Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim en korktuğum şey. Kan versem tansiyonum düşermi diye.
Kan değil de şu organ bağışı olayını yapmak isterim.hep aklımdan geçiyor da unutuyorum. Ölünce başkasına can olsun diye. Öyle zor durumda bekleyen insan varki. Kan konusu kendimden korkutuğum için hiç yapmadım. Zaten düşük tansiyonluyum.

Doğum gününüz kutlu olsun kutlayacak nice güzel yaşlarınız pastanın üzerinde üfleyecek çok mumunuz olsun, sağlıklı yıllarınız olsun.

Aynı kendi ailesi pek iyi ama aslında hiç iyi değil
Sinir bozucu bir aileye sahip
Kaynanam abartmayı çok sever kendini övmeyi bi hasta olsa ölüm döşeğinde sanarsın
Valla baya şey soruyorlar belki almaya bilirler tansiyon filan varmı diye soruyorlar zaten
Önce parmağından kan alıp makineye sokuyo sonra alıyor
Kan almak 10 15 dk sürüyor sonra ayaga kalkınca baş dönmesi oldu yani vermede bişey yokmus

Teşekkür ederim

Bilindik bir pazar günü değil, yazlıktan getirdiğim ayvaların bir kısmını doğramaya başladım ellerim acıdı ayvalar hem sert hem de kurtlu şimdi doğradıklarımın çogunu ayva reçeli yapıcam karanfil ve tarçın ekleyerek yapıyorum evdekiler sevdi. Akşam için dondurucudan bir tane büyük balık çıkardım palamut onu kızartırım mısır unu ile biraz da ayva kompostu yapıyorum yanına annem hep yapardı balık olunca mutlaka ayva, elma veya elmalı kuru üzümlü kompostalar birde yanına salata yapıcam tamamdır. Yarın çok yogun olucam malum temizlikte var bugünden yarının yemeği olan kapuskapıyı da ocağa koydum pişiyor. Malum günlerdir ilk defa bu pazar telaşsız evdeyız Allahım her pazar günü böyle olsun. Bu kış hiç evimde oturamadım hep bir şeyler çıktı şikayet etmem asla ama ben rutinimi severim öğleden sonraya hiç bir iş kalmayacak bende oturup tv izleyip laptopta takılmayı seviyorum. Ayvaların bir kısmını ayırdım kereviz yemeğine doğruyorum eşim ve ben ayva tatlısını seviyoruz eşim yapsana dedi akşama dedim ellerimin acısı geçsin biraz dedim.

Benim salon küçük dağ gibi çamasır ağrı dağına yaklaştı katlanmaya fırsat yok kızın sınavı var diye saldım valla bi biteydi
Bizdede coraplar öyle teklemem lazım aşırı üşeniyorum kimse corap bulamıyor evde
Bu aksam halletmem lazım

Dün aksam uzeri kizi götürelim dedik oynasin biraz asiri üşendim
Bugun sabah beri esim bul bi yer gidelim dedi
Hic ayağım cekmiyor her yer kalabalık sevmiyorum arkadas.
Yazın ne guzel sakin açık alan yerleri buluyordum kışın yok.
Kıza kiyamiyorum baba park baba park diye agliyor avm parkları için.
Biz cikmayinca esimde cikim bi cay icim dedi dernege gitti
Oglanin sinavi vardi gitti geldi.
16.30 gibi gelirim dedi esim çıkaralım dedi yine kızı ben hala ayak surtuyorum olmadı en kötü anpaya alır gideriz ordada küçük bi park var icerde 1 saat takilir geliriz bende yağ alırım.
Giyin kızı giydir falan filan kışın zor yaw.
Yazın hop atlayıp gidiyorduk

Corba var, sote var pilavda yaptim.
Kiz mercimek icmiyor diye ona yayla yaptım.
Uyudu saat 2 de
16 gibi uyanirsa giderim yoksa gitmem derbi varmis ztn aksam 19 da donmemiz lazim diyordu eşim.

Canım gezmekde istemiyor evdede sıkılıyorum muallaktayım bu ara.
Şu kar tatili olayının uzerine dusmem lazım 3-4gün sakin sessiz bir yer iyi gelir belki.
Karda yagmadiki kar yagsın diyorduk öyle gideriz
15 tatile denk gelecek rezv. Sıkıntı bu sefer

Dün yakin koyde yazligi olan bi tanidik esime sobanin resmini attı ulan dedim hayallerimi şunlar yaşıyor ya zoruma gidiyor.

K kardespayi sen yasadigin ilden baktin sanirim dimi evlere.
Buralara göre uygun oralar yine.
Iyide olurmus annen yakininizda olurdu yatirimlik bakiyorsan daha gebze taraflarina bak derim marmaray gitti ya oraya metroda hatti falanda acilacak yakinda orasida pahalanacak suandada cok ucuz degil ama baya artis olacak bence.
Ama arsada mantikli hatta findik bahceleri falan var duzce taraflarinda oralarada yatirim yapabilirsin 3 ton findik 100binden fazla etti bu sene.
kiraya versen alamazsin okadar senelik daireden.

Bereketli olsun ağız tadiyla yensin

lellim cok saol ya hic bilmiyordum bi bakayim o taraflara da .buralar istanbula gore cok uygun tabi

Ne güzel düşünmüş annen canım bereketli olsun
sağ ol cnm
sana da hayırlı olsun
aslanlar artık rahat 2,5 yıldır sağlıktan çektiler
Boğaların yüzü gulermi bu sene kuzum maddi manevi
Nice yaşlara canım

Selam kızlar okuyup yazamiyorum bir türlü kayınvalidem yok 2 hafta olcak gekiyir yarın yada salı dün çalışma yoktu cuma oğlusumun okuma töreni vardı okumaya geçmiş çocuklar baya baya oğlum anaokulu ikinci dönem okutabiliyordu şükür zorluk yaşamadık biz bugün sabah kahvaltı sonrası sil süpür yaptim üc cam sildim dün akşamda mutfak dolaplarını dıştan silmiştim akşam üzeri nohut pişirdim düdüklüde tam havasını alamadım sanırım fosur etti biraz sıçradı etrafa küçük yolluk battıyıkadım banyo paspaslarini atmistim yıkandı astım bir makine renkli attım duş aldım oglusu yıkadım yarına yemeğim var sonrası kayinvalidem yapar artık maaş aldık servis market alışveriş derken 3 bin gitti nerdeyse marketler ateş pahası valla 10 Euro aldım elle tutulur yine alacağım inşallah oglusa kaynak kitap istedi öğretmen onların bir kısmı yakın buraya esim halletcek yarın

Slm bacimlar
Zor bi gundu.
Gece anneannemi kaybetmisiz.
Biliyorsunuz annemler konusmiyordu.Haberi geldi.
Gecen hafta yogun bakima alinmisti,annem kan gerekiyrmus kostu hemen tabi
Dayimlarla laf dalasi olmis,cenazede bile durmadi adamlar
Annem sabah beri kendinde degil kardesimde.
Oyle iste Allah rahmet eglesin diye aradigimiz adamin ilk lafi ne istiyorsunuz siz oldu (anneanmin evi var 3 katli,lan anan olmjs o mu geldi aklina)
Bide kardesime diyo bunu .O da sen den ne isticm demis kapamis telefonu.
Annemin tansiyonlar oynadi tabi.Aksm normale dondu eve geldik.
Kzii yikadim,kendm yikandim Yasin okudum.
Anneme de dedim biz kendmiz okuruz kendini hasta etme evine gidip bide.
Adamlarin oluye bile saygisi yok

Başınız sagolun
Buyuklerde suc buluyorum ben hep.
Sagken evlat ayrımı yapmasınlar ne sevgide ne malda.
Gereksiz gereksiz isler ya da kimseye bisi birakma ye hepsini

Kızlar iyi geceler,
Yorgunum uykum var ama selam vermeden edemedim.
Sabah 8 de kız yanıma geldi güya kalkacaktım dalmışız. 9 da uyandım. Eşimde uyandı. Başladık kahvaltı hazırlıklarına.
Akşam robotla banyoyu süpürtecektim. Otur film izleyelim diye diye oturttu beni. Sabag kalmış banyonun yerleri siliyor
Neyse hazırlık yaptık. Ela uyandı.
12.30 da geldi misafirimiz. Tabi üç çocukla ancak çıkabilmişlerdir evden :)
Arkadaşı eşime diyor oooo rixos gibi kahvaltı valla eskisi gibi olamıyoruz. Eskiden daha çeşit çeşit yapardık. Artık hem maddi hem manevi külfetli.
Kahvaltıdan sonra kahve içtik.
Paşabahçeden hediye fincan almışlar sağolsunlar. Hem de tam istediğim gibi orta boy kahve fincanı.
Baklava almışlar. Kurabiyem de vardı kahve yanına iyi oldu.
Sonra eşler fuara gitti. Biz oturduk. Üçüzlerin bakıcısı da vardı. Sağolsun çocuklara yetiyor. Boş kalsa hemen yardıma geliyor. Arkadaşın Eşi de öyleydi.
Üçüzlerden birisi doğumdan kaynaklanan bir nedenden dolayı hasta doğdu. Her türlü eğitimi fizik tedaviyi vs yapıyorlar. Bayağı farketmiş. Parmak uçlarına basıp destekle yürüyor. Tek tük kelimeleri söylüyor anne evet hayır vs. Yemek istediği ve istemediği şeyleri belli ediyor. Göz kontağı bazen kuramıyor. Bedensel olarak hareketlerini çok kontrol edemiyor. Kızdığı şeye ağlıyor sevindiği şey olunca gülüyor. Aslında hissettiklerimiz ne kadar da aynı. Gülerek bana gelmek istedi.nasıl mutlu oldum anlatamam. Aldım kucağıma konuştum öptüm. İsmini söyledim baktı. Yatarken kalkmak istedi kaldırdım. Kızlar oynuyor o da gitmek istiyor yanlarına götürdük. Oynattık biraz. Herşey aynı tek fark bedensel engelleri. Beyinde bir bölge varmış onunla ilgili hastalık.
enerjim ve maddi durumum olsa hiç düşünmeden böyle bir çocuğa aile olurdum.
Elbet zor ama gücü yeterse insan neden yapmasın. Yuvada bile engelli hasta bebekler kalıyor.
Bir sözümle yüzünün gülmesi çok mutlu etti beni.
Bakıcısıyla da çok güzel bir bağ kurmuşlar.
Diğer çocukları kucağıma bile almadım :) ama bu bambaşkaydı benim için.
Akşam yemeği de bizde yedik eşim balık yaptı yanına salata yaptık.
Eşim baştan kalmazlar yemeğe dedi sonra kalacaklar dedi. Balık salata idare ettik. Turşum olmamıştı olsa koyacaktım.
Maç bitince gittiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…