Küçük Düşün Büyük Olsun!

Mirasmi dedinYerinde olsam ev alırdım ama kiraya vermezdim. Yazlik türü birşey alırdım.Bizim kiracımiz var çok düşük miktara oturuyor ve saygısız bir insan .Sorun yaşıyoruz.Girerken taahhütname almadiğimiz için çikartamiyoruzda.Daha bugün eşimle konusuyorduk Evi satalim paranın bir kısmı ile altın döviz alıp bir kisminida borsaya yatiralim diye.Sağlam bir şirkete. .Bir iki sene sonrada asansörlü 3+1 ev alalım diye .Simdi oturduğumuz ev 2+1 sığmakta zorlanıyoruz .Ev alıp kiracı koyarsanız da Temmuzu beklerseniz daha avantajlı olabilirsiniz .Kira zam oranı eskisi gibi enflasyona göre olabilir.Seçimden sonra yüzde 25 olayını kaldirirlar gibi geliyor .

aynen babalar sagolsun .yani ev almak yatirim icin iyi de kiraci olayi omur torpusu gibi oldu iyice. azicik para icin sinir harbi yasatiyorlar biz 1000 lira odemeyen kiracimizdan kurtulmak icin sattik resmen 3 milyonluk mustakil evde 1000 liraya yillardir yalniz yasiyor kirayi da duzgun odemiyor .bir daha boyle bir seye cesaretim kalmadi

Bugün benim için güzeldi, gün bendeydi arkadaşlarım geldi çay-kahve-sohbet ve iyi kaynattık kızlarla engüzeli de birbirimize yeni yıl hediyesi aldık ben onlara 6 adet erzak kabı aldım teşekkür ettiler ihtiyacımız vardı dediler ben de mutlu oldum. Biri tek kişilik battaniye almış ingilish home dan, diğeride avon ve ersağ ürünlerini satıyor bir adet banyo temizleyicisi bir adet avon parfüm ve sıvı sabunluk almış keselerine bereket. Bende kısır, kahvaltılık, açma yaptım tatlı olarak da kahvenin yanına krem karamel yaptım mutlu ayrıldık. Yarında annemi-babamı ve yurt dışından gelen erkek kardeşimi yemeğe davet ettim güveç, tavuk suyuna çorba, pirinç pilavı ve pırasalı arnavut böreği yapıcam tatlımı fazla yapmıştım yarına da yeter. Marul salatası ayran yeterli. Biraz para biriktirdim bu gün günden gelen paraları da ekledim cuma günü altın bir miktar düşerse almak istiyorum nasip. Bu sene daha fazla tasarruflu gitmek istiyorum evdeki stoklarımı tüketmek istiyorum sadece et,yumurta,süt ürünlerini ve ihtiyaç ürünlerini almak istiyorum inşallah istikrarlı giderim. Kızlar aynı alış-veriş yapmayı bırakmıyorlar.Artık ben neyi ne kadar kenara atabilirsem.

Parayı değerlendirecek birşeyler yapabilirsin canım. Bir kısım borsa bir kısım altın döviz. Tl nin hiç değeri yok. Kiracı da gerçekten sıkıntılı.

Geçen yıl okyanusla görüştüğümde verdikleri fiyat 38 bindi yemek dahil değil demişti. Görüşmeye çağırdı. Benim iki yeğenim başka şehirde okyanustalar. Onu söyledim kardeş indirimi yapmıştı. 31.5 dedi yemek hariç. Yemeğe de 7500 demişti sanki öyle hatırlıyorum.

Ah bu erkekler. Benim eşim de ne gerek var eve. Zaten genç yaşta ölürüm ben diyordu yeni evlendiğimiz aylarda dediği şeyler.
Ben ev konusunu daha nişanlıyken kafasına sokmaya çalıştım. En son umudumu kesmiştimki, hadi gel avcılardan ev bakalım metrobüs yapılıyor oraya dedi. Gittiğimiz gibi bir ev beğendim. Aman vazgeçmeden al dır dedim İçimden
Şimdi sorsan iyiki almışızdiyor. Ama ailesinde yokki birşey. Bugün kazanıp bugün yemişler.
Parası çok olmaz anlarım. Alamaz ev insan. Ama annesi babası gayet güzel kazanıyormuş. Dayısı da öyle. Güzel kazanmışlar ama parayı kullanamamışlar. Şimdi kendisi anlatıyor bunları. Büyüklerini suçlıyor. Gerçekten para kıymeti bilmiyorlar.
İnşallah sizin de biter borcunuz. Ben de daha iki yıl var derken, bitti geçti gitti.

Bacak ağrılarım başladı. Yürüyüş de yapmaya enerjim yetmiyor. Geçen yılki gibi yürüyüş yapmayı çok istiyorum çoook.
Bugün annem aramıştı. Yaşın 40 ı geçti farkındamısın dedi sen bilirsin 60 ı geçinceyi de dedim :)
Doktorun verdiği hareketlere başlayacağım inşallah faydası olur. Bunların hepsi galiba oturarak çalışmanın mirası. Tabi sporsuz hayatın da kalıntısı. Namazı zor kıldım o derece.
Biz yemek yedik. Eşim geldi. Arkadaşın eşiyle çiğ köfte yemişler. Midem rahatsız oldu dün diyor, gidip çiğ köfte yiyor çiğ köfte de rahatsız eden birşey.,neyse onun sebze yiyesi gelmedi. Hiç özel birşey de yapmadım valla. Zaten hiç yapacak halim de yoktu. Elaya yaptım
Elayla konuşuyor bugün kimlerle konuştun. Şununla bununla konuştunmu sıradan sayıyor. O da konuştum şununla bununla konuşmadım vs. Anneannemle konuştum diyor ya, o mu aradı senmi aradın diye soruyor. Ne irdeliyor anlamıyorum. Ben de bazen yoğun oluyorum annemi iki hafta aramadığım oluyor.
Bugün Ela amcasıyla konuştu zaten çok da aramıyorlar. Ne eşim ne kardeşi özel diyalogları yok. Ela amcasına görüntülü konuşurken siz diye konuşuyordu, amcası da bir kaç defa dediğinde ne sizli bizli konuşuyorsun yabancımıyım dedi ne yapsın çocuk gidip gelmeyince böyle oluyor. Hala bizi kahvaltıya çağıracaklar

Hoşgeldin NazeninNerelerdesin yüzünü gören cennetlik

Bugün okulda 5 duyu organını öğrenmişler. Boş yerlere gördüğü kokladığı, tattığı dokunduğu duyduğu en güzel şeyleri çizmiş
Gördüğü en güzel şey; çiçek
Kokladığı; cupcake ve pasta
Tattığı; kurabiye
Dokunduğu ; kuzusu geyiği ve unicornu
Duyduğu en güzel şeyi yazamamış tabi. Karalamış sadece. Sordum bu ne diye duyduğum en güzel şey seni çok seviyorum sözü dedi :)
Çocuk koku olayına ( parfüm vs ) uzak malesef kek pasta konusunu demiş
Koku alerjimizden ne hale geldik.

Bizim kiracida 1650 TL ye oturuyor 3+1 120 M2 tek daire yayla gibi evde.İstanbuldayiz.Daha bir yıllık kiracı .Ağustosta 2 sene olacak.Sizin kiracı daha fenaymis.Müstakil eve 1000 lira çok az.Bedava oturur gibi. Eskiden kötü ev sahibi insanı ev sahibi yapar derlerdi şimdi kötü kiracı yüzünden ev satar olduk.Ne kiracı mağdur olsun ne de ev sahibi .Orta yol bulunmalı.1000 TL gibi rakamlar komik kalıyor .Artık bu suistimale giriyor.Satip kurtulmussunuz .Ağzın yandığı için istememeni anlıyorum.Bende aynı kafadayim.Kiracim çıksa asla bir daha kimseyi o eve sokmazdim.5 yıldan önce kiraya emsal davasida acamiyormusuz.

Slm arkadaşlar kim napiyor tapti oksijen arza girecek olan varmi yaŕin.
Ben girmeyi düsünüyorum eşit dağıtim çok vermiyor ama bakalım nasip.
Tüpraş vardı elimde biraz ani bi düşüş yaptı fikri olan varmı aranızda

Ben vesbe ve ereğli almıştım şimdilik azar azar yükseliyor,brlsm aldım ama o az geriledi. Kör topal gidiyoruz. Çok bilgim yok. Eşim de bazen fikir ediniyor izliyor dinliyor söylüyor bana. Ona göre alıyorum.
Sasa vardı ondan kazandım. Sonra düşüşe geçince sattım onu.

1650 tl kira nerde kaldı ya bize verin de bizde kiraya verip kar edelim
Bizim eve 8000 eder diyorlar. 100 m2 2+1
İlanlara bakıyorum. Açık mutfaklara 8000 den fazla yazılmış. Üstelik giriş kat.
Bazı bölgelerde 15 bine bile kiralık daireler var

Benimde çok bilgim yok iste bir kaç aydır az az biriktiriyorum.ekimde sasa aldım tam zirveyi gördü satsammi satmasammi derken düştü az sabır yükselir derken derken zararla çiktım tüpraş koza gübretas var şuan tüpraş bu hafta çok düştü bakalım.arada yeşil yatırima girip çikiyorum.sabırsızim.ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…