Saol cnmHerkese merhabalar. Benim de aklımdan hepiniz geçtiniztr_lelli yedirenk79 babyloading87 nazenin9320 citl K kardespayi bir kaç kere yazdım ama sildim, normale dönmek çok zor çünkü.
Umarım hepiniz iyisinizdir, arada yazalım bence birileriyle haberleşmek bir nebze de olsa iyi geliyor.
Sevgiler herkese..
Merhaba değerli sohpet üyeleri :)) ben sizi yıllardır takip ediyorum, bazen 3 ay okumuyorum bazen de 3 ay hergün okuyorum sizleri :) hepinizi takdir ediyorum. Şimdi biraz aranıza da dalmış gibi hissediyorum , kusura bakmayın.merhaba..
kiraya verdiğim yani bekarken aldığımı evimi satmayi düşünüyorum.
annemgil karşı gelecek diye korkuyorum.
kira gelirim 1000 di. ve kiracimda ev alacakti kiraciya satmayi bile düşündüm..
Annemlerin karşı gelmesindentepki vermesinden çok korkuyorum.
eşimle bi gün boşanirsak ortak olursun diyorlar.
evimi de bekarken almişim. yani evlenmeme 1 ay kalaydi.
hiç de oturmadim.. yatirim amaçli aldim.
satsam bankaya atarsam 12 bin gelirim olacak. kiradan daha yüksek veriyor. kira 1000 bide devlet 2 binden fazla kira vermek yasak denildi.
kiraci da evimde çiksa öncelik depremzedelere vericez para almicaz o derece.
ve çok kararsizim..
Böyle bir yorum beklemiyordum bendeGizli hayranlarımız gelmiş kız niye önce yazmıyosunuz buralarakapıya kilit vurcam bak sonra gizli gizli okuyup kaçıyorsunuz
Yaİn bizde bilelim casper gibi gelip gitmeyin
Ne zaman bu yaralarımız geçer ben de bilmiyorum. Çok karmaşık bir ruh halindeyim.Herkese merhabalar. Benim de aklımdan hepiniz geçtiniztr_lelli yedirenk79 babyloading87 nazenin9320 citl K kardespayi bir kaç kere yazdım ama sildim, normale dönmek çok zor çünkü.
Umarım hepiniz iyisinizdir, arada yazalım bence birileriyle haberleşmek bir nebze de olsa iyi geliyor.
Sevgiler herkese..
Ahhh canım aynı ruh halimi yazmışsın. Anlatılamaz. Çok zor.Cok cok cok zor yasananlar suan bile yazarken ve hep o kiz cocugu geliyor gozumun onune agliyorum. Kendimi surekli oyalıyorum aklima gelmesin diye. O sureti hep gözümde.
Bakmamaya calisiyorum beni en etkileyen o cocuktu belki kizim yaslarinda oldugu icin bilmiyorum.
Icimi ciz ettirdi keske benim yanimda olsa ben baksaydim ona kemik sulari icirsem iyi etseydim (cok kiriklari varmis yavrumun) koynumda baksaydim sarıp sarmalasaydım diye cok ama cok agladim hala agliyorum.
Ben normallesmek zorundayim cunku hem panikatak hastasiyim hemde anksiyatem var
Pazartesi günü tum gun neredeyse hastanedeydim nefes alamiyorum carpintilarim hat safhada.
Elden bisi gelmiyor ancak ağla dur.
Ben cabuk etkileniyorum bakmamam görmemem lazim dayanamıyorum.
O sebeple buraya gunluk rutinlerimi yazicam yine.
Kim ne dusunurse düşünsün olan o ölenlere ve sevdiklerini topraga koyanlara oldu.
Annesiz babasiz kalan yavrucaklara, annesine babasina doyamayan evlatlara oldu.
Hic bir zaman onlarin acısını anlayamayız
Allahda yasatmasın.
Herkes evine döndüğünde acılarıyla basbasa kalacak hepsi.
Benim icim cok dolu deprem ya da o goruntuleri gordugum an bile aglamaya başlıyorum.
Cocugum yemek yemiyor diye kafama taktigimda o yavrular gunlerce aç kaldı lelli şuna uzuluyorsun diye kendimi yiyorum..
Cocugun kucuk bebenin gocuk altinda yalniz kalmasını birak hemen surda yan odaya yani sicak yere kitle gunlerce dursun nasıl ya nasıl aklımı kacircak gibi oluyorum.
Nefesimi kontrol edemiyorum artık
Her gece sicriyorum
Saat 4 de tam 4lerde uyanıyorum
Dua edip teheccud kılıp cocuklarimi kontrol edip uyuyorum geri.
Kizimin nefesini bile defalarca kontrol ediyorum.
Benim gibiler icin gercekden hersey duble zor.
Esime alyayi alsam o an suraya kapansam ezermiyim diye soruyorum.
Benim uzerime bizi düşse ya ezersem?
Eminim ki bizim gördüklerimiz hic bisi
Orda olmadim olmakda istemezdim görsem hayatımın geri kalanını daha beter ataklarla gecirecegime eminim.
Tek duam Allahım bir daha yaşatmasın
Kimseyi kimseden ayırmasın
Kimse aglamasın
Evin getirisi sadece kira diye düşünmeyin.ev değeri artıyor. Onu da hesaba katın.merhaba..
kiraya verdiğim yani bekarken aldığımı evimi satmayi düşünüyorum.
annemgil karşı gelecek diye korkuyorum.
kira gelirim 1000 di. ve kiracimda ev alacakti kiraciya satmayi bile düşündüm..
Annemlerin karşı gelmesindentepki vermesinden çok korkuyorum.
eşimle bi gün boşanirsak ortak olursun diyorlar.
evimi de bekarken almişim. yani evlenmeme 1 ay kalaydi.
hiç de oturmadim.. yatirim amaçli aldim.
satsam bankaya atarsam 12 bin gelirim olacak. kiradan daha yüksek veriyor. kira 1000 bide devlet 2 binden fazla kira vermek yasak denildi.
kiraci da evimde çiksa öncelik depremzedelere vericez para almicaz o derece.
ve çok kararsizim..
Ya ne bekliyordunBöyle bir yorum beklemiyordum bendesöz, en azından bir beğenimizi ekleriz :))
Buna ek olarak evin yasida onemliMerhaba değerli sohpet üyeleri :)) ben sizi yıllardır takip ediyorum, bazen 3 ay okumuyorum bazen de 3 ay hergün okuyorum sizleri :) hepinizi takdir ediyorum. Şimdi biraz aranıza da dalmış gibi hissediyorum , kusura bakmayın.
Migim, sadece size demek istedim ki bence de evinizi satmayın. Evin gelirini sadece kira olarak düşünmeyin. Evet belki 1000 TL kira getirisi var ama evinizin değeri şuan mesela 1milyon ise, seneye 2milyon olabilir. Hadi diyelim 1,5 milyon oldu, size evinizin getirisi 1 yılda 500bin eder, yani yaklaşık aylık 48bin :)
Bunu da dikkate alarak düşünün bence :)
İyi akşamlar hanımlar
Son karar satmakdan vazgectin sanirimMerhaba
Evim 9 senelik bina
Ve yeri de çok iyi degeri de 1 milyon tl
Kiracim da 5 yıllık ve 1000 veriyoruz
Ev alacaklardi onlar evimi istiyorlar
Bende satıp satmayıp tereddüt kaldim
Sanirim dursun biraz
Ev alıp çıkacak yakında
3-4 bin kiraya vermeye düşünüyorum en az bizim bulundugu yerler 5 binden asagi yok
Satmaktan vazgeçtim teşekkür ederim yorumlariniz için
O ayakkabı faslı bizde de var :)Merhabalar. Ben normalde her gün burayı okuyan ama yazanlardan değilim ama bugün yazayım hareketlendireyim burayı. Herkesin nefes almaya ihtiyacı var , biz sade vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yapıyoruz zaten.
Bizim klasik cumartesi kızı jimnastik dersine götürüyoruz sonra da gezme. Bugün kızın ayakkabı ihtiyacı var diye avm ye gideceğiz, ayakkabı alırız, oyun alanına girer kız sonra da yemek yer geliriz. Cumattesi günleri harcama günü.
babyloading87 nasılsın?
Allah afiyetle yemeyi nasip etsin.Sabah kahvaltıya uzun zaman sonra ilk defa klasik kahvaltıya eşlik etsin diye patates kızartması yaptım. Yarın sabah içinde pişi yapmak istiyorum. Bu gün eşimin istediği yemekleri yapıyorum kuru fasulye ve tavuk kapama marul salatası ve ayran. Dün de kızlarımın sevdikleri yemekleri yaptım biraz karnıbahar kızartması, biraz da kabak mücver, kısır, bisküvi pastası eşim içinde yeşil mercimek yaptım. Dünden de az az kaldı yemekler önceden dert ederdim istiyorsunuz ama yemiyorsunuz diye artık dert etmiyorum yedikleri kadar yesinler diyorum. Bu gün mutfakta çok oyalandım salça kavanozlarımı doldurdum, tavugu haşladım, eşim süt almıştı onu mayaladım. 18273449023 kez mutfak toparladım. İki makina çamaşır yıkandı astım. Dün evi temizlediğim için bu gün temizlik yapmadım kızların nevresimlerini değiştirdim ama teller dolu onları yıkamadım. Pazara çıkıcaktım kızım biz babamla çıkalım dedi listeyi verdim çoğunluğu meyve alınacak taze soğan, havuç, salatalık, mevsim meyvelerinden bol alın dedim pazar da çok pahalı bakalım ne kadar bırakıp gelecekler. Sabah gözümüzü açtığımız gibi paraları harcamaya başlıyoruz. Bu ay dogalgaz 1328 tl geldi, elektrik 388, su 252 tl geldi. Bu ay ne kadar gelicek merakla bekliyorum uçuşa geçti faturalar.
Evimi satıp parayı bankaya koyup aylık geliri 12 bin gelirdi ama satmaktan vazgeçtimSon karar satmakdan vazgectin sanirim
Ama satarsanda mutlaka karsiligini yine alabilecegin ya da getirisi olan birseyde kullan.
Bak servis araci alip kiraya veriyorlar
Kamyon, tır vs aliyorsun sirketlere kiraya veriyorsun
Rahat 8-10bin en az getirisi var.
Ve bunlari satinca yine paran para yani.
Kaybın yok araclarinda fiyati artiyor.
Benim esimin isi sebebiyle hep böyle seyler var aklimda.
Mesela Bulent ersoyun vincleri varmis.
Ne paralara kiraya veriyordur onlari oturdugu yerden para basıyor
Böyle boyle zaten zengin oluyo kafasini kullanan sanatcilar.
Yatırımı mantikli yapıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?