Küçük Düşün Büyük Olsun!

Güya bu gece de uyuyup dinlenirim dedim. Tam uykuya daldım 1 saat sonra Ela uyandı. Su istedi boğazım ağrıyor dedi. Boğazı kurudu sanmıştım. Suyu içti bayağı. Hala ağlamaklı geçmedi diyor. Daha dün sordum boğazın ağrıyormu diye. Hayır dedi.
Nasıl bir virüstür bu yıl geçmek bilmiyor. Daha bir ay olmadı antibiyotik bitireli.
Bugün gayet iyiydi. Günlerdir ada çayı ıhlamur verdim hergün.
Şimdiki korkum doktorlar son çözüm iğne veriyor hiç iğne vurulmadı kızım.
Kimi görsem aynı sorundan şikayetçi. Benim de sesim tam düzelmedi bu kadar uzun sürmüyordu. Astım ilacı rahatlattı biraz.
Gece gece çareyi bal vermekte buldum. İburamin de verdim rahat uyusun diye
Geçsin bitsin artık şu farklı virüs. Covit bile daha hafifmi kaldı yanında nedir anlamadım. Vücuta giriyor çıkmak bilmiyor.
Ya da covitin torunumu bu virüs. Sabah hala devam ederse mecbur götürürüm doktora.

Çok geçmiş olsun anne olmak zor zanaat hele çocuklar hastayken yüreği ağzinda geziyor insanın.
Oğlum 15 yasinda o küçükken
Iburamin şurup hakkında ağır elestiiri ve araştırmalar vardı şü an tam hatırlamıyorum ama benim devrem olan anneler hatırlar belki o dönem öksürüğu dahada arttıriyor diye

Selamm
Bende gelemeyrum hayır plazadada calismiyorum ama bilemedim
Ben bu beybi bizi eker demistim kızlar.

Dün ogleden sonram hep disarda gecti.
Gün öldü valla.
Kargoya iadelere, ordan bime kestane aldim ordan eve gel kız anne bende gidicem diye ayaklandi hadi gönlü olsun onunda dedim annemle aldik markete cikardik eve gelmemiz oldu aksam oldu

Arkadasin kizi bademcik ameliyati oldu ona ugramam lazim gecmis olsuna aradim biraz duzelsin öyle gelicem dedim suan yeni bulaş fln bisi olmasin aman.

Cidden evi olmayan anlayamiyor kiraci icin ev alinmaz diyince.
Gidin bi servis araci alin,plaka alin kiraya verin en temizi.
Servis araclarindan bile en az 8-9bin para alirsin her ay.

3 kurus kira aliyosun cikinca bir suru tadilat aldigin kiranin yarisini zaten ona harciyorsun.
Ben cocuklar icin diyordum fakat diger yatirim araclarindan gelen parayida biriktirip ev pesinati yapilir zaten alirken.

Eşim Bes'i 2.500tl cikardı.
InsAllah 10 sene sonra ordanda toplu bir para alacagiz yaş ozaman doluyor.
Onu bile pesinat yapabiliriz atip kenara unutacaksin ancak birikim öyle oluyor.

Simdi su emeklilik olayiyla ilgili sorusturuyoruz esime son bir kac ayini en tavandan yatirt maasin bir tık fazla gorunecektir demis arkadasi.
Onu konusacak patronuyla.
Sene sonu ver emekliliginide demis 8.500 maaş alirsin kesin diyormuş 2024 de.
Emekliligini verme mayista demiş.
Herkes bisi diyor.
Bir mali musavire falan sor dedim herkesin dedigine bakma sen.

Oglan ilk 50bine girerim gozuyle bakiyor ama devlet okullarinda ist ici istedigi bolum icin yeterli degil.
Bi özel üni var evede yakın %100 bursulu ilk 54bin civariyla cift anadal olarak (hem yazilim hem bilg. Müh. Olarak) girebiliyor mantiklimi sizce ya.
Bana mantikli geldi.
Olmadı gecis yaparim diyor en kötü.
Aksam baya okullara baktık
(Denemelerine göre bakiyoruz suan )
Benim kafama öyle daha cok yattı
Sehir disi istemiyor
Dev. Olmazsa Özel uni burslu düşünüyor zaten
Kendinide gelistirsin artik napim kurslara gidersin yazin staj gibi gider calisirsin deneyimin olur diyorum

ozel unide mantikli bence lelli cift anadal zaten cok onu cok one cikarir .
servis araci plakasi cok mantikli aslinda ama benim ona ulasma sansim yok sanki nereden alayim

Cidden evi olmayan anlayamiyor kiraci icin ev alinmaz diyince.
Gidin bi servis araci alin,plaka alin kiraya verin en temizi.
Servis araclarindan bile en az 8-9bin para alirsin her ay.

3 kurus kira aliyosun cikinca bir suru tadilat aldigin kiranin
İnşallah oğlun için en hayırlısı en güzeli olsun. Bence istanbul dışında odtü, ege, hacettepe, ankara üniversitesi gibi(aklıma ilk gelenler) köklü üniversiteler olmazsa İstanbulda özelde okumak iyi olabilir. Şu an o mühendislikler çok popüler olduğu için nereye giderse gitsin iyi şirketlerde staj yapıp kendini göstermesi gerekiyor.özelde hangi üniversite olduğu ve o üniversitenin akdemik kadrosu önemli bence

ozel unide mantikli bence lelli cift anadal zaten cok onu cok one cikarir .
servis araci plakasi cok mantikli aslinda ama benim ona ulasma sansim yok sanki nereden alayim
Bak ozellikle 41 plaka yani kocaeli tarafi baya degerli diyordu esim. Bir dönem onu dusunuyorduk evi satıp plaka aliyosun direk plakayi bile kiraya verebiliyorsun
Yada serviste alip onunla sofor koyup tasimacilik yapan sirketlere kiralatiyorsun
Esimler bile arac yetmediginde disaridan kiraliyorlar mesela.
Ama nasil aliniyo onu bilmiyorum esime sorim.

Özel üni banada mantikli geldi bir de eve yakin metroyla 3 durak
Hem oraya rahatlikla girer hem burslu dersi olmadiginda yazilimcilik kurslarina gidersin diyorum kendini gelistirirsin
Ist. Karsi yakaya gecmek inan ki 2 saat garanti 2 saat de dönüş
Kocaeli sakarya falan oralara havada karada girer.
Istemiyor.

Mesela katüye falan rahalikla girer diye bakiyoruz esim bayilir gitse katüye istemiyor oglan.
Sehir disindakilere bakmiyor istemiyor
Marmara, itü falanda 9binle, 7binle falan alanlar var iclerinde en son.
Cok zorlamasi lazim.
Seneye denersin demek istemiyorum ama sıkma olmazsa denersin yineye getiriyorum.
Ayni kitaplari tekrar cozucem istemiyorum diyor.
Suan o ozel uni bi kafasina yatti.
Cift anadal olmasi, eve yakın olmasi
Acikcasi iş bulurmuyu dusunmuyorum suan esim bu yakada artik koklenmis fabrikalarin servis sorumlusu.
Yani baya müdür üst falan tanidigi var.
Staj olarak girip kalır yani hatta kalırsa ordan yürür gider diye düşünüyorum.
Patronunun cevresi iyi birazda onlara güvencim var acikcası.
Istedigi bölüm malum çağın mesleği

ya ne guzel lellim masallah diyeyim

Tüpraş yükselir yine .Arz olayını unutmuştum eşitmis madem bende gireyim

Telli bilgisayar bölümleri puanı ciddi artıyor.Bir senede 30.000 bin puan yükselenler var.o yüzden seneye bırakmak hata olur Oğlun bu sene kayıt yaptirsin.Bu sene bilgisayar mühendislikleri tıpla yarisiyordu.

Çok geçmiş olsun bu seferki değişik bir virüs

Doktorların yaşadığı şiddet olayları,pandemideki zorlu şartlar,acilde uzun süren nöbetler vb derken gençlerin bir kısmı toptan uzaklaştı.Bir arkadaşımin oğlu çapa tiıpa puanı yettiği halde yazmadı bilgisayar mühendisliğine kayıt oldu.Her sene bilgisayar puanı ciddi artıyor.Bilgisayar mühendisliğini düşünen gençlerin bu sene kazanabileceği okulu seneye kazanamama ihtimali yüksek.

Telli benim eşimde eytli olacak .O araba alıp çalıştırmayı düşünüyor şoförlü ya da soförsüz.Arastirma halinde.Ayarlabilirse şimdiki işini bırakacak .Senin ek gelir getiriyor dediğin araba turizmle ilgili bir servis aracımi?İhaleyemi giriliyor?

Valla arsa alabilirsin araba kiralamak işletmek sana zor geelebilir
Eğer aynı şehirden uzaklaşmazsan hobi bahçesi alabilirsin
Çocuklar orda oyun oynar toprak uğtasırskn stresten uzak oluyor
Etini mangalı pişir çayını iç ağaç dilersin
Bazılarının içinde evde oluyor sen öyle al çok güzel annemgil aldı çocuklar top toprakla oynuyor ekiyor lar
Eğer param olsa ayriyeten alcam zaten
İnş bitecek

Hoşbulduk, çok teşekkür ederim çok güzel karşıladınız beni Allah razı olsun.

Hasta falanmi acaba diyordum.İyi olduğunuza sevindim
Teşekkür ederim çok şükür iyiyim Allah razı olsun.
kızlar selam :):)
artık bende emekliyim
size haber vermek istedim
Çok ama çok sevindim, astrolojiye daha fazla zaman ayırırsın. Bize de biraz zaman ayırıp yazarsın herşey gönlünce olur inşallah.

tr_lelli lellim bence de özel üniversite daha iyi olur kendini geliştirir sadece şunu yapsın tercih yaparken nacizane tavsiyem yurt dışında bir üniversite ile erasmus yapabilme imkanı var mı diye aile dostlarımızın çocugu tercih yaparken bu kriteri araştırmış bir yıl Almanya da eğitim aldı o zaman denklik sorun olmuyormuş dediler. Bence yurt dışında belki çalışabilir denklik belgesi yolunu açabilir. Hayırlısı olsun çok güzel heyecan.
penceremden Benimde 1 1 evim var kiraya verdik inanın hep aklımda iki öğrenci kalıyor 3740 tl devletin dediği oranda artırdık. Bu yıl eşime diyorum sözleşme bitince çıkmalarını söyleyelim içime sinmiyor inşallah çıkarabiliriz.
K kardespayi miras gelmiş çok sevindim, canım bence siz bir yatırım danışmanına danışın, benim bu gün 1000000 milyon üzeri param olsa gider sorarım ne daha çok kazandırır diye ama ben olsam küçük bir yazlık alırdım. Neresi dersen kafamı dinleyecek kadar uzak bir yerden alırdım. Tekrar hayırlısı olsun.

En kıymetlilerim annem-babam ve biz birlikte yemek yiyeceğiz bu akşam hazırlıklar tamam birde portakallı kurabiye hamuru tuttum saat 4 gibi kalkar hazırlıklarıma devam ederim. Erkek kardeşim geldi abla Dikiliye gidelim sahilde bir çay içer geliriz dedi gittik çayımızı içtik sohbetimiz ettik. Dönüşte çarşıya ugradık çamaşır asmak için plastik sele aldım ne kadar pahalılanmış 95 tl verdim içime oturdu ben bu yeni fiyatlara alışamadım marketten de ekmek, muz içecek aldım 68 tl de oraya bıraktım. Elim cebimden bir çıksa rahatlıcamda olmuyor hep harcama hep harcama. Allah sağlık versin diyorum sonra da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…