelmiyo bazen 3 de uyuyo
Mesela az once uyudu o da esim kucağında gezdirerek uyuttu. Yatırıyorsun yok sen yanina yatiryorsun yok kitap okuyorsun yok atliyo gidiyo iceri isigi aciyor kalk kalk kalk kaldiriyor seni.
Biz yatiyoruz uyusun diye asla uyutmuyor abisinin kapısına bile dayanıyor kalk diye napcami şaşırdım artık. Aglama krizlerine giriyor su saatde.
Uykusu var belli saçmalıyor ama öyle direniyor ki uyumamak için ne zannediyor bunu anlayamıyorum.
Artık onun yasinada inemiyorum cok yiprandim.
Su saatden sonra benimde uyumam 3-4 oluyo ve 7 de kalkmak gerekiyor.
Alyaya kadar hepde duzenli uyuyan biriydim 12 olmadan mutlaka uyurdum en zorlayan beni bu uykusuzluk.
Uykumu alamadikca daha sinirli daha tahammulsuz biri oluyorum.
Ilacda aliyorum aksam daha bet bi duruma donusuyor bu durum.
Su süreçleri atlatmak istiyorum artık inanin yaramazligi, dagitmalari vs hepsi hic bisi degilmis toplaniyor bir sekilde ama su uykus sorunu insani cok yıpratıyor. Beni en zorlayan bu cocugumda bu oluyor.
Kardesler arasinda kim geldi kim gitti yapiyo musunuz ya?Sehirler arasi tabi isin maddi tarafina bisey diyemem ama benim kardesim en son evime sanirim 2 sene once geldi.Selam kızlar,
Kızı okula bıraktım. Sgk ya gittim yeniden başvuru formu doldurun yoksa işlem uzun sürüyor dediler doldurdum. Dönüşte karton ve yapıştırıcı aldım.
Yemek yapmaya hiç keyfim yok. Akşama da kızı banyo yaptıracağım. Eşim yemek isterse de bilemiyorım :)
Sabah biraz keyfim kaçtı. Biraz burayı bdv ye çevireceğim deanlatmadan duramadım.
Annemi aradım İkidir arıyorum. Kardeşimin ara tatilde gelemeyeceğinden bahsediyor. Kardeşimle konuşuyoruz geleceğinden bahsediyor. Çocuklar da heveslendi.
Konu şu kardeşimin eşinin yeğeni benim kuzenimle nişanlanacak. Ama maraşta.
Toplanıp gideceklermiş.
Sanki düğün yani. Düğün olsa anlarım. Ayrıca kardeşimim eşine eşim gelin buraya dediğinde işte maddi konudan falan bahsediyor. Ama istanbulmu uzak maraşmı.He bir de kardeşimin görümcesi benim düğüne gelmedi. Bir de araba tutmadılarmı diye sormuş. Sonra bende onun kızının düğününe gitmedim. Annem diyordu işte yine de ara söyle gelemedim hayırlı olsun falan diye ben de aramam demiştim.
Niye bu kadar damatlarının ailelerini kayırır anlamam da, he zaten damatlarını da kayırır.
Asla öyle olmayacağım.
Tabi anneme de laf söyleyip kırmak istemiyorum. Sonuçta annem çok emeği var.
Ama bugün biraz sert konuştum. Bu da ilacın etkisi galiba pat pat söylüyorım
Valla dedim ben de bundan sonra böyle yaparım bana gelinmiyorsa ben de gelmem oraya kadar gidiliyor bir tek bana gelinmiyor dedim. Saydım bayağı. Bir de bayramlarda aa gidelim bayram kutlamaya ablasıdır vs . Eşim sevmiyor yine de götürüyorum. Benmi salağım. Dedim gelince de kimse zorlamasın ona gitmeye giden gitsin dedim.
Annem de gelene git gelmeyene gitme dedi.
Neyse kapattık. Biraz da kardeş grubunda yazdım. Onlarda düşüncelerini belirttiler.
Sürekli gelin gelin bayramda gelin şunda gelin annem 15 gün tatil planını bile yapmış, kardeşime demiş onlar gelecek ara tatildededim o nerden çıktı. Hiç öyle planımız yok. Yaza kadar gelmem ben dedim.
Hayır anlamadığım niye ben eşimi sürükleyip bayramda plan yapmayıp anneme götürüyorum da kardeşlerim eşlerini sürükleyip gelemiyor bana. Bence annemin insiyatifinden kaynaklı. Aman idare et sürekli aynı laf.
Karar verdim ben de yapmayacağım bundan sonra.
Ara tatilde de eşim kaplıcayamı gitsek diyordu. Kaplıcaya gideceğim.
Kardeşim diyor ama buraya gelince hepimizle görüşüyorsun çocukla uğraşmıyorsun daha rahatsın. Ben de dedim evet ama artık Ela da diyor onlar da gelsin. Ve eşim zaten hep diyor onlar da gelsin hep bizmi gideceğiz. Haklı tabi o konuda.
Kardeşime de dedim yaz günü burada çocukla uğraşmıyorumki ben, havuzda arkadaşlarıyla oynuyor gün bitiyor. Buna rağmen yeterki çocuklar biraraya gelsin diye geliyorum oraya. Hep gel gel diyorlar çağırıyorlar özlüyorlar evet. Ama ne eşim ne ben bu güne kadar maddi durum deyip gitmemezlik yapmadık.
Neyse yani sonuç olarak kardeşlerime de dedim bundan sonra kimseye gelin bana demem.
Haksız olduğum yer varmı kızlar.
Varsa söyleyin. Belki bir anlık taktım ama uzun zamandır bu konularada ses etmiyordum. Sonunda bu konuda da sesim çıktıfarklılaştım sanki
%100 haklısıminİkinci çocuktan çekenler grubuna hoşgeldin. Kaç kişi gördüm hepsinin ikinci çocuğu zor. Neden böyle bilemedim.
Bu arada senin stres uykusuzluk vücutta ağrı yapıyor anladım. Sabah biraz gerildim ya o an sırtım tutulmuş gibi ağrımaya başladı. Sonra kendimi telkin ettim. Rahatladı sırtım.
Allah işini kolaylaştırsın
Düzeliyor bacım kanıtı bende okuldan gelince mayısıyortr_lelli lelli bizim ikizlerin uyku felaket otesi .gunduz uykularini 9.ayda biraktilar doktorlari bile sok oldu .10 gibi tum isiklar kapaniyor ama 12 1 de ancak uyuyorlar .sabah da biz ise gitmeden ayaktalar kari koca antidepresan kullaniyoruz .cocuk psikiyatri krese gidince saatler uykular duzelir dedi bekliyoruz
ayyyy baby güldürdün ya,Kardesler arasinda kim geldi kim gitti yapiyo musunuz ya?Sehirler arasi tabi isin maddi tarafina bisey diyemem ama benim kardesim en son evime sanirim 2 sene once geldi.
Biz de 3-4 ayda bir belki gideriz.Annemde toplaniyorz genelde.
Ben hic takilmam geldi gelmedi.Evet sana gelmelerini istemen cok norml.Ama siz 3 kisisiniz,annenler,diger kardeslerin toplasip gelse daha zor olmaz mi?
Bu konuda eslerin gazina gelmeyin kizlar
Onlara bizim aileler napsa batar.
Toplasip gelseler,toplasip geldiler seni yordular der cunku o bir kocaMantikli dusunmesi beklenemez dkdkdkdkd
Ne yalan söyleyeyim bekarken bile iki çocuğumun olduğunu hayal etmedim. Hep kafamdaki tek çocuktu. Bana büyük konuşma diyende çok oldu. Hatta tedavi sürecinde ikiz çocuk olmasın dediğimde de büyük konuşma ikiz değil üçüz olur dediler%100 haklısımin
İkinci çocuk beni çok etkiledi birinciyi büyütmemişim gibi ona göre yapın arkadaslar
Düzeliyor bacım kanıtı bende okuldan gelince mayısıyor
Ayyy sizin işiniz hepten zormuş. Allah kolaylaştırsın. 9 ayda gündüz uykusu bırakmak ne yatr_lelli lelli bizim ikizlerin uyku felaket otesi .gunduz uykularini 9.ayda biraktilar doktorlari bile sok oldu .10 gibi tum isiklar kapaniyor ama 12 1 de ancak uyuyorlar .sabah da biz ise gitmeden ayaktalar kari koca antidepresan kullaniyoruz .cocuk psikiyatri krese gidince saatler uykular duzelir dedi bekliyoruz
Tabiki güzel geçiyor günlerimiz. Ortam hep beraberiz, hoş vakit. Benim ev küçük istanbulda bir yere gitmek istesen ızdırap.biliyorsundur.İlaç icmeyeli başlayalı sanki daha rahat söylüyorsunkonuya gelirsek hep ben geldim birazda siz gelin diye sitem etmen normal yani.Azicikta onlar gelsin.Ama bir konuda kardeşine katılıyorum.Oraya gittiğinde herkesi görüyorsun o aile ortamı seni çok mutlu ediyor elada aynı şekilde.O mutluluğunuz burayada yansiyorBazen diyorum İstanbul değilde oraya tasinsalar yedirenk çok mutlu olur diye içimden geçiriyorum ne yalan söyleyim
Oyyy ya Allah sizede güç kuvvet versin.tr_lelli lelli bizim ikizlerin uyku felaket otesi .gunduz uykularini 9.ayda biraktilar doktorlari bile sok oldu .10 gibi tum isiklar kapaniyor ama 12 1 de ancak uyuyorlar .sabah da biz ise gitmeden ayaktalar kari koca antidepresan kullaniyoruz .cocuk psikiyatri krese gidince saatler uykular duzelir dedi bekliyoruz
Ayy Alya yedin anneni Alya. Bir de anne kız kahve keyfi yapın hepten gitsin uykuVe bingo bebe sallıyorum su saatdeyok kızlar ben ruhsal ve bedenen devam edemicem siz devam edin
Eşim uyudu ihale bana kaldı.
Uyumuyor arkadasim uyumuyor
Bknz herkes uyuyor sessizlik hakim bu uyumuyor.
Yarim saatdirde sallamak suretiyle debeleniyorum.
O hala cene peşinde anlatiyor he kızım, aynen kızım, uyumamız lazım kızım aiy bi de bacak bacak ustune attı kalkip kahve getiresim var şu keyfine.
Geçecek lelli geçecek ama değer geçer ama deler geçer.
Bişiler edip geçcek duu bakalım.
Buralar cok karışık zaten gelmek isteyen gelmesin amanNe yalan söyleyeyim bekarken bile iki çocuğumun olduğunu hayal etmedim. Hep kafamdaki tek çocuktu. Bana büyük konuşma diyende çok oldu. Hatta tedavi sürecinde ikiz çocuk olmasın dediğimde de büyük konuşma ikiz değil üçüz olur dedilerÇok şükür olmadı.
Bunları kesinlikle hamile kalmama rahatlığıyla söylediğimi düşünmeyin. Hayalim hep bir kızım olmasıydı. Çok şükür oldu. Tercihlerimizde bile ikiz bebek seçeneğini işaretlemedik.
Kardeşimden biliyorum. Tam rahatladı eşi ve oğlu istiyor diye ikinci çocuğu yaptı. Yine zorluğu çeken kim oldu, tabiki kardeşim :) hala kendine gelemedi.
Tabiki Allah hepsine güzel uzun ömürler versin hepimizin her çocuğunun ömrü uzun olsun. Geçecek bu günlerde.
Ama yaş ilerleyince daha da zor. Tahammül gücü azalıyor. Enerji kalmıyor. Ela bebekkenki enerjim hiç hiç yok.
Valla en son bi saglikocagina ugramistim yerini degissem nasil seediliyor diye aiy bi sessiz bi sicak gelmistiki 2 saat surda uyusam valla ses etmem falan dicektim.2 yas sendromu yasiyor sanirim.Gececek ama gecerken cok yipratiyor.
Allah affetsin 1 haftadir dinlendigimi hissediyorm
Tmm cokk yogun ,kafan dolu ama en azindan oturuyosn.
Eve geliyorm 19.00 2 saatte pilim bitiyo.Cunku kapidan giriyorm atliyr uzerimw tabi ozluyor cocugum.
Ama yemek hazirlarken cekistiirince benim de sabrim sinaniyor
Amin cnmİkinci çocuktan çekenler grubuna hoşgeldin. Kaç kişi gördüm hepsinin ikinci çocuğu zor. Neden böyle bilemedim.
Bu arada senin stres uykusuzluk vücutta ağrı yapıyor anladım. Sabah biraz gerildim ya o an sırtım tutulmuş gibi ağrımaya başladı. Sonra kendimi telkin ettim. Rahatladı sırtım.
Allah işini kolaylaştırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?