- 8 Ocak 2015
- 6.091
- 19.106
- 448
ben de ikizlere dusunuyorum fonlarina karar veremedim insallah ayarlayabilirim . tesekkurler fikriniz icinBenim de var 5 yaşi daki oğlumunda
Birazı altın
Birazı hisse senedi
Birazi da farklı bir şey endeksli
Arada degistiriyorum mesela altının yönü yukarı gibi belki onun yüzdesini 50 ye çıkarıp diğerlerini düşürürüm
Geçen yıl altın iyi gitmedi benim de yüzde 25 altındaydı falan filan :)
Kredi kartımdan otomatik kesiliyor ruhum duymuyor ama birikiyor
Oglumunki üni cağına gelince bozdururum
Kendiminki emeklilik inşallah
Bende kızlarımın okul öncesine gittim yedirengim, kendilerinin yaptığı bir çok şeyi evde terlik giydiriyordum dışarıdan gelince ilk önce terlikler giyilecek diyordum biraz zor olsa da yapıyorlardı. Okulda birgün arkadaşının annesi botlarının bağcıklarını çözüyordu ayagını uzattı bana anne çöz dedi şaşırdım tabi çözdüm sonra öğretmenine söyledim diğer çocuklardan ne görürlerse yaptırıyorlar dedi, kız çocuğunun birinin saçının tokası düşmüş öğretmen toplamış sonra diğer kızlar da saçlarını öğretmene toplatmışlar bana bunları söyledi, yedirengim sosyalleşmeye başladıktan sonra çatışmalara da başlıyorduk inatlaşma çok oluyor. Yani Ela bende normal görünüyor şimdi okulda kimbilir neler görüyor. Tabi son söz anne olarak sizin ben sadece yaşadıklarımı paylaşmak istedim.Selam kızlar
İyi pazarlar. Dün akşamüstü ablam gitti.biz de onu bırakıp market pazar sonra eve geldik.yemek hazırladık.yedik.
Akşam biraz film izledik.sonra puzzle yaptım Elayla.
Uyku saati diyorum.biraz daha biraz daha diyor.kalktık diş fırçala kitap oku.bu ara kitap okurken de masaya oturup resim boya yapıyor.sonra ara ara gelip sayfaları çevirip resimlere bakacağım diyor.baştan sarıyoruz.pijama giyeceğiz.sen çıkart pijamamızı giymemiz lazım, ben ilacımı içip geliyorum dedim. Odaya gittim.çıkartmış ama giyinmemiş hala oyalanıyor.bu okula giderkem de aynı.aaa hala giyinmemişsin dedim. O zaman ben yatıyorum dedim.yattım.hayır illa sen giyindireceksin.bu ara çok bu davranışı.bir de yapacaksın sözü aktif.özellikle başkası varken...
Yattım ya beni çekiştiriyor hayır sen giydireceksin.ben de hayır sen giyeceksin.dedim.neymiş ben ona pijamanı giymen gerekir demrmişim
Nasıl ağlıyor bağırarak sen giydireceksin diye.eşim de gelmiş ağlatma giydiriver diyor.daha geçen gün diyordu her dediğini yapıyorsun bak çocuk yapacaksın demeye başladı diye.bu dengesizliği beni öldürecek
Ela da avazı çıktığı kadar ağlayarak dediğini yaptırmaya çalışınca kızdım.giydirdim ama kızarak. Yoksa millet sanacak çocuğa birşeymi yapıyor.öyle bağırıyordu.sonra neyse konuştum bayağı anlattım.5 yaşta bumu anlamadım.bu ara yapacsksın işte diyerek.yaptırım uygulama var.
Sonra uyudu saat 12 yi geçti
O da ayrı bir sorun.çok geç uyuyor.
Üzüldüm de sonra kızdığım için.ama öyle alışmasını da istemiyorum.hala da üzgünüm.
Çok uzun zamandır böyle ağlama ve ardından benim kızmam yoktu
Sabah kalkmış tuvalete gidince kendi temizledi.kakayı zaten ben temixliyorum.ama çişini yapınca da sen yap diyor illa.ben de öğrendin sorumluluk alsın istiyorum.sabah wc den çıktı hemen giyindi.bundan sonra kendim yapacağım ben büyüdüm dedi.
Bana yap diyor,yaparken de kaçıyor saklanıyor o yana bu yana dansediyor.zor yetişiyoruz okula koştıra koştura.
Böyle işte uzun anlattım da,tecrübelerinize ihtiyacım var
Valla değişik bir psikoloji :) yapmayıp kendi haline bırakınca da ağlayıp hayır yap hayır yapacaksın.birkaç aydır böyle. Hoşgeldin 5 yaşmı demek lazım bilemedim.inşallah geçicidir.İyi geceler kizlar
babyloading87 başınız sağolsun canım
nazenin9320 hayırlı olsun arabanız kazasız belasız kullanmak nasip olsun
penceremden sağlıklı mutlu yıllarınız olsun
Günler öyle hızlı geçiyor ki .hicbiseye yetişemiyorum.
yedirenk79 bu emir verme olayı bu ara bizde de var hatta direkt diyo ki yapicaksiniz çünkü bu evin müdürü benim o yüzden benim dediğim olacak yaşla ilgili herhalde yani umarım
Hiç şaşırmadım.anne haliyedirenk79 valla yorum yapmak istiyorum ama ikizleri beni parmaginda donduruyor . soylesem kesin yanlis bisi soylerim oyle bitik durumdayim
İşte tam da bu herşeyi ne kadar üzerine alırsan o iş senin görevin haline geliyor malesef.Selamm
Esimle tartistim canım hic öpmim cok gerginim
Bugun baska avm gideriz diyorduk sonra oglanin kurs saati cakisti
Sonra esim dernege kacti sonra oglanin dersi erken bitti esimi aradim dedim gel oglan erken geldi arkadaslarini bırakıp gelemedi.
Asiri sinirlendim.
Saat 5 olmus gelmis ama 7 de donmemiz lazim mac izlicem demezmi.
Allah ne verdiyse.
Dedim bundan sonra cocuklara don bile lazım olsa kılımı kipirdatmıcam gidip bizzat kendi elinle alacaksın.
Herseyi ben uzerime aldigimdan sen bukadar rahatsın dedim.
Cocuga ayyakabi lazim lellide.
Otekine bisi lazım lelli halleder
yemege kos temizlige kos adam haftasonu bile arkadaslarimla oyun oynim pesinde bi de maçsızda duramaz.
Bi actim agzimi.
Cocukla kendimede pide siparis verdim dedim sen ne yiyorsan ye şakire çay yok
Oturduk yedik bi guzel oglanla kizla pideyi.
Oda cayla bisiler yedi gitti mutfaga
Hic ses yok ama oglana hadi birlikde gidelim bakalim dedi ayakkabi oglanda gitmiyorum dedi.
Allahım resmen devlet meselesi oldu.
Bu adama zaten avm deme alisveris deme ne dersen de.
Asla sevmiyor ilk girdiği magzadan alsin ciksin istiyor genç o zevkine göre ne alirsa alsın diyorum karışma
Begenmedi dün cocuga bunun neresi begenilmicek gayet guzel diyor
Yani onun zevki sanane dedim.
Sen kendine al karışma
Cocukda gitmiyor bu sefer onunla ihale yine bana kalıyor
O kıyafet için peşinden koşma daha beterdi yayedirenk79 her sene ayri bir huyları oluyo demek.
Ben seneye neler gorucem daha ki benim ki cok inat.
Gezmek istiyo mesela ama hic bir zaman isteyerek giyinmiyor.
Hani cocuk gidiyoruz diye sevinir giyinmek ister buna savaşarak giydiriyoruz.
Yarisini arabada giydirdigim bile oldu.
Kaçıyor giymicem diyor.
Hele sac toplama tam bir eziyet.
Saçını taramadan cikiyoruz bazen elletmiyor.
Ama cok degisik bir durum gecen ablaya giderken bana elletmedi yine sacini bende aiyy sacinida tarayamadım yaptırmadı falan diye anlatiyorum kadina sacini toplatti
Hic de kimildamadı aiyy adamı yalancı bile çıkarırsın sen vesselam dedim.
Ben hep en son giyinirim terliyorum alyayi giydirene kadar kosturuyor cok pesinde.
Sürekli gececek gececek diyorum diger sene baska bisi cikiyor.
Ben de aslında bu yıl daha sorumluluk vermeye başladım. Eee artık okul başladı öğrenmeli. Geçen yıl ayakkabılarını okulda kendinin giyeceğini anlattım.ilk gün hiç söylemeden kendisi yapmıştı.Bende kızlarımın okul öncesine gittim yedirengim, kendilerinin yaptığı bir çok şeyi evde terlik giydiriyordum dışarıdan gelince ilk önce terlikler giyilecek diyordum biraz zor olsa da yapıyorlardı. Okulda birgün arkadaşının annesi botlarının bağcıklarını çözüyordu ayagını uzattı bana anne çöz dedi şaşırdım tabi çözdüm sonra öğretmenine söyledim diğer çocuklardan ne görürlerse yaptırıyorlar dedi, kız çocuğunun birinin saçının tokası düşmüş öğretmen toplamış sonra diğer kızlar da saçlarını öğretmene toplatmışlar bana bunları söyledi, yedirengim sosyalleşmeye başladıktan sonra çatışmalara da başlıyorduk inatlaşma çok oluyor. Yani Ela bende normal görünüyor şimdi okulda kimbilir neler görüyor. Tabi son söz anne olarak sizin ben sadece yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
Ben beğeniyorum reyhanı.eskiden çok katardım.Selammm iyiki bu ay idare edelim dedik iyiki yani
Oglana ayakkabı bakicaz
Ayakkabisi patlamis önlerden marka takıntısı yoktur aslında ama ayakkabida adidas cok rahat oluyo ayagina nikelerin pumanin kalbini uymuyor ayagi tarakli
Adidas daha genis kalıp.
Alicaz artık.
Yemegide disaridanyeriz dedik
Oglan kustan 3 de gelecek esimde berbere çıktı
4 gibi gideriz.
Evi supurdum, nevresim degistim yıkaniyorlar sirayla bi sürü kirli çıktı
Bugun yarin calisir makine durmaz.
Mutfagida toplarsam tamamım daha bisi yapmam.
Eriste, un, ve baharat siparisi verdim.
Begendim migrosun ununu 5kilosu 50tl
Eristede degisik olsun dedim evde yoktu hep pilav makarna arada eriste yaparim.
Dag kekigi, pulbiber, sumak siparis verdim.
Satici hediye yolluyormus reyah istedim 1 tutam yani rica ettim
Reyhan hic kullanmadim arkadasim yemeklere katiyorum demisti denicem begenirsem alırım ondanda.
Baharatlariki boylr ara ara siparis veriyorum epey gidiyor
Nane almistim yine böyle kendileri kurutup yapiyordu 1 sene oldu hala bitmedi.
Bereketli oluyor
Aynı zamanda izlemişizGunaydinlar
Dun kocinin keyfi yoktu,hem hasta oluyo gibi hem de migreni tutmus.
Kiz kendi kendine oynamis odassinda yavrum
Resim ypti hamur oynadi oyaladi kendini dedi.
Koci de ytmis odasinda,evde ilac yoktu.
Aradim.eczaneden rica ettim,esim cikamiyor cocikla diye,saolsunlar getirdildr.
Oglenden sonra gozum acildi toparladim dedi .
İste kadin ordan bile yetiyo ama anlayana
Bezelyem vardi bide makarna yaptm yedik,
2 mak.camasir yikadm.
Alya bayildi 21.00 gibi.
Bursa bulbulunu izledik bizde .
1 de uyumusum Alya 2,30 gibi seslendi uyumasi 1 saati gecti
Uzerimden tir gecmis gibi valla .
Ev yikiliyo yemek yok ben uyumak istiyorm
ablam senin kizlar kac yasindaBugün 10-17 arası elektrik kesildi bakım varmış, eşimin cep telefonuna mesaj gelmiş bana söylemeyi unutmuş, ben evi elektrikliye tutmuştum ama makinada çamaşırlar kaldı yıkanıyordu. Ev temizlendi salon hariç her yerin tozu alındı kalp hapım bitmiş ilk defa gününü unuttum hemen doktora gittim mide ilacı, soğuk algınlığı, agrı kesici yazdırdım iyi ki sosyal güvencemiz var 166 tl eczaneye ödedim. Neyse süt aldım 3 kilo kesildi, kargomu iade ettim. Marketten kendime bir simit ve galeta aldım eve geldim dondurucudan pırasa çıkardım, az çorbam vardı yapmadım biraz da makarna yaptım akşam yemeği tamam. Enson saat 1 e geliyordu simitimi yedim nasıl acıkmışım, mutfak topladım sonra aldım meyvemi oturdum tv açık olmayınca ev çok sessiz yediğim meyvenin sesini duymak felaketti tek benim sesim vardı evde. Az önce de küçük kızımın canı hem profitrol hem ekler çekmiş gittim aldım. Günün son harcamasıdır inşallah zor ve koşturmacalı bir gün oldu.
lelli sen cam dedikce kendi camlarimla bakisiyorum oyle boyle pislerSelamm kırk yilda bir geri uyudum arkadasim msj atti kahveye gelim mi diye musaitsen.
Bayadirda denklesemiyoruz ozlesmistik ya bnm isim oluyoya onun ertelemek istemedim dedim gel.
Yataklari topla ortaligi topla derken 2 de geldi.
5e kadar oturduk
O gidince hemen bi et sote yaptim pilav yaptim.
Kiza yayla corbasi yaptim.
Arkadasim ekler getirmis kesesine bereket aksam çaylada kalanı yerler.
Çay yanı yapmadım.
Yoruldum ancak oturdum.
Yarın biraz camlara girisim 2. Hafta cam silmedim rekor
Benim ruhum daralıyor camları kirli görünce
Camla ilgili travmam mı var acaba
Benimkilerden öyle tek değilsinlelli sen cam dedikce kendi camlarimla bakisiyorum oyle boyle pisler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?