Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ayy cok gecmis olsun.

Bisey dicem ne bicim anasın linci yicem fkfkdknd bitane daha dogursam bezli göndrririm kresde ögretsinler
Yani bence orda daha kolay ögrendi,bez bırakma sorunsallarını yasamadık hic
Kuzu benim bezli yollamak icime sinmiyordu zaten.
Hem erken donem krese verme dusuncemde yoktu hep.
Oyun gurubu okeyde.
Seneye kres(bunuda yarim gün), sonra anaokulu, sonra okul diye bismillah deriz.

Gunaydınn
Duami cektim, birazda esmalarimdan cektim.
Cocikler uyuyo
Mhrs, saglik bakanligi kavga ediyorum sabah beri.
Oglan miyop göz kont. Gitsin istiyorum gitmeden okula yok arkadas.
Saglik bakanligini aradım ne ögrenci ne aciliyet hic umrunuz degil dedim.
Simdide evde sıra bekliyoruz dedim.
Dilekce vs yazdilar güya sonra dönüş yaptilar biz randevu verebilcek kurum olsak yardimci olucaz ama mhrs almaniz gerekiyor bla bla o yogunlugu siz ayarlicaniz dr. Ülkeye küstürmeden dusunecegdiniz yani.
Yakinimizdaki semt poliklinigi vardi mesela kapandi tasimislar biz 40dk uzakliktaki semte akıl alır gibi degil.
Beni en yakin semt olarak büyük adaya yonlendiryor şakalar yeminle şakalar.
Ben muayine olmak icin minubus vapur gitcem doncem bi de.
Büyük sehir hastanesi dibimde randevu yok inanılır gibi degil.
Özel bi hast. aradi 500tl muayine diyo o da sigortaliya lütfettiniz dedim.
Bilmiyorum güne puanim 10 uzerinden 2
Asabiyim

Kahve yaptım oturdum kaldım
Hava tam temizlik yapmalık serin serin.

Dün kizla epey eslestirme, golgesini bulma, renk eslestirme falan oynadik.
Ona bu tarz kitaplar, dergiler almam lazim cok seviyor.
Tüm kış oynar dururuz artık.
Bir de saymayı seviyo
Merdiven cikarken, inerken falan hep saydiriyor sayiyoruz.
Dün abc harf kraker almislar annemle..
Biz eybisidi aldık diyo
Ing. Soylüyor harfleri babanda ingilizdi zaten
Anlamadim once eybisidiyi nasıl aldınız ki? Dedim.
Gitti getirdi paketi
Kiz Allah seni dedim abcd bu bildigin
Kandirmislar asko seni

Bu ara biraz oglanı kafama taktım aksam yokladı p.a hemen.
Hic uzulemye, takıntıya, strese gelmiyor zaar.
Hemen ben burdayım diyor.
Okul, yemek falan bir sekilde hallederde hic uzakta yalniz kalmadı.
En azindan biri olsaydı hic kimseyi tanımiyor vakit yaklastikca ben stresleniyorum.
Mudur yardımcısını tanıyan biri varmış esimin arkadasi yegenim demis oglanin adını vermis yardimci olun diye.
Bisi olursa mutlaka bulsun beni demiş.

Babamlarin koylusu birinin intihar ettigini duydum sahsen tanımıyorumda giyabi duymuştum
32 yasindaymis daha köpruden atmış kendini.
Sebebi neymis falan dedik halamin demesi kumar borcu varmis falan diyo baska bisi vardir dedi bizimkiler.
Allahım sen sasirtma.

Bisey dicem ne bicim anasın linci yicem fkfkdknd bitane daha dogursam bezli göndrririm kresde ögretsinler
Gel beraber yiyelim lincimizi ben şimdi arkadaşlar yazınca farkettim ben hani hiç nasıl bezli gidecek ama bezli gidemez diye bile düşümmemiştim ki ha tuvalwtw giderken yardım etmişler he altını değiştirmişler bana aynı geliyordu, hiç üzerinde düşünmemiştim

yok be canim hepimiz cocugunun huyunu en iyi bilendir sizin icin dogrusu oymus ne guzel

lelli askolsun bisi dese atlar giderim ben yanina sen canini sikma ama duygusal surecler tabi haklisin

Yine serin bir sabaha uyandık çok şükür, gece terlemeden uyumak mükemmel bir konfor. Sabah herkesi yolladıktan sonra kafamda işlere yoğunlaşıyorum. Ev toplamak ile başlıyorum, sonra mutfağa geçtim akşamdan hiçbir dağınıklık bırakmamaya çalışıyorum mutfakta sabah çok yoğun oluyor. Bu günde kalan sebzeleri hallettim bir kilo börülcem vardı çogunu haşladım salatasını yapmak için birazını ayırdım yemek yaptım ben yemeğini salatasından daha çok seviyorum kendime yemeğini yapıyorum. Bamyaları da temizledim yıkadım kuruttum dondurucuya koydum. Hergün az az yapıcam yoksa mutfaga girdim mi çıkamıyorum kara delik gibi beni içine çekiyor. Örtülerimi yıkamıştım ütülenceklerin arasından onları çıkarıp ütüledip kalan ütüleri de bir ara elden geçiririm artık akşama yemek bana var diğerlerine de tavuk yaparım, makarna da yanına karpuz, çiğ köfte ve ayran yeterli. Ev temiz çünkü evde ben varım bütün gün ama süreklide derleyip toplamaya gayret gösteriyorum. Market listesi hazır yarın eşimle çıkıp alış veriş yapıcaz. Ben de internetten alıcaklarımı sipariş listesini hazırladım onları alıcam birazdan. Hep masraf diyorum eşime, tabi ki alıcaz diyor ihtiyaç olmayan birşey yok listede diyor. Kendime de bir gecelik ve iç çamaşırı da alıyorum ama ihtiyaç (istek) neyse Allah sağlık sıhhat versin de ödeyelim. Dün eşime 50 euro aldırdım benim biriktirdiklerimle valla çok sevindim uzun bir aradan sonra alabildim.

İnsan sağlığına verilen önem

Günaydın,
Ela çişe uyandı su içti. Benim uyku kaçtı tabi 1 saat uykuya dalamadım. Sonra da namaz kıldım.
O mışıl mışıl uyusun.
Bugün sabah kahvaltıda çocuklara krep yaptım sonra annemle topla vs. kardeşim okuldan dönünce beni hastaneye götürdü. Tabi yanımıza çocukları da aldık. İki yeğenim ve Ela. Çıkışta görümcesini de aldık, erik toplamaya gittik. Az birşey topladık. Sonra bizi eve bırakacaktı, bizi çarşıya bırak dedim.
Yeğenimle Elayı avm ye hamburger yemeye götürdüm. Mutlu oldular. Sonra biraz çarşı da gezdik. Tabi yeğenim alışkın arabaya :) yüremeyelim dedi bir iki defa. Aslında bana göre kısacık yer. İstanbulda nereleri yürüyoruz. Eve dönerken annemi aradım ne alayım yiyecek diye kaç defa alma dedi ama içim rahat etmedi. Dürümcü aradım o yolda bulamadım. Köfte aldım. Dolmuş beklerken 25 yıl önce birlikte çalıştığımız arkadaşım seslendi. Annemlerin mahallede oturuyor artık o da.yıllar yıllar olmuştu görmeyeli. Oğlum gelecek seni de bırakalım dedi. BiraZ yürüdük mıhabbet ettik. Eve geldim. Annemle babam bahçeyle uğraşıyorlardı. Kadın yine rahat duramadı. Otur bir dinlen diyoruz. Günlerdir yoruldu. Kardeşim işten gelmişti Ela yeğenimle onlara geçti. Ben de annemlere köfteyi pişirdim patates biber kızarttım.
Kadın uğraşmadı iyi oldu.
Burada yorulmuyorum bilmiyorum. Evde çabuk yorgun düşüyorum. Belki çocuğu oyalama olmuyor birlikte oynuyorlar ondan yorulmuyorum, belki de daha huzurluyum.
Akşam da kuzenim çaya çağırmıştı ona gittik. Çocuklar oyun oynadı.
Ela hala eve dönmek istemiyor artık okul açılıyor diye motive edeceğim.

tuvalet egitimi konusunda psikiyatri hocalarimiz asiri hassasti saatlerce dersini gordum ben o yuzden sanirim hic oyle bezli falan vereyim aklima bile gelmedi
Guzel guzel ogrenmis hepsi sukur oyle boyle farketmez

Allah kabul etsin canısı
Düzen tutturamama bende de var
Hergün 1 dua okuyabilmisim sadece gecen hafta

Bazı insanların enerjisi cidden kötü
Bizim patronun hanım mesela
Kapıdan girince bi kasvet geliyo herkese.
İnsan sevmiyırm ben diyo zaten degisik bi kadın.

Bizim kres Allahtan hassastı o konuda ,sık sık degistirdiler.
Hani öyle bezi dolu gezse ben de rahat edemezdim.

Günaydınnnn
Benim ev halkı hasta,Alya azcık öksürüyo sadece ama koci kaldıramıyo kafayı.
Otoparka zor yürüdüm dün dedi halı yok.
Kız iyi de bakıyorm meyveler ıhlamurlar
Baktım benim magnezyumları iciyo 380 tl verdiğim magnezyumlarımııı
Ben de bakcm kendime sen hic hasta olmuyon diyo,masallah dediği inek sütten kesilir bunların.
Kesin olurum artk
Dün dolma yaptım bugun icin taze fasulye.
Alyayla pazara gitme gafletinde bulundık
Adam daha da gelmeyin siz benle dedi pazara falan.
Herseye agladı,yürümedi .
Cerezcilerde olan sacma sapan renkli sekerlerden istedi almadım.
Jelibon desen degil ne oldugu belli değil.
Bi kadın cocuguna kuru uzum almıs,cocuk ikram etti ,cocuk yerken ,ondan yedi de sustu
Eve geldik yemek ,mutfak topla saat 21.00 da Alyaya hadi diyorum.
Kablo tvde kısa filmler var 3-5 dklık
Alya peppaya bayılıyor uyumadan onu ızliyor bikacgundür.
Koci evimizin hocası oldugundan domuzlu seyleri sevmiyot
İzlemesin,bırak izlesin kavgası kapanıs

Gecmis olsun bacım
Oglus hasta benimde ishal ateş kusma
Bende usutmuşum soğuk algınlığı ilaci içip yatmıştım iyiyim bugun
Oglani acile götürdük bi iğne bi serum ama yok reflor falanda etki etmiyor pattis hasladim muz verdim yemiyorda batmadik yerimiz kalmadi

Bu mevsimde ve bahar ayında benimde alerjim başlıyor hapşırık, hafif burun akıntısı ve boğazımda gıcık oluyor, aynı belirtiler kızlarımda da var, havadan mevsim geçişlerinden oluyor herhalde bol bol su içmeye çalışıyorum. Çocuklarımıza da geçmiş olsun, okullar açılmadan başlamış hastalıklar. Bu gün günlerdir ertelediğim toz almayı yaptım örtülerimi yerleştirdim sonra da karşısına geçip bakmayı seviyorum. Dünden az yemeklerim kaldı yanına arpa şehriye pilavı yapıcam ayran ve karpuz yeter. Evim düzenli ama mutfak dolaplarını boşaltıp silmem lazım bu tür ince işleri yapıcam boya siparişi verdim mutfagı, balkonu, koridoru ve oturduğumuz odayı boyatmak istiyorum. İnce temizliğimi de boya bitince yapmak istiyorum iki kere yorulmak istemiyorum. Halılarım temiz bu yıl yıkamaya vermek istemiyorum halı yıkama ile yıkamayı düşünüyorum temizliğini beğeniyorum koltuklarımı da yıkarım. Biryandan da gardırobumu düzenliyorum bana dar gelenleri ayırıyorum artık giymek istemediğim kıyafetlerimi de ayırıyorum sonra eşimin dolabını elden geçiririz onun giymediklerini de ayırırım kızların bu elemeyi yapmaları uzun sürüyor ne zaman canları isterlerse o zaman yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…