Küçük Düşün Büyük Olsun!

Pazar günü güne sabah çok erken başladım 5 te uyandım akşam çok çabuk uykum geliyor hemen uyuyorum. Saat 7 ye kadar döndüm yatakta sonra kalktım mutfaga geçtim. Kahvaltı için biber kavurup üzerine domates koydum sade bir şekilde tüketiyoruz. Dün eşim canının karnıyarık istediğini söyledi akşamdan dondurucudan kıyma çıkardım, patlıcanlarını tavada pişirdim. Yumurta haşladım eşim ve kızlar kalkınca ben mutfakta çay demledim ve hepimize birer kahve yaptım güzel bir sohbet ettik kahvaltı öncesi bana iyi geldi sohbet ve kahve. Sonra kızlar simit ve kaymak istediler eşim markete gitti bizde kahvaltıyı hazırladık sohbetle ne yemişiz sonra kızlar arkadaşlarıyla dışarı çıkacaklarını söylediler. Ben mutfakta tavuk haşladım tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım kahvaltı öncesi yarım bıraktığım karnıyarığı da hazırlayıp pişmeye bıraktım mutfak topla, telden çamaşır topla katla yerleştir eşimde ütü yaptı. Nasıl terlemişim duş al makinaya çamaşır attım şimdi oturdum. Biraz dinlenicem, sonra yapıcak bir iş mutlaka evde bulunur. Herkese güzel bir pazar günü olsun.

Ay bende 64u görsem bi mis gibi olur
Cumartesi Oğlusun mezuniyet yemegi var 2 kilo vermem lazım aralıklı oruç yapicam yürüyüşle bakalim kac kg vericem

İyi gecelermi deseeeeem, iyi sabahlarmı desemmm :)
Bugün güya Elayı erken uyuttum. Onunla birlikte ben de uyumuşum. Eşim de maç yorum vs tv izliyordu. Zaten uyuyunca rahatsız etmeyeyim diye ses de yapmazki uyanayım.
Uyandım tam o da yatıyormuş.
Oturdum çamaşır katladım
Sabah erken uyandık. Arkadaşlarla kahvaltıya gittik pikniğe.
Çocuğu uyutup güya kahve içeriz film izleriz diye hayal ediyordum. Uyanınca da geri uyumam zaman alıyor. Sonra da sabah geç kalkıyırum. Kısır döngü :)
Akşam kızla etkinlik yaptık. Okulda geri dönüşümle kalemlik yapacaktık.onu hallettik birlikte. Ela zaten bayılıyor. Dün birazını yaptık bugün de birazını.
Yarın eşim diyete başlayacakmış. Hiç diyet havam yok. Ama bakalım yaparsa da yemek uğraşlı olmaz.
Babalar günü bu hafta sonumuydu. Biraz oturup ona hediye baktım. Yarın arkadaştan merdiveni alıp perde yıkamaya niyetim vardı ama, gidip hediye de bakmam lazım. Yemek zaten hiç yok. Ütü yığınla. Kışlık kazakları yıkıyorum bazanın altına kaldıracağım.
Perşembe şehir dışı kına gecesi var. Ev aldı başını gidiyor püüüüfff
Şu mevsim dönümleri iş daha da çoğalıyor.
Neyse sıraya dizeceğim işleri.

Tl nin değeri çok çabuk kaybolduğu için ben altın ya da hisse senedi alıyorum.
Geçen Ela kumbaram doldu dedi. Onunki konuşan kumbara.
Hemen bütünleyip altın alacağım. Elaya da dedim. Altın alırız. Babası gelince babasına söylüyor :) cümle aleme duyurur artık.

Al benden de o kadar hiç sevmem ama mecbur gidiyorum. Bir de kınanın hafta içi olması iyi olmadı. Düğüne zaten gitmeyeceğim.

Ahh bu babalar, geçen anlatmıştım sanırım. Şapka çanta terlik tam yaz kombinlerini topladı da topladı. Baktı çünkü babası var yanında. Ben üst kata çıkacaktım. Siz oyun yerine gidin ben hallederim ödemeyi dedim şapkayı alıyoruz sadece diye belirttim. Eşim de diyor, sen olmasan kesin hepsini alırdım ben
Belki çok hesaplı davranmaya çalışıyorum ama devir o devir. Çanta yığınla var. Şapka var. Üç tane plaj çantasına ne gerek var. Terliği de online alırım daha ucuz dedim.
Ben kampanya fiyat çok araştırıp alırım.

Ayy alyooşşum güldürdün ya beni
Tam aslan burcu yahu, dediğinde diretip yaptırmak için her yolu deneyip. Ortalığı karıştırdıktan sonra tek başına kalınca çekilip kenara keyfine bakan aslan ahshahaaa
Çok güldüm ya.
İşte gereksiz tantana olduğuna aslında kendisi de anlam veremiyor. Ben hiç unutmuyorum küçükken annem bana istediğim pantolonu almadı diye akşam yemek yemeyip koltukta ağlayıp akşam boyunca ağzımı gıkk açmadığım günü. Oysa annem uzun uzun anlatmıştı. Aslında çok saçmaymış.
Bazen aman üzülmesin vs diyoruz ama çocuklar da çok iyi biliyorlar kime neyi nasıl yaptıracaklarını.

canim kizlarr yakin bir aile dostumuzu kaybettik genc yasta aniden .bir yanim gez toz yarin yok gibi dusun diyor bir yanim cocuklar var geride diyor
Başınız sağolsun canım.
Orta yolu bulacaksınız artık, bir parça gezip bir parça yatırım çocuklar için.
Sonuçta hayat devam ediyor. Bizler ölsek de çocuklarımız yaşar belki.

Gunaysss
Beybiiii beybiiii gel sarılıp aglaşalım aşko babyloading87 nolcek bu kızların sendromu
Mevsim gecisi sendromu diye bisi var mı acaba

Dün dugune gittik ama bi sorun nasıl gittik
Evden cikmadan tam yarim saat durmaksizin agladi.
Makyaj yapcakmış.
Uzuremizide giyinmis olma gafletinde bulunduk(ben en son giyinirim hep oysa) ter icinde kaldik esimde bende baş edemiyoruz kizi yerlere yatiyor esim dedi keske gömlegimi arabada giyseydim adamda ter doktü.
Biliyomusunuz ben terleyen insanları hic anlamazdim nasıl terliyosunuz ya derdim asla terlemezdim kızdan sonra ben kilolarca ter dokuyorum artık.
Okadar bunaldigim bir durum ki bu dr gidicem bu sebeple.
Stresten demisti gerci doktor daha once dahiliyeye gittigimde izah etmistim.
Yazın hele cekilmez oluyor.
Esimi daha iyi anliyorum valla terlerdi o adamda bana beddua etmediyse
Ben evden cikmadan kandırdım dugunde palyaco var diye.
Salona girerken bi adamda cocugu ikna etmek icin gel palyoca var diyordu esime dedim bak baska kandiranlarda var ana bi girdik gercekten palyaço var ulan bee baska bişi dilesem varya.
Baya bi palyacoya sardı sonra onuda istemedi.
Bir sure sonra babasinida kovdu bana yapisti
Yapışık oturduk anladım uykusu var.
Kafadan alya nekadar uslu diyenler sanki degilmiste demeye basladi. Nazar ettik dediler dedim fırtına öncesi sessizlikti o sizin gördüğünüz.
Esime dedim ya al cocunu ya kalk, ben gidiyorum.
Saat 21.30 falandı kalktık.
Arabaya bindigimiz an uyudu o uykuyla sabah etti uykusunda soydum eve gelince.
Dedim ama goturmeyelim diye esim dinlemedi beni.
Biliyorum cocumu bir miktar burnumuzdan getirecekti uykusu vardı.
Atlattık bunuda
Yemekli falandı gunlerdir gagamı tutan ben aksam pilav ve pastayı yedim onları yemeseydim bu sabah kesin 63görmustum aga beee irademe sövüyorum burdan aferin.
Sövgülerimle..

Ay bende 64u görsem bi mis gibi olur
Cumartesi Oğlusun mezuniyet yemegi var 2 kilo vermem lazım aralıklı oruç yapicam yürüyüşle bakalim kac kg vericem
Insan nasıl musmutlu oluyo
Beeeyle benim gözlerimden kalpler falan çıkıyor -leri görünce
Hele önu kapanmayan gomlekler pant. Icine girince pammbıkkk gibin oluyorum ben

Vee an itibariylede eror verdim
Dunden beri uykusuzum (dun sabah kiz 5 de uyandi)
Kargoya çıktım geldim iadelerim vardı dolap satisim vardi
Donuste bim yaptim
Eve girdim ust degis vs derken gözlerim bulandı
Dedim kahve icip ciktin ac karna olca bu ayran ictim tuzlu bu seferde gozlerime sanki ışık tutuyorlar.
Anlatamiyorumda baktigim noktanin etrafi diger odak noktalar yıldız yıldız aha dedim yıldizida gördüm esselaaaa
Dedim anne koş 15dk bekledim gecmiyor.
Annem dedi uykusuzlukdan oluyor yat uzan kapa gözlerini.
Hic ömrümde böyle olmadım ben
Resmen yıldızları gördum gozume gözüme girdiler yani.
Kızı aldı annem uzandım simdi daha iyiyim.
Evin hali icler acısı kimseye kapı açma dedim oğlana evde yokus.
Annemede dedim anne babaaan hayrına sadece cocuklara yemek ver baska bisi istemiyorum.
İşler kalsın ama çocuklar acıkcak.
1-2 saat yatıcam sonra bakarım artık.

Bende uykusuz bir anne olaraktan size tavsiyem öyle günlerde hiç bir şey yapmayın, yemeği hazır alın,kızı annenize bırakın bir kaç saat uyuyun, yaş aldıkça eski gücümüz kalmıyor maalesef

Ben en çok zorluğu 3 yaşta yaşamıştım. 2 yaş sendromu diyorlar hiç uğramadı o ama üç yaş sendromu dedikleri doğruymuş :) kolay gelsin size çabuk atlatın inşallah
O terleme olayı off ne terlerdim. Soğukta donan ben yanan ben oldım
Şimdi de hadi kızım hadi çabuk diye diye geçiyor. Hem dışarı çıkmaya bayılıyor hem mıyıl mıyıl iki orada oyalanıyor üç burada oyalanıyor. Üzerini giyiniyoruz. O ara masasına oturup resim boyuyor. Masası inanılmaz lekeli resmen masayı kağıt gibi kullandı. Artık silmekten yoruldum. İyice cifleyip tellemeden çıkmaz. Ya o yapıştırıcı lekeleri. Hergün var. Kağıt parçaları yerlerde her yaşın ayrı bir güzelliği var

Gercekten uykusuzluk yorgunluktanmis
Ben kizim bebekken bile böyle olmamistim (hani ozamanlar daha uykusuz olarak)
Ilk defa başıma geldi uzandim 2 saat uyuyamadim ama gozlerimi kapadım gercekden iyi geldi
Bi an gözumede perde inecek kör olcam sandım

Ayy ben kizdan onceye kadar düşün polar esofman giyebilen bir insan evladiydim.
Simdi gordugum an ter bosaltiyorum o derece.
Tüm kış tshrtle gecti ne kazak ne esofman giyemedim.
Bu kadar terlemeye 50kilo olmayan bedenime isyanım var.

Benim kızım gece uyuyan bebekti ama öğlen uykusuna yatınca ben de yatışa geçiyor uyuyordum beni yoran hareketli haliydi peşinde pervaneydim. Eşim aman yemek yapma, önemli olan peşinden ayrılma diyordu.
Zaten ufacık bir yerini çarpsa 1 yıl dilinden düşmüyordu
Bir defa kaşının orasını çarptı kanadı Allahım aylar aylar çenesinden kurtulamadım.
Ela daha bugün koltuk tepesinde tehlikeli yeri ayakta geziyordu.bu en hafif yaptığıydı bebekken. Geçti derken yeniden başladı bu ara. Nedir anlamadım.
Yine de lelliiye gerçekten maşallah. Ben onun gibi olsam kesinn biterdim.

Selam kızlar,
Bugün çabucak da geçiverdi. Çamaşır at topla katla,evi topla. Perdeler için arkadaştan merdiven istedim. Ayy ne de zormuş takmak. Fonudur tülüdür. Tabi hep eşime taktıroyordum boyum yetmiyordu.
Eşim diyetteyimmi demişti sordum yemek yiyecekmisin. Hayır dedi. 1,5 saat sonra çiğ köftemi yapsam akşama diye açtı konuyu sonra yok vazgeçtim yapmayacağım. Salata tavuk ya da balık dedi. Valla okuldan aldım kızı eve gidiyorum dedim.Markete uğradım. Tavuk pirzola marul domates yumurta aldım.
Makarna pişirdim Ela istedi onu da.
Sonra eşim geldi patates de yapsaydın dedi. Makarna var dedim. Sonra tavuğu airfryerde pişirdim birer adet. İki adet olsaymış :)
Gelirken dondurma almış. Yemekten hemen sonra dondurma yediler baba kız.
Sonra çayla kabak çekirdeği kavurdu. Ohh onu da yedi. Maşallah dedim diyete kesin giriyorum diyordun.diyet buysa diyetsizi düşünemiyorum. Öğütüyor makina gibi.
Yani yiyeceksin yemeyeceğim diyorsun. Ben de yemekle uğraşmayacağım diye işe giriştim. Mutfak dolaplarının üzerini kapaklarını sildim.
Son dakika şunu yesek bunu yesek :) masayı topladılar baba kız. Son dakika da gündemde karpuz yesek oldu.
Gündüz dikkat edip akşam gömü yapan kociş

sarılalım bacım
Bugun hava yagmurlu esıntılı,kolsuz elbıseyle gezdı tum gun.Sabah hırkasını gıydırdım,kahvaltıda daha cıkarmıs
Sonra köm köm öksürük

Ayyy bayılcaz kalcaz bıyerde
Gecmıs olsun bacımm
Aman soyle dısardan ,bırak ısı gucu.

Slmlar
Kızla bırlıkte bayılmısım yıne
Ay cıdden uzun uzun uyumak ıstıyorm artık.
Gunesın altında yatmak ıstıyorum.
Kocıyı tatıl dıye darlıyorum du bakalım
Yemegım vardı,bezelye dunden pilav.
Bugune de az bezelye var Alya yer onu.
Yanına ıclı kofte yaparım kocıyle bana.
Metrodan alıyoruz 2 seferdır valla ben memnunke.
Gecen dereotlu pogaca aldım.
Pazar gunu pisirdım mıss.
Uzgunum donduruk urun reklamı ıcın
Buaykı alısverıste vısnelı mekık kek de alcam
Bız de kırk yılda bı hamur ısı yenıyor zaten.
Pazar yaptım 7 tane buyuk pocaga vardı.1 tane yedı kocı 2 tane de ben yedım kahvaltda.4 taneyı ıse goturdum 1 de orda yedım,3 pogacayı arkadaslara verdım.
Yenmez cınku bızde kalır.
Boyle ıyı oldu.
Aksam kendıme ıs cıkardım ama ugrasamadım.
Irı penne makarnaları tepsıye dızıp uzerıne boronez sos yapıyplar ya,ondan yapayım dedım. Bıraz dızdım kılıtlı kalıba aaa delı ısı bunla mı ugracm dedım
Dızdıklerımı yedım Karıstırdm makarnayı sosla.
Senın neyıne yanı ınce ıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…