Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın herkese.
Kız babasıyla spora gitti ben de hafta içi için yemek hazırlayacağım. Pazar günleri bir tane bakliyat yemeği 2 çeşit de zeytinyağlı yapıyorum . Bir de pilav yapıyorum bugün ve yarın yemelik( biraz uğraştırıcı bir çeşit yapıyorum hafta içi genelde sade yapıyorum daha kolay diye). Bazen çorbada yapıyordum da havalar ısınınca çok çorba istemiyor canımız. Çarşambada dahil bizi idare ediyor bunlar. Perşembe , cuma da bir gün köfte bir gün balık yiyoruz genelde.ya da akşamdan yapıyorum bir yenek bazen.

carsambaya kadar yemekleri nasil muhafaza ediyorsunuz .ben bozulur diye korkudan sadece pazartesiye yemek hazirlayabiliyorum . sizin sistemi oturtmaj istiyorum ben de

carsambaya kadar yemekleri nasil muhafaza ediyorsunuz .ben bozulur diye korkudan sadece pazartesiye yemek hazirlayabiliyorum . sizin sistemi oturtmaj istiyorum ben de
Bakliyatı kaynarken kavonozluyorum ters çevirip soğutuyorum ,vakumlanıyor kendi. Aslında baklıyat 2 hafta bile duruyor dedi arkadaşlar ama ben en fazla 10 gün sonra yedim lezzeti aynıydı. Bakliyatı çarşamba yiyoruz. Zeytinyağlı sebze yemekleri ılınınca cam saklama kabına koyuyorum 2 gün bir şey olmuyor biz zeytinyağlıları zaten ısıtmadan soğuk tüketiyoruz. Çıkarıp tüketiyoruz bitiyor. Yani ısıtıp yada dışarı çıkarıp bekletip tekrar buzdolabına koymuyorum. Yemek fazlaysa bir kısmını çıkarıyorum sofraya yetmezse dolaptan ekleme yapıyorum mesela tadlarında hiç bir bozulma olmuyor ki ben çok hassasımdır tad konusunda, ufacık koku sinse hisseder yemem.
Mesela bu hafta kuru fasulye, kereviz yaptım onları kavonazladım sıcakken. Biri salı biri çarşambaya. Karnabahar yarına onu saklama kabında koydum, doamtesli bulgur pilavı yaptım onuda az soğusun koyacağım direkt dolaba.Bugünde karnabahar çoktu diye bir kısmını ayırıp fırında, karnabahar, pancar, patates, biber karışık kızartma ve tarhana çorbası yaptım.

cok tesekkur ederim .bu kavanozlana dedigimiz sey konserve gibi aslinda dimi .ben konservelerde zehirlenme,bakteri uretme gibi seylerden cok korkarim ayni mantik mi oluyor ki .kapaga dikkat edin muhabbeti falan var mi

cok tesekkur ederim .bu kavanozlana dedigimiz sey konserve gibi aslinda dimi .ben konservelerde zehirlenme,bakteri uretme gibi seylerden cok korkarim ayni mantik mi oluyor ki .kapaga dikkat edin muhabbeti falan var mi
Ya evet kapak muhabbeti var aslında. Ben bazen o yüzden ters çevirmiyorum 3 günde zaten dolapta bir şey olmuyor diye. Bazen ay yıllardır öyle yiyoruz boşver diyorum ters çeviriyorum bence kaynar koy kapat, buz dolabında 3 günde bir şey olmaz

cok tesekkur ederim oneriler icin .alternatif cozumler bulmam lazim acilen

Güzel bir pazar günü olsun hepimize, sabah pişi yapıldı afiyetle yenildi. Hava tam benlik yağmur yagıyor nasılda güzel yağıyor bereketli yağmurlar olsun. Pazar demek bize göre evde olmak demek hele de hava yağmurlu ise tv deyiz eşimle kızlar kendi odalarında yemeklerde dünden kalanlar var az az yanına tavuk suyuna sebze çorbası ve zeytinyaglı pırasa yaptım. Kalırsa yarına yemek derdim olmaz. Dün pazara eşimle kızım gitti pazar aşırı pahalıymış sadece portakal, elma, muz, 2 demet taze soğan, 1 kilo salatalık aldılar ne kadar harcadılar diye sormadım çünkü herşey çok pahalı diyorlardı sebzem evde kafi derece de var soğan-patates de marketten hafta içi almıştık. İnşallah fazla harcama olmaz hafta içi. Eşim kasap alışverişini de yapmıştı ama bu hafta yapılacak olan aylık alış verişe 1 kilo yine dana kuşbaşı yazdım. Elimde değil bir gün alınınca yine tasaruflu almış oluyorum fiyatlar yerinde hiç durmuyor kasap sucuğun kilosunu 240 tl yapmış. Allah hepimizin evine bereket, bolluk versin.

afiyet olsun ablacim

Kesinlikle sey diyorlar bi de ee maaslarada zam geldi ama
Be akillilar maaslara 1 defa zam geliyor (haziranda yaparlarmi bilemedim) herseye defalarca zam geliyor.
Bimden aldigim bir kek vardi surekli aldigimdan fiyata hakimim.
18tl ile basladim almaya gecen yaz sonu en son 32 tl den aldim.
Suan 36olmustur cunku 1 aydir almadım
Senesine gelmeden daha %100 zam görüyor hersey.
Suan muhitimde 10bine ev bulamadiklarini söylüyorlar.
Insan inanmak istemiyor 10 bin. 10.000 kira
Nolcak böyle şaşkınım

Benim umutlar hepten yok oldu.
Baktigim evler hep 2milyona çıktı
Daha hayal bile kuracak hevesim yok o derece
Alamıcamı kabullendim ben artık
Tek araba kâr kaldı iste yanimiza
Esim arabayi satar alırız falan diyor ama istemiyorum.
Yazlık için çok düşük bir model araba kullanmak istemiyorum.
Uzun yolda arabanın konforu cidden önemli.
Biz daha eski dönem kullandigimiz arabayla köy yollarinda ben mafoluyordum gitmek istemiyordum uzak bir yere, bunun konforuna alıştık artık.
Oglaninda mide hassastı surekli istifra ede ede gidiyorduk.
Arabadan cok anlamam ama o rahatlığı insan anlıyor.

InsAllah size daha güzelleri nasip olsun

Selamm
Sabah kuzenimi gormeye gittim ama hala yoğun bakimdaymis dün icin cikacak demişlerdi bizde aramamistik tekrar göremedik.
Dunde eve pek elimi süremedim detayli hersey birikmisti.
Sote yaptim hemen yanina eriste.
Kardesim balik tutmus iyi dedim yemekler yarina kalır.
Evi süpürdüm
Camasirlari ayirdim sırayla yıkaniyorlar
Temiz atlet bile kalmamis evde sabah esim aranıyordu
Okadar salmısım ki dedim lelli toparlan bıragma kendini
Toz aldim
Camlarin önunu sildim
Kizi doyurdum uyudu simdi aynalari silcem.
Kaliyor evi silme.
Vileda yapicam elimle silemem hiç.

Pasta börek aranıyorlar hiç enerjim yok mutfagi batıramıcam hic.

Annem pazara cikicam dedi ona siparis verdim parasınıda almadı.
Mısır unu, domates, kıvırcık, 2 bag lahana istedim.
Lahana sarıcam bu hafta, biraz alip buzluga atsam aslinda ramazanda sarardım seviyorlar.

Şu eve toz yağmasa artık öyle camda pek acmiyorum havalandirip kapatıyorum
Bıktım usandım tozdan

saglikla hepsi olur lelli ya daha nasibimizde neler var bakalim .Allahim saglik versin yeter ki .arabayla benim de pek isim yoktur ama ise gidip gelirken dolmus zor .ikizleri kresten alirken tek araba denk gelmiyor vs . o yuzden istiyotum ama once hayirlisi tabi

Canım annem de kalan yemeği aynı şekilde koyar. Ve ev salçası yapıyor ve hep ters çeviriyor. Yıllardır zehirlenmedik :)
O kapak konusunu ben de çok duydum ama çok da önemsemedim. Çünkü salça konserve menemen komposto hepsini yapıyor annem. Hepimiz de kullanıyoruz ailecek.
Ben buzluğa da yemek koyduğum oluyor. O da aklında bulunsun.

Biz de 270 tl ye aldık sucuğu. Kıyma 200 tl olmuş. Çocuklara ne yedirecek insanlar gerçekten çok zor dönemlerdeyiz. Varken yok oldu herşey

ya iste saglikci olunca her seyin en kotusunu
dusunuyorum .konserve domates sosu kullanamam yillardir korkudan

Geçen bizim siteden başka yere kira arttığından dolayı taşınan arkadaş vardı. Sonra geri siteye gelmek istemiş.
10 bin 12 bin bir kuruş inmediler dedi. En son öyle içi biraz yıpranmış bir ev aşağı bloklardan 2+1 i 8 bine bulmuş.
Hayat şartları çok zor.
Eşimle patronu da bu ara maaş konusunda bir kapışma halindeler. En son cuma günü sen belirle rakamı demiş patronu. Ne yapsam diye soruyorduu bana.
Tazminat alacak. Doğum borçlanması için parayı şirketten istedi ödedi.önemli değil demiş patronu o paraya ama öyle olursa maaşa az zam yapar,tazminattan düşüreyim diyor. Sonra bir de onlar yapmış gibi olmasını sevmiyor eşim. Bu defa bütün nazlarını çekmeo zorunda kalıyor.

kira zaten bu ara cok zor İstanbul'u hic dusunemiyorum Allah kolaylik versin.

Herşey çok pahalı nolcak bilmiyorum inanki çocuklar için hergün okula koyuluyor Allah yardım etsin ev desen market alışverişi inan zorluyor artık insanlaeı
Bende evi komple temizliği bitirdim dedim iş bitti
Akşam haber geldi cenaze var toparlanıp çıktık
Allah yardım etsin iyice ortalık zıvanadan çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…