• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

canım sahlep bitkisi var bir çiçek kökü de soğanlı sümbül, lale gibi o soğandan yapılır sahlep
bende görev yağtığım bir yerde görmüştüm köye doğru yürüyüşe çıkmıştım
baktım öğrenciler çıktı ormanlık alandan ne yapıyorsunuz dedim
sahlep topluyoruz dediler
satıyorlarmış
ilaç yapımında da kullanılıyor dondurma yapımında falan
çiçeğide güzel morlu pembeli
ay aslında dondurmanın ıcınde sahlep oldugunu bılıyorum bende ama kafam karıstı benım demek kı valla. vardır dogrudur canım ne bılıım ben bunu yapıyorum baya guzel :) :)

k a h v e k a h v e bende kızıma kullanıyorum beni vardı aldırdık
dr bir ilaç verdi ama izi kalabilir dedi
bide plastik cerrahi düşün yani
bir arkadaş da da kantaron vardı
verdi biraz
sabah dr nin verdiği kremi sürüyorum akşamda kantaronu
Bende daha önce ben aldırdım.. baya iz kaldı.. contractubex veriyorlar hep.. artık ilacın kasıtlı olarak satıldığını düşünüyorum.. devlet karşılamıyor bide..
Bende öyle yapmayı düşünüyorum.. hepsini birden kullanıcam.. kızınıza da çok geçmiş olsun.. umarım onda da iz kalmaz..

Mrb iyi aksamlar kizlar esim 140 lira harcamis bu gun 100 liraya
1kilo et
1kilo kiyma
1 tane tum tavuk parcalatmis bide 1.5 kilo tavuk gogsu dogratmis kus basi

40 lirayada tatbaktan pasta beyaz leblebi bide 1 kilo kabuklu ceviz almis

kiymayi 12 parcaya etide 6 parcaya gogusu 3 parcaya tavuguda 4 parcays ayirdim bu et ve tavuklar 1 ay yeter fazla bile yeter cevizi aldirdim tr_lelli tr_lelli nib portakalki cevizli uzumlu kekini debicem bakalim nasil olacak

aslında ıcerken dıyorum damagıma tam sahlep gıbı tat gelmıyor dıye ama cok kurcalamamıştım demekkı bundan ötürüymüş :KK70:
Canim tarcin falan koyunca gayetde guzel icilir bu sicak kıs gunlerinde
Ben muhallebili sutlu seyleri cok severim

Ama bizde kisin vazgecilmez ihlamurdur
İcine ayva kabugu,elma kabugu,dal tarcin, limon dilimlerim kaynatirim.

Mrb iyi aksamlar kizlar esim 140 lira harcamis bu gun 100 liraya
1kilo et
1kilo kiyma
1 tane tum tavuk parcalatmis bide 1.5 kilo tavuk gogsu dogratmis kus basi

40 lirayada tatbaktan pasta beyaz leblebi bide 1 kilo kabuklu ceviz almis

kiymayi 12 parcaya etide 6 parcaya gogusu 3 parcaya tavuguda 4 parcays ayirdim bu et ve tavuklar 1 ay yeter fazla bile yeter cevizi aldirdim tr_lelli tr_lelli nib portakalki cevizli uzumlu kekini debicem bakalim nasil olacak
Ben yeni yaptim bitti hafta ici afiyetle yiyin canim.

Bende daha önce ben aldırdım.. baya iz kaldı.. contractubex veriyorlar hep.. artık ilacın kasıtlı olarak satıldığını düşünüyorum.. devlet karşılamıyor bide..
Bende öyle yapmayı düşünüyorum.. hepsini birden kullanıcam.. kızınıza da çok geçmiş olsun.. umarım onda da iz kalmaz..
Geçmiş olsun. Sezeryan sonrası dediğin ilacı çok düzenli kullanmıştım iz kalmamıştı. İkinci kesi de çok dikkat etmedim ama fayda sağlıyor bence

Canim tarcin falan koyunca gayetde guzel icilir bu sicak kıs gunlerinde
Ben muhallebili sutlu seyleri cok severim

Ama bizde kisin vazgecilmez ihlamurdur
İcine ayva kabugu,elma kabugu,dal tarcin, limon dilimlerim kaynatirim.
bende ıhlamuru sevemedım gıttı bız sahlebi cok sevıyoruz eşimle bende belkı nette vardır tarıf dıye bı baktım bunu bulunca hiç araştırmadım gercek mı degıl mı dıye ya ay ilahi ben :)

Sabah kahvaltimizi yaptik
Gecmis olsuna arkadaslarimiz geldi sagolsunlar bir bebisleri var Allahim nasil tatli masallah bende onunla oynayarak kendimi avuttum :KK43:
Sonra bi gezelim dedik sahlep icip geldik kp.ismarladi
kizlar ben evde sahlep yapiyorum bilmeyen varsa yazabilirim tarifi cok kolay bir ayni disaridakiler gibi oluyor mis gibi
sahlep mi? nasıl yapıyorsun? ha tamam gördüm şimdi sağolasın :)

latiyya latiyya aktarda satiliyo olabilir bir bitkinin tozuydu salep.
Nisastali olan yalancisi oluyo.
Tozunu bulursan gercek aromayi alirsin.
biliyorum canım o yüzden aktara bakmak istiyorum. hazırların içinde yok yok. kıvam artırıcıdan tut aroma vericiye kadar.

Canım Nişantaşı'nda mı oturuyorsun sen
Migros'ta gecen yıl 37-38 tl idi şimdi de 42-43 olsun. Orayı tavsiye ederim. Ramazan da filan çok güzel oluyor. Her zaman da bulunuyor

Benim aldığım bunun gibi
Tabi netten değil , aktardan alıyorum ..
Migrostan alışveriş yapmıyorum , denk gelince bakarım , ama tatbaktaki gibiyse almam , orada da daha uygun ama damağıma uymuyor :(

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 105
Kantaron yağının konusu geçmiş
Yanıklara iyi geldiğini duymuştum
Başka nelere iyi geliyor ? Ameliyat izini geçirir mi ?
Ne kadar süre kullanmak gerekir ?

Ben sahlebi gecen yil sevgililer gununde uskudarda kiz kulesinin karsisinda icmistim buz gibi havada bogazimi yaka yaka tadi damagimda kalmisti esim goturmustu sagolsun su hazir olanlardan aldi esim yok mumkun deil tutmadi onun tadini simdide cocuk var bir yere cikamiyoruz
Ahh bi nasip olmadı bana orada icmek.
Oysa ne cok severim salacak sahili

sagolasın @Papatya
ınsallah canım saklıyorum daha oncekı operasyondan kalanları zaten tektaş yaptırcam dıye :KK70:
sahlep tarıfını verıyorum cok guzel oluyor dısardan boşuna almayın 1 ltresı 5 lıra cok fazla
4 kişilk ıcın tarıf
Evde Salep Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 4 tatlı kaşığı nişasta
  • 5-6 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Evde Salep Yapımı Tarifi Yapılışı
Bir tencerenin içerisine süt, su ve şekeri alıp çırpma teli ile güzelce çırpıyoruz.Daha sonra birer tatlı kaşığı birer tatlı kaşığı nişastayı ekleyip sürekli çırpıyoruz. Ocağımızı orta ateşte yakıp tenceremizi ocağa koyuyoruz ve karıştırmayı hiç bırakmıyoruz. Daha sonra bir çay kaşığı tarçını ekleyip tekrar çırpıyoruz. Salep kaynamaya başlayınca altını kapatıp fincanlara doldurup arzuya göre üzerine tarçın serpip servis ediyo
(Ben bu malzemeler ile 4 kişilik yaptım. Siz kişi sayısına göre malzemeleri arttırıp veya eksiltip de yapabilirsiniz)
Afiyet olsun…

kızlar bu tarıfteki şekerı kendı damak tadınıza gore ayarlayın ben 4 kişi ıcın 6 tatlı kaşıgı yapıyorum
bırde ıstersenız 3 bardak sut 1 bardak su yerıne, 4 bardagı da sut olarak koyabılırsınız daha yogun olur ben cok yogun sevmıyorum.
Kışin çok zevkli oluyor İçmesi

Back
X