Küçük Düşün Büyük Olsun!

cok tesekkur ederim oneriler icin .alternatif cozumler bulmam lazim acilen
Bende senin gibi kavanozdan korkuyorum. Buzlugu cok kullaniyorum. Kiymali pide bolca yapip buzluga atiyorum, bulgur köftesi, icli köfte, kaynatilmis bagliyatlar (nohut, kurufasülye, yesil mercimek).
Bazilarini sadece isitiyorum cikarinca, yada yohurtluyorum, eriste ekleyip corba yapiyorum…beni hafta arsi idare ediyor. Arada hazir pizza hamuru alip 5 dk pizza yapiyorum, bir günde makarna, firinda et, sehriye corbasi….calisan bayanin isi zor heleki ikizlerle. Kolay gelsin

Selam herkese,
Biraz baktım gündüz.az cevap yazdım.
Buzluğa çorba börek pizza sulu yemekler koyulabilir. Sarma sarıp ( bu annemle oluyor ) çiğ koyuyorum.eşim çiğ köfte yapar kalabı buzluğa koyarız. Soğan doğrarım artanı buzluğa atarım. Evde bir de difrizimin olması işte bundan.
Akşamüstü eşim kızı oyun yerine götürelim bir iki şeylere binsin dedi. Avm ye gittik. Eğlendi biraz. Yemek yedik avm de. Dondurma istedi. Bu soğukta dondurma yedik. hiç de aramam. Sadece kardeşim maraştan dondurma getirmişti onu seve seve yemiştim Ela da diyor ben kandıran dondurmacıdam dondurma yemek istiyorum. Ahh kızım ah dedim içimden. Maraşı bilmez etmez gitmedik yıllar yıllar oldu. Maraşa gidelim kahraman olana diyor kuzum. Söz verdim inşallah birgün dedim.
Eve geçtik Gelince meyve istedi. Geç uyudu buün. Çünkü sabah 12 de uyandı

İyiyim cnm sen nasilsin?
Vala hic biseye heves kalmadiDumduz yasiyorz resmen

Slm bacimlar
Cmrtsi calistim bu hafta,aksma arkadaslara gittik bebek gormeye.
Ben evde hic giyilmemis bebek takimlari vardi,tulumlar vs onlari topladim.
Koci de gram almis taktik.
Pazar sabahi gec kalktilar,anneme gittik kahvaltiya,anami gormedim 10 gundur ,hastalardi grip .Gelmeyin cocuklara bulasmasin dediler gecen hafta .
Ordan ciktik Metroya
Ben suan kirayla dogalgazi oduyorm,kocide evin diger masraflarini.
Metroda 1500 kusur birakti.
Birer kg kyma,kusbasi,tavuk gorunen kalem .
Bide kahvaltilik var biraz .
Annem bi kalip eski kasar,1 teker yeni kasar bide kaymak atmis cantaya gelirken.
Kardesim kiza hemen 200 tl verdi gider gitmez,bende cociklara 100 er tl verdim.
Kandil ya sali gunu .
Kendime parfum aldim bargllo 160 tl 50 ml
Trendyoldan spor ayaakkabi(snekers aldim 350 tlden)
Bi model begendim 1000 kusur onu da alcam.
Bide taytla babydol aldim
550 tl oraya baydim.
Bu cmrtsi kuafore gdip roflemi yeniletcm
1 sene oldu
Koci yine ramaazan geldi,dikersin bizi iftarda kapiya git yaptir dedi,ben vercem dedi valla 2 mi tutcak ne tutcak ona 2 desem kalpten gider
Yarisini soylerim .
Dun marketten eve geldik temizlik yaptm,koci oyuncak filesi ve bakliyat icin dokmeli kap almis carsi istanbuldan.
Oyuncak fileleri iyi oldu.sepet sepet oyuncak ortadaydi,sepetlerim de bosa cikti .

asmin icli kofte ne valla helal olsun forumun becerikli hatunlari

citl basiniz sagolsun cnm

K kardespayi kuzu yazdan dolmalik biber al icini bosalt yıka diz posetlere at buzluga
Cikar buzlu buzlu doldur ici pisir.
Guzel ve pratik oluyor.
Pizza, pide, pogaca ,börek türü seyler ikizler seviyordu sanirim yapip(hazir hamurlada yapabilirsin) pisir dilimle koy buzluga isitirsin tavada, tost mak. Vs
Patlican kizartip koyan var hic denemedim.
Domatesleri yazdan dograyip posetle koyan var cikarip yemege menemen falan yapmalik(onuda denemedim ben konserve yapiyorum)
Annem patlicanlari kizartir karniyariklik bütün yani koyar buzluga cikarip arasina kiymali harci koyar pisirir.
Misket kofteler yap koy buzluga ister cig ister kizart sulu kofte yaparsin patlicanli kofte yaparsin hemen buzlu buzlu at hic bisi olmuyor.
Kiymadan falan doner yapıp koyuyorlar buzlu buzlu dilimliyorsun kizartiyorsun tavada yanina bi pilav salata hazir menü
Kurufasulye, nohut falan hep haşlayıp koy.
Bi sogan kavurup at icine buzlu buzlu 20-25dk yemek hazir.
Ben fazla haslarim hep bulunur fasulye ozellikle piyazıni falan cok yaparim.
Nohutu pilavda kullanıyorum hemen haslanmis elimin altında.
Bende evde sucuk kasar fazla olunca onlari bile dograyip koyuyorum
Pizzalara, tosta vs elimin altında oluyor hazir dogranmiş.

Hayirli kandiller
100 ihlas cekicem bugun
Estagfirullah, salavat cekicem kendi zikirlerimde var cekecegim.
Islerimi halledimde
Sütlac yaptim, az da helva yaptim koksun evde
2 bag lahana aldirmistim onlari hasladim sardim.
Ortaligi topladim.
Kaldi supurge, bi de sulu köfte yapıcam.
Tam sarmaya oturdum oglan acım diye geldi sinavi vardi.
Kac defa basindan kalktim nihayet bittide pisiyor.
Söyle isim bolununcede sinir oluyorum
Kızı annem aldi az yoksa sardirmazdi bende saricam, bende yapıcam diye diye
Kalkimde süpürgeye baslim bi uctan.

Dun balik kizartmistım mutfagi kirkladim tabi dolaplari duvarlari hep sildim pesine duş aldım hemen.
Bunu her balikdan sonra yapiyorum asla koku olmuyor evde.
Yoksa ertesi gün bile alıyorum o kokuyu boyle silmezsem.
2 saat çıkamıyorum mutfakdan ama napim o kokuyla uyuyamam ben.

Aaa bir de Elaya ayro yemek derdim vardı değilmi benim sulu köfte yapim ben de.
Koku konusunda hiç hassas değilim. Sabah kalktığımda hiç koku almıyorum. İlerleyen saatlerde alıyorum kokuyu. Benim ocak da silinecek. İşler yine birikti uuufff

Emeklilik konusunda 18 yaş öncesi sayılmıyor dedikleri durum vardı ya, ben baktım girişim 94 değil 97 kabul ediliyor. Fakat 18 yaşından önce ödenen primlerim prim günlerime dahil edilmiş. Buna sevindim.çünkü zaten günüm eksik bir de prim günlerim silinirse çok kötü olacaktı.
Yani yılını gününü doldurmuş olan kadınlar en erken 38 yaşında emekli oluyor erkeklerse 43 yaşında emekli olıyor. Bilginiz olsun diye yazdım :)

Su emeklilik dallas gibi oldu
Ben artık hic bisi anlamiyorum
Bi 5000dediler sonra 5900kusur gün dediler
Vallahi kafam corba

Aldıklarınız bereketli olsun baby, kendine aldıklarını da güzel günlerde kullan. Evet hayat çok pahalı malesef ödedikten sonra bana çok koyuyor etmez diyorum almak zorundayız temel gıda olunca.
Allah kabul etsin ibadetlerini lellim, yemek olayında bende öyleyim ben kendimi motive edince biri birşey isteyince önceki hevesim kalmıyor yapıyorum ama canımın istediği gibi olmuyor sanki benim kızlar da benden ya mısır patlat derler ya da omlet yapar mısın derler illaki bölücekler işimi senin cimcime şimdi sarmak ister sonra benim kızlar gibi anne ben yapamam derler, ama belki seninle de sarmak ister benimkiler çok nadir mutfaga girerler yapmak istemezler ama haklılar yıllarca ben onlara siz ders çalışın ben herşeyi yaparım dedim pişman değilim çok şükür kollarına altın bileziklerini alıyorlar. Daha iyisi daha güzelini Allah herkesin evlanıda nasip etsin.Amin.

Annem hep sey der merak etme isine yarayacagi zaman yapmaz der kız için
Valla annemde beni sokmazdı hep ben yaparim ben yaparım derdi.
Iyikide girmemişim ozamanlar şimdi çıkarmıyorum zaten
Demek kadin keyif yapabildiği kadar yapsın demek istemis sokmayarak
InsAllah kızımda rahat olur ilerde kendini mutfakda heba etmesin ya
Ben mutfağa karadelik diyorum girdimmi çıkamıyorsun bitmiyor sanki işler doğuruyor
Allah bahtlarini da hayırlı eylesin insAllah.

Kuzu bereketli olsun
Bagello hangi no aldin
Avm de dukkani var kokulara bakip alicam 122 cok revacta cok okuyorlar kullanan var mı?

Kandiliniz mübarek olsun
Şu mübarek günde Allah yardım etsin yerin sallanmasını durdursun inş.

Saol lelli
Bizde bugün birde araba bozuldu Bayadır canım sıkıldı eşimin de morali bozuldu
Ah biraz para olsada değiştirsek habire arıza veriyor Allahım çıkar yol versin inş.
İşlerinde çok yoğun sıkıldı iyice oda napcaz bilmem inş tez zamanda olur

Ogün bende temizlik yaparken derin dondurucuda ayıkkadım
Arada temizlemeyi ce dökük yarım kalanlar parça paröa birleştirdim
Baya vişne kayısı var
Bezelye 3 poşey
6 poşet fasulye
6 poşet karnı yarık vaar
2 poşet patlıvan közleme
2 poşet biber özleme kalmıs
Gecen alabalık almıstır nasil olursa oruca yapım
Et var biraz onuda şiş yaparım
Lahana sarma var bir küçük kap
Tereyağ dilimleyip koydum buzluğa
Melemen baya var buzlukta ufak şişe eler koymus tum 330 ml 25 tane filan işte
Baya yemişiz oruçtanbana kolaylık olur hesapladım işte Bayada süre idare etmeliyim diye düşünüyorum

Su emeklilik dallas gibi oldu
Ben artık hic bisi anlamiyorum
Bi 5000dediler sonra 5900kusur gün dediler
Vallahi kafam corba
Ayın 31 inde doğum borçlanması son günüydü ödedik biz. Tabi 5000 güne güvenen ve planını maaş alacağım diye yapıp kredi çeken insanlarda var sonuçta askerlik borçlsnması yapanlarda ödedi. Ertesi gün güüüüm diye gün değişti. Şaşırdımmı tabiki hayır. Benimki 5750 gün. Hayallerime göre seneye emekliydim. Gerçekler de 2.5 yıl sonra. Eşim için birşey değişmedi. O seneye haziranda emekli. Onun günü çok yılı eksik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…