Küçük Düşün Büyük Olsun!

Saol cnm sorduğun için
Su sıralar işler yoğun birde depremler olunca pek yazmadım içim buruk
Bugün işleri bitirdim bende bittim ayaklarından harry poter gibi ucacakmısım gibi oluyo fena yoruulmusum o derece ama iyi oldu şükür bitti bende bittim sen nasılsın

Merhaba değerli sohpet üyeleri :)) ben sizi yıllardır takip ediyorum, bazen 3 ay okumuyorum bazen de 3 ay hergün okuyorum sizleri :) hepinizi takdir ediyorum. Şimdi biraz aranıza da dalmış gibi hissediyorum , kusura bakmayın.

Migim, sadece size demek istedim ki bence de evinizi satmayın. Evin gelirini sadece kira olarak düşünmeyin. Evet belki 1000 TL kira getirisi var ama evinizin değeri şuan mesela 1milyon ise, seneye 2milyon olabilir. Hadi diyelim 1,5 milyon oldu, size evinizin getirisi 1 yılda 500bin eder, yani yaklaşık aylık 48bin :)
Bunu da dikkate alarak düşünün bence :)

İyi akşamlar hanımlar

Wilma11 ben kiraci olayi ,evin yipranmasi ,deprem vs derken ev yatirimini sevmiyorum.ama deprem bolgesindeyse acele karar vermeyin isterseniz.yatirim acisindan da yorum yapamiyorum ev yatirimi bolgesel cok farklilik gosteriyor iyice arastirin emlakcilarla gorusun satinca ne yapacaksiniz ona karar verdiniz mi mesela

Ne zaman bu yaralarımız geçer ben de bilmiyorum. Çok karmaşık bir ruh halindeyim.
Hergün boğazım düğümleniyor.
Beyninde tümör var dediler ona bile pozitif baktım aştım çok şükür. Ama bu deprem konusuna hiç pozitif bakamıyorum.
Yazalım ara sıra birbirimize iyi geliriz belki de

Ahhh canım aynı ruh halimi yazmışsın. Anlatılamaz. Çok zor.
Allah birdaha yaşatmasın. Hergün Elayı okuldan alıp gelirken bir kez daha şükrediyorum.kızım yanımda diyorum. Bir de hergün uyutunca bir gözyaşı dökme faslım var. Artık videolara bakmak da istemiyorum. Düşünmesi bile kötü. Allah düşmanıma yaşatmasın.
O bahsettiğin çocuğu bilmiyorum.
Ama hala etkisinde kaldığım o arkadaşımın arkadaşı vardı. Evlat edinerek anne olduğu kızı vardı onu kaybetti. 7-8 yaşlarında.Aynı anda annesini de kaybetti. Bir de o kızının elini tutan adamın resmi de beni bitirdi.
Ayrı odada yatamıyorum. Ne zaman yatarım onu da hiç bilmiyorum.
Ve hiç birşey şuan eminim hiçbirimizi mutlu etmiyordur. Hepimizin bir yanı buruk

Evin getirisi sadece kira diye düşünmeyin.ev değeri artıyor. Onu da hesaba katın.
Deprem konusundan sonra açıkçası elimizde paramı olsa ev mi olsa düşüncesi aklımdan çok geçti.

Merhaba
Evim 9 senelik bina
Ve yeri de çok iyi degeri de 1 milyon tl
Kiracim da 5 yıllık ve 1000 veriyoruz
Ev alacaklardi onlar evimi istiyorlar
Bende satıp satmayıp tereddüt kaldim
Sanirim dursun biraz
Ev alıp çıkacak yakında
3-4 bin kiraya vermeye düşünüyorum en az bizim bulundugu yerler 5 binden asagi yok
Satmaktan vazgeçtim teşekkür ederim yorumlariniz için

Merhabalar. Ben normalde her gün burayı okuyan ama yazanlardan değilim ama bugün yazayım hareketlendireyim burayı. Herkesin nefes almaya ihtiyacı var , biz sade vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yapıyoruz zaten.
Bizim klasik cumartesi kızı jimnastik dersine götürüyoruz sonra da gezme. Bugün kızın ayakkabı ihtiyacı var diye avm ye gideceğiz, ayakkabı alırız, oyun alanına girer kız sonra da yemek yer geliriz. Cumattesi günleri harcama günü.
babyloading87 nasılsın?

Sabah kahvaltıya uzun zaman sonra ilk defa klasik kahvaltıya eşlik etsin diye patates kızartması yaptım. Yarın sabah içinde pişi yapmak istiyorum. Bu gün eşimin istediği yemekleri yapıyorum kuru fasulye ve tavuk kapama marul salatası ve ayran. Dün de kızlarımın sevdikleri yemekleri yaptım biraz karnıbahar kızartması, biraz da kabak mücver, kısır, bisküvi pastası eşim içinde yeşil mercimek yaptım. Dünden de az az kaldı yemekler önceden dert ederdim istiyorsunuz ama yemiyorsunuz diye artık dert etmiyorum yedikleri kadar yesinler diyorum. Bu gün mutfakta çok oyalandım salça kavanozlarımı doldurdum, tavugu haşladım, eşim süt almıştı onu mayaladım. 18273449023 kez mutfak toparladım. İki makina çamaşır yıkandı astım. Dün evi temizlediğim için bu gün temizlik yapmadım kızların nevresimlerini değiştirdim ama teller dolu onları yıkamadım. Pazara çıkıcaktım kızım biz babamla çıkalım dedi listeyi verdim çoğunluğu meyve alınacak taze soğan, havuç, salatalık, mevsim meyvelerinden bol alın dedim pazar da çok pahalı bakalım ne kadar bırakıp gelecekler. Sabah gözümüzü açtığımız gibi paraları harcamaya başlıyoruz. Bu ay dogalgaz 1328 tl geldi, elektrik 388, su 252 tl geldi. Bu ay ne kadar gelicek merakla bekliyorum uçuşa geçti faturalar.

Selamm
Bizim kiradaki ev icin basvuru yapmislar analiz icin geleceklermis.
Bize haber veren ust kattaki komsu abi bisi cikacagini sanmiyorum muteahhide gosterdik perde beton var bu binada bisi olmaz demis
esim donussun istiyor cunku evin 20 seneden fazla yaşı. Degeri artmasi icin yenilenmesi gerek.
Hayırlısı bakalım sonuc ne gelecek.

Bugun dr randevum vardi gitti paraciklar.
Mebla yazmimde iyi bir para oduyorum ve bugun saydim benle beraber 5 kisi vardi bekleyen o saat dilimi icersinde.
Story paylasiyo tam 16 kisi saydim.
Bu da cok iyi bir para
Valla hergun en az 10 hastasi rahat vardır bence cunku randevu bulamiyorlar kadına cidden iyi para yani.
Zamane meslekleri bunlar botoxcu dolgucu doktorlar ve diş doktorları
Temiz is para
Sadece odasinda 10dk ancak kalıyorsun
Biz kendimiz evde enjekte etsek alıp bunlari olmuyomu yaw.
Yüzüm kıpkırmızı cikiyorum ama her yerim igne izi hatta gülüştük gelenlerle kızaran çıkıyor , kızaran çıkıyor diye.
Donuste beylerbeyi sarayini gezeriz diye planlı çıkmıştık esim dedi yüzün cok kırmızı gezebilcen mi öyle
Dedim az rüzgar vursun gecer o gecti yarim saat sonra kızarıklık
Sarayı gezdik 2.Abdulhamithan 6 yıllık ev hapsi hayatini gecirmis orda
Denizin dibi hapis hayatina bak yaw
Tüm camlar denize bakıyor hep görürdüm gezmek nasip olmamıştı deniz havasi iyi geldi
Esime diyorum arada gezelim tek tek müzeleri sarayları
Ben severim esim pek sevmez de işte ben istiyorum diye
Benim merakım vardır.

Dönüştede yemegede para baymayalım bari dedim kızda uyuyordu
2 tane hamur aldik pizza yaptim.
Öyle gecistirdik
Kiza corba yaptim sadece.
Yarinda kuzenimi gormeye gidicez hastaneye gelir yemek yaparim hemen.
Böyle yogun oluncada yetisemesemde eve iyi geliyor bana
En azindan kafam dolu oluyor yoruluyorum düşünmüyorum.

Buna ek olarak evin yasida onemli
Bizim muhitde suan sifir evler 3milyon ila 5 milyon seyrinde gidiyor.
Ama benim kiradaki evim 20 senenin uzerinde
Ben 2 milyona satamam.
icini nekadar superde yaptirsam yeni evleri tercih ediyor genel alıcı
Konusuyoruzda 1.5milyon falan ancak diyoruz verirler.
Bende ya satip yatirim yapmak istiyorum ya da yenilemek istiyorum.
Kira olarak alirim 8bin simdi versem evi kiraya
Çünkü kiracilar okadar binanin yaşı vs onemsemiyor.
Ici iyimi kullanislimi vs bakiyorlar
Biraz tadilat yaptirsam 10bine bile tutan olur
3bine oturuyor benim kiracida eski kiraci

Arkadasin evi 8 senelik 2 milyona satamadi
Biraz daha veririm sıfır ev alırım kafasinda cogu insan.

Son karar satmakdan vazgectin sanirim
Ama satarsanda mutlaka karsiligini yine alabilecegin ya da getirisi olan birseyde kullan.
Bak servis araci alip kiraya veriyorlar
Kamyon, tır vs aliyorsun sirketlere kiraya veriyorsun
Rahat 8-10bin en az getirisi var.
Ve bunlari satinca yine paran para yani.
Kaybın yok araclarinda fiyati artiyor.
Benim esimin isi sebebiyle hep böyle seyler var aklimda.

Mesela Bulent ersoyun vincleri varmis.
Ne paralara kiraya veriyordur onlari oturdugu yerden para basıyor
Böyle boyle zaten zengin oluyo kafasini kullanan sanatcilar.
Yatırımı mantikli yapıyorlar

O ayakkabı faslı bizde de var :)
Hiç bir ayakkabısı olmuyor. Birden büyüdü.
Gittik adidasın ayakkabısını aldık. Beyaz.
Ondan önce de flo da polarisin spor ayakkabısı vardı pembeli ona bakmıştık.
Tutturdu yok bu ayakkabı ayağıma olmuyor acıtıyor. 28.5 numara için diyor.
Aklı pembede kaldı bence. :)
Evde giydirdim yine aynı dedi. Bugün gittik, floda elsalı çorapta aklı kalmıştı onu almaya gidelim dedi babasına. Gittik. Oradan pembeli spor ayakkabı da aldık. Sonra başka yerde adidasın tek kalan ürünleri vardı aman büyük numara alalım ilerde giyer dedim. 32 numara aldık. Spor ayakkabı her daim giyilir. Bu fiyata zaten bulmak zor. Günlük kampanyalar oluyormuş.
Kıyafette de bazen öyle yapıyorum. Tabi yazlık kışlık sıkıntısı olduğu için çok yapamıyorum onu.
Güle güle giysinler minnoş prensesler

Allah afiyetle yemeyi nasip etsin.
Soğanın fiyatı 20 tl olmuş. Bugün diyorum eşime soğanı ucuzken alsaydım Buzluğa koysaydım. O bile kışlık konserve sınıfına girdi.
Bize su 500 gelmiş. Hamam işletiyorum
Diğer site aidat gider vs. Bayağı para götürüyor ama ne yapayım. Elden birşey de gelmiyor

İyi geceler,
Yine uyumadım.
Sabah 11 de uyandık. Kahvaltıyı dışarda istedi ela. Köfteci yusufu istedi diye ona gittik. Zaten kahvaltı fiyatları da maşallah.
Oradan avm ye geçtik. Ayakkabıyı aldık. Çocuk için etkinlik vardı girmek istedi. Oraya uğradık. Ben gratise gittim.şampuan diş fırçası ve makyaj pamuğu aldım. Sonra carrefoura uğradık. Yağ yumurta saç boyası aldık.Ela pasta istedi onu da aldık. Onunla kuruyemiş vs aldık. Arkadaşla eşini çağırdık akşama çaya.
Eve geldik saat 4 ü geçiyor. Biraz oturduk. Sonra evi toparladım. Yemek vardı yedik.
Arkadaşlar geldi. Çocuklar coştu. Ela uykum geldi dedi. Onlar kalktı.
Elanın beyaz nıke spor ayakkabısını arkadaşın oğluna verdim. Onu giyinip gitti giderken. Ufacık şeyle ne kadar da mutlu oluyorlar.
Allah tüm çocuklara mutluluk versin.

Evimi satıp parayı bankaya koyup aylık geliri 12 bin gelirdi ama satmaktan vazgeçtim
1000 devam ama kiraci ev ariyor çıkacak inşallah
En azından bişeyler yapmak istiyorum yatırım yapmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…