Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben artık alışverişten çok keyif alamıyorum. Biraz ekonomi keyfimi kaçırdı.

İyi geceler kızlar,
Bugün de sabah kalk kahvaltı toparla, iki yeğenim bir Ela bahçede oyun oynadılar.
Eve gidince bu şekli çok arayacağım net!
Kardeşim okuldan geldi babamı hastaneye götürecekti. Bizi de aldı onun eve bıraktı.şuan dadılık yapıyorumdur :)
annem babam kardeşim hastaneye gittiler. Bizim üçlü grup yine o kardeşimin bahçede oynuyorlardı. Ben de balkonda keyifteydim. Bahçede park var balkonun karşısı.Ela parkta koşarken yüzüstü düştü burnu bayağı kızarmış biraz da burnunun oralar soyulmuş azcık. Gelmiş çok acımadı ama kan akıyor kafamdan diye düşündüm dedi
Annem aramış çocuklar acıkır hızlıca makarna yapıver yesinler meyve hazırla dedi saat 15:00 pek alışkın değiliz bu saatte yemek yemeye. Ama meyve aklımdan geçiyordu o an. Hazırladım Ela az yedi. Yeğenimin biri hiç yemedi oyun sevdasına.
Hastanede işleri bitince babamı eve bıraktı teyzeme geçtik. Bugün davet etmişti. Akşam yemeği de orada yedik. Babam da geldi.
Çay içtik biraz muhabbet döndük eve.

En sevdiğim seyy metro falan gezmek
Ama tek olcam.
Kızla asla olmuyır.
Evin altındaki pittirik markette bile sapıtıyır
Metroda falan soguk alana kacıyor hemen
Bende hic kızla tek basina gezmedim
En son lcw vukatimiz oldu onu ikna edicem diye bisi bakamadim.

Gunaydın
Kızın uyku duzeni yine pert
Yazin yine erken kalksada gece uyanmiyordu ya da 3lere kadar oturmuyordu.
Simdi ya 3e kadar uyumuyor velev ki erken uyudu gece uyaniyor.
Sabah 5 de kalktı 7 de uyudu.
2 gecedir de bogazim kötü.
Uyksuzluk bogaz ağrısı sabah esimle ciktim.
Bi muayine oldum 3 kutu ilac verdi geldim.
Sigorta oduyor hali 130tl soyliceklerim bukadar.

Bizde bir de söyle olur hep artık buna okadar alistim ki bisi geliyorsa hep üst üste gelir.
O sıkıntılar topuyla gelir.
Yine bi masraf daha çıktı
Artık okadar doğal karşıladım ki dedim esime şaşırmıyorum.
O da gelsin buyursun.
Bu ay iyi ki dikkat edelim falan dedik.
Ödeme kolaylığı diliyorum napim.

Benim öğrencilik yıllarımda annem der di Eylül ayı dert ayı diye, kadın haklı elimiz cebimizden çıkmıyor. Çok şükür bin şükür yetişiyoruz diyorum ama bazen de diyorum sadece ihtiyaçları alıyoruz bu kadar da pahalı olmaması gerekir. Dün market yaptık ama inanın sanki kafama silah dayadılar her zaman aldığımız kahvalıklar her gittiğimizde 3-5-7 tl artıyor. Orta boy bir karpuzu yaz boyunca 100 tlni altında alamadık. Dün eşimle yaptığımız alış verişin ne kadar tuttuğunu sormadım çünkü içinde daha kasap yok en çok da o tutuyor. Neyse dün eşim bazılarını nakit bazılarını da kredi kartıyla ödedi.Bu gün de a 101 de soğan-patates-domates indirime girecekmiş yetişebilirsen alırsın dedim bir de üzüm alabilirsen al dedim. Bu gün sabah sabah telledeki çamaşırlar ile başladım güne katladım ütülencekleri ayıkladım tamir edilcekleri ayırdım birazdan dikerim. Kabak mücver, mercimek çorbası ve sarmaları pişirdim. Mutfak topladım ev temiz, yarın yazlığa gideceğiz, kızlar laktozsuz süt içiyorlar almayı unutmuşum markete indim aldım. Daha da birşey yapmadan oturucam diyorum bakalım oturabilecekmiyim.

Hello bacimlar
Oglana ayakkabi alinacak çarşıya gitmem lazım ama yarın pazara da gideceğim tursuluk alınacak
Bu yıl yaptığım domates konservelerim herhalde kapaktan kaynaklı üstlerinde beyaz biseyler oluşmuş tekrar kaynatıp kapaklarını değiştireceğim canım sıkıldı bu duruma
Okulda da çeyrek gününe girdim.
Temizlik yapmam lazım ama ne zaman vakit bulacağım bakalim

Yorgunum aa dostlar

Oglunu evlendircek bir ablam var geleni gideni oluyor senin acman guzel oluyor bana gel yapalım falan demisti.
Bende bugun 2 tepsi acma 1 tepside kurabiye yaptım bıraktım kapıdan
Buzluga koymak icin istiyordu gelene cikaririm diye.
Pazarteside börek yapıcam 2 tepsi insallah cok yoruldum.
Evede yemek yaptım
Esimle randevulastik yani 7 de gelecekti cikmicakti eve avm gececektik o da 6 da gel sen.
Ben banyodaydim ariyo bekliyorum diye.
Ne ara sacimi kuruttum ne ara kizi giydirdim ne ara pogacalari falan hazirladim (giderken biraktik) 20dk hazirlandim valla.
Outletler falanda duzmece valla.
Int. Daha uygun
Hummel sweatler 400-360tl falan
Lcw koymus incececik 400tl bi de outlet hadi ordan dedim.
Oglana 1 kazak 220tl, kiza 2 esofman takim aldim evde giymelik.
Baktim gecen seneden 8-9 sweati var
3 de lcw yine online kuponla esofman alti aldm.
Evde giymelikler okey.
Disarida giymelik 3 pant, sweat kazak ve bot falan alirim kızinda kislik olayini kapicam.
Bu kış böyle bol keseden yok.

Bi de annem yarın aksama misafir gelcekmis dedi.
Tutusmus tabi ev almis basini gidiyor napicam napicam.
Gittim kapılarini sildim, vestiyerini, banyo dolaplarini, mutfak dolabinin disini, beyaz esyalari vs sildim hep.
Ama suan kollarim pert.
Bi kabin, balkon ve salon kaldi.
Bi zahmet üniteyi siler yerleride supurup bi vileda atarsin dedim
Valla onuda bekliyo ben gidim yapim.
Kurabiyeyle, börek yaparim yarın onada.

Kime yetissin bu lelli
Ayrica boğazım fena ilaclarla duruyorum.
Su oglani bi yerlestirim diyorum esime sag salim gidip 15 gün bir yere kendimi kapasam kimse olmasa kimse bisi demese istemese.

İyi geceler,
Annemle az lafladık gece.
Yarın gidiyoruz. Eşim gelip alacak. Pazar döneriz dedi bence gerek yok. Cumartesiden dönelim dedim.
Ela biraz daha dursak anne diyor. Okul açılıyor diyorum.
Bugün babasıyla görüntülü konuşuyorlar babası beni niye aramıyorsun diyor Ela unutuyorum baba diyor
Evimdeki konfor olmasa da, güzel geçiyor günlerim. Annemin şunu şöyle yap bunu böyle yapları meşhurdur ama olsun. Sonuçta anne o. Arasıra kaynana desek de demekki öğretmek ömür boyu oluyormuş
Bu akşam gün vardı ona gittik. Yeğenim sıkıldım sıkıldım diyor. Orada 5 çocuk var. Ama oyun kurmak istemiyor. Sebebi tabiki tablet konusu. Ama şükür gündüz bahçede oynayıp bisiklet sürme vs oldu çoğunlukla..
Günde de ben küçükmüyüm evcilik oynayayım diyor, ergen ya 7 yaşında..
Eve döndük duş aldık.Ela uyudu.
Kardeşim ve annem Elaya okul hazırlığı için para verdi. Belki yağmur botu alırım.
Okul alınacak listesi de geldi, bayağı çok şey var.

Sapsal anne sapsal baba falan diyo Türkce bölümlerde.İngilizce izlet dedi.Onunda tvde yok.Youtubedan acıp tvye yansıtcakmısım oldı izlemesin ozman dedim djkddj
Onla mı ugrascm
Cocugun 3 dklık zevki vardı onu da ic ettik

Gecmis olsun kuzu
Hava erken serinledi.
Sabahları pelus sabahlıkla geziyorm evde

Günaydınnn
2 ev cmrtsisinden sonra is cmrtsisi bugun
İyidi böyle be
Evdekileri uykuda bıraktım cıktım kendime kahve ısmarladım.
Dün maasıma zam geldi 2500 tl
Beklemiyordm
Ama sorumluluk maf ediyo insanı.
Herseyde ben varım
Banane ya herkes isini yapsn deme lüxün olmuyor acayip cnm sıkılıyo bu konuya.
Size yemek ısmarlayayım dedim zammı söyleme iste demi
Hemen söyledim
Yok falan dedi
Köfte yapcktm ugrasamadım,eve söyledim biseyler.
Sabah aksm magnezyım ıcıyorm aksm icerken uyuya kalmısım 21.00 da
Alya biara annemi istiyorm dedi gittim onun yanına yattım bayıldı.
Bugun öglen babanneye bırakck babası.
SabH kendime biseyler aldm
Tulım,bady flaan 750 tl tr da bıraktm sabah sabah.
Kıslıklalrım var ama taytlarım eskidi onları yenilicem
Maas zammını yarım yapcam ekim maasında.
Ceyrek alıyodm yarım alcm.

Bende namaza başlamıştım bıraktım ya içim hiç rahat değil inş yeniden başlarım
Cok degisik biri.
Kadın buz kesiyo ortama griince.
Enerjisi kötü.
Adam eve gitmiyomus gece dısardaymıs soyleniyo.
Valla Allah affetsin evde bu beklese,bende gitmem eve
Kız bitane de bende var odun gibi kadın
Udi hindi yağını denedin mi? Benim alerjime iyi geldi. Alerji belirtilerini azaltıyor
Ya bende alıyım

bizimkilerde esime surekli sapsal baba diyor biz mi gamsisiz bilmiyorum amaa seviyorum ya peppayi ben sempatik

selam kizlar
asiri yorgunum .eylul sonu sinavim var calisma durumlari biraz nanay ama gorucez bakalim.
Bugun bir ani kararla 3 taksitle bilezik aldim hayatimda hic bilezik takmadim aslinda o kadar sevmem .yatirim yapalim derken kollari sangur sungur oten yengeyi donusmeyi hedefliyorum
aksam yemegi disarda yedik masallah maasi birakip geliyoruz artik yeni fiyatlarla

Bereketli olsun bileziğin kat kat artsın, kolunda taşıyama ağırlıktan
Annemlerin orada kol boyu bilezik takanlar var. Ben bilezik takmayı sevmem.
Ela da geçen anne ben o kolyeden istiyorum diyor. Hangisi dedim, yengesinin ucu altınlı köstek kolyesindenmiş gözü yükseklerde

İyi geceler,
Evime geç saatte döndüm.Her zamanki gibi yine üzüldüm. 21 yıldır annemden ayrı şehirdeyim. Ama yine de her gidip döndüğümde içime bir burukluk çöküyor.
Tam çıkacağız Ela da tadım tuzum yok diyor. Bu ara bunu öğrenmiş.
Gündüz annemin evin bahçede kardeşimin eşinin yengesi salça yapacaktu.
Kahvaltıdan sonra annem bana şort Elaya şalvar tarzı pijama dikti. Sonra onlara yardıma indi. Ben evi toparladım. Çorba salata börek yaptım. Diyoruz niye yoruyorsun kendini yok illa yardım edecek.
Ben valiz hazırladım. Kutu yapmıştık. Ihlamur üzüm tarhana zeytin yeşil ve siyah,vişne,kahvaltılık sos... kardeşim de erik toplamış bahçesinden.onu da ekledim. Koci diyor bu kaç kilo erik 5 kiloyu geçik o kesin.
Melemen ve salçalarımı da hazırladık.
Kardeşim kıyafet ve birsürü kitap ayırmış.
Ela çok seviyor kitap okumamı ama nereye koyacağım bilemedim. Bakalım bir yer açmam lazım.
Akşamüstü eşim geldi. Sabahtan o saate kadar eline tablet almayan tv açmayan kızım babası gelince onunla eve çıktı hooop tabletini istedi. Ya nedir bu babası gelince otomatiğemi bağladı. Eşim de diyor tablet istiyor hani oyun oynuyorlardı illa laf etmese de olmazdı.
Eve gelince de uyuyacağız. Tutturmuş sulu boyamı istiyorum. Resim yapacağım. Uykusu var saat 2 olmuş. Hala boya istiyor.verdim.
O ara buzlu közlemelerimi de attım dolaba.
Dolap fena kokmuş. Dolapta domates biber marul küflenmiş. Dedim hiç bakmadınmı dolaba :)

Yeni nesil gercekten hiç darlamaya gelmiyor

altinli kostek kolyeyi simdi ogrendim aferin elaya cekirdekten yetissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…