- 27 Şubat 2013
- 14.792
- 42.256
- 798
Başınız sağolsun lellim.mekanı cennet olsunSelamm
Gece sarjim bitmis
Teyzem dayim fln beni aramis
Teyzemin kayinvalidesi yogunbakimdaydi yani bekliyorlardi dedim haber ver
Sabah vefat etmis
Esimi aradilar ordan aldik haberi esim annemle beni bıraktı o da bassagligi diledi soguk erkekler disarida hep dedim sen aksam alirsin bizi
Bizde biraz evde durduk sonra camiye gectik orda kuran okundu falan.
Ordan eve gelenlere çay verildi yemek verildi.
Insanlarin ne güzel cevreleri var kalabalıklar herkes yardım ediyor destek
Bizim kimsemiz yok 3-5 kisi olur ancak diyoruZ
Ama onlar 8 kardesler torunlar torunlarin cocuklari vs vs babamlar misal 2 kardes kimimiz olsun.
Sayımız belli zaten.
Allah rahmet eylesin çok eli acık bir teyzeydi cok severdim.
22.00 oldu eve dönmemiz
Yakın olsak 7gün gitmek isterdim yardım etmek isterdim ama uzak semtlerdeyiz.
Havada bugun nasil soguk enistem sey dedi annemde soğuğu hiç sevmezdi dedi
Rabbim hepimize acısın merhamet eylesin affetsin tövbemizi kabul eylesin.
kelimeyi tevhit cekiyorlar bende cekip sayi vericem bagislanacak.
Evi öyle bıraktım çıktım
Gelincede ancak birer nescafe ictik yapamam bisi basim agriyor uyucam.
Başınız sağ olsun,Allah rahmet eylesinSelamm
Gece sarjim bitmis
Teyzem dayim fln beni aramis
Teyzemin kayinvalidesi yogunbakimdaydi yani bekliyorlardi dedim haber ver
Sabah vefat etmis
Esimi aradilar ordan aldik haberi esim annemle beni bıraktı o da bassagligi diledi soguk erkekler disarida hep dedim sen aksam alirsin bizi
Bizde biraz evde durduk sonra camiye gectik orda kuran okundu falan.
Ordan eve gelenlere çay verildi yemek verildi.
Insanlarin ne güzel cevreleri var kalabalıklar herkes yardım ediyor destek
Bizim kimsemiz yok 3-5 kisi olur ancak diyoruZ
Ama onlar 8 kardesler torunlar torunlarin cocuklari vs vs babamlar misal 2 kardes kimimiz olsun.
Sayımız belli zaten.
Allah rahmet eylesin çok eli acık bir teyzeydi cok severdim.
22.00 oldu eve dönmemiz
Yakın olsak 7gün gitmek isterdim yardım etmek isterdim ama uzak semtlerdeyiz.
Havada bugun nasil soguk enistem sey dedi annemde soğuğu hiç sevmezdi dedi
Rabbim hepimize acısın merhamet eylesin affetsin tövbemizi kabul eylesin.
kelimeyi tevhit cekiyorlar bende cekip sayi vericem bagislanacak.
Evi öyle bıraktım çıktım
Gelincede ancak birer nescafe ictik yapamam bisi basim agriyor uyucam.
Pazar günleri 2 saati mutfakta geçirmek, hakikaten hafta içinin tamamını kurtarıyor. Ayrıca yemek harcı pişirip konserve yapmak benim hayatımı çok kolaylaştırdı. Benim düzen şu şekilde:O da güzel olmuş. Başta bana da zor geliyordu hattaelecda da görmüş ona sormuştum çok zaman almıyor mu diye. Şimdi bakıyorum max 2 saate tüm yemekleri yapıp bulaşığı toplayıp çıkmış oluyorum o arada da podcast falan dinliyorum çok verimli oluyor. hiHafta içi de işten gelince stres olmuyor yemek öncesi kızla oynayabiliyoruz böylece.
Lellim arabaya çok ödüyormuşsunuz, dersane de var tabii yüklü ödemeler ama bak ödeyebiliryorsunuz bitince de iyi ki almışız dersiniz biz öyle diyoruz iyi geliyor bize borç diyorum. Başka türlü mal sahibi olamıyoruz.Hayırlı haftalar
Hemen mutfaga girdim esimin pesine bulasiklar bile duruyordu.
Mak. Bosalt doldur
Yemek attim ocaga
Sote, nohutlu pilav, mercimek corbasi, yayla corbasi(kız mercimek icmiyor)
Oglan sinavda gelince hambuger yapicam ona aksam yer yemek sonra ben ne yicem diye aranıyor.
Camasir mak. Calisiyor
Supurge yapıp toz almam lazım.
Hızlıdan hamburger ekmegi, h. koftesi, mesrubat, dondurulmus patates, sogan halkasi falan siparis verdim 190tl.
Al al ortada yok haftayı cikarıyoruz artık.
Dün teyzemin mutfagini toparladim masallah o da güzel zula yapmis saralle, yağ, buzluga bisiler vs
Ben artik kenara atmaya yetisemiyorum.
Aldiklarimin cogu haftasina bitiyor
3er 5er de alıp acilmak istemiyorum her ay bir ödeme çıkıyor.
Yedek bisi kalmamış çayım, salcam, yagim deterjanim falan hep olurdu yedek.
Yok yetişmiyor.
Napim arabanin ödemeleri, oğlanın dershane vs bizi salliyor neredeyse 15bintl taksit, taksitli alisveris vs öduyoruz
Bes ödüyoruz
Esimin eyt yapilandirmasini oduyoruz
Patrona borcdan ödüyoruz
Hangisinden kısıcan.
Birazını bitirseydik ata almaya başlayacağım.
Tek araba borcu olsa bir borc olur bilirim önüme bakarım.Lellim arabaya çok ödüyormuşsunuz, dersane de var tabii yüklü ödemeler ama bak ödeyebiliryorsunuz bitince de iyi ki almışız dersiniz biz öyle diyoruz iyi geliyor bize borç diyorum. Başka türlü mal sahibi olamıyoruz.
Bizimde 3 tane kredi kartı var düzenli kullanıp ödediğimiz, bir kredimiz var, arabayı da borçla almıştık altın ve dolar borcumuz var. Her ay az az altın ve dolar alıyoruz ama çok yüklü meblağlar değil, bu ay eşim 31 bin tl promosyon alıcak alınca dolar alıcaz borcumuzun bir kısmını öderiz, altınlarıda artık aydan aya alırız. Ata alıcağın günlerde gelicek canım benim bile canım bazen almak istiyor ama ata çok yüksek geliyor ama alıcam kafaya koydum. Az biriktirdim az daha üstüne koyunca alım yaparım.
Bizde ne alırsak kredi kartıyla alıyoruz, taksit de yapıyoruz karta borç bitmiyor biz de de durumlar aynı ne kadar gelir varsa ona orantılı da gider oluyor. Kızların isteklerini de geri çevirmek istemiyoruz, cep telefonları, laptoplar, kıyafetleri vb. Ama Allah sağlık sıhhat versin herşey ödeniyor diyorum. Ama dikkat ediyorum eve giren para artsa bile son 3 yıldır biz köşeye hatrı sayılır bir birikim yapamıyoruz. Geçen sene bir termal tatil, bir de yaz tatili, eşimle ben gap turu ve en son da Üsküp'e gitmiştik ama bu yıl asla düşünemiyoruz, hem para biriktiremiyoruz hem tatil yapamıyoruz. Gittiğimiz tatiller öyle günlerce değil en fazla 3-4 gün kalabiliyoruz çünkü taksit sayısı ve meblağı artırıyor. Kıyafet konusunda bence al lellim ben kızlarıma diyorum içinizde kalmasın. Ben çocuklar küçükken her bayram onlara alırdım, kendime almazdım çalışıyordum o kıyafetlerden giyerdim tek masraf yapmamak adına ama şimdi öyle pişmanım o yıllar geri gelmiyor.Tek araba borcu olsa bir borc olur bilirim önüme bakarım.
Ama eyt borcu, patrona borc, kursun taksitleri, bes, ufak tefek taksitli alisverislerde var.
Az kaldı, Şu kadar ay bu kadar zaman derken ömur bitiyor.
Bazen yetisemiyorum artık yeter da diye darlanıyorum.
Aslında beklentim, çok isteklerim yok
Borç, ödeme falan düşünmeden alacaklarımi alayım yeter.
Hesap yapmak durumunda kalıyorum alırken.
Bi sneaker begendim 600tl ceket 330tl iksini alsam 1000tl de gitsin.
Kartı bekliyorum mesela kesilsin diye
Newb. Spor ayakkabısını istiyorum epeydir taksitle alicam mecbur 6bin falan.
Ama simdi bi de onun taksiti olcak diyorum almıyorum.
Simdi almayincada hevesim geçiyor sonra almak istemiyorum.
Karışığım bu ara
Benim aman aman kiyafetim yoktur.Bizde ne alırsak kredi kartıyla alıyoruz, taksit de yapıyoruz karta borç bitmiyor biz de de durumlar aynı ne kadar gelir varsa ona orantılı da gider oluyor. Kızların isteklerini de geri çevirmek istemiyoruz, cep telefonları, laptoplar, kıyafetleri vb. Ama Allah sağlık sıhhat versin herşey ödeniyor diyorum. Ama dikkat ediyorum eve giren para artsa bile son 3 yıldır biz köşeye hatrı sayılır bir birikim yapamıyoruz. Geçen sene bir termal tatil, bir de yaz tatili, eşimle ben gap turu ve en son da Üsküp'e gitmiştik ama bu yıl asla düşünemiyoruz, hem para biriktiremiyoruz hem tatil yapamıyoruz. Gittiğimiz tatiller öyle günlerce değil en fazla 3-4 gün kalabiliyoruz çünkü taksit sayısı ve meblağı artırıyor. Kıyafet konusunda bence al lellim ben kızlarıma diyorum içinizde kalmasın. Ben çocuklar küçükken her bayram onlara alırdım, kendime almazdım çalışıyordum o kıyafetlerden giyerdim tek masraf yapmamak adına ama şimdi öyle pişmanım o yıllar geri gelmiyor.
Saol ablacım aklımda dağıtacağım inştr_lelli Başınız sağolsun lellim rabbim rahmeti ile muamele etsin.
citl geçmiş olsun citl cim, Allah başka dert vermesin. Bence çocuklara birşeyler dağıt onlar çok masumlar.
babyloading87 canım hayırlı ugurlu olsun aldığınızda buradan yazarsın çok güzel birşey insanın yeni ve sıfır arabası olması.
yedirenk79 canım yaz hep yaz, pazarı bende seviyorum taze taze almak onları elime almak koklamak bana zevk verir, eşimle çıktığımızda o çabuk çabuk yapıp eve gitme derdinde ben ise dolaşmayı severim. Ama bizim burada pazar pahalı hiç mi ucuzlamaz ucuzlamıyor. Şimdi birde ramazan fırsatçılığı çıkar. Eşimle evde pide yapıcaz bu ramazan çünkü 10 tl miş fiyatı kepek aldık pide altına.
Allah kabul etsin citl cim. Ben de kızlarımın sınıfındaki çocuklara dağıtırdım bir kasa meyve suyu, bazen fırından bir tepsi börek alırdım. Çok güzel düşünmüşsün, dediğin gibi Allah korumuş.Nazenin abla olaydan bir gün öncede birşeyler olmustu dedim ki gidip vereyim
Deprem için kermes varmıs tı pazartesiye kalmadan dedim gittim verdim
İyiki arabanın önü park direği korumus ön olsaydı fenaydı
Dedim Allah korudu iyiki bir gün önce girmişim vermişim diye aklımda oğlumun okulundaki çocuklara da birşeyler vereyim diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?