Küçük Düşün Büyük Olsun!

ben de ikizlere dusunuyorum fonlarina karar veremedim insallah ayarlayabilirim . tesekkurler fikriniz icin

Selam kızlar
İyi pazarlar. Dün akşamüstü ablam gitti.biz de onu bırakıp market pazar sonra eve geldik.yemek hazırladık.yedik.
Akşam biraz film izledik.sonra puzzle yaptım Elayla.
Uyku saati diyorum.biraz daha biraz daha diyor.kalktık diş fırçala kitap oku.bu ara kitap okurken de masaya oturup resim boya yapıyor.sonra ara ara gelip sayfaları çevirip resimlere bakacağım diyor.baştan sarıyoruz.pijama giyeceğiz.sen çıkart pijamamızı giymemiz lazım, ben ilacımı içip geliyorum dedim. Odaya gittim.çıkartmış ama giyinmemiş hala oyalanıyor.bu okula giderkem de aynı.aaa hala giyinmemişsin dedim. O zaman ben yatıyorum dedim.yattım.hayır illa sen giyindireceksin.bu ara çok bu davranışı.bir de yapacaksın sözü aktif.özellikle başkası varken...
Yattım ya beni çekiştiriyor hayır sen giydireceksin.ben de hayır sen giyeceksin.dedim.neymiş ben ona pijamanı giymen gerekir demrmişim
Nasıl ağlıyor bağırarak sen giydireceksin diye.eşim de gelmiş ağlatma giydiriver diyor.daha geçen gün diyordu her dediğini yapıyorsun bak çocuk yapacaksın demeye başladı diye.bu dengesizliği beni öldürecek
Ela da avazı çıktığı kadar ağlayarak dediğini yaptırmaya çalışınca kızdım.giydirdim ama kızarak. Yoksa millet sanacak çocuğa birşeymi yapıyor.öyle bağırıyordu.sonra neyse konuştum bayağı anlattım.5 yaşta bumu anlamadım.bu ara yapacsksın işte diyerek.yaptırım uygulama var.
Sonra uyudu saat 12 yi geçti
O da ayrı bir sorun.çok geç uyuyor.
Üzüldüm de sonra kızdığım için.ama öyle alışmasını da istemiyorum.hala da üzgünüm.
Çok uzun zamandır böyle ağlama ve ardından benim kızmam yoktu
Sabah kalkmış tuvalete gidince kendi temizledi.kakayı zaten ben temixliyorum.ama çişini yapınca da sen yap diyor illa.ben de öğrendin sorumluluk alsın istiyorum.sabah wc den çıktı hemen giyindi.bundan sonra kendim yapacağım ben büyüdüm dedi.
Bana yap diyor,yaparken de kaçıyor saklanıyor o yana bu yana dansediyor.zor yetişiyoruz okula koştıra koştura.
Böyle işte uzun anlattım da,tecrübelerinize ihtiyacım var

Bende kızlarımın okul öncesine gittim yedirengim, kendilerinin yaptığı bir çok şeyi evde terlik giydiriyordum dışarıdan gelince ilk önce terlikler giyilecek diyordum biraz zor olsa da yapıyorlardı. Okulda birgün arkadaşının annesi botlarının bağcıklarını çözüyordu ayagını uzattı bana anne çöz dedi şaşırdım tabi çözdüm sonra öğretmenine söyledim diğer çocuklardan ne görürlerse yaptırıyorlar dedi, kız çocuğunun birinin saçının tokası düşmüş öğretmen toplamış sonra diğer kızlar da saçlarını öğretmene toplatmışlar bana bunları söyledi, yedirengim sosyalleşmeye başladıktan sonra çatışmalara da başlıyorduk inatlaşma çok oluyor. Yani Ela bende normal görünüyor şimdi okulda kimbilir neler görüyor. Tabi son söz anne olarak sizin ben sadece yaşadıklarımı paylaşmak istedim.

yedirenk79 her sene ayri bir huyları oluyo demek.
Ben seneye neler gorucem daha ki benim ki cok inat.
Gezmek istiyo mesela ama hic bir zaman isteyerek giyinmiyor.
Hani cocuk gidiyoruz diye sevinir giyinmek ister buna savaşarak giydiriyoruz.
Yarisini arabada giydirdigim bile oldu.
Kaçıyor giymicem diyor.
Hele sac toplama tam bir eziyet.
Saçını taramadan cikiyoruz bazen elletmiyor.
Ama cok degisik bir durum gecen ablaya giderken bana elletmedi yine sacini bende aiyy sacinida tarayamadım yaptırmadı falan diye anlatiyorum kadina sacini toplatti
Hic de kimildamadı aiyy adamı yalancı bile çıkarırsın sen vesselam dedim.
Ben hep en son giyinirim terliyorum alyayi giydirene kadar kosturuyor cok pesinde.

Sürekli gececek gececek diyorum diger sene baska bisi cikiyor.

Selamm
Esimle tartistim canım hic öpmim cok gerginim
Bugun baska avm gideriz diyorduk sonra oglanin kurs saati cakisti
Sonra esim dernege kacti sonra oglanin dersi erken bitti esimi aradim dedim gel oglan erken geldi arkadaslarini bırakıp gelemedi.
Asiri sinirlendim.
Saat 5 olmus gelmis ama 7 de donmemiz lazim mac izlicem demezmi.
Allah ne verdiyse.
Dedim bundan sonra cocuklara don bile lazım olsa kılımı kipirdatmıcam gidip bizzat kendi elinle alacaksın.
Herseyi ben uzerime aldigimdan sen bukadar rahatsın dedim.
Cocuga ayyakabi lazim lellide.
Otekine bisi lazım lelli halleder
yemege kos temizlige kos adam haftasonu bile arkadaslarimla oyun oynim pesinde bi de maçsızda duramaz.
Bi actim agzimi.
Cocukla kendimede pide siparis verdim dedim sen ne yiyorsan ye şakire çay yok
Oturduk yedik bi guzel oglanla kizla pideyi.
Oda cayla bisiler yedi gitti mutfaga
Hic ses yok ama oglana hadi birlikde gidelim bakalim dedi ayakkabi oglanda gitmiyorum dedi.
Allahım resmen devlet meselesi oldu.

Bu adama zaten avm deme alisveris deme ne dersen de.
Asla sevmiyor ilk girdiği magzadan alsin ciksin istiyor genç o zevkine göre ne alirsa alsın diyorum karışma
Begenmedi dün cocuga bunun neresi begenilmicek gayet guzel diyor
Yani onun zevki sanane dedim.
Sen kendine al karışma
Cocukda gitmiyor bu sefer onunla ihale yine bana kalıyor

İyi geceler kizlar
babyloading87 başınız sağolsun canım
nazenin9320 hayırlı olsun arabanız kazasız belasız kullanmak nasip olsun
penceremden sağlıklı mutlu yıllarınız olsun
Günler öyle hızlı geçiyor ki hicbiseye yetişemiyorum.
yedirenk79 bu emir verme olayı bu ara bizde de var hatta direkt diyo ki yapicaksiniz çünkü bu evin müdürü benim o yüzden benim dediğim olacak yaşla ilgili herhalde yani umarım

Valla değişik bir psikoloji :) yapmayıp kendi haline bırakınca da ağlayıp hayır yap hayır yapacaksın.birkaç aydır böyle. Hoşgeldin 5 yaşmı demek lazım bilemedim.inşallah geçicidir.
Yaparsak yaptırım uygulamaya çalışırlar kaygısı var bende. Mesela mont konusunu öğretmenine söyledim.ödev verdi. Keyifle yaptı hergün.üstelik kendisi söyledi. Anne montumu benim giymem lazım öğretmenim ödev verdi bize diye.
Ne bileyim en iyi şekilde yetişsinler istiyoruz hepimiz. Ama işte annelik psikolojisi anlatılması zor. Kızıp sonra üzülmek de cabası :) iki gündür içim içimi yedi.
Bugün de babasına ben annemi daha çok seviyorum diyor.onun yanında biz hiç ayrılmayalım anne, ooo neler diyor neler.gözyaşlar pıtpıt.

İşte tam da bu herşeyi ne kadar üzerine alırsan o iş senin görevin haline geliyor malesef.
Ondan dolayı bu konuda evlendiğimden bu yana çok taviz vermedim.
Çocuklar için de geçerli bu. Belli süreden sonra herkes sorumluluğunu almalı.
Büyük konuşmuyorumdur inşallah çocuk konusunda
Küçük kardeşimden biliyorum da annem çok pişpiş yaptı.sorumluluk vermedi.Evlenmeden önce bile keyfi gelirse iş yapıyordu.canı istemezse yemeğini yeyip çekiliyordu odasına.anneme akşamları bugün bana meyve hazırlamadın anne diyordu.
Biz gidince de aynı şekil görüyordum.
Biz çocukken erken sorumluluk aldık. Annem yoğun çalışıyordu.işlerin çoğunu biz yapıyorduk.
Eşim de teyzelerinden görmüş.iç çamaşırını bile bana sorardı nerde diye.her defasında çekmecede dedim
kendini de yırtsan kimse alkışlamaz

O kıyafet için peşinden koşma daha beterdi ya ben de en son kendim giyinirdim.
Şimdi daha rahatız ama dil papuç gibi
Sonrasında çene seni bekleyen
3 yaş en kötüydü.4 yaş süt dökmüş kediydi.
Şimdilik 5 yaş tecrübelerini yaşıyorum.umarım kısa sürer

Ben de aslında bu yıl daha sorumluluk vermeye başladım. Eee artık okul başladı öğrenmeli. Geçen yıl ayakkabılarını okulda kendinin giyeceğini anlattım.ilk gün hiç söylemeden kendisi yapmıştı.
Öğretmeni de çok söyledi.öğrenmeleri gerektiğini.
Bixim bir veli var.hala okulun bina kapısında bekler sınıfa uğurlar. Hala çocuk alışamadı.

Ben beğeniyorum reyhanı.eskiden çok katardım.

Aynı zamanda izlemişiz bizde ablam buradayken son akşam izledik.

yedirenk79 Bu durumlarda önce çocuğun hayatında değişen bir durum var mı ona bakılır. Mesela benim kızım yemeğini bir yaşından beri kendi yiyor, kuzeni olunca bana yemek yedirin, ben kucağınıza alın demeye başladı. Öyle durumda dr istiyorsa yedir , kucağına al normal dedi. Sonra geçti kendiliğinden.
Böyle bir durum yoksa , ela ya öncedeb sen kendin yapıyordum şimdi niye benim yapmamı istedin tatlim diye sorup( yani çocuğa göre konuşmayı sen ayarlarsın) bir şey var mı öğrenilir. Belirgin sebep yoksa bir şeyi istediğinde ah canım annesinin kendisini giydirmesini istemiş bugün deyip öpüp sevip giydirip sen artık büyüdüğün için bazı sorumlulukların olması gerekiyor hem herkes kendi sorumluluğunı yapınca beraber geçirecek daha çok vaktimiz kalır, istersen bir sorumluluk tablosu yapalım deyip resimli bir liste yapılabilir, beraber hazırlayabilirsiniz( nete böyle kapakçıklı örnekler var yaptıkça o görevin kapağı kapatılıyor ya da yıldız yapışırma olabilir) tabi bunları yaparsan şunı yapabilirisn ya da şunu alırız gibi bir ödül yok. O liste sadece görevleri takip için.
Tabi kararlı olmak önemli ne kadar ağlasada kesinlikle dönmemek gerekiyor, sabırla onun yapmasını bekliceksin, bazen sabrımızı zorluyorlar ama
Bunlar tabi benim okuduklarımdan kendi uyarlamam , tavsiye niteliği taşımamaktadır
Sevgiler

Selamm kırk yilda bir geri uyudum arkadasim msj atti kahveye gelim mi diye musaitsen.
Bayadirda denklesemiyoruz ozlesmistik ya bnm isim oluyoya onun ertelemek istemedim dedim gel.
Yataklari topla ortaligi topla derken 2 de geldi.
5e kadar oturduk
O gidince hemen bi et sote yaptim pilav yaptim.
Kiza yayla corbasi yaptim.
Arkadasim ekler getirmis kesesine bereket aksam çaylada kalanı yerler.
Çay yanı yapmadım.

Yoruldum ancak oturdum.
Yarın biraz camlara girisim 2. Hafta cam silmedim rekor
Benim ruhum daralıyor camları kirli görünce
Camla ilgili travmam mı var acaba

Bugün 10-17 arası elektrik kesildi bakım varmış, eşimin cep telefonuna mesaj gelmiş bana söylemeyi unutmuş, ben evi elektrikliye tutmuştum ama makinada çamaşırlar kaldı yıkanıyordu. Ev temizlendi salon hariç her yerin tozu alındı kalp hapım bitmiş ilk defa gününü unuttum hemen doktora gittim mide ilacı, soğuk algınlığı, agrı kesici yazdırdım iyi ki sosyal güvencemiz var 166 tl eczaneye ödedim. Neyse süt aldım 3 kilo kesildi, kargomu iade ettim. Marketten kendime bir simit ve galeta aldım eve geldim dondurucudan pırasa çıkardım, az çorbam vardı yapmadım biraz da makarna yaptım akşam yemeği tamam. Enson saat 1 e geliyordu simitimi yedim nasıl acıkmışım, mutfak topladım sonra aldım meyvemi oturdum tv açık olmayınca ev çok sessiz yediğim meyvenin sesini duymak felaketti tek benim sesim vardı evde. Az önce de küçük kızımın canı hem profitrol hem ekler çekmiş gittim aldım. Günün son harcamasıdır inşallah zor ve koşturmacalı bir gün oldu.

ablam senin kizlar kac yasinda

lelli sen cam dedikce kendi camlarimla bakisiyorum oyle boyle pisler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…