- 31 Ağustos 2017
- 2.458
- 11.194
- 208
- 35
Udi hindi yağını denedin mi? Benim alerjime iyi geldi. Alerji belirtilerini azaltıyorBu mevsimde ve bahar ayında benimde alerjim başlıyor hapşırık, hafif burun akıntısı ve boğazımda gıcık oluyor, aynı belirtiler kızlarımda da var, havadan mevsim geçişlerinden oluyor herhalde bol bol su içmeye çalışıyorum. Çocuklarımıza da geçmiş olsun, okullar açılmadan başlamış hastalıklar. Bu gün günlerdir ertelediğim toz almayı yaptım örtülerimi yerleştirdim sonra da karşısına geçip bakmayı seviyorum. Dünden az yemeklerim kaldı yanına arpa şehriye pilavı yapıcam ayran ve karpuz yeter. Evim düzenli ama mutfak dolaplarını boşaltıp silmem lazım bu tür ince işleri yapıcam boya siparişi verdim mutfagı, balkonu, koridoru ve oturduğumuz odayı boyatmak istiyorum. İnce temizliğimi de boya bitince yapmak istiyorum iki kere yorulmak istemiyorum. Halılarım temiz bu yıl yıkamaya vermek istemiyorum halı yıkama ile yıkamayı düşünüyorum temizliğini beğeniyorum koltuklarımı da yıkarım. Biryandan da gardırobumu düzenliyorum bana dar gelenleri ayırıyorum artık giymek istemediğim kıyafetlerimi de ayırıyorum sonra eşimin dolabını elden geçiririz onun giymediklerini de ayırırım kızların bu elemeyi yapmaları uzun sürüyor ne zaman canları isterlerse o zaman yapıyorlar.
Ben daha önce hiç duymamıştım bu yagın adını aktara gidince sorayım teşekkür ederim.Udi hindi yağını denedin mi? Benim alerjime iyi geldi. Alerji belirtilerini azaltıyor
Bende böyle oldum.Eşimle bu gün market alışverişini yapıcaz Allah biliyor ya önceden markete gitmeye can atardım şimdi eşime sipariş vereyim o alsın istiyorum. Gerçekten insanlar değişebiliyormuş ben bu konuda değiştim, artık zor mu geliyor bilmiyorum ama gidince de listede ne varsa onu alıp çıkmak istiyorum. Önceden eşim zor çıkarırdı beni marketten şimdi ben kendim çıkıyorum. Hele ki kasaba gitmeyi ben tek başıma giderdim, ne alıcaksam kasaptan artık şimdi eşime söylüyorum alış verişe dair artık zor geliyor. Ama pazarı seviyorum, neyse diyorum bari pazarı seviyorum. Birikim adına az da olsa biriktirdiysem gidip döviz alıcam az birikimim var ama onunla alış yapamam az daha biriktirmem lazım. Altını çok seviyorum ama artık çok pahalı ona gücüm yetmez.
Geçmiş olsun en korktugum mevsim gecislerindeki su salgınlar.Gecmis olsun bacım
Oglus hasta benimde ishal ateş kusma
Bende usutmuşum soğuk algınlığı ilaci içip yatmıştım iyiyim bugun
Oglani acile götürdük bi iğne bi serum ama yok reflor falanda etki etmiyor pattis hasladim muz verdim yemiyorda batmadik yerimiz kalmadi
Her bahar aylarinda bi el atılır o giyilmeyenlereBu mevsimde ve bahar ayında benimde alerjim başlıyor hapşırık, hafif burun akıntısı ve boğazımda gıcık oluyor, aynı belirtiler kızlarımda da var, havadan mevsim geçişlerinden oluyor herhalde bol bol su içmeye çalışıyorum. Çocuklarımıza da geçmiş olsun, okullar açılmadan başlamış hastalıklar. Bu gün günlerdir ertelediğim toz almayı yaptım örtülerimi yerleştirdim sonra da karşısına geçip bakmayı seviyorum. Dünden az yemeklerim kaldı yanına arpa şehriye pilavı yapıcam ayran ve karpuz yeter. Evim düzenli ama mutfak dolaplarını boşaltıp silmem lazım bu tür ince işleri yapıcam boya siparişi verdim mutfagı, balkonu, koridoru ve oturduğumuz odayı boyatmak istiyorum. İnce temizliğimi de boya bitince yapmak istiyorum iki kere yorulmak istemiyorum. Halılarım temiz bu yıl yıkamaya vermek istemiyorum halı yıkama ile yıkamayı düşünüyorum temizliğini beğeniyorum koltuklarımı da yıkarım. Biryandan da gardırobumu düzenliyorum bana dar gelenleri ayırıyorum artık giymek istemediğim kıyafetlerimi de ayırıyorum sonra eşimin dolabını elden geçiririz onun giymediklerini de ayırırım kızların bu elemeyi yapmaları uzun sürüyor ne zaman canları isterlerse o zaman yapıyorlar.
Tesekkur ederim canim bizimki tatilde klimadan oldu sanirimGeçmiş olsun en korktugum mevsim gecislerindeki su salgınlar.
Kendimi okadar birikimsiz okadar boş hatta bomboş buluyorum ki inşallah çatlağım.olmazda doldurabilenlerden olurumHepimizin gönlünden gecenler olsun insallah.
Duzenli okumak ve abdestli okumak lazim.
Bir de ayni vakitlerde okumak daha iyiymis.
Ben tesbihi sabah vakia aksam okuyorum.
Hacet namazini genelde ikindi zamani kılıp niyet ediyorum 2 ezan arasinda.
Biz dua edelim sesimizi duyan mevla elbet ferahlık bir yol bir huzurda verir.
Bunun farkında olabilmemiz bile bence cok onemli bisi.Kendimi okadar birikimsiz okadar boş hatta bomboş buluyorum ki inşallah çatlağım.olmazda doldurabilenlerden olurum
Haftanın günlerini şuan böldüm tlfnnuzerindeki notlarima.bu yazdığınız esmalari okuyacağım .ve inşallah bende ayar tutturabilenlerden nefsime ao gecirebilenlerden olurum. Hepimiz olalımBunun farkında olabilmemiz bile bence cok onemli bisi.
Ya onunda farkında olmasak?
Okadar kalp gozumuz kapalı olsa?
Ben söyle dusunuyorum aman zaten bu vakti kilamadim kilamiyorum degil diger vakti kacirmamaya gayret etmek.
Ya da aman zaten 3 gun okuyamadim degil diger 3 gün telafi edebilmek.
Orda nefsi yenmek.
Bende hic duzen tutturamayanlardanim.
Ama aklima geldigi an is de yapiyo olsam agzim durmaz okurum sessiz sessiz.
Mesela tesbihim yok o an parmagimla cekerim 50 tane ya Rahman desek ( kalbimizi yumusatsak)
50 tane ya fettah desek (huzura kavussak)
50 defa ya Rahim desek (merhamet , sefkat dilesek)ya da ya Ganiy Ya Mugni desek 20 defa ( bolluk dilesek, kimseye muhtac eyleme desek)
Yani her gun az da zikretsek bize imanimiza, nefsimize kâr.
Aklimıza geldikce zikretmek, anmakda bir arinmaktır.
Allah affetsin tövbemizi kabul eylesin.
Hic bugun cekemedim zatende yapamiyorum demeyin.Haftanın günlerini şuan böldüm tlfnnuzerindeki notlarima.bu yazdığınız esmalari okuyacağım .ve inşallah bende ayar tutturabilenlerden nefsime ao gecirebilenlerden olurum. Hepimiz olalım
Aaa cok gecmis olsun kuzu.Gecmis olsun bacım
Oglus hasta benimde ishal ateş kusma
Bende usutmuşum soğuk algınlığı ilaci içip yatmıştım iyiyim bugun
Oglani acile götürdük bi iğne bi serum ama yok reflor falanda etki etmiyor pattis hasladim muz verdim yemiyorda batmadik yerimiz kalmadi
En sevdiğim seyy metro falan gezmekBende böyle oldum.
Ozellikle buyuk marketleri gezmeyi cok severim.
Migros , carrefour, anpa gibi
Tek olsam cok rahat tüm gün gezerim hic de sıkılmam.
Şimdi sey diyorum bir an once alıp cikalım yoksa gördükçe aliyoruz kasaya gelincede sok oluyoruz.
Bende altın alamam galiba.
Hele ocak zamlarından sonra napıcaz onu dusunuyorum ben.
Çok Sağol canım yeni okuyabildim.Ayy cok gecmis olsun.
Bizim sitede ufak çaplı bir kreş var haziranda 6500 dü aylık fiyatı.Annemde istemiyor seneye gider diyor.
Seneye kres sonra anaokulu oluyor zaten
Bu kışta evde dursun diyor.
Basedebilecekmiyiz bilmiyorum
Oglanda yok bu sene alyosla yatıp yuvarlancaz artık.
Bir de fiyat vermedi bi yer telf. Gorustum fiyatlardanda haberim yok hic.
Yazdıklarınızı okurken çok da uyku çökmüştü,bu yazınla ayıldımGünaydınnnn
Benim ev halkı hasta,Alya azcık öksürüyo sadece ama koci kaldıramıyo kafayı.
Otoparka zor yürüdüm dün dedi halı yok.
Kız iyi de bakıyorm meyveler ıhlamurlar
Baktım benim magnezyumları iciyo 380 tl verdiğim magnezyumlarımııı
Ben de bakcm kendime sen hic hasta olmuyon diyo,masallah dediği inek sütten kesilir bunların.
Kesin olurum artk
Dün dolma yaptım bugun icin taze fasulye.
Alyayla pazara gitme gafletinde bulundık
Adam daha da gelmeyin siz benle dedi pazara falan.
Herseye agladı,yürümedi .
Cerezcilerde olan sacma sapan renkli sekerlerden istedi almadım.
Jelibon desen degil ne oldugu belli değil.
Bi kadın cocuguna kuru uzum almıs,cocuk ikram etti ,cocuk yerken ,ondan yedi de sustu
Eve geldik yemek ,mutfak topla saat 21.00 da Alyaya hadi diyorum.
Kablo tvde kısa filmler var 3-5 dklık
Alya peppaya bayılıyor uyumadan onu ızliyor bikacgundür.
Koci evimizin hocası oldugundan domuzlu seyleri sevmiyot
İzlemesin,bırak izlesin kavgası kapanıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?