- 10 Aralık 2010
- 6.584
- 9.521
- 398
Kız havalar ısındı balık pahalando gecen hastaneye gittiğimde baktım hale keşkee önceki haftada alaymıstım biraz dahaİyi geceler,
Dün gece zor daldım uykuya. Tam daldım Ela su istedi. Yanıma yattı. Uyumuşum.
Sanki nabzım hızlı gibiydi. Uykum deli gibi vardı ama dalamıyordum.
Neyse şükür uyumuşum. Sabah geç uyandık. Baba kız hamur yaptılar. Bazlama istiyorlarmış.
Kahvaltı falan evde takıldık biraz. Köfte yapacaktım kıyma çıkartmıştım. Eşim pazara mı gitsek dedi. Pazar duyunca ben
Gittik güya çok şey almayacaktım. Birazcık ucızlamış pazar. Evde iki zeytini zor yiyen Ela zeytin alırken tadına bakma niyetiyle üç tane aldıktan sonra da rahat 7-8 tane yedi. Aynısını markette de yapıyor. Tatlımı geliyor öyle yemek anlamadım :)
Sonra mandalina 3 tane yedi pazardan çıkana kadar. Onu da evde ehh bir taneyi zor bitirir.
Pazara girmeden önce direk simit alalım demişti zaten. Bebekken bebek arabasında oturur simit yerdi ben pazarda gezerken. Alıştı çocuk. Zaten simit bayıldığı şey.
Balıkları merak ettim baktık. Hamsi 100 tl olmuş. Balık mevsimi bitti.
Çıktık pazardan alacaklarımızı aldık. Simit de aldık. Kahvaltı yiyelim o zaman simitle dedi.
Eşim köfteyi ben yaparım dedi. O onu hallederken ben dolaba yerleştirdim aldıklarımızı. Sonra hazırladım birşeyler yedik.köfte de yarına yemeğim hazır oldu ohhh. Gerisini buzluğa attım. Valla yemek işi halledilince gerisi vız geliyot bana
Eşim ramazanın ilk haftası işyerinde iftar yaparım diyor. Tabiki memnuniyetle dedim içimden :)
Ramazanda daha da zor oluyor. Sürekli uğraşlı yemek seviyor ramazanda. Daha da ne hazırlasam diye kara kara düşünüyorum.
Kahvaltı da istediği oluyor tabi o rahatlık oluyor. Gece sahur yapmadan tutuyor. Kahvaltı istiyor bazen.
Ramazanda orucu nasıl tutsam bilmiyırum.sabah akşam ilaç olayım var. Saatleri sıkıntı olurmu bilemiyorum da. İşe giderken oruç tutmuyordum.
Metrobüste tansiyon düşüklüğü yaşamamak içindi. Evde sahursuz tuttum hep. Gayette rahattı. Kilo da verdim.
Ama bu kez nasıl olur bilemiyorum .ilaç ilk iki saat fena susuzluk yapıyor. Hayırlısı bakalım.
Alabalık uygundu mesela oructa yapayım dedim buzlukta olsun birgünlük menim mesela
Bende öyle kenarda koymalı insan birşeyler almaya yetişemiyor inankiHayırlı haftalar
Hemen mutfaga girdim esimin pesine bulasiklar bile duruyordu.
Mak. Bosalt doldur
Yemek attim ocaga
Sote, nohutlu pilav, mercimek corbasi, yayla corbasi(kız mercimek icmiyor)
Oglan sinavda gelince hambuger yapicam ona aksam yer yemek sonra ben ne yicem diye aranıyor.
Camasir mak. Calisiyor
Supurge yapıp toz almam lazım.
Hızlıdan hamburger ekmegi, h. koftesi, mesrubat, dondurulmus patates, sogan halkasi falan siparis verdim 190tl.
Al al ortada yok haftayı cikarıyoruz artık.
Dün teyzemin mutfagini toparladim masallah o da güzel zula yapmis saralle, yağ, buzluga bisiler vs
Ben artik kenara atmaya yetisemiyorum.
Aldiklarimin cogu haftasina bitiyor
3er 5er de alıp acilmak istemiyorum her ay bir ödeme çıkıyor.
Yedek bisi kalmamış çayım, salcam, yagim deterjanim falan hep olurdu yedek.
Yok yetişmiyor.
Napim arabanin ödemeleri, oğlanın dershane vs bizi salliyor neredeyse 15bintl taksit, taksitli alisveris vs öduyoruz
Bes ödüyoruz
Esimin eyt yapilandirmasini oduyoruz
Patrona borcdan ödüyoruz
Hangisinden kısıcan.
Birazını bitirseydik ata almaya başlayacağım.
Bu sefeeer bende çay aldım
Salça aldım 3 teneke ufak
Un var evde 5 kg
Yağ almıstım gecen bir tanede yedek
Birde 5 kg şekerim
Vae
Kahvaltılık aldık oruca nasip olursa inş
Eşim gecende kasap alışverişi yaptı biraz kıyma aldı rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin
Mantı yapabilirsem biraz buzluğa atmaya çok iyi olcak işler biterse yapcam oruc gelmeden kısmetse
Varya herkes aynı ya gecim iyice zorlaştı bizee bunaldık nereye kadar gidecek böyle diyoruz insanın kenarda parası olması lazım her zamanselam canlar annem gider gitmez ikizler hasta oldugu icin izin aldim .ya bakici tutacaz hasta olduklarinda basinda kalmasi icin yada annemlere esyali ev tutup 1 yil daha rica edicez bakalim
borc konusunda zeytinlik derdine benim maasi kredi gibi oduyoruz biz de nefes alacak param kalmadi .
Sürekli markete gitmek daha çok harcamaya meyilli oluyosuunAllah saglik versin bu ara ikizlerin nezlesinden cok yoruldum allah beterinden korusun
bu son bakici veya kira masrafindan sonra asiri tasarrufa girdim 6 aylik .6 ay sonra arabanin buyuk kredisi bitiyor insallah
hedefim haftalik menü yapip hafta ici markete gitmemek
Haftalık sunu yaparım dersen evde olanlardan zaten bir menü çıkıyo buzlukta da varsa yada kuru diri işte
Çok alışverişe gitmiyorsun
Saol cnm ister istemez insan sıkılıyor hesapta olmayınca