Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamm
Eriste ve orman kebabı yaptım.
Kız uyudu
Oglan geldi yemek diye yedi o
Dün kurabiye yaptim nihayet mısır gevrekli yaptım seneler oldu yapmamıştım eşim bayıldı
Aksamda yediler sabahda yedi esim 2 tane kalmış
Ramazan girmeden yaparım yine.

Odaları süpürdüm vileda yaptım salon kalmıştı ama kız uyudu supurge acamam.
O uyanınca artik sadece burasi kaldı zaten.
Banyoyada c.suyu doktüm beklesin az ovalarım

Yaz geliyo ben yuzey temizleyicilerine takarim artik
Oda parfumleri ve yuzey temizleyicileri.
Kışın cok kullanmiyorum çok cam acamiyorum diye ama yazın mis mis
Bingonun aldim 2 yuzey temizl.
Yumosunda 2 oda kokusunu aldım
Banyoda vileda girip cikiyorum mis kokuyo

Piknik malz. Almaya basladim.
2 tane canta aldim piknik icin gecen sene hep bez posetlerle tasidik zor oldu hicde aklima gelmedi canta almak.
Simdi 2 çantaya doldururum herseyi mis.
Poset poset ne ugrascam.
Elvandan cikolata aldım
1 tanede kamp masasi begendim bizdeki cok alçak bu 2 kademeli yukseliyor indirim beklicem az bakim dusecek mi.
Kiza kamp sandalyesi alicam ama en uygun koctasta var ordan alırız
Kullan at masa örtüsü, saklama kabı gibi eksiklerim var onlarida kart kesilince halledicem.
Kamp tüpüde düşünüyorum almadikca artıyor fiyatı
100lü karton bardaklar bile 21tl falan nette cok iyi.
Al 1 yaz kullan
100lü poset var o da 29tl ondanda alıcam.
Piknik sezonunu acariz bayramdan sonra

Bende evde kullandığım temizlik malzelerin kokusunu severim benim her yer laminant sadece banyo ve tuvaletlerde kullanıyorum. Laminantlarımı sıvı arap sabunu ile siliyorum. Bayagı alışveriş yapmışsın canım aldıklarını trendyoldan mı aldın merak ettim güle güle kullanın.

Sagolasın
Evet trendyoldan aldım (Bingo ve yumos kokuyu hızlıdan aldim yine trendyol)
Digerleride sepetde bekliyor
Ayin 20sinden sonra alacağım
Karton bardaga kadar alicam hepsini atıcam kenara
Tam sabah hazirlaniyoruz bakiyorum bardak yok, tabak kalmamis(plastik), posetlere sığmıyor sigdircak canta bulamiyordum zaman kaybediyordum.
Gecen yaz saklama kabı bile aradım evdekiler hep büyüktü bosuna yer kaplıyor diye.
Bu yaz gerekli olanlari elimin altında hazir tutucam.

Ben çok plancıyım diyorum ya :)
Piknige gitsem neler yaparım, neler evde bulunsun vs hepsini yazıp not alıyorum.
Ben öyle anlarda ne yapsam diye düşünmek istemiyorum kararsız bir teraziyim.
Böyle önümde secenekler oluyo kolayıma hangisi gelirse yapıyorum düşünmüyorum napsam diye.
Ya da o an 1 bardak icin 1 tabak icin markete ugramak, siparis vermek zaman kaybı ve masraf oluyor.
1 parca sey icin baska seylerde alıyorsun.
Arabada su, örtü, şal vs bırakıyorum.

Kızın kiyafetlerini sabah bi duzenledim
2 elbisesi var giymedi pek bayram icin alsam mı bilmiyorum.
Esimin ailesine zaten gitmem ama patronlara gidiyoruz.
Gezeriz diger günde.
Belki 1 elbise ve bluz alırım.
Kendimede bakıyorum yine trendyoldan gömlek ve ceketi alıcam.
Pant. Evden uydururum.
Bir de begendigim sneakerı alicam.
Nisan masrafım bunlar olcak.

Uygun fiyatli bir akıllı saatde bakıyorum.
Telf. Uyumlu olmasi muzik calar falan önemli diil kullanmıyorum o ozellikleri evde zaten takmıyorum. Adim saysın falan yeter bana
Siyahı var bir de pudra ya da beyaz alıcam.
Uygun fiyatli bir de gunes gozlugu ve tshrt.
Bunlarda mayıs alisverisim olur artık.
Bunlarda hep listeli bende.
Aldikca siliyorum listeden hem aklimdakileri almis oluyorum hem de gereksiz sırf almak icin almış olmuyorum.
Lazım olanlar halloluyo sirayla
Aylara bölüyorum

Aylar oldu belki sene ben magzadan butikden kendim icin alisveris yapmayalı.
Lcw, koton gibi magzalardan aldigim oldu 1-2 defa o da iade sansim oldugundan.
Online okadar alistim ki magza gezmek istemiyorum artik.
Önceden asla kiyafet alamam ben online derdim.
Yillarcada almadım
Niye almamışım bilmem
Arkadaslarim kuzenlerim alirdi nasil aliyosunuz iadeyle ugrasiyorsunuz denemeden öyle delimisiniz derdim.
Akıllı onlarmis valla.
Hem güzel anlık indirimler oluyor(80tl kadar gomlekler dusuyor lcw bile 150tl den asagi yok)
Aldigim pant, esofmanlar hepde cok güzel cikti
2 de kisa ve uzun mont aldım hatta kotonun
Magzada 800tl idi ben 530tl almistim online indirimden.
Canta, ayakkabı
Hatta 2 ayakkabida sorun yasadim ayni firmaydı 3ay icinde deforme oldu sayili giyilmesine ragmen ve iade aldi trendyolcok şaşırmıştım
Yani alsan magzaya gotursen asla arkasinda durmazlar vallada durdular ürünlerinin arkasında
Trendyol reklamı gibi oldu yaw:) ama seviyorum bana cok kolaylık oldu napim.
Semt semt gezmekden kurtuldum.
Sirf degisime gitmeye usendigimden o semte hic giymedigim seyler bile elimde kalmisti.
O an alip pisman oluyordum.
Avm artik kendime bisi bulamiyorum begenemiyorum

tr_lelli yıllardır ekonomi topiklerini okurum, en tutumlu ve sıralı alışveriş listesi hatta biriktirdiğiniz para şişeleri senin ataların bileziklerini hep buradan okurum lellim akıllı hatunsun birde tasarruflu hatunsun. SIrası geldimi alırsın sen hepsini. Seni övmek pohpohlamak anlamında asla demem senin gibi bir iki kişi daha vardı ama onlar sonradan yazmayı bıraktılar. Bana burayı sevdiren sadece ekonomi topiği. İnternet alış verişini ben de kızlarım sayesinde sevdim gerçekten ne lcw, flo, koton magazasının önünden geçerken vitrinine bile bakmıyorum girmiyorum bir kez eşime pantolon ordan baktık sadece bedeni için giyip çıktık sonra internetten sipariş verdik sıkılıyorum artık kendi yaşam alanımda konforlu oluyor bakıp bakıp almak.

Yaaa cok utandım suan
Ama azıcıkta olsa birine fikir olabiliyorsam ne mutlu bana.

Beni tanıyanlar sey der senin yerinde olsa başkası diye başlar hatta daha geçen haftalar destek olduğum abla bu yaşta böyle tutum düşünce hemde bu imkanlarla düşünmez başkası olsa falan dedi o abla der hepte.
Annem sen tutarsında sen yaparsinda bizim oglan (kardesim) napcak der.(o savruktur)
Çok şükür hani holdingler sahibi patron vs degiliz orta halli insanlarız ama ben var tmm bugun harcim kafasında hiç olmadım.
Mesela anneme miras kaldı ist. cokta güzel nezih bir semtinde hatta kiralara baktik orda gecen 20bin civarı gidiyor yeni evler.
Annemede 2 daire kalacak şekilde arsa.
Ama hiç aa ailemden kalır bana nede olsa yiyim gitsin hic düşüncesinde olmadım.
Guvenimde yok.
Beklentimide minimumda tutuyorum.
Tek olmayan istedigim yazlık cok şükür o da artık olmuyo demek sukursuzluk olur Rabbimin gücüne gider diye olmuyorda demicem.
Cunku arabamizi satsak anında alırız kendimize göre bişi. Imkanım var.
Kasmıyorum onu ya napim.
Hayalim için arabayı sattırmak istemiyorum.
Ki esim daha gecen bile dedi satalım alalım yazlığı 300-400binede bi araba aliriz 2.el onu öderiz dedi (cok istedigimi bildiginden) hayır dedim.(o arabayida dolar, euro, ve altin birikimimizle belki cok az krediyle alabiliriz hemen)
Nasipse olur artık oluruna bıraktim.
Yine elimden geleni yapıcam gerisi tevekkül..

Allah inan ki baska kapı açıyor
Tmm altin tepside sunmuyor ama yolları guzellestiriyor.
Bizim diger ev simdi deprem riski icin bakilacak.
Belki 1.5-2milyonluk evim varken yenilenerek 5 milyonluk evim olacak.
Hep böyle oldu önüme dan diye istedigim cikmadı olmadı ama ona giden yollar hep güzelleşti kolaylaştı

Hep dedigim veren el olmak hep bereket getirir.
Hırs, kıskançlık yapmamak.
Mukayase yapmamak.
Kötülük gorunce aynısını yapıp onun gibi olmadan uzak durmak. Uzaklaşmak..
Empati yapabilmek.
Sevdigin insanları cikarsız sevmek.
Merhamet etmek.
Bir cocugu sevindirmek
Kıran bir dilin olmaması
Ve tabiki hep şükür hep dua

Rahmetli babannem dua ederken hep Allahım önce darda olana, hastane kapisinda sifa bekleyene, evinde ekmegi olmayana, borcu olana ver, yardim et sonra bana ver derdi.
Bende ondan ögrendim hep önce baskalari icin dua ederim.
Ezberlemisim bir cogunu rahmetli babannemden duya duya dua etmeye basladigimda hep onun sozleri cikiyor agzimdan ezberimden.
Erenlerin, evliyalarin, sehitlerin suhadalarin yuzusuyu hurmetine, agzi duali kullarinin yuzusuyu hurmetine diye dua ederdi ne dilerse..
Sonrada kimi kimsesi kalmamis, isimleri unutulmus nesilleri tukenmiş bir fatiha bekleyen butun ölmuslere bagislar fatiha okurdu.
Hic de yokluk gormezdi biri bin olurdu rahmetli banannecimin.

Canımsın yazlıkta olucak lellim inan hiç aklında olmadığı bir anda olucak. Tüm güzellikler birden olur. Ben inanıyorum ben de dua ederken aynen rahmetli babaannen gibi ediyorum Allah ım ettiğimiz duaları kabul etsin. Bende duamın arkasından iyi insanlarla karşılaşalım derim.

Selammmm
Yorucu bir gündü. Sabah uyanır uyanmaz. Anne kahvaltıyı şimdi hazırlamasan oyun oynasak saat 10 da kalktık zaten. Hazırla kahvaltı yap topla. Hazırlanma saati geliyor.
Dedim okula geç kalıyorsun. Eğer sabah oyun oynamak istiyorsan. Erken uyuyup erken kalkmalısın. Sonra bir karar verdik. Ben kahvaltı hazırlayacaktım o da masada domino taşlarını sıralayacaktı arada oynayacaktık. O arada krep istedi. Onu da yaptım. Sebzeli mercimek çorbssı koydum ocağa.
Kahvaltı yaptık. Yine oyun :)
Anne kız oynuyoruz bu defa, o evde masasında ödev yapıyor ben de evde işlerimi :) bahaneyle biraz toparladım. O da toplama işlemini yapmak istedi. Yazdım yaptı. Dersimiz matematik.6 soruda 1 yanlış. İyiydi sonuç. Ama 1 yanlışı bile doğru yapmalıydım diyor. İnşallah ilerde de böyle ister. Ders yapmayı sever.
Sonra giyindik çıktık okula. Geldim bir bardak çay içtim. Sabah düzgün içememiştim.
Koltuğu makinayla sildim. Bir yığın pislik çıktı oo çamur mikrop içinde yaşıyoruz.
O arada lazanya yapayım dedim onun içini hallettim. Çorbayı blender yaptım. Köfteleri hazırladım.
Mutfağı tam topladım. Zaman geldi. Gittim aldım. Bahçede oyalandı eve zor getirdim.
Banyoya soktum. Kendi yalnız banyo yapacakmış. Büyüdü ya ilk defa bıraktım yapsın diye. Tam ben de gireceğim. Ben çıkayım biraz daha yalnız kalmak istiyorum.sen yalnız başına banyo yap diyor.ergen ya. Şimdiden başladı.
Lazanya yarına yaparım. Koci çok aç değilmiş. Köfteyi pişiririm. Ben de bahçede arkadaşla karşılaştık dolma verdi yedim. Çorba yeter bana.
Yarınki yemeğin hazır olması kadar güzel birşey yok.
Ramazanın ilk haftası işyerinde iftar yaparım dedi. Hayhay dedim

selam kizlar bugun odemeleri yaptim .krese 3 yarim gun gidebildiler 1 aylik surecte .kres parasini gonderirken bi sinirim bozuldu insallah gecer bu gunler saglikla gidebilirler.
bugun ise dondum esim izin aldi. pazar annem gelene kadar esim bakacak insallah yemekleri yapar o kafam rahat bu hafta
yedirenk79 saolasin yedirenkcim guzel gunlerde meslegimizi yapalim insallah .

Elanin okul sevgisi masallah. benim oglan da kreste kes yapistir kes yapistir canim sıkıldi diyor

Elanin okul sevgisi masallah. benim oglan da kreste kes yapistir kes yapistir canim sıkıldi diyor
Çok güldürdü ya şimdi.mucit çocuk. Ona basit gelmiş okul
Ela okuldan çıkınca sanki enerji toplamış gibi çıkışı var. Giderken sakin gelirken kapıdan çıktığı gibi bahçede koşuyorlar. Enerji atar okulda dedikleri yalanmış

Ben de kendime hiç birşey alnıyorum. Eskiden alır mutlu olurdum. Şimdi mağazada fiyatları görünce nutsuz oluyorum.
Bir de eskisi gibi kıyafet alma hobim yok :) ev kadını hali işte niye böyle oldum bilmiyorum. Evdekiler oluyor seviyorum ya kıyafetlerimi.
Trendyol hepsiburada vs vs rahatlar canım. Çünkü müşteriye geri gönder diyor mecbur satan satıcı iade alıyor. İsterse almasın. İsim yapmış online satış firmaları bunlar. İade almayan satıcı ile çalışmıyor. Bir de bir sürü ücret yansıtıyorlar satıcıya. Ben çalışırken hepsiburadaya konsinye ürün veriyorduk. O ara gittigidiyor n11 gibi firmalarda ürün satıyorduk. Sonra hepsiburada da onlar gibi satışa başladı onları solladı. Trendyol da öyle.
Bir sürü online satış sayfaları var ama insanlar onlara güveniyor haklı olarak.
Lcw kotonun da trendyolda günlük kampanyaları oluyor. Kendi sayfasında yok :) bazen denk gelmişti. Tek farkı mağazadan değişim yapamıyorsun. Kendi sayfasından alınca mağazadan değişim yapılıyor

Piknik setin yokmu canım. O da çok işe yarıyor. Tabak bardak çatal kaşık bıçak. Yıllaaaar önce bir marketten almıştım. Her yaz işimi görüyor. Bir de bölmeli kahvaltılığım var. Her daim iyi oluyor. Daha üç bölmeli beslenme kabı var üç tane :))) koca mıtfakta dolap niye yetmiyor diyordum. Bundanmış demek
Ama bir hamur yoğurma için kapaklı büyük kabım yok onu alıcam. Bir de minik rendemi kaybettim. Kesin eşim yanlışlıkla çöpe attı. Onunla sarımsak rendelemek kolay oluyordu.

Hiç eskisi gibi değilim. Ütü birikir.eskiden havlu iç çamaşırıma kadar ütülerdim şimdi çeşiti oldukça azalttım. Ona rağmen yetişemiyorum. Bugün yaptığım iş koltuk sil yemek yap. Çamaşırlar katlanacak dünden bu yana sepette. Bir parça katladım gerisi kaldı.
Oyun oynadık yemek sonrası. Zaten enerjimde bitikti. Boşver dedim.

Aynenn oyle oluyor suan bayiler araba yok diyor,gelecegi zaman zamli alacagiz

ya cidden enerji mi topluyorsunuz nedir yani .oglanlarin fıtrati farkli cidden kizla etkinlik yapiyoruz .oglan gelip anne dövüşem mi diyor garip bir çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…