Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kız havalar ısındı balık pahalando gecen hastaneye gittiğimde baktım hale keşkee önceki haftada alaymıstım biraz daha
Alabalık uygundu mesela oructa yapayım dedim buzlukta olsun birgünlük menim mesela
Bende öyle kenarda koymalı insan birşeyler almaya yetişemiyor inanki
Bu sefeeer bende çay aldım
Salça aldım 3 teneke ufak
Un var evde 5 kg
Yağ almıstım gecen bir tanede yedek
Birde 5 kg şekerim
Vae
Kahvaltılık aldık oruca nasip olursa inş
Eşim gecende kasap alışverişi yaptı biraz kıyma aldı rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin
Mantı yapabilirsem biraz buzluğa atmaya çok iyi olcak işler biterse yapcam oruc gelmeden kısmetse
Varya herkes aynı ya gecim iyice zorlaştı bizee bunaldık nereye kadar gidecek böyle diyoruz insanın kenarda parası olması lazım her zaman
Sürekli markete gitmek daha çok harcamaya meyilli oluyosuun
Haftalık sunu yaparım dersen evde olanlardan zaten bir menü çıkıyo buzlukta da varsa yada kuru diri işte
Çok alışverişe gitmiyorsun
selamlar
citl cok gecmis olsun, cana gelecegine mala gelsin tabi ama insan uzuluyo
Saol cnm ister istemez insan sıkılıyor hesapta olmayınca

Pazarı ben de çok severim. Eşim mırın kırın ediyordu eskiden. Ne gerek varmış pazara vs. Şimdi o da alıştı. Bazen kendi diyor

Püfff yemek hazırlamak bana bu yıl zor geliyor. Çalışanlara Allah kolaylık versin.
Kalan vaktimi ev topla yemek hazırlamakla geçirmek bazen yorucu oluyor. Bir türlü o zamanı tamamen oturup keyif yapmayla geçiremedim :)

Allah sabır versin lellim ben burada iki tencere yemeğe püfff yapıyorum. Senin yerinde olsam biterim neeet!

Balığı ben kış günü seviyorum. Yaz günü nedense sevmiyorum. Ramazanda da yiyemem sanırım. Ama keşke Ela için alıp koysaydım dolaba. O çok seviyor.

İyi geceler herkese,
Güya erken uyuyacaktım. Sol şakağımın orası sızlıyor bu ara. Bu günlerde telefona çok bakıyorum ve uykusuz kalıyorum ondan ya da çok stres yaptım deprem konusunda ondan sanırım. Kafamdaki dikiş yeri bazen saçım çekiliyor ve iğne batıyor gibi oluyor. Biraz rahatlamaya ihtiyacım var.
8 saat uyuyorum nasıl yetmez bir insana bu uyku.
Ela 11 saat uyuyor ama daha da gecikti uyuması.
Para konusunu ben hiç sormuyorum eşime. Bir de onun stresine giremem. Tabiki yetişmiyor para. Bir de susuzluktan bahsediyorlar. Allah bol bol yağmur yağdırsın dolsun barajlar.
Bugün Elayı okula bırakınca arkadaş çağırmıştı ona uğradım. İki kızı da evdeydi. Tabi telaş artmıştı yemek vs.
Süt almıştım. Elayı alınca eve geldik sütü pişirdim. Yemekleri yapmaya koyuldum. Köfte patates. Tahinli piyaz. Yoğurt vardı.
Elayı uyutacağım zaman o pijamasını giyerken lavabo yıkadım
Yarın da başka arkadaş çağırdı. Bugünki gibi eve uğrar öyle geçerim arkadaşa. Bugün çamaşır astım biraz da kurutmaya attım. Biraz banyoyu falan süpürdüm. Mutfağı da robota süpürttüm.
Benim ev niye bu kadar dağınık diyorum hep. Tabiki Elanın dağınıklığından :)
Mutfak rafında herşeyi oyuncak yapıyor. Ne edeyim şimdi.

Dağınıklığı düşününce bile şükrediyorum. Olan böyle dağınıklık olsun Allah beterinden korusun. Bugün Ela bana "anne 24 saat çadırda yaşasak" dedi.
Ben de tam 24 saat çadırda yaşanırmı diyecektimki söyleyeceğim ağzımda düğümlendi. Olur yaşarız dedim.

1)Önceliklerimi belirlerim.Mesela o yıl sadece 3-4 parça bana yetecekse o kadar alırım yada kozmetik ürünlerin son tarihine bakarım gibi..
2)Sezon sonu indirimlerinden alırım kıyafetlerimi.Marka vb takıntım yok.Favorilere eklerim ve düşmesini beklerim.Bazen kendi sitelerinde daha uyguna görür oradan alırım.
3)Muhakkak dolapta araştırma yaparım, alacağım şeyi.Çünkü mutfak eşyası ise mutlaka alıp köşeye atan biri çıkar ve kullanılmamış olmadı önemlidir.Bazıları da kendiler ürettikleri için (mesela salata tahtası) oraya öncelik verir ve pazarlık yaparım.
4)Her ay nakit olarak değil banka üzerinden ons altın alırım.100 lira bile ola gayet iyidir.Çarşambadan sonra düşüşe geçtiği için cuma sabahı en uygun saattir.Türk lirası maalesef değer kaybediyor altın bana iyi gibi geliyor.
5)Kullanmadığım temiz güzel kaliteli birşeyler varsa ve gerçekten artık kullanmak istemiyorsam; önce satmayı denerim dolaptan olmazsa birine verir işin içinden çıkarım.(Bunu yapmak için mutlaka o kıyafeti baya hırpalamış olmam lazım çünkü kolay kolay beğenmediğim şeyi almıyorum ve verdiğim kişidikiş kursunda birşeyler yapacak olan yedek parça arayan kişiler oluyor.)
6)Mümkün mertebe ihtiyacım olan telefon faturasını seçip kullanıyorum.
7)Evde yapabildiğim lezzetli yemeği dışarıda yemiyorum.Dışarıda evde yapamadığım farklı kültürlerin yemeğini yemeyi tercih ediyorum(ayda 1 kere en fazla o da durumlara göre bazen aylarca, yıllarca değişiklik gösterebilir)
8)Ev alışverişi yaparken genelde 2-3 paket stoklu alıyoruz.Çünkü gün geçtikçe her şey artıyor.Bazı şeyler önden stoklu olunca sonrasında indirimde daha rahat bulabiliyoruz.Mesela: un, pirinç, tuvalet kağıdı, çamaşır suyu, deterjan vs.
Bende ki taktikler bunlar sizde daha iyileri varsa alıntıların Kİ bileyim

Gunaydinlar
Kiz hava ne sogukk
Bende bu ay dogalgaz az gelir diyodum hic umutlanmayayim
Dun kociyle kiz bayiye gitti ,araba yokmus aricaklarmis bizi siraya almislar.
Babama ugramislar,Alya dedesinden harclik almis gitmis ne almis onla,plates topu gibi bisey,zipliyo evin icinde
Bide bana spidermanli nevresim kitledi aksm aksam abilerinde varmis onda yokmus.
Mayisda dugun var daha kiyafet alinacak hepimize,biz ivir zivirlara para veriyorz
Dun, parkyatagi sattmistim o gecti hesabA,Alya saolsun yarisini gomdu
Ben de ustune katar gram alirim diyodum.
Mayista dugun icin kendime bilezik alma planim var,evdeki 3-5 gramla 11 bin falan tutuyor onlar,uzerini tamamlarsam bi burma bilezik yaparim diyorm,bakalim hayirlisi.
Benim bilezikler Alyanin tekerlemesi gibi,yandi bitti kül yuttu oldu cunku

Güne 14 Mart Tıp bayramını kutlayarak başladım sosyal medya hesaplarımdan. K kardespayi canım senin de bayramın kutlu olsun Allah hiç başımızdan eksik etmesin sizleri.
Bugün mutfak dolaplarını üstlerini sildim yemek yaparken mutfagın kapısı sürekli açık oluyor yemek kokusu eve sinsin hiç sevmiyorum ama dolapların üstü de tozlanıyor neyse sildim. Evde dolaştıkça halıların üstlerinde siyah küçük pamuklu parçaları var nerden dökülüyor anlamadım terliklerden mi acaba neyse evi tekrar elektrikli süpürgeyle aldım paspas attım toz aldım. Sonra giyinip yürüyüşe çıktım marketlerden muz, peynir, taze soğan, domates, kabak çekirdeği ve mor lahana aldım aslında hiç birşey almak niyeti ile çıkmamıştım bazılarında indirim vardı aldım. Paralar yine gitti eşimde kirada ki evin vergisinin ilk taksitini ödemiş bu gün kredi kartından 1987 tl ikinci taksit de temmuz ayındamış. Para bir geliyor bir gidiyor Allah sağlık versin.

Kasadaydi hala kasadadır yaw

İyi geceler,
Yine erken uyumaya niyetlenip geç uyuyan ben geldim.
Niye erken uykuya dalamıyorum bilmiyorum.
Kafam duruk bu ara. Zaten mr raporum da çıktı bugün. Yama vs yazıyor raporda. Yamalı beyinliyim ya
Bugün emeğini gücünü alın teriyle insanları hayata döndüren gecesini gündüzüne katıp çalışan tıp çalışanlarının günü kutlu olsun. K kardespayi senin ayrıca kutlu olsun. Hastalık zamanımda desteğini de asla unutamam. Yeniden dile getirmek istedim.
Bugün de başka arkadaş çağırdı Elayı okula bırakınca ona gittim. O da poğaça patates salatası kurabiye çay yapmış. Önce kahve sonra çay içtik. Annesiyle de tanıştım. Allah uzun ömür versin kadına. Beni de duasına katmış hastalığımda.
Elayı alma saatim geldi. Arkadaştan çıktım.
Aldım eve geldim. Karnımda toktu. Ela da okulda yemek yemiş. Eşim de aradığında hiç aç değilim demişti. Zaten hiç de yemek yapasım yoktu. yapma yemek dedi.
Biraz evi toparladım. Zaten o dağınıklık hiç bitmez. Sonra Ela ile vakit geçirdik. Arkadaşlarına isimleri yazan bileklik yapmak istiyordu. İki arkadaşına onu yaptık.
Eşim geldi. Halıyı getirmiş.benden önce Ela topladı eski halıyı :)
Baştan halı çok ince geldi. Alışmışım kalııııın halıya. Sonra baktım o kadar da ince değilmiş. En önemlisi halı kaymıyor. Rahat temizlenir vs. Kesesine bereket kardeşimin.
Diğerlerini de ben değiştireceğim. Alerji için kesinlikle tüylü yün vs halı almayacağım. Süpürmesi de kolay oldu.

Yarın evdeyim. Ama işler birikti. Ütü var koltuğu hala silemedim makinayla. Yemek yapmam lazım. En zor sınav sorusu; bugün ne yemek yapsam. Elaya sebzeli mercimek çorbası yaparım. Onu istedi bugün.biraz da yoğurt yeter ona.
Akşam da köfte pişiriverdim.onu yedi.
Yarınki siparişini verdi :)
Bize de bugün evden çıkmadan zeytinyağlı pırasa yapmıştım. O var. tavuk kıyma köfte yapmıştım. Onu buzluktan çıkartım. Onu yarın Güveçte püreli kaşarlı yaparım. Yanına makarna olabilir.
Evin tozu alınacak yarın olsun bakalım. Karınca gibi çalışayım :)
Bu gece mutfağı eşim topladı. Ben Elayı uyuttum. Ahh ilaç gibi geldi.

Gunaydinlarr
Kizla uyuyup 5 te kalktim,Alya pankek yaptm evde ne yok?un
Misir unu kattim bende.
Kociyle yapip yapip yiyolar un mu dayanir(1 kg un vardi hepi topu fjfjjfj)
Bizimki peynir yemiyor malum,koci pizza yapmis ona cecilliBir koca tabak cecili pizzada yedirdik cocuga
İncecik hamur yapmis bide zalimin oglu,yapiyorsn bu sporu dedim
Yemegim vardi,bugun icin kiymali patates yaptm.

Akşamdan bu gün için yaptığım planlarla gözümü açtım, bahar gelmeden bahar alerjim geldi. Akşam çok sevdiğim aileden dediğim ablanın eşi onların bahçelerinde olan otlardan toplamış bir poşet ama nasıl güzeller tazeler getirdi ama poşete elimi sürmedim canım yapmak istemedi. Sabah herkes gidince önce mutfagı topladım, sonra dondurucuda sarma-dolma karışık hazır olanları tencereye dizdim direk ocaga bu gün yemek hazır. Dünden de bugdaylı salatam var çorbam var yanına artık yoğurt eklerim tamamdır. Bütün incik cıncık işleri yaptım banyoda eşimle ben beyaz sabun kullanıyoruz kızlar duş jeli küçük sabun parçalarını makinanın içine koydum beyazları yıkarken kullanıyorum. Evde herkesin şampuanı ayrı şişeler de, bitiyor yada az kalıyor ama atmıyorlar onları topladım attım. Eşimle güzel beyaz peynir almıştık kızlar börek yapar mısın anne tadı çok güzel dediler börek içini hazırladım maydanoz doğradım karıştırdım saklama kabında buzdolabına koydum, diğeri durur mu mercimekli köfte canım çekiyor dedi börek yaptığım gün mercimekli köfte yapılacak anlaşılan dedim. Buzdolabında meyveleri elden geçirdim dolapta oldugu halde nasıl bozuluyorlar anlamıyorum. Neyse otları aldım ayıkladım doğradım suya bastım bu gün onları gelir gider mutfakta yıkarım birazını şimdi kavururum kalanını paketler dondurucuya koyarım. Ege de çok ot türü var ben bile çogunu bilmem ama annem hepsini biliyor ben otu çok seviyorum eşimde bazen yiyor ama kızlar agzına sürmüyor. Balkonu yıkamam gerek ama hiç canım yıkamak istemiyor. Biraz dinleneyim belki gider yıkarım. Aslında bana iş yapmak zor gelmiyor ama evde bir günde boş oturulamaz mı diyorum bizim evde hiç mümkün değil hergüne fazla fazla iş var. yedirenk79 canım benimde hatrı sayılır bir ütüm var önceden hiç bekletmezdim iki parça da olsa aradan çıksın diye ütüler kaldırırdım şimdi iki parça için yapmam diyorum. Huyum da değişiyor, kendimi tanıyamıyorum diyorum. Neyse sonuçta yapılmayan iş kalmıyor diye de teselli ediyorum kendimi. Eşimin maaşı yattı çok şükür, kiracıda hesaba geçmiş parayı. Eşimle akşam listemizi hazırladık bugün havaleleri yapar kalan parayı çeker. Cuma günü de altın ve döviz alırız piyasalar yüksek cumayı bekleyelim dedim ama ya düşmezse diyorum.

Balığı ben kış günü seviyorum. Yaz günü nedense sevmiyorum. Ramazanda da yiyemem sanırım. Ama keşke Ela için alıp koysaydım dolaba. O çok seviyor.
Bende oruca bir günlük fazla almadım ya
Birgün savar
Benimde çamasır lar dağ gibi dürülcek yıkancak ev işi yokta

O otları anneannemde babannemde tanırdı yemegini böregini kavurmasini yaparlardı ne yerdik.
Afiyet olsun

Bende is yapmakdan gocunmuyorum ama herkesin yedigi farkli bir de isimin arasinda anne yemek ya da kızın yaramazliklari bölüyor daha yapasım gelmiyor o işi oturuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…