Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhabalar.
Birikimi yazmak için gelecektim ama harcamam birikimden çok oldu
İki gündür kız hasta babaannesi ve dedesi gelip bakıyor, gelirken yemek de getiriyorlar sağolsunlar, akşam gidince yemek derdi olmadı bu iki gün.
1,5 gr altın ve 150 euro aldım. İki çanta 900 tl ve 1000 tl lik basic tişört aldım yaz için, geçen yıl almamıştım , bu yıl bir kaç tane yeni alayım dedim. Kıza yazlık almaya başlayacağım bakalım, şimdi indirimden cigitten tanesi yaklaşık 180 tl ye kışlık 7 tane eşofman takım aldım seneye okulda iyi olur.

Bende A101 den termos aldım 79 tl piknik malzeme sepeti herşeyi var
Valla ütü yapacak bişey çıkarsalar ilk ben alcam kız
Yeminle hiç sevmiyorum anacım ya
Keşke ütü yapan bir herif olaydı su kocam
Benimkide benimkilerden biri bişey dese olay olur
Ama kendi anası habire bıdı bıdı ona buna laf söyler
Sorun olmaz bizimki sorun olur
Bende o yaptıkça
Onu kiler nee dediyse başına kakıyorum
Azaldı böylelikle şükürsende yap

Abla sende baya çekmişssin
Su yöntemlerini bizede anlat

Aynen fazla takıntılı. Ondan dolayı kardeşine gitmeyeli yıllar yıllar oldu. En son ne zaman gitmiştik ben hatırlamıyorum
Teyzeye de takılıyor günlerce aramıyor. Gün geldi kapıyı çarptı çıktı teyzenin evinden. Aylarca konuşmadı.
Belki ben gidelim boşver desem gider ama ben de onu şundan dolayı yapmıyorum. Gün oldu aileme gidince saçma şeylere takıldı. O anımı zehir etti. He sonra kardeşimle kanki oluyor ailemle kanki oluyor ama o an benim huzurumu saçma bir takıntısı davranışıyla bozuyor ya. Ondan dolayı gidelim boşver dememi haketmediğini düşünüyorum.
Onun ailesi için de çaba sarfetmiyorum. Kardeşinin yıllar önce yaptığı duyarsızlıklardan dolayı ona zamanımı harcayamam. Ve o zamanlar kardeşi için gelip kendi anlatıyırdu sonra ben olumsuz konuşunca da adım fesata çıkıyordu. Tabi zamanla yaşadı kendi gördü. Dediklerimde haklılığımı anladı.
Bir de Ela geldikten sonra kardeşini artık hiç önemsemez oldu. Önceden ölüp bitiyordu kardeşi için. Kardeşi de bunu kullanıyordu.
Tabiki kardeştir can ciğer olursun ama saf yerine koyup iyi niyetini kullanır.zor gününde paran varken yok der, her zor gününde yanında olmazsan ne önemi var kardeşin olmasının. Olanı gideni iki kardeşler ya.
Yoksa ben ilk tanıştığım zamanlar çok seviyordum kardeşini. Ama işte zamanla gördüm karakterini.
Bir de benim eşimde de hata var. Gelip gelip bana anlatırdı aile içinde yaptıkları yalış davranışları. Hala da anlatır.
Bu da uzaklaştırıyor ister istemez beni.
Ben hiç anlatmam mesela.
Geçen geldi bana diyor niye teyzeyle konuştuğunu bana söylemedin. Teyzeyi tanımasam o konuşma şekline karşı diyeceğimki teyze kesin fit soktu ama biliyorum teyzenin konuştuğumuzdan bahsederken, iyi niyetli anlattığını. Teyzede sevmediğim sadece kendi çevresi olunca aramak lazım yapmak lazım gitmek lazım muhabbeti

İyi geceler kızlar
Uyku öncesi ziyaret :)
İki gündür eşimi arkadaşı çağırıyor. Eşiyle boşanıyorlar bu ara sıklaştı konuşalım falan muhabbetine. Üç arkadaş ben yokken de bizim evde toplanmışlardı.
Arkadaşı kal gece demiş. O pek öyle kalmaz. Ama muhabbeti bana açtığında bile hırladım hiç sevmem ama ne yapim mecburum. Çünkü ben niye arkadaşlarımla rahatça görüşemiyorum. Keyfim isteyince kızı bırakıp görüşsem. Onun mırın kırınını dinlemesem. Yürüyüş yaptığımda bile bana işte herkes bahçede eşleriyle ben çocukla yalnız diye dikdik beynimi yiyordu. Kalmak zaten imkansız tek kaldığım yer annem ve kardeşlerimin evi. Tabi annemleregidince kuzenimde de kalıyırım. Ama arkadaşımda kalamıyorım. O sebepten muhabbetini bile açma ben niye kalamıyorum ve ben niye keyfim gelince görüşemiyorum hep mırın kırın ediyorsun dedim. Ben zaten kalmak istemiyorum sadece dediğini söylüyorum dedi. Biraz konuştuk. Yarın da sen görüş yeterki iyi ol dedi. Ben de son dakika randevumu ayarlayacağım arkadaşımla
Neyse görüşürüm ama bir ara. Bıdı bıdı yapamaz. Zaten ona da dedim. Evliliğin en sevmediğim yanı işte tam da bu... evli olmayan arkadaşlarım var. Çıksam akşam ya da hafta sonu keyfimce görüşsem. Ama yok ya işteevdeyim ne gerek var,ben bırakayım seni beklerim biryerde takılırım alırım seni..
Bir de artık cumartesi de çalışmıyor. Eskiden en azından arkadaşlar gelirdi cumartesi. O varken de gelirler ama yalnız görüşmek daha iyibence.
Neyse ilk fırsatta görüşeceğim.
Bugün hastaneye gittim. Sonucu aldım doktora da uğradım. Patoloji sonucumu görmek istiyordu gösterdim. Patoloji doktorunun en iyi doktorlardan olduğunu dile getirdi. Onun yorumunu da dinledim.terimleri araştırıp kendimce zaten yorumlamıştım :) hala o bölgede leke var. Ama az.bu ameliyatın izi veya doğuştan gelen zararsız bir leke olabilir. Tabi ilk görülen daha büyük ve mecbur açılmak zorundaydı ne olduğunu anlayıp zarar vermemesi için yapılması gereken şeydi dedi.Ben de diyordum niçin benim hafızam iyi değil gerçekten de aşırı unutkanım.
Kendi doktoruma da salı günü gideceğim.
Kızımla sinemaya gidelim diye düşündüm ama hastane dönüşü avm ye uğradım. Çok yoruldum. Arkadaşa hediye aldım. Elaya dudak koruyucu baktım. Ruj istiyor küçük hanım bitkisel kokusuz olanı aradım bulamadım.
Aşırı yoruldum sinemadan vazgeçtim.
Evde yemek yedik. Tavuk istemişti tavada kızarttım. Artık sabahtan sipariş veriyor :) ama bir de çeşit yese. Tadından yenmez.
Evde sinema keyfi yaptık.
Sonra da oyun öğretmen okul oyununu oynadık. Halada uyumaya niyeti yoktu. Kitap okuma süren doluyor dedim. Bıraktık.

Yorumumu yapıyorum,lafımı çekmiyorum artık. Hakediyorlar. Ah bu kocalar hiç işi bilmiyor

Bereketli olsun canım.geçmiş olsun kuzuma da

Abla sende baya çekmişssin
Su yöntemlerini bizede anlat
Ne çektim be citl cim. Canım kızlarım büyüyünceye kadar burnumdan geldi hem çalışıyorum eşimin ayrı kaynana, bir de rahmetli kayınpederim de Allah çok büyük dayandım ama hep kızlarım vardı yanımda küçücüklerdi ben ağlardım onlar da benimle ağlarlardı ama büyüdüler şimdi onların sayesinde 8 yıldır çok şükür bin şükür çok rahatım benim eşim bir de aşırı kaprisli çocuklara ve bana karşı ama biz ona yapalım hemen surat yapar evden çıkar annesine gider arkadaşları ile buluşur kafasını dağıtır gelir. Kısacası iyi huyları da var ama dengesizlik tarafı daha çok şimdi o evden bize surat yapıp çıktımı hemen kızlardan biri bizde çıkıyoruz diyor ben çıkmak istemesem bile hazırlanıp çıkıyoruz hemen kafeye oturup sosyal medyadan foto atıyorlar 10 dakika en fazla 15 dakika sonra arıyor nerdesiniz bana haber vermediniz hemen kızım cevap veriyor ben kızlarla beraberken telefonun hoperlerini açıyorum ben cevap vermiyorum benim yerime onlar çok güzel hakkından geliyorlar. Citl inan her gün diyorum iyi ki sizi doğurmuşum diye.

18 Mart Çanakkale Şehitlerimizin ruhu şad mekanları arşı ala cennet olsun. Bismillah deyip başladık akşam içtiğim bir fincan türk kahvesi beni gece boyunca uyutmadı Allahım saga sola dönmekten yatakta terör estirdim neyse en sonunda yorulmuşum da uyumuşum. Akşam kızım diyor ki anne teyzemin kızı X bana mesaj attı bu gün buluşalım diye, ben 12 yıldır kızkardeşlerimle görüşmüyorum ben kızlarımı hiç bir zaman konuşmayın görüşmeyin demedim demem de ben kırıldım ve konuşmadım çocuklarımı konuların dışında tuttum. Ama benim vizyonsuz kızkardeşlerim benim çocuklarımla karşılaştıklarında yüzlerini dönmüşler ben onların çocuklarına asla böyle birşey yapmadım yapamamda ama çocuklar beni görünce görmemezliğe geldiler belli doldurulmuşlar. Neyse bugün bir yerde buluşacaklar ama kızım merak ediyor niye yıllar sonra böyle bir mesaj attı, o zamanlar çok küçüklerdi oyunlarına bile almamışlardı iki kızkardeşimin çocukları birlik olup benim kızlarımı dışlamışlardı canları sağolsun şimdi de haklı olarak kızım merak ediyor, diğer kızımda vardır bir karın ağrısı dedi.
Eşimi kahvaltıdan önce açık süt almaya gitti, birkaç alış verişimiz de vardı almış akşam üstü de pazar var bu aralar pazardan sadece meyve, salatalık malzeme aldırıyorum dondurucuda olanları yapıyorum çok hazırlık yapmışım iyi ki de yapmışım diyorum. Sabah kahvaltıda dünden yaptığım hamburger ekmeklerinden yedik ama hemen bayatlamış neyse güzel gitti en büyük tavamın içine sucuklu- peynirli yumurtalı yaptım bana bana yedik en sevdiğimdir ekmeğimi banmak. Kahvaltı sonrası süt pişir, ocagın ızgaralarını ve diğer ocak başlıklarını söküp bulaşık makinesine yerleştirdim plastik bulaşıklığım var onuda koydum makineyi çalıştırdım. Çamaşır makinesi geceden çalışmaya başladı beyazlar-siyahlar yıkandı asıldı hava rüzgarlı bu gün kururlar inşallah. Sonra akşam için köfte patates ayarlamıştım köfteyi yogurdum buzdolabına koydum patatesleri de birazdan soyarım. Evi topladım bir süpürge çekip toz aldım erken kalkmak bana iyi geliyor. Buzdolabının içini yarın düzenlerim. Akşama da pazardan aldıklarımızı yerleştiririm tamamdır.

Günaydın,
Gece eşim geldi. Ben de kızı uyutmuştum uzanmıştım zaten. Sonra namaz kılıp yattım uyudum. Sabah uyandık. Ela sinemayı istedi. Ama istediği film saat 11 civarı. Ben de eşim evde diye düşünüp öyle plan yapmadım. Kalkınca demezmi ben kahvaltıya gideceğim arkadaşa eee iyi de önceden söylesene dedim. Sen yarın kızımla plan yapacağım dedin ya dedi. Evet dedim ama net birşey söylemedim. Neyse Ela dedi sinemaya babam da gelsin. hayır ama baba gel dedi. O da sen gel o zaman benimle dedi.
Bir de eşim diyor sen de geçen haftalar arkadaşına gittin. Gittiğim Elanın sınıf arkadaşının annesi. Yani çocukla ve çocuk için gittim sonuçta. Bu kendime vakit ayırmak değilki Ela istiyor diye gittim dedim.
Neyse gittiler. Bundan sonra ben de özlediğim görüşemediğim vakit ayıramadığım arkadaşlarımla görüşeceğim. Şu empatik yönüme bazen gerçekten kızıyorum. Güzel bir huy olsa da...
Onlar gitti kahvaltı yaptım. Enfes çikolatalı hurmalı toplardan yaptım. Hurmanın içine bal ceviizzz
Evi hala toplamadım.
Yarın arkadaşla eşini kahvaltıya çağırmıştım.
Tatlı yapsammı bilemedim. Ne yapsam diye düşünüyorum.
Böreğim buzlukta var. Ama yeni bişimi yapsam diyorum da. Tatlı yaparsam uğraşmam.
Evin tozu alınacak çamaşır katlanacak. Ufff bitmez evde iş. Sıkıldım ya ev hanımlığından
Kardeşim öğretmen ama saatleri gün boyu değil. Geçen diyor off valla evde durmak iyiymiş. Tabi haklı sabah 6 da uyanıyor.
Ama ya daha yoğun çalışan evli çocuklu bayanlar daha zor.
Yani çalışsan da ev hanımısın çalışmasan da

Bende kesin bi dusunceleri vardır diye düşündüm
Ya merak ettikleri bisi çünkü görüşmek isteyen böyle yapmaz birden mesaj, arama vs olunca bende iskillenirim.

Ben esimin ailesine yapiyorum onu çünkü onlar böyle yapiyorlar.
Cocukları öyle alislşmiş. Alışkanlığı bozmanın alemi yok diyorum

Selammm
18mart canakkale zaferimiz kutlu olsun.

Aksam kahvalti icin yer baktim baktim sonuc evdeyiz.
Esime diyorum ki cok guzel manzaralı yerlerde kahvaltı yaptik hep cidden siradan olanlar hic cezbetmiyo tüm hakkımızı kullanmisiz gibi.
Kahvaltısı mükemmel de olsa gozum bi manzara, deniz, dere arıyor illa.
Ayni yerlere defalarca gitmekden de hoslanmıyorum.

Aksam üstü avm yapıcaz kız istiyor ameme ameme diye geziyor evde.
Tmm dedik gidelim.
Hic de istemiyorum herkes ramazan alisverisinde kalabalık market bolumleri.
Girmeyiz artik oyun alani yemek falan cikariz
Yemek yapmam neyse o iyi oldu.

Sekersiz helva almistim netten o geldi ayy cok begendim.
Tatli krizlerime süper alırım arada hurma konsantresi ile tatlandirilmis bol fıstıklı
Esmer seker kullaniyorum bi de vicdan rahatlasin yeter

Size yazarken bir bardak çay içtim.sonra çamaşır katladım. Ardından film açtım. Sonra kalk kızım kalk iş seni bekler dedim kalktım. Çamaşır yerleştirdim. Odayı topladım. Robotla süpürttüm. Mutfağı toplamaya geçtim. Bu dağınıklık hiçmi bitmez. Topla topla bitmiyor yine dağınık. Özellikle Elanın..
Mutfakta iş yaparken geldiler. Zile basıp duruyorlar. Bir de bu huy var eşimde aç işte anahtarla yok illa basacak zile açsın diye bekleyecek. Ellerim yağlı. Dedim niye açmıyorsun anahtarın var dedim.
Mutfak bitince mıtfağı süpürdüm. Odanın tozunu aldım. Bu toz olayına bir çareeee. Eşimde gelmiş işemi giriştin diyor. Dün almadım önceki gün almadım heryer toz.
Onu hallettim. Grldim elanın odayı toplamaya. Odası hepten dağınık dağıtıyor sürekli.
En son bitti iş. Az uzandım dinleneyim diye. Yok eskisi gibi değilim olamıyorum da.
Ela da tv açtı. Bu olaya da kızıyorum. Çocuk niye o evdeyken sürekli birşey izliyor. Az oyala dimi. Ama yok. Benleyken böyle değil.
Neyse markete gideceğim. Daha da oyalayamam. Akşama ne yemek yapsak diye de o düşünsün Tatlı yapıcam daha.duyunca aaa iyi olur dedi :) yemeği de o düşünsün.

Benimki soruyor kim aradı kim sor Du kimse aramadı diyorum pekde konusmuyorum yoksa niye öyle dedin niye aradın
Hiç konusmuyorum böyle çok rahatım
Abla benimkilerde şuan bana sahip çıkıyor kız 9 oğlan 5 yasında ama büyük adam gibiler sen haksızsın diyolar eşime
Bana diyoki sen çocukları örg0tlüyosun
Olanı görüyo akılları etmeye başladı
Evden çıkma derdi biyere gitme neler neler artık takmıyoruum

Sizi okuyunca ben napam.
Oglan hic karışmaz nötr bana dokunmayan yilan bin yaşasın kafasında
Kızim elim kolum olur diyorum ama bu babasiyla bir olur sanki
Güzel babam canım babam diye oksayarak oy oyy diye seviyor babasını
Adamı kedi sever gibi seviyor
Bu babasına laf söyletmez bence
Napcaz mecbur kılıç kuşanmaya devam.
Eskiden sey vardi önümüze gelene 3 tekme
Ben öyle yapicam artık
Allah yarattı demicem tekme tokat Allah ne verdiyse

Kız uyuyo çıkamadık evden
Uyanmasini bekliyoruz evde bi de bu ara ben prensesim diye geziyo
Esim sen benim prensesimsin diyo hep ben babamın prensesiyim diyo.
Anneanne ben prensesim diyormuş.
Abisi cirkin demis gecen babasina abisini sikayet ediyor ama abim bana cirkin dedi diye.
Ayy ben öyle izliyorum prensesler, ergenler, kocaadam kedi gibi seviliyor evde eeyylee bakıyorum.

Söyle aksam oluncada hic cikasım daha gelmiyo
Ama yemek yapmadım çıkmam lazım yemekle ugrasamam hiç kızda yorulsun gece yine 3lüyo kac gundür bu saatlere kadar uyudugundan
Yorulsun bi de unutmaz uyanınca gidelim dicek illa
Kapatır geliriz avm napalım

Bİz sabah kahvaltımızı yapıp spora gittik, oradan bir tadığımıza yarım saat baş sağlığı için uğradık.
Sonra kız için değişik aktiviteler yapalım dedik önce at binmeye gittik sonra da avm de bowling oynayıp yemek yedik. Çayımızı içip eve gideceğiz

Ohhh ne güzel yapmışsınız sefanız olsun. Güzel vakit geçirmişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…