- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
Bende böyle olacağını bilsem ikisi bir arada alırdımBen biraz pişmandım kurutmalı aldığım için. O zamanki mantığım 1+1 evim var sığdıramam mantığıydı :) niye öyle düşündüysem.
Şimdi 2+1 deyim. İki tane banyo tuvalet var. Aslında rahat koyarmışım ayrı olsa. Ama sen böyle anlatınca şimdi iyiki ayrı almamışım dedimdüşme riski aklıma gelmemişti.
Sen öğrenci değilmisin niye ailene harciyorsun anlamadim.Birikimim olsa da çok fazla aileme harcıyorum bu ay mesela sehpa falan aldım duramıyorum
En son uzun süreli ye kurmuştum 800 devirdeydi.Baslarda öyle değildi .Şimdilerde makina sıkma kisminda kendine kendine gidiyor .Merhaba. Sizin çamaşır makinesinde bir sıkıntı olabilir mi? Ben 4 yıldır üst üste kulanıyorum bir sıkıntı olmadı. Normal sıkmada oynatmaz çünkü
Benim annem biraz evle dekorla ilgisi olmayan ya da aklına gelmeyen küçül detaylara takılmayan fazla minimal bir kadın bende biriktirdikçe ne eksikse onu almayı çok severim. Misafirler çok geliyor sehpalarımız eskimiş kötü duruyordu bu yüzden anneme yılbaşı hediyesi mahiyetinde sehpa almıştım. Aileme gitmesinin diğer sebeplerinden biri babam faturalar konusunda otomatik ödemede diye ilgilenmez küçük kız kardeşimin hattı benim üzerime, annem normalde çalışan bir kadın ama sağlık sebebiyle iki üç yıldır çalışmıyor bazen onların faturalarını öderim. Geçen ay, kızkardeşimle aynı odada kalırız ama ben yurtta kaldığım için oda ona kaldı perde aldım oraya falan eve aileme harcamayı çok sevip durduramıyorum ya onlarda artık yeter diyoSen öğrenci değilmisin niye ailene harciyorsun anlamadim.
Şuan tek dediğimiz şey iyiki kendimizi sıkıp ev almışız. Bunu ev almayalım ne gerek var diyen eşim de defalarca söylüyor.
Kredi faizi düşüyor hooop anında ev fiyatları artıyor. Aynı hesaba geliyor gibi. Tek avantajı yıllar sonra ödediğin kredi taksiti çok düşük bir rakam oluyor.
İnşallah çoğu insana faydası olur. Faiz oldukça düşükmüş. Biz 0.89 a almıştık. Öncekini de 0.79
Evi olmayanlar ev alsın inşallah çok çok amin
İşte peşinatın elinde varsa alabiliyorsun yoksa hayal ve ödeme imkanın olacak her yol paraya çıkıyor varsa herşey varİmkanı olabilenede bu konut kredi kampanyaları çok güzel oluyor.Kiralarda az değil.Bundan önce olan neredeyse bedavaydi.Yeterki alın diyorlardı.0.69 faiz, bir sene sonra ödemeye başlama ,15 yıl ödeme gibi imkanlar vardı.Kim aldıysa hepsi kar etti.Evler enflasyondan 3_ beş kat arttı .Kiraya verilen evler ise kendi kendini ödemeye başladı.O zaman evler şimdiye göre daha uygundu. Şimdi hep milyonluk olmuş.Pesinat lazım.
Bizde 1 küsür dü 1.24 mi ne 0.99 inince yapılandırdıkŞuan tek dediğimiz şey iyiki kendimizi sıkıp ev almışız. Bunu ev almayalım ne gerek var diyen eşim de defalarca söylüyor.
Kredi faizi düşüyor hooop anında ev fiyatları artıyor. Aynı hesaba geliyor gibi. Tek avantajı yıllar sonra ödediğin kredi taksiti çok düşük bir rakam oluyor.
İnşallah çoğu insana faydası olur. Faiz oldukça düşükmüş. Biz 0.89 a almıştık. Öncekini de 0.79
Evi olmayanlar ev alsın inşallah çok çok amin
Benimki de sıkmada deliriyor. 1400 sıkma ayarını artık hiç kullanmıyorum. Deprem oluyor sanacaklar alt kattakilerEn son uzun süreli ye kurmuştum 800 devirdeydi.Baslarda öyle değildi .Şimdilerde makina sıkma kisminda kendine kendine gidiyor .
Aynı yollardan geçmişiz. Hep düşündüğüm yaşlılığımda kiramı ödeyeceğim fikriydi. Eee artık kira ödemek bir yana iki emekli maaşı geçinmeye de yetmez. O da ayrı bir konu.Ama kiralarda az değilki hele bu devirde.Kiraya verdiğin paranın üstüne koyup ufak demeden eski demeden kendini bir eve atmak gerek.Gerekirse arabayı satıp eve girmek.Ev daha önemli. Bu işin yasliligida var sağlığıda var.Emeklilik yaşı gelmiş olup 60-70 yaşında hala evi olmayan ve çalışmak zorunda olan insanları görünce üzülüyorum..Gencken yapabiliyorsun yaşlandığı da yapabilecekmisin. Bizde ilk girdiğimizde faiz oranı 0.79 du.Elimizde peşinat bile yoktu.Annemlerden bir günlüğüne paralarını istemiştik .Yanlış hatırlamıyorsam 27 bin TL ydi.Onu pesinat gösterip aynı gün geri vermistik. Elimizden sadece emlakçı ve tapu masraflari cikmisti.Ev sahibinin parasinida biz ödemistik.Gecen sene girdiğimizde 1.37 falandı.Yapilandirma falan olmadı ama tam zamanında girmişim.Haziranda girdim.Bir kaç ay sonra Eylül'de enflasyon hızlıca artmaya başladı herşey hızlıca yükseldi.Sosyal medyada okuyorum bazıları ev fiyatları düşecek diyor 45 yaşıma geldim bir kere bile düştüğünü görmedim.Ev fiyatları düşmeyecek .Ne kadar erken o kadar karlı.
Ev fiyatı düşmesi mümkün değil. 5 yıl önce 310 a aldığımız ev 2000 yapar sanırım. Kirası da en az 8000 den bahsediyorlar.Ama kiralarda az değilki hele bu devirde.Kiraya verdiğin paranın üstüne koyup ufak demeden eski demeden kendini bir eve atmak gerek.Gerekirse arabayı satıp eve girmek.Ev daha önemli. Bu işin yasliligida var sağlığıda var.Emeklilik yaşı gelmiş olup 60-70 yaşında hala evi olmayan ve çalışmak zorunda olan insanları görünce üzülüyorum..Gencken yapabiliyorsun yaşlandığı da yapabilecekmisin. Bizde ilk girdiğimizde faiz oranı 0.79 du.Elimizde peşinat bile yoktu.Annemlerden bir günlüğüne paralarını istemiştik .Yanlış hatırlamıyorsam 27 bin TL ydi.Onu pesinat gösterip aynı gün geri vermistik. Elimizden sadece emlakçı ve tapu masraflari cikmisti.Ev sahibinin parasinida biz ödemistik.Gecen sene girdiğimizde 1.37 falandı.Yapilandirma falan olmadı ama tam zamanında girmişim.Haziranda girdim.Bir kaç ay sonra Eylül'de enflasyon hızlıca artmaya başladı herşey hızlıca yükseldi.Sosyal medyada okuyorum bazıları ev fiyatları düşecek diyor 45 yaşıma geldim bir kere bile düştüğünü görmedim.Ev fiyatları düşmeyecek .Ne kadar erken o kadar karlı.
İyiiki bizde almısısz eşim diyodu kirayı ödeyebiliyorum şimdi görüyo iyiki aldık bana kızardı evde ev dihrAma kiralarda az değilki hele bu devirde.Kiraya verdiğin paranın üstüne koyup ufak demeden eski demeden kendini bir eve atmak gerek.Gerekirse arabayı satıp eve girmek.Ev daha önemli. Bu işin yasliligida var sağlığıda var.Emeklilik yaşı gelmiş olup 60-70 yaşında hala evi olmayan ve çalışmak zorunda olan insanları görünce üzülüyorum..Gencken yapabiliyorsun yaşlandığı da yapabilecekmisin. Bizde ilk girdiğimizde faiz oranı 0.79 du.Elimizde peşinat bile yoktu.Annemlerden bir günlüğüne paralarını istemiştik .Yanlış hatırlamıyorsam 27 bin TL ydi.Onu pesinat gösterip aynı gün geri vermistik. Elimizden sadece emlakçı ve tapu masraflari cikmisti.Ev sahibinin parasinida biz ödemistik.Gecen sene girdiğimizde 1.37 falandı.Yapilandirma falan olmadı ama tam zamanında girmişim.Haziranda girdim.Bir kaç ay sonra Eylül'de enflasyon hızlıca artmaya başladı herşey hızlıca yükseldi.Sosyal medyada okuyorum bazıları ev fiyatları düşecek diyor 45 yaşıma geldim bir kere bile düştüğünü görmedim.Ev fiyatları düşmeyecek .Ne kadar erken o kadar karlı.
Ayy cok gecmis olsunnYeni yilin ilk günü acildeydik.Öğlen cikabildik.Gelince bir kahvalti yaptık dinlendik derken makinaya çamaşır attım.Yerim ufak olduğu için çamaşır makinesi ve kurutma makinesi üstuste .Haldir huuldur gürültülü ses gelince banyoya gittim. Kurutma makinem yerinden oynamış düştü düşecekAltta çamaşır makinası siktikca sallanıyor sarsılıyor. Bir yandan kurutma makinesini tutuyorum bir yandan itiyorum Makinem düşecek diye çok korktum Merkür geri mi ne gidiyormuş oğlak burcunda.Tamda benim burcum Basladi aksilikler .Boynumda stresten tutulmuş .Neyse dünü öyle böyle geçirdim bugün işe başladım hayırlısıyla.18 ocağa kadar sağsalim kalirsam kafi
Kardesmin ki Tan a gidiyor 104 bin servis yokBugün kardeşimle konuştuk, okyanus koleji fiyatı yapıltırmış. Valla bunlar gerçekten abarttılar iyice. Son günlerde herkes özel okulu bıraktıracağım diyor.
Kardeşime kitapla birlikte 70 bin fiyat vernişler. Ablamla konuşmuş tabiki ablam çok demiş haklı o da. Biran önce evinin borcunu bitirip araba alıp biraz yatırım yapıp işi bırakmayı düşünüyor.
Haklı bu yaştan sonra çalışmak daha da zorlaşıyor. Ben fiyatları duyunca ablama sormadım bile, göndermem 90-100 bin ne ya dedim.,devlet okuluna gönderir ek ders kurs birşeyler yaparım dedim. Ablam da kursa gönderirken söyle yardımcı olurun dedi. Ama 100 bin de asla verdirmem.
kardeşime de dedim boşver takma herkes senin gibi. Ekonomi bitik zaten. Özel okullar artık daha çok paralar kazananların okuduğu yer. Devlet okulları kalabalık daha da kalabalıklaşacak belli.
Seneye ikimizde emekli olur ek bir iş yapar, şu istanbuldan Elanın okulu için belki gideriz. Bilmiyorum. İlkokula küçük bir yerde başlasa daha iyi olur sanki.
İstanbulda okullar daha tehlikeli geliyır bize. Hayırlısı artık
Özledik seniSlm bacimlar
Gelemeyrumm
Evden ise acayip kisir donguye girdik.Duzelicezz be ins
Aksm girip okucam ins.
Ozledim sizi
Dün haberlerde de bir kadın çıkmıştı çocuğum özel okula gidiyor bu sene 100 bin lira diyordu servis hariç .Yanlış duymadiysam yemek içinde 30 bin lirami ne istemişlerKardesmin ki Tan a gidiyor 104 bin servis yok
Teşekkür ederimAyy cok gecmis olsunn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?