Küçük Düşün Büyük Olsun!

Okuyacak evlenecek
Hayat neler değişecek sen onun için hayırlısı ne ise öyle olsun
Zaman neler gösteriyor
Belki baktın sende gidersin oğlunun oldugu yere biyer alırsınız oradan

Lellim ben de nedense daha çok bilgisayar müh. yakıştırdım onu. Daha çok severek yapacağı iş gibi sanki.
Eskiden aman ne olacak başka şehirde okusun derdim. Tabi çocuğum olunca o konuda düşüncem biraz değişti.Belki bi süre düzen değiştirmen daha iyi olacak.
Ya da kendi başına yaşamaya adım atacak. Sonuçta ilerde askere gidecek belki yine ayrı kalacaksın. Zor süreçler ama kendi başına yaşamanın da emin ol ona getirisi olacak.
Herşey gönlünüzce olsun.

İyi geceler,
Bugün sabah 9 da kardeşimin öksürmesi ile uyandım.sonra uyuyamadım. O mışıl mışıl uyudu 11e kadar. Yahu hem öksürük öksürük üstüne hem de içme şu sigarayı değilmi.daha da artırmış sigarayı. Bir de üstelik evlenmeden önce sigara içen bir insan değildi ve kocasına bıraktıracağını söylüyordu. Aksine kendi başladı
Kahvaltı hazırladım. Üç beş evi toparladım. Çamaşır attım. O uyanınca havuza ineyim şezlong tutayım dedim. Orta büyük havuz çok dolu oluyor. Gittim bir baktım kartı okumuyor. Meğer ödememiz iki gün geçmiş. Ondan havuz girişini iptal etmişler. Gittim ödedim. Su faturası 1000 tl yani hamam işletiyorum evde. nedir bu ya. İtirazda bulunacağım. Kontrol etsinler. Su arıtmada var şimdi bir de balıklar var haftada iki defa temizliyor eşim. Ondanmı bu kadar su faturası geliyor anlam veremiyorum.
Eve döndüm. Kahvaltı yaptık çıktık. Güneş bir geldi bir gitti. 16 sonrası tam geldi güneş.En son kızlar anne gelin havuza deyip durdular.Elayı tek kollukla sokuyorum havuza ben girdiğim anda çıkartıyor. Yüzme kursuna göndermek istiyorum çok hevesli yüzmeye.
En son titreye titreye çıktık eve sıcak suya attık kendimizi.
Eşim de akşam ben de havuza girerim dedi. Saat 1 e kadar açık olan havuz var. Bu soğukta donarsın akşam dedim. Zaten geç geldi bu akşam.
Kardeşimle biraz konuştum. Fazla akıl veren abla modundaydım
Telefon elinden düşmüyor bu vesileyle tabiki çocuğun elinden de tablet düşmüyor dedim. Biraz akıl verdim. Öyle olunca akşam kızlara tv yi kapattırıp oyun oynattı.Ben de biraz uyumuşum. Birlikteyken sadece tablet ellerinde kendi hallerindeyken birlikte vakit geçirmelerinin ne önemi var. Hiç hoşlanmadım bu durumdan Ağustos sonu anneme gitmesemmi diye düşünceye bile daldım. Elaya söz verdim ama bakıcam.
Neyse uyku öncesi de ben resim yaptırdım. Sonra uyuturken uyumuşum ben de. Sabah erken kalkacağız kidzania ya gideceğiz Eşim bizi bırakıp işe geçecek.
Pazar günü kardeşim dönecek. Ayın 1 inde işe başlayacakmış. Bence başlasın her anlamda onun için daha iyi olacak.

Ben normalde baskasının cocuk yetistirmesine müdahil olmayı sevmem.
Ekran ızleyen suresız ızleyen cocuklarda su oluyormus;okul hayatında sıkılıyolarmıs.Ekran sürekli hareketli olddugu icin,ders dinlemeyi sevmiyorlarmjs.Yazı yazmak sıkıcı geliyormus.
Belki onu söyleyebilirsin.
Vurucu etki yaratması acısından.

Gğnaydınlar
Dün masayı bile toplayamadan yattım karın agrısından.
Yemek te sallamasyondu.
Köfte yapmıstım sonradan gidip hamburger ekmegi aldı kociyle kız,hamburger patatese evrildi benim yemek.
Yerken bile agrıdan gözüm kararıyodu gittim uzandım uyumusum.
Kızı da babası uyutmus(4yasında bir ilk)
Dün makyaj seti aldık oyuncak marketten,babaya emanet cocıklarBi kalktım sabah cocugun yuzu boyalı uyumus
Laflanmadım artık ona da

Yeminle havuz ısınden nefret geldi.
Alya sevmese göndermicem havuz gunleri.
Cocuk yazı ıbramın zeroyla gecirdi
Burun akıntısı öksürük bitmiyor bitmiyor.
Öksürük ara ara ama burun hem akıyor.
Cok pismanım baslattıgıma.
Koci de bu sene olmasa seneye gitcekti yüzmeye diyor.
Rahatlık seviyesi masallah

Ben de çok müdahil olmam, ama işte yeğenim sonuçta,bir de önemli şey Elayı da etkiliyor bu durum. Sanırım uzun süre bu konunun üzerinde duracağım, inan çalışırken çok daha ilgilenirdi daha çok vakit ayırırdı. Resmen tablet telefon kolik olmuş. Nasıl anlatayım çok üzüldüm. Tablette sınır koymayı bile bana kardeşim göstermişti. 5-6 ayda bu çocuk ne olmuş böyle.
Aslında şuan 1. Sınıfı bitirdi. Okuma çalışması yapması gerekiyor. Ama istemiyor diyor. Okuma saati yapın, sen eline bir kitap al o da alsın. Okumasını güçlendirir dedim. Okumak istemiyorum diyormuş. İstememesi de aynen senin dediğin şeyden baby.
Valla ağustos sonu annemde kalsammı diye kara kara düşünür oldum. Çünkü Ela da aynısını yapmak istiyor. Bu defa sınır koyamıyorım.
Çok şükür ben kapatmassan uyku öncesi kitap okumam dedim. Ela da öyle deyince kapattı.

İyi geceler kızlar,
Bugün sabah 7 de uyandık. Ancak simit poğaça meyve suyu kahvaltımızı yaptık giderken. Nereye gittik tabiki kidzania ya güya erken çıkarız sanıyordum. 6 saat durduk. Hala da kızlar son bir yere girelim diyordu. Artık başımıza ağrı girdi.
Güzel yer beğendim. Eğlenceyle anlatıyorlar herşeyi. Hem öğrenmiş hem eğlenmiş oluyor.
Oradan çıktık. Water garden a gittik. Eşim beyler yakın diye illa kardeşime su dansını izletecek. Orada yemek yedik.
Eve geldik. Eşim duş alıp düşüp bayıldı. Biz de ksrdeşimle takıldık. Kızları da uyuttuk.

Gitsin bencede bilgisayar lelli ben en basında söyledim sana ama sen pek istemiyorsun
Gelir gider sende alışacaksın zamanla o da açılır yani onun içinde iyi olur
Canim kafadan sok etkisi oldu.
Hic bizden ayrilmadi.
Ama hem arkadaslarim hem rehber ogretm.(psikologdu kadin) cok aydinlatti beni.
Allah korusun size bisi olsa garantisimi var.
Kendi basinin caresine bakmayi ogrenecek.
Tabiki zorlanacak ama simdi hersey nette acar bakar öğrenir surekli iletisimde olursunuz. Bırakın gitsin dedi
Kendide denizlide okumus cok güzel bir tecrube bu.
Hayatinda bir an olacak, hep o gunleri hatirlayacak sakın endise etmeyin dedi
Annesiniz anliyorum inanin ben gidince annemi babam psikologlara götürmüştü biliyorum endisenizi hic bisi sizin dusundugunuz kadar olmayacak kendinizi iyiye hazirlayin hep dedi
Seneler gececek ve o bilg. Muhendisi olacak lutfen bunu düşünün dedi.
Yaa gercekden isinin ehli insanlar insanın kafasindaki tüm soru isaretlerini bir anda kaldiriyor.

Okuyacak evlenecek
Hayat neler değişecek sen onun için hayırlısı ne ise öyle olsun
Zaman neler gösteriyor
Belki baktın sende gidersin oğlunun oldugu yere biyer alırsınız oradan
Insallah
Onun gelecegi icin hersey bilg muh. Ortaokuldan beri istiyor. Hic baska sey demezdi sorunca ne olmak istiyorsun diye.
Onun hayalleri icin isterse tabi bizi yaninda evimi bile taşırım gerekirse.
Yeterki hayalleri olsun.
Meslegini eline alsın
Hersey onun icin feda olsun yeterki o rahat kafasi rahat gitsin gelsin okuluna.

Ben katiliyorum sana her cocugun dinamigi ve her annenin sabrı, rahatligi farklı.
Ben kendi cocuguma yetisemiyorum ki başkasının cocunu elestrim
Valla dikkat bile edemiyorum kimsenin cocuna.
Hee alyadan once vaktim vardi kendi kendime ben olsam böyle yapmam diyordum basima geldi zaten.
Ben agzimin payini aldim.
Valla birinin cocugu 7/24 tv de izliyo olsa banane herkesin cocuu kendine der gecerim artik.
Benimki bana fazlasiyla yetiyor anacim
Kocakarı diyorum dün (cok konusuyo) sensin kocakarı diyo bana.
Bir de horon vardı dun yikilll yikill yikill ohooo bagriyolar yikilmiyorum diyo.
Tmm kızım sen yikilma dedim.
Cocuk dunyaya kafa tutmaya gelmis net.

Evi taşıma lelli aileden uzak üniversite okumak bence çok keyifli ya. Şehir olarak izmir bence üniversite okumak için güzel. İzmirle ilgili bir şey sormak isterseniz yardım ederim

Evi taşıma lelli aileden uzak üniversite okumak bence çok keyifli ya. Şehir olarak izmir bence üniversite okumak için güzel. İzmirle ilgili bir şey sormak isterseniz yardım ederim
Orasida tutuyor ama hic dusunmedik
Hep daha yakinlara takıldık kaldık

Yillar yıllar yillar sonra korkumun uzerine gidip direksiyona oturdum.
Bundan böyle acilin yollardan trafik canavarı geliyor.
Yazdircam araba alirsamda yolların ustasi gozlerinin hastasiyim dede.
En son galiba yeni evlendigimde oturmustum direksiyona o da tipo he.
Diger arabalara hic oturmadim.
Esim sagolsun lelli yaparsin git uzerine biraz inan hic bisi yok.
Biraz biraz baslayalim artık bu kış al su ehliyeti dedi.
Ayy kalbim nasıl küt küt ama
Dedim ver mehteri uleyhnn
Kizda arkda uyuyo.
Tam bombos bir yerde diil
Tirlar park etmisler ara ara
Ve virajlar var.
Neyse baya tirların arasindan, virajlardan sonra iki cizgi arasina park falan derken yarim saate yakın sürdum.
Dur kalk yaptık birazda.
Duruşlar biraz sertti ama esim dediki sen nerden baksan 17 senedir surmedin inan cok iyi dedi.
Bu kış al ehliyeti yaza rahat rahat gezersin dedi.
Ay ben bi gaza gel.
Eşle surmek zordur bilirsiniz rahattı esim demek dikkat edebiliyorum.
Gazladı beni sagolsun kafama koydum şu oglanı yerlestirim kafam bi rahat etsin bir de mah. Bi abla surucu kursunda ogretmen
Onun surucu kursuna gidicem ondanda özel ders alıcam
Esimlede haftasonlari park ,yokuş çalışırım
Kizin okula kadar bunu ogrenicem uleyhn.
Kızımı ben götürüp gelicem okula ahanda yazdım buraya bana hatırlatın

Ya bu ciş olayi nekadar zorladi bizi
Yeminle suan evi terk-i diyar edesim var.
Gunlerdir 1 defa ciş yapıyo bezimi degis diye yerlere yatiyor.
Hayır diyorum ya tuvaletine yapacaksin ya da 1 defa ciş yapinca degistirmicem o bezi.
Allahım allahım yerlere yatiyor ciglik kiyamet evde.
Sabah esimde bende okadar anlattik izah ettik ki.
Cisini bezsiz yapmakdan korkuyor.
Bak iste su arkadasinda öyle yapiyor bu da bende abinda vs vs.
Sen artık büyüksün beze artık ihtiyacın yok
Olsun yerede gelse bisi olmaz sileriz
Herseyi anliyor uygulama sifir.
Demin yine bezine 1 defa cis yapti ve degismedim diye kendini parcaladi.
Külotda aldim.
Direk acikda birakalim (citcitli atletle) diye ikna etmeye calisiyorum olmuyor olmuyor.
Sort giy sadece bezsiz diyorum olsun cisin gelince soylersin.
O bezi napip edip koyduruyor.
Koymazsam kendi elinde koyup oyle geziyo4 evde.
Delircem yeminle delircem
Anneme dedim annem nolur bak al ikna et yoksa ben evden çıkıp gidicem.
ben oglanda asla zorlanmadim.
Tabiki kacirdigi oldu halimada isedi ama 1 haftada lazimliga alışmıştı.
Bu kızı benim kalan 2 damla sabrımı tüketmek için yaratmıs mevlam.
Artık bağırdım bende çünkü tükendim

Sabah beri bi kulagımın arkası kaldı bırkalanmadık.
benim sabrım sınırlı üzgünüm.
Ben yalnız cocuk büyütüyorm cümkü.
Bak 2 saat bile alacak kimsem yok,aksm cıkısta ofise geliyo cocuk.
Benim de kardesim ekran veriyor cok, agzımı acıp bisey demiyorm cünkü kolay degil koca yaz basında 2 kücük cocuk.
Annem yazı burda gecirdiler diye kızıyo.
Köydeler hep.
Diyorm ses etme.
Napsın?
Dogurduguna bakacak diyo.
O is oyle olmuyo valla.
Panik atak hastası.
Bi atak geliyo cocuklar kalıyo ortada.
Kafasını kaldıramıyo bazen günlerce ilaclardan.
Yapacak bisey yok yardım edeceksin diyorm.

Kuzu p.a cok bet bisi cidden o an birak cocugu kimseyi gozun görmüyor çünkü o an sanki can verecekmissin gibi, son nefesin gibi bir his o atak.
Yani istesende o an aklina onlar gelmiyor.
Annen yardımcı olsun tabi zor.
Bugun kardesim bana iyi sabrediyorsun buna dedi (azcık dur gitme falan dedi diye yani sıkıldı alyadan bana oyle diyor)
Düşün dedim
Annem bile kızım anliyorum ben seni (beni anlamiyorsunuz diyorum bazen) zor bi çocuk bu ama napalım öyle böyle büyücek diyo.
Tabi sabırlı kadin agzina edilmis demiyorda.
Napsın ana yüreği yinede kandirikdan öyle teselli ediyor beni.

lelli oglus geliyor mu buraya gelsin gelsin

izmirde muhendislik buralara gore dezavantajli bence .iki tarafta da is sagligi calismis bi insan olarak ist-gebze-kocaeli asiri aktif yerler muhendisler icin cok iyi sanslar var

izmirde muhendislik buralara gore dezavantajli bence .iki tarafta da is sagligi calismis bi insan olarak ist-gebze-kocaeli asiri aktif yerler muhendisler icin cok iyi sanslar var
Olabilir onu bilmiyorum. Tabi iş olanağı daha fazla olabilir oralarda. Burada Manisa sanayii baya aktif izmire göre, izmirden manisaya çalışmaya giden çok var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…