Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gunaydinlar
Yine gecemizin gunduze karistigi bi gun.
Yok yetisemeeeyrum
Bu saatte ispanak yikadim mesela.
2haftadir pazardan ispanak aliyor
Gecen hafta dedim alma pazardan metrodan aliriz dondurulmus diye.
Dyaanamamis almis,tazecik tmm ama ispanak kim yikicak acaba?
Nerde o zman?
Yemegim vardi,yufka almislar,gozleme partisi yaptik aksm
Benim kargolar yigilmis kapiya bugyn djdjdj
Ses etmiyr artiik
Desem de aliyonuz diyo.
Kendime mayo aldim 189 a aliexpressdn.1 aya gelir.
Ramazanlik alisveris yapiyor koci paso
Hic cikmicakmis ramazanda markete

bacim ama havlu utulemek nedir ya

Akşam çok güzel yağmur yağdı rahmet bereketli olur inşallah. Sabah herkes çıkınca, yine bu güne bıraktığım balkonu yıkadım önce çünkü canımı sıkıyor ertelediklerim. Evi hergün bir güzel havalandırıyorum, nasıl güzel bir güneş var dışarıda ama kombi cayır cayır yanıyor. Brokoli haşladım, dünden az kaldı yemeğim çorba yapıcam ot kavurmamı da yaptım 3 poşette dondurucuya attım bu günlük yemek olayı tamamdır. Akşamdan mutfagın tezgah üstünü tertemiz bırakıyorum sabah dumura uğruyorum resmen gece kendine tost yapanmı, eşimde kendine birşeyler hazırlamış yemiş önce onları topladım sonra işlendim mutfak tamam, çamaşır makinesine beyazları hazırladım yagmura göre makinayı çalıştırabilirim sepette dolu hiç bitmeyen çamaşırlar var diyorum bizim evde, sabahtan beri cep telefonuma trenyoldan teslimat ve aldığımız ürünlerin birkaç güne geleceğini bildirim mesajları geliyor. Kızlar hiç durmuyor habire alıyorlar benim telefonumu ve adımı veriyorlar tabi ben teslim aldığım için. Attım kendimi dışarıya hava güzelken yürüyüş yaptım nasıl terledim ama değdi yürümek bana iyi geliyor. Acil yapılacak olanları yapıcam tamamdır, yürüyüş de yordu az dinleneyim.

Var cnm 6lı tabak, bardak, catal'lı cantasiyla almistim.
Ama karton bardak daha iyi atiyoruz. Ayrica servis acmiyorum yani tabak goturmuyoruz biz bizeyiz yiyoruz.
Cay icin cay bardagi goturuyorum ama kartonda sevmiyorum. (Piknik icin tek kalanlardan ayirdim kirilirsa kirilir artik diye)
Mesrubat icin karton goturuyorum.
Kucuk plastik saklama kaplarina ayri ayri kahvaltiliklari koyuyorum bitiyor zaten ic ice koyup getirip yikiyorum.
Börek, meyve, kek gibi seyler icin daha büyük saklama kabı lazim oluyo bende ya kucuk var ya büyük.
Kucuge sigmiyor, büyük yer kapliyot fazla geliyo bize.
Ortaboy bakıyorum.
4 tane alsam yeter.

Kargolarım geliyor.
Çantaları begendim cok buyuk değil ama zaten 2 tane aldim.
Tek ve büyük olmasin agirlik olmasın diye.
Birine yicekler digerine icecek, pecete ortu vs koyarım.

Dunden yemek var az az
Hamur mayaladim sabah gozleme yaptim oglana kizda az yedi.
Sıkma yaptım kendimede 2 tane
Bugun bisi yapmadım hic elim gitmedi.
Bi supurgeyi gezdireydim eyiydi.

Siyah düz yazlik bir midi etek bakiyorum.
Yok desenli, cicekli her türlü var düz siyah yok

ya cidden enerji mi topluyorsunuz nedir yani .oglanlarin fıtrati farkli cidden kizla etkinlik yapiyoruz .oglan gelip anne dövüşem mi diyor garip bir çocuk
Ben aile katılımına gittiğimde de farkettim onu. Oğlan çocukları yerlerde yuvarlanıyordu. Güreş halinde.. yerlerinde duramıyorlardı. Hepsi ollmasa da bir kaçı.
Kızlar daha sakindi.

bacim ama havlu utulemek nedir ya
Bekardım. Koca yoktu çocuk yoktu
Gençtim. İlk yeğenimin bebekken kıyafetlerini ütülerdim. Ama Ela bebekken o kadar yapamadım. Yapanlara özenmekle kaldım. Nerdeee 20 li yaşlarım,... 38 yaşında o enerjim yoktu. Ya şimdi 40 lı yaşlar daha da beter.mümkünse hiç ütü yapmayayım modundayım.

Dimi ya ben sadece eşimin tişörtleri ütülüyorum o da giyeceği zaman
Ütülemeden askıya asıyorum bakıyor kim ütüleyecek neyse neyse gerek yok diyip alıp giyiyor çok mutlu oluyorum valla
Benim eşim de kazak içine gömlek giyiyor. Onları ütülersem eğer ne gerek var yakasını ütüle yeter diyor. Tabi ben ayda yılda bir ütü yapıyorum ya artık. Bazen ütüleneceklerin arasından alıyor aman birşey yok deyip giyiyor. Aman ne yapayım eskisi gibi olamıyorum artık.

İyi geceler herkese,
uyumak için yattım. Uykum da vardı.uğramadan uyuyamadım
Sabah yine oyun faslı
Okulun oradaki pastaneye gidelim simitle kahvaltı yapalım dedi.
Ben de evde zeytin domates salatalık verdim. Yedi. Okul saatine yakın çıktık. Gittik.
Ben poğaça yedim o simit meyve suyu.
Arkadaş geldi ikiz kızlarıyla. ( velilerden )
Okuldan depremzedeler için yardım topluyorlardı. Biz de tuvalet kağıdı alacaktık. Aşağıda ucuz market var oradan alırım ikimize dedi. Sonra parasını verdim almadı.
Hayır için yaptım ama olmaz dedim. Kaç defa söyledim kabul etmedi. Ben de ikiz kızlara hediye alırım. Hem mutlu olurlar.
Kızları okula bıraktık. Ben site muhasebesine ödeme için gittim. Toplantıvarmış.aile hekimine uğradım.raporlu olduğum ilacı yazdırdım bir kutı daha. Tam kontrol günümde ilaç bitiyor. Her ihtimale karşı yazdırdım.
Oradan sitedeki arkadaşla pazara gittik gezdik. Birkaç parça birşeyler aldık.
Mutfak için aldım ben.
Bana geçtik kahve içtik.
Kızı almaya giderken ödemeyi yaptım.
Carrefoura uğradım. Nugget istedi onu aldım. Onu evde deneyeceğim daha sağlıklı bence. Ama çok istiyor diye aldım mecbur. Gerisi de onun abur cuburu ve kutuda sakız diyor kaç defadır. 31 tl yahu. Bir de kollarını çekince uzayan oyuncak baştan söyledim fiyat soracağız pahalıysa almayınca istiyordum diye mızırdanmayacaksın. Kasada sorduk. Minicik şey 85 tl.. çokmuş almıyoruz dedim. Tamam anne indirimde olursa alırız dedi. İndirimi bile öğrendi bu yaşta ne yapalım ekonomi belli. Bir de kampanya takip eden anası var Sonra aynı sakızın indirimlisi varmış onu aldım. Onu da belirttim.
Markete birlikte gitmeyi pek sevmiyorum artık. Çocuklar görüp isteyince.fiyatlarda uçuk olunca..

Eşim teyzesiyle konuşmuyordu. Anlatmıştım depremde niye annemleri sormamış diye aramıyordu teyzesini.Tabi haklı ama ben sadece kandilde aradım. Kısa konuştum. Sonra mr çektirme konumu sordu. Ertesi gün de aradı beni.
Geçen teyzesiyle konuşmuş. Eve gelmiş bana dedi niye söylemedin konuştuğunuzu. Ben de söyledim hatırlamıyormusun dedim.
Kardeşi kızına doğum günü yapacakmış cumartesi. Teyze de illa gelin vs demiş.
Bana sordu gidelimmi diye, senin fikrin ne dedi. Ben de sen bilirsin ama geçen yıl günlerce duvarda süsleri beklettik gelecek diye ama gelmedi dedim. Ama gidelim dersen gideriz sorun yok dedim. İçimden gitmek gelmiyor. Çünkü ev uzak diyor gelmiyor vs. Teyzede mum üflettik ona geldi. Teyzede yaparsa gidelim dedim.
Ertesi gün oldu eşim yine aradı bana diyor ne yapsak. Kesin teyze aradı gelin diye ısrar etti. Dedim hala ordamısın. Gidiyorsak gidelim o zaman. Ama sonra bana gelip yok bem böyle yaptım da o yapmadı diye ağlanma bana dedim.bugün gitmemeye karar vermiş.
Bence isabetli karar oldu. Tabi cumartesiye kadar fikri değişmezse.
Kardeşinin duyarsızlığını sevmiyorum.
Benim için hatrı sayılan bir insan değil. Tabi eşim için de değil ama işte arada teyzesinin laflarıyla ne yapsaklar oluyor. Ders olsun ona gitmemem dedi şimdilik.

Bu gün mutfaga hamur işiyle uğraşmak için girdim, epeydir yapmıyordum. Pazar kahvaltısı için güzel peynirli (3 çeşit peynirli) maydonuzlu arnavut böreği hazırladım buzdolabına koydum mayalı hamurdan hamburger ekmekleri yaptım (12 tane çıktı) sonra un kurabiyesi yaptım küçük kızımın isteği olan mercimekli köfte yaptım mutfak topladım pertim süpürge açıcaktım ama yarına bıraktım. Markete çıkmam gerekiyordu ama hava felaket soğumuş eşime mesaj attım sogan, 1 kefir, 2 tane laktozsuz süt, tuz, yumurta al dedim. Cumamız mübarek olsun kızlar. Para harcamak için evden çıkmaya gerek yok ya eşimize sipariş vericez ya da internetten. Hafta sonunu da kafamda hazırladım yarın kahvaltıya simit alırız kızlar bal-kaymak sadece hafta sonu yiyorlar simitle de seviyorlar. Akşam için de köfte-patates-biber kızartması salata ayran, pazar günü kahvaltısı için börek hazır fırına veririm tamamdır, akşam için de tas kebabı-pilav-çorba tamamdır. Tatlı olarakta kemalpaşa almıştım onu yaparım kızların canı birşeyler isteyinde onları alıyoruz en çokta prefitrol yada onlar airfry de sufle yapıyorlar. Bu akşam için az az çorba ve yemeklerden var ama onları herhalde ben yerim diğerleri bu gün yaptığım hamur işlerinden yerler.

Yedirenkcim arayı bulmak için büyüklerin bu kadar çaba harcamaları beni çok üzüyor, kayınvalidem de öyleydi biz gençken diyeyim eşime sözünü istediği gibi geçiriyordu ben gitmek istemesem bile zorla götürüyordu. Şimdi tabii çocuklar büyüdü aynı şeyleri yapamıyor kızlarım benim arkamda durunca bazen söylemek istediklerini bile söyleyemiyor kızlara bana söylüyor, bende hiç alttan almam zamanında bize yaşattıklarına tut diyorum. Benim eltim bana gelmeyi çok sever gelsin yesin içsin, yatsın ve ayda yılda bir değil canı istedikçe ama kızlar mesafesini koydular babalarına hiç çekinmeden söylediler şimdi artık gelemiyorlar valla hoşuma da gitti. Beni evinde 3-4 kez agırlamıştır ama asla yemek yemedik çay-kahve geçiştirdi hep. Ay canım ya ben zaten bu tür konularda çok dolu biriyim senin için yazacaktım kendimi anlattım sorryyy.

Benimde en sevmediğim iş ütü
Allah tan takım elbise filan giyen kocam yok valla o zaman kurutemizlemeye verirdim orda da yaptırırdım ütüsünü napim elimden gelmiyor millet çift dikiş yapar kumaş beceremeyince pantolonu ben yapınca çizgilerine çizgili pantolon gibi duruyor

yedirenk79 senin esin bu aile olaylarinda fazla takıntılı
Senin ailenden biri bisi dese, bisi yapsa onada takılıyor
Kendi teyzesinede.
Yani ya gidersin ya gitmezsin bilemedim.

Benim esimin kardesleriyle hep aile bagları kopuktur.
Önceden ısrar ederdi yani bayramda ama artık onuda yapamaz izin vermem.
Bana teklif edecek kapıyı bile bırakmıyorum
Bayramda 5dk bile olsa görmeye tahammülüm yok hic birini.
Bayramlardan nefret ettim ya onlar yüzünden.

Senin eşin gider teyzeye nazlanıyo

Selamm
Allahım ayda yılda bir dışarı çıkıyorum her ciktigimdada küçük eltime denk geliyorum
Artık annem bile bak sen çıkıyorsun kesin görürsün diyo kadınla saatleşsek denk gelemeyiz.
Yolda denkleştik yanyana konuşmuyorum zaten hemen gözümü deviriyorum

Lcw girdim birine hediye aldim fiyatlar uçuyor gömlek baktim 229tl.
Ordan makbule girdim ceviz, hurma, kayisi, incir aldım 200tl
Bime girdim 2 tane süt, 1 ayran, hamburger koftesi, sosis, salam, kaymak,cips, pamuk, form cayi, kahve 15 tane falan aldim (mavi 3ü bir aradasi cok gzl ya az sekerli ondan baska içemiyorum artık) surasi 300kusurlu bisi tuttu ay ne var ortada hiç.
Annemde hamur almış yarin pizza yaparım malz. Varken 1 ay yapamam daha yesinler.
Ortaligi topladim mak. bosalip dolacak.
Oturdum Esra erol izliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…