- 8 Ocak 2015
- 6.078
- 19.086
- 448
Bende A101 den termos aldım 79 tl piknik malzeme sepeti herşeyi varVar cnm 6lı tabak, bardak, catal'lı cantasiyla almistim.
Ama karton bardak daha iyi atiyoruz. Ayrica servis acmiyorum yani tabak goturmuyoruz biz bizeyiz yiyoruz.
Cay icin cay bardagi goturuyorum ama kartonda sevmiyorum. (Piknik icin tek kalanlardan ayirdim kirilirsa kirilir artik diye)
Mesrubat icin karton goturuyorum.
Kucuk plastik saklama kaplarina ayri ayri kahvaltiliklari koyuyorum bitiyor zaten ic ice koyup getirip yikiyorum.
Börek, meyve, kek gibi seyler icin daha büyük saklama kabı lazim oluyo bende ya kucuk var ya büyük.
Kucuge sigmiyor, büyük yer kapliyot fazla geliyo bize.
Ortaboy bakıyorum.
4 tane alsam yeter.
Valla ütü yapacak bişey çıkarsalar ilk ben alcam kızBenimde en sevmediğim iş ütü
Allah tan takım elbise filan giyen kocam yok valla o zaman kurutemizlemeye verirdim orda da yaptırırdım ütüsünü napim elimden gelmiyor millet çift dikiş yapar kumaş beceremeyince pantolonu ben yapınca çizgilerine çizgili pantolon gibi duruyor
Benimkide benimkilerden biri bişey dese olay oluryedirenk79 senin esin bu aile olaylarinda fazla takıntılı
Senin ailenden biri bisi dese, bisi yapsa onada takılıyor
Kendi teyzesinede.
Yani ya gidersin ya gitmezsin bilemedim.
Benim esimin kardesleriyle hep aile bagları kopuktur.
Önceden ısrar ederdi yani bayramda ama artık onuda yapamaz izin vermem.
Bana teklif edecek kapıyı bile bırakmıyorum
Bayramda 5dk bile olsa görmeye tahammülüm yok hic birini.
Bayramlardan nefret ettim ya onlar yüzünden.
Senin eşin gider teyzeye nazlanıyo
Abla sende baya çekmişssinYedirenkcim arayı bulmak için büyüklerin bu kadar çaba harcamaları beni çok üzüyor, kayınvalidem de öyleydi biz gençken diyeyim eşime sözünü istediği gibi geçiriyordu ben gitmek istemesem bile zorla götürüyordu. Şimdi tabii çocuklar büyüdü aynı şeyleri yapamıyor kızlarım benim arkamda durunca bazen söylemek istediklerini bile söyleyemiyor kızlara bana söylüyor, bende hiç alttan almam zamanında bize yaşattıklarına tut diyorum. Benim eltim bana gelmeyi çok sever gelsin yesin içsin, yatsın ve ayda yılda bir değil canı istedikçe ama kızlar mesafesini koydular babalarına hiç çekinmeden söylediler şimdi artık gelemiyorlar valla hoşuma da gitti. Beni evinde 3-4 kez agırlamıştır ama asla yemek yemedik çay-kahve geçiştirdi hep. Ay canım ya ben zaten bu tür konularda çok dolu biriyim senin için yazacaktım kendimi anlattım sorryyy.
Aynen fazla takıntılı. Ondan dolayı kardeşine gitmeyeli yıllar yıllar oldu. En son ne zaman gitmiştik ben hatırlamıyorumyedirenk79 senin esin bu aile olaylarinda fazla takıntılı
Senin ailenden biri bisi dese, bisi yapsa onada takılıyor
Kendi teyzesinede.
Yani ya gidersin ya gitmezsin bilemedim.
Benim esimin kardesleriyle hep aile bagları kopuktur.
Önceden ısrar ederdi yani bayramda ama artık onuda yapamaz izin vermem.
Bana teklif edecek kapıyı bile bırakmıyorum
Bayramda 5dk bile olsa görmeye tahammülüm yok hic birini.
Bayramlardan nefret ettim ya onlar yüzünden.
Senin eşin gider teyzeye nazlanıyo
Yorumumu yapıyorum,lafımı çekmiyorum artık. Hakediyorlar. Ah bu kocalar hiç işi bilmiyorBende A101 den termos aldım 79 tl piknik malzeme sepeti herşeyi var
Valla ütü yapacak bişey çıkarsalar ilk ben alcam kız
Yeminle hiç sevmiyorum anacım ya
Keşke ütü yapan bir herif olaydı su kocam
Benimkide benimkilerden biri bişey dese olay olur
Ama kendi anası habire bıdı bıdı ona buna laf söyler
Sorun olmaz bizimki sorun olur
Bende o yaptıkça
Onu kiler nee dediyse başına kakıyorum
Azaldı böylelikle şükürsende yap
Bereketli olsun canım.geçmiş olsun kuzuma daMerhabalar.
Birikimi yazmak için gelecektim ama harcamam birikimden çok oldu
İki gündür kız hasta babaannesi ve dedesi gelip bakıyor, gelirken yemek de getiriyorlar sağolsunlar, akşam gidince yemek derdi olmadı bu iki gün.
1,5 gr altın ve 150 euro aldım. İki çanta 900 tl ve 1000 tl lik basic tişört aldım yaz için, geçen yıl almamıştım , bu yıl bir kaç tane yeni alayım dedim. Kıza yazlık almaya başlayacağım bakalım, şimdi indirimden cigitten tanesi yaklaşık 180 tl ye kışlık 7 tane eşofman takım aldım seneye okulda iyi olur.
Ne çektim be citl cim. Canım kızlarım büyüyünceye kadar burnumdan geldi hem çalışıyorum eşimin ayrı kaynana, bir de rahmetli kayınpederim de Allah çok büyük dayandım ama hep kızlarım vardı yanımda küçücüklerdi ben ağlardım onlar da benimle ağlarlardı ama büyüdüler şimdi onların sayesinde 8 yıldır çok şükür bin şükür çok rahatım benim eşim bir de aşırı kaprisli çocuklara ve bana karşı ama biz ona yapalım hemen surat yapar evden çıkar annesine gider arkadaşları ile buluşur kafasını dağıtır gelir. Kısacası iyi huyları da var ama dengesizlik tarafı daha çok şimdi o evden bize surat yapıp çıktımı hemen kızlardan biri bizde çıkıyoruz diyor ben çıkmak istemesem bile hazırlanıp çıkıyoruz hemen kafeye oturup sosyal medyadan foto atıyorlar 10 dakika en fazla 15 dakika sonra arıyor nerdesiniz bana haber vermediniz hemen kızım cevap veriyor ben kızlarla beraberken telefonun hoperlerini açıyorum ben cevap vermiyorum benim yerime onlar çok güzel hakkından geliyorlar. Citl inan her gün diyorum iyi ki sizi doğurmuşum diye.Abla sende baya çekmişssin
Su yöntemlerini bizede anlat
Bende kesin bi dusunceleri vardır diye düşündüm18 Mart Çanakkale Şehitlerimizin ruhu şad mekanları arşı ala cennet olsun. Bismillah deyip başladık akşam içtiğim bir fincan türk kahvesi beni gece boyunca uyutmadı Allahım saga sola dönmekten yatakta terör estirdim neyse en sonunda yorulmuşum da uyumuşum. Akşam kızım diyor ki anne teyzemin kızı X bana mesaj attı bu gün buluşalım diye, ben 12 yıldır kızkardeşlerimle görüşmüyorum ben kızlarımı hiç bir zaman konuşmayın görüşmeyin demedim demem de ben kırıldım ve konuşmadım çocuklarımı konuların dışında tuttum. Ama benim vizyonsuz kızkardeşlerim benim çocuklarımla karşılaştıklarında yüzlerini dönmüşler ben onların çocuklarına asla böyle birşey yapmadım yapamamda ama çocuklar beni görünce görmemezliğe geldiler belli doldurulmuşlar. Neyse bugün bir yerde buluşacaklar ama kızım merak ediyor niye yıllar sonra böyle bir mesaj attı, o zamanlar çok küçüklerdi oyunlarına bile almamışlardı iki kızkardeşimin çocukları birlik olup benim kızlarımı dışlamışlardı canları sağolsun şimdi de haklı olarak kızım merak ediyor, diğer kızımda vardır bir karın ağrısı dedi.
Eşimi kahvaltıdan önce açık süt almaya gitti, birkaç alış verişimiz de vardı almış akşam üstü de pazar var bu aralar pazardan sadece meyve, salatalık malzeme aldırıyorum dondurucuda olanları yapıyorum çok hazırlık yapmışım iyi ki de yapmışım diyorum. Sabah kahvaltıda dünden yaptığım hamburger ekmeklerinden yedik ama hemen bayatlamış neyse güzel gitti en büyük tavamın içine sucuklu- peynirli yumurtalı yaptım bana bana yedik en sevdiğimdir ekmeğimi banmak. Kahvaltı sonrası süt pişir, ocagın ızgaralarını ve diğer ocak başlıklarını söküp bulaşık makinesine yerleştirdim plastik bulaşıklığım var onuda koydum makineyi çalıştırdım. Çamaşır makinesi geceden çalışmaya başladı beyazlar-siyahlar yıkandı asıldı hava rüzgarlı bu gün kururlar inşallah. Sonra akşam için köfte patates ayarlamıştım köfteyi yogurdum buzdolabına koydum patatesleri de birazdan soyarım. Evi topladım bir süpürge çekip toz aldım erken kalkmak bana iyi geliyor. Buzdolabının içini yarın düzenlerim. Akşama da pazardan aldıklarımızı yerleştiririm tamamdır.
Benimki soruyor kim aradı kim sor Du kimse aramadı diyorum pekde konusmuyorum yoksa niye öyle dedin niye aradınAynen fazla takıntılı. Ondan dolayı kardeşine gitmeyeli yıllar yıllar oldu. En son ne zaman gitmiştik ben hatırlamıyorum
Teyzeye de takılıyor günlerce aramıyor. Gün geldi kapıyı çarptı çıktı teyzenin evinden. Aylarca konuşmadı.
Belki ben gidelim boşver desem gider ama ben de onu şundan dolayı yapmıyorum. Gün oldu aileme gidince saçma şeylere takıldı. O anımı zehir etti. He sonra kardeşimle kanki oluyor ailemle kanki oluyor ama o an benim huzurumu saçma bir takıntısı davranışıyla bozuyor ya. Ondan dolayı gidelim boşver dememi haketmediğini düşünüyorum.
Onun ailesi için de çaba sarfetmiyorum. Kardeşinin yıllar önce yaptığı duyarsızlıklardan dolayı ona zamanımı harcayamam. Ve o zamanlar kardeşi için gelip kendi anlatıyırdu sonra ben olumsuz konuşunca da adım fesata çıkıyordu. Tabi zamanla yaşadı kendi gördü. Dediklerimde haklılığımı anladı.
Bir de Ela geldikten sonra kardeşini artık hiç önemsemez oldu. Önceden ölüp bitiyordu kardeşi için. Kardeşi de bunu kullanıyordu.
Tabiki kardeştir can ciğer olursun ama saf yerine koyup iyi niyetini kullanır.zor gününde paran varken yok der, her zor gününde yanında olmazsan ne önemi var kardeşin olmasının. Olanı gideni iki kardeşler ya.
Yoksa ben ilk tanıştığım zamanlar çok seviyordum kardeşini. Ama işte zamanla gördüm karakterini.
Bir de benim eşimde de hata var. Gelip gelip bana anlatırdı aile içinde yaptıkları yalış davranışları. Hala da anlatır.
Bu da uzaklaştırıyor ister istemez beni.
Ben hiç anlatmam mesela.
Geçen geldi bana diyor niye teyzeyle konuştuğunu bana söylemedin. Teyzeyi tanımasam o konuşma şekline karşı diyeceğimki teyze kesin fit soktuama biliyorum teyzenin konuştuğumuzdan bahsederken, iyi niyetli anlattığını. Teyzede sevmediğim sadece kendi çevresi olunca aramak lazım yapmak lazım gitmek lazım muhabbeti
Abla benimkilerde şuan bana sahip çıkıyor kız 9 oğlan 5 yasında ama büyük adam gibiler sen haksızsın diyolar eşimeNe çektim be citl cim. Canım kızlarım büyüyünceye kadar burnumdan geldi hem çalışıyorum eşimin ayrı kaynana, bir de rahmetli kayınpederim de Allah çok büyük dayandım ama hep kızlarım vardı yanımda küçücüklerdi ben ağlardım onlar da benimle ağlarlardı ama büyüdüler şimdi onların sayesinde 8 yıldır çok şükür bin şükür çok rahatım benim eşim bir de aşırı kaprisli çocuklara ve bana karşı ama biz ona yapalım hemen surat yapar evden çıkar annesine gider arkadaşları ile buluşur kafasını dağıtır gelir. Kısacası iyi huyları da var ama dengesizlik tarafı daha çok şimdi o evden bize surat yapıp çıktımı hemen kızlardan biri bizde çıkıyoruz diyor ben çıkmak istemesem bile hazırlanıp çıkıyoruz hemen kafeye oturup sosyal medyadan foto atıyorlar 10 dakika en fazla 15 dakika sonra arıyor nerdesiniz bana haber vermediniz hemen kızım cevap veriyor ben kızlarla beraberken telefonun hoperlerini açıyorum ben cevap vermiyorum benim yerime onlar çok güzel hakkından geliyorlar. Citl inan her gün diyorum iyi ki sizi doğurmuşum diye.
Sizi okuyunca ben napam.Benimki soruyor kim aradı kim sor Du kimse aramadı diyorum pekde konusmuyorum yoksa niye öyle dedin niye aradın
Hiç konusmuyorum böyle çok rahatım
Abla benimkilerde şuan bana sahip çıkıyor kız 9 oğlan 5 yasında ama büyük adam gibiler sen haksızsın diyolar eşime
Bana diyoki sen çocukları örg0tlüyosun
Olanı görüyo akılları etmeye başladı
Evden çıkma derdi biyere gitme neler neler artık takmıyoruum
Ohhh ne güzel yapmışsınız sefanız olsun. Güzel vakit geçirmişsiniz.Bİz sabah kahvaltımızı yapıp spora gittik, oradan bir tadığımıza yarım saat baş sağlığı için uğradık.
Sonra kız için değişik aktiviteler yapalım dedik önce at binmeye gittik sonra da avm de bowling oynayıp yemek yedik. Çayımızı içip eve gideceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?