Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bende böyle olacağını bilsem ikisi bir arada alırdımBüyük evde ise ayrı olması hiç sorun değil hatta daha iyi.Zamandan tasarruf oluyor .Bizimde iki banyo iki tuvalet var ama minimal. .Ebebeyn banyosuna hicbirsey sığmıyor.

Merhaba. Sizin çamaşır makinesinde bir sıkıntı olabilir mi? Ben 4 yıldır üst üste kulanıyorum bir sıkıntı olmadı. Normal sıkmada oynatmaz çünkü
En son uzun süreli ye kurmuştum 800 devirdeydi.Baslarda öyle değildi .Şimdilerde makina sıkma kisminda kendine kendine gidiyor .

Sen öğrenci değilmisin niye ailene harciyorsun anlamadim.
Benim annem biraz evle dekorla ilgisi olmayan ya da aklına gelmeyen küçül detaylara takılmayan fazla minimal bir kadın bende biriktirdikçe ne eksikse onu almayı çok severim. Misafirler çok geliyor sehpalarımız eskimiş kötü duruyordu bu yüzden anneme yılbaşı hediyesi mahiyetinde sehpa almıştım. Aileme gitmesinin diğer sebeplerinden biri babam faturalar konusunda otomatik ödemede diye ilgilenmez küçük kız kardeşimin hattı benim üzerime, annem normalde çalışan bir kadın ama sağlık sebebiyle iki üç yıldır çalışmıyor bazen onların faturalarını öderim. Geçen ay, kızkardeşimle aynı odada kalırız ama ben yurtta kaldığım için oda ona kaldı perde aldım oraya falan eve aileme harcamayı çok sevip durduramıyorum ya onlarda artık yeter diyo

Gördüğüm kadarıyla kadinlar bu konularda daha cesur ve iş bitiriciler.Benim eşimde ağırdan alıyordu.İyiki yapmışsınız.illa 3+1 2+1 olsun demeden gerekirse1+1 le başlayarak bu işlere girmek lazım.Kiralar çok fahiş maalesef .Bu konut kampanyasında da 15 yıl olayı gelirse harika olur.

İşte peşinatın elinde varsa alabiliyorsun yoksa hayal ve ödeme imkanın olacak her yol paraya çıkıyor varsa herşey var
Bizde 1 küsür dü 1.24 mi ne 0.99 inince yapılandırdık
İyi oldu hatta kaynanam yok düşürmeyin sanki banka oğlu gibi davrandı bize

Ama kiralarda az değilki hele bu devirde.Kiraya verdiğin paranın üstüne koyup ufak demeden eski demeden kendini bir eve atmak gerek.Gerekirse arabayı satıp eve girmek.Ev daha önemli. Bu işin yasliligida var sağlığıda var.Emeklilik yaşı gelmiş olup 60-70 yaşında hala evi olmayan ve çalışmak zorunda olan insanları görünce üzülüyorum..Gencken yapabiliyorsun yaşlandığı da yapabilecekmisin. Bizde ilk girdiğimizde faiz oranı 0.79 du.Elimizde peşinat bile yoktu.Annemlerden bir günlüğüne paralarını istemiştik .Yanlış hatırlamıyorsam 27 bin TL ydi.Onu pesinat gösterip aynı gün geri vermistik. Elimizden sadece emlakçı ve tapu masraflari cikmisti.Ev sahibinin parasinida biz ödemistik.Gecen sene girdiğimizde 1.37 falandı.Yapilandirma falan olmadı ama tam zamanında girmişim.Haziranda girdim.Bir kaç ay sonra Eylül'de enflasyon hızlıca artmaya başladı herşey hızlıca yükseldi.Sosyal medyada okuyorum bazıları ev fiyatları düşecek diyor 45 yaşıma geldim bir kere bile düştüğünü görmedim.Ev fiyatları düşmeyecek .Ne kadar erken o kadar karlı.

En son uzun süreli ye kurmuştum 800 devirdeydi.Baslarda öyle değildi .Şimdilerde makina sıkma kisminda kendine kendine gidiyor .
Benimki de sıkmada deliriyor. 1400 sıkma ayarını artık hiç kullanmıyorum. Deprem oluyor sanacaklar alt kattakiler
Kazan birgün düşecek ama inşallah geç olur. Bozulursa hem kurutma hem yıkama işim gidecek çok acı. Bazen kısa programda sıkmayacağı tutuyor. O neden anlamadım.

İyi geceler, yıkılmadım ayaktayım :)
Sabah 7:30 da uyandım eşim giderken.
Namaz kıldım. Gece de 3:30 da uyumuştum.
Sabah tam uyuyacaktım. Kardeşim mesaj yazmış müsaitsen arayayım diye. Aradı 1 saat konuştuk. Ela da 9 da uyandı. O da benim sesime.
Güya erken uyutacaktım yine gece 23:00 ü buldu.
Yok ya mümkün değil erken uyuması. Çünkü babası kızım şunu da yermisin bunu da yermisin. Niye erkenden uykumdan olayımki. İnşallah sabah uyuyacağım kaça kadar uyursa ben de uyuyacağım :)
Bugün arkadaşla kızları parka götürdük. Çimlerde oynadılar. Yarın okula gönderirim. İyileşti iki gün dinlendirdim evde.
Bugün de gündüz uykudan sersem gibi gezdim.Allah uykusuz kalan annelerin çocuklarına bol bol uyku versin. Ben gerçekten uykusuzluğa dayanamıyorum.
Hala niye uyumadın diyeceksiniz. Gün içinde kaç defa o an sızsam şuraya dedim. Ama mümkün olmadı. Gece de uykum kaçtı. Film izledik eşimle.
Bu ara gece boğazımdan göğsüme inanılmaz sızlama var. Kesin astım coştu yine. Bugün doktora gidecektim. Gündüz hiçbirşey yoktu vazgeçtim. Ama yarın büyük ihtimal giderim. Sesim de tam düzelmedi.

Aynı yollardan geçmişiz. Hep düşündüğüm yaşlılığımda kiramı ödeyeceğim fikriydi. Eee artık kira ödemek bir yana iki emekli maaşı geçinmeye de yetmez. O da ayrı bir konu.
Yaşlılığı var hastalığı var. Herşeyi düşünmek lazım. Hiç peşinatsız iki kredi çekerek girdiğimiz 1+1 evimin yeri başka bende.
Nasıl mutlu olmuştum.
Şuan evim olmasaydı çalışmam gerekirdi.
Çocuğuma kim bakacaktı.
Ev almak için çocuk konumu hep ertelemiştim. İyiki de ertelemişim.

Ev fiyatı düşmesi mümkün değil. 5 yıl önce 310 a aldığımız ev 2000 yapar sanırım. Kirası da en az 8000 den bahsediyorlar.
Velilerden bir arkadaş, site dışında daha aşağı metrobüse daha uzak sokakta kiralık ev bulmuş 6000 dedi. Ona göre kıyaslayıp rakam koydum :)

İyiiki bizde almısısz eşim diyodu kirayı ödeyebiliyorum şimdi görüyo iyiki aldık bana kızardı evde ev dihr
Bu yıl iyice şaşrımıs ev sahipleri emekli olunca zor biizm komsu adam doğalgaz yakmadan oturuyomusnyeni yakmıs düşün emekli kirada arttı diyo naapyın
Benim evin mutfak ve balkon biraz ufak eşim alırken ya ufak filan dedi olsun dedim kendimizin olsuna
Çok şükür elhamdülillah bizim olsuna dedim yeterki
Borcu 2 sene kaldı biterse rahatlıycaz

Ayy cok gecmis olsunn

Kardesmin ki Tan a gidiyor 104 bin servis yok

Selam kızlar,
Bugün Elayı okula gönderdim. Avm ye gittim. Çocuklar hediyeleşecekti. Sevdiği şeyi alayım dedim. Ara ara günlerdir şapka bere takımı bulamıyorum.
En sonunda farklı yerlerden aldım.
Bir arkadaşın oğluna da bere hediye aldım.
Gezdim yoruldum yürüyerek geldim eve. Ama okula gidip alacak takatım kalmadı. Arkadaşa söylesemmi dedim ama neyse vazgeçtim. Gidip alırım.
Biraz yağmur var belki yürümek ister.
Avm dönüşü yufka aldım. Marketten kırmızu lahana. Çeri domates elma aldım. Börek sarıp koyacağım buzluğa.
Elaya küçük fil aldım. Büyük fili vardı ama içimden geldi :) filin yavrusu olmuş
Öyle kasada görüp heveslenip aldım,
Yemek var. Elaya yemek yapacağım. Sulu köfte. Kociye sordum yemem ben midem kötü oldu dedi :) kapuska yapmıştım dün. Bugün ben onu yerim. Makarna var. Çorba kociş yemek yemeyecek diye yapmam.
Her gün et olsa yer. Sebze yemiyorlar diye evde sebze yemeği yiyemez oldum. Dün brokoli yoğurtlamıştım
Yoğurdum bitti. Yine süte zam gelmiş
Rekora koşuyor.

Birkaç gün izin aldım evdeyim .Camların birazını sildim yemek yaptım çamaşır yıkadım.Ohh sonunda çamaşır yikayabildimmkurutmayi çamaşır
makinesinin üstünden aldık Banyom genişledi vallahi o kadarda küçük değilmiş Kurutma nerede dersiniz şimdilik salondadaha yer açamadım düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…