Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar,
Dün akşamüstü avm ye gittim. Elaya uzun kollu pijama takımı aldım. Oyun hamuru aldım.O arada eşim geldi. Avm den çıktık. Ne yesek ne yesek standart sorusu bu :) Ela hamburger yiyeceğim dedi. Hamburgerciye girdik. Canım hamburger istemedi. Ona hamburger söyledik. Başka birşey de yemiyorki döner pide lahmacun pizzaa hiç yemez.
O yeyince çıktık başka yere gittik.etli ekmek ve lahmacun yedik.
Eve döndük. Eve girince hemen tv açayımmı dedi. İzin vermedim. Oyuncak alalım, oyun hamuru alalım diyorsun ama oynamıyorsun hemen tv açayım diyorsun dedim. Sonra oyun hamurunu oynadı.
Ela dün akşam boğazım ağrıyor demişti. Ada çayı içirdim. Rahat uyusun diye iburamin verdim. Gece burnu az tıkalıydı. Sabah dayansmadı babası doktora götürelim dedi. Ela zaten doktora gitmeye sevdalı geçen hafta anne doktora gidelimmi diyordu. Sonunda hasta oldu.
Boğazında çok birşey yokmuş şükür. Ağız spreyi ve balgam sökücü verdi.
Okul başladı hastalık mevsimi hoşgeldin :)
Şimdi hayvan belgeseli izliyor çok sever. Korkutucu olmayanları açıyoruz.
Yarın okula göndermem
Oyalayıcı birşeyler bulmam lazım. Ben de sıkılıyorum bazen etkinlik yapmaktan eskiden çok heyecanlı oluyordu

Selamm
Kız uyudu gece partileriz
Asla bir duzeni yok asla yaz bitti cozuttu.
Yazın hele koydeyken havasindandı galiba ya da hergun disardaydik yoruluyordu aksam erkenden uyuyordu sabaha kadar deliksiz.

Evde ne varsa pisirmeye devam.
Tavuk hasladım, makarna, salata.
Kıza sebzeli bulgur pilavi yaptim, corbasida var.
Ama eksik listem kabarıyor.
Ufakdan almaya baslıcam biriksin istemiyorum.
Dun hep benim kartdan cektik kart dibi gördu.
Su oglana alinacaklarida alim artık ihtiyac dahilinde alıcam.
Çok açıldık çok
Patron a esim diger aracin giderlerini tek seferde kesme dedi.
Sagolsun o 4 taksit gibi kesecek gelirimizden.
Hepsini bu ay odememiz imkansizdi.
O bizi idare ediyor Allah razı olsun.

Kizin karadut surubu geldi vermeye basladim.
Diger vit. Gelmedi yarın gelir.
1 vit. Daha denicem asla istahi acilmiyor verdigim vit. Ancak enerji olarak donuyor bize.
Yesede 2 katı yakıyor hic mi durmaz ya hic mi.
Kosarak gidiyor her yere.
Dun esimin pestilini cikarmis biz oglanla ayrildik o kizla takildi.
Hic yorulmuyor yorulmak ne bilmiyor dedi esimde.
En son arabaya giderken biz zor yürüyorduk o hala markete gidelim diye yerlere yatıyordu.
Arabada uyudu ama eve cikarirken uyanmis hemen.
Ben artim istahi icin vit. ümidimi kestim.
Bi care deniyorum iste.

Dolapdan 2 satisim oldu ama coklu alim yaptılar.
Ordanda biraz para yatar.
Artık biriktiremiyorum gelir gider kendini ancak karsiliyor.
Masraf cok surekli eksik çıkıyor.
Kıza daha disarida giyecek bisi bakamadım Bu ay bitsin artık.

bizim de kart bu ay uctu . krediler erir diye kredi cekmistik bizim maas eridi

Cok diil valla su oglani okutim bi de yazlik aim bırakırım
Özellikle carsafli olanlar yuzum gozukmesin ama evim, esyalarim, cocuklarim, esim hepsi gozuksun hesapları daha ilgi cekiyor.
Cicek koyarim bisiler yuzume
Bi de yuzunu gostermeyen bi tane vardi unuttum hesabini o yüzünü gosterdimi ya

Slmm bacımlar
Nur topu gibi korkumuz var.
Okulda 2 kiside sirke cıkmıs
Ögretmen h.sonu cocukları bit sampuıanıyla yıkasın dedi
Bugun aldım hemen yıkadım ama ins gelmez valla.
Bide onla ugrasamıcam
Bende lavanta yağı diyecektim, ama söylenmiş geçmiş olsun babym.

Hafta sonu gitgelleri beni yoruyor. Eve çıkarken hepimizin kolları doluydu eve gel onları yerleştir. Bir makina da çamaşır yıkandı astım. Yemeği yapıp getirmiştim dünden mangaldan kalanlarda vardı yetti. Marketden yumurta aldım iki koli kahvaltıda çok gidiyor, iki paket dondurma, susam, çörekotu, sarmısak tozu ve bol bol meyve aldık. Ama tabi bitenler de var onlarıda alıcaz artık. Maaşı dağıttık çok şükür bize de kaldı.

İnstada hastalanmayancocuklar diye bi hesap var bi göz at istersen
Sarımsak kürü var herkes çok memnun bende veriyorum haftada bir
Sarımsağı cok küçük dogruyosun 1 tatlı kaşığı bal 4 5 damla limon karıştırıp suyla yutturuyosun bu kadar

biz de bu hafta istekilerle onu dusunduk hep beraber bu ise mi girsek diye boyle bi yere varamicaz gibi
Bi acilcan bi kapancan
Bi kocandan ayrilmis gibi resim silcen sonra eklicen hepsi etkilesim arttiriyor.
Antifenomenden az bisiler ogrendim ben
Eltine gorumcene satascan sonra bariscan falan.
Entrika seviyor bizim millet
Arayada 3-5 link reklam falan derken dur bi halledicem ben

valla bacim ben boyle hesap acsam kocam kesin bosar bolca malzeme cikar primlik

Vitamin iştah için ben de kullanmıştım hiç etki etmedi.
O evde bile diğer odaya giderken koşmalar hiç bitmez bizde devam..

Sarımsaklı bişeyi ağzına koymaz da bakalım yarın muhakkak deneyeceğim. Bal hatrına yer belki. Çok sağol

İyi geceler kızlar,
Durgun bir gündü. Hiç birşey yapasım gelmedi.
Öyle otururken eşim yemeğe girişti. Birlikte yaptık yemeği. O ara ela uyudu uyandı tekrar uyudu uyandı. İlaç uyuttu. Bugün az ateşi de yükselmişti mecbur iburamin verdim. Eşim zaten ordan versene ilaç versene.. ilaçkolik yapacak çocuğu. Yemeği onsuz yedik. Uzun zaman sonra oldukça sessiz bir yemek yeyişimizdi :) tabi Elauyuyordu. Eşime bir şey soruyorum. Kızım iyileşsin de gerisi önemli değil diyor
Ortalığı topluyordum.vişne suyu için ocağa vişne koydum. Reçel de yaptım. Ela uyandı. Çorba koydum yiyordu. Ben de airfryerde ona köfte pişiriyorum.o ara Ela burnum tıkalı dedi. Ona spreyi çıkartıyordum.kafamı bir çevirdim duman duman ortalık, airfryere bakıyorken aklıma ocaktakiler geldi. Oraya döndüm. Telaşla neresi yanıyor demişim. koci koştu. Baktık airfryerden geliyor duman kapattık hemen. Meğer altına yağ birikmiş ondanmış :) aklınızda bulunsun. Daha önceleri yağı döküp devam ediyordum. Bugün öylece koymuştum.
Camı açtık vs.
Ela yemeğini yedi. O ara mutfağı topluyorum. Koci de çay çay diyesi tuttu. Ben makina boşaltıyorum.
Biliyorsunuz çok şeyimi sizinle paylaşıyorım. Bunu da anlatmak istedim.
mutfakta iş yaıyordum Ela dedi; iyiki beni doğuran kişi bebek evine bırakmış, yoksa sizin gibi bir ailem olmazdı ve ben çok üzülürdüm.annem babam siz olmasaydınız ve sizin çocuğunuz başkası olsaydı çok üzülürdüm dedi. Ben de sarıldım iyiki çok mutluyuz seninle dedim.
Sonra muhabbet ettik kızımla başbaşa mutfakta. Ben hayal ediyorum nasıl birisi olduğunu ama iki tane annem olsaydı. O iş yapardı sen de benimle oynardın dedi
Ben de tek annen var o da benim dedim güldüm.
İşte bu ara sorgulamalar başladı galiba.
Şimdilik iyi gidiyor.
İyiki demesi beni çok mutlu ediyor.

valla bacim ben boyle hesap acsam kocam kesin bosar bolca malzeme cikar primlik
Ay sorma yatak odalarindan tut wc kullandiklari fircalara kadar biliyoruz artık.
Evlerine gitsem ne nerde şıp bulurum.
En nefret ettigim seyler
Özellikle y.odasi.
Ben evime gelen misafirin bile asla girmesinden hoslanmam hep kapisini kapalı tutarim biri gelince.
Bir insan bir insanin y.oadasinda ne arar yani neyine bakar.
Ev gormelerde gosteriyorlar ne yani?
Yatak dolap neyini gorcen
Ben evime gelen bile istemiyorum girsin gorsun millet cekmecelerine kadar açıyor binlerce kisiye ilgincler.

Selamm..
Sabah 5 de uyanan bir cocik ve pert bir ana.
Direniyorum artık.
Kalktım cam siliyorum yoksa gün bitmez bana bugün
3 cam + balkon kapisini sildim
Kaldı 3 cam
Misledim gözüm gonlüm açıldı be.
Koltuklar silincek ama o gün bugün değil asla.
1 gune yüklenince ertesi gün ağrılarım oluyor.
Yavaş yavaş halledicem.
Bugun camlar ve yemek isini halledim tamamdir.
Camasir yikaniyor bir taraftan
Sulu yemek yapmam lazim.
Makarna ve bulgur pilavi var az az.
Sucuk, sosis, biber, yumurta siparisi verdim.
Oglan sucuk aranıyor gitmeden yesin.
Yumurtada hic kalmamis belki bi kek falan cirparım.
Pizza yaparım yine gitmeden oglan.
Siviyag, pirinc, makarna falan siparisi olusturcam
Sonra kahvaltilik (bizde en cok giden)
Öyle parca parca halledicem alisveris isinide..
Adama bir anda 3-4binlik falan alisveris yaptirinca şok oluyo ne sandın diyorum
Hic biseyin fiyatindan haberi yok
Sen hallet diyo netten.
Bu ara indirim kovalamam lazım o sebeple ihtiyac dahilinde halledicem.

Biraz kurufasulye, nohut haslayıp dolaba koyim
Elimin altında olsun.
Mikrodalgayi temizledim kapak kullaniyorum artık en sevmedigim isler çünküsü
Buzdolabi temizlemek, mikrodalga falan sürekli öteledigim islerdir.
Hic sevmem.
Fritözde öyle bi tavuk yapiyorum hadii sicak sularla beklet yagini akıt falan niye hep iş çıkıyor böyle yaw

Oglana dolmus parasi yapsin diye para biriktiriyordum.
Gidiste 500mt yururse (yurt okul arasi) okulun girisinden ucretsiz goturuyormus dolmuslar fakat yagmurda falan yurume diyoruz hemen yolun karsisindan bin dolmusa 13tlmis. (Zam gelmediyse)
Para bozdurmakla ugrasmasin bozuk parasi hazir olsun diye
10tl ler 20tl ler 1tller
400tl yakın oldu.
Zaten gidis donus haftada 4 gunden hesap edersek 500tl tutuyor.
Ekim ayı dolmus parası cikmis oldu.
Küçük görünüyor ama işte bir ihtiyac karsilaniyor böyle böyle.
Biriktirmesem o da olmayacaktı.
Yine biriktirecegim.
Kyk burs kasımda te basvuru.
Annemde 2bin tl ayarlamis
Babam verecekmiş 1000tl de.
Karti var elinde bir de yemek icin karta para yukleniyormus kafadan bi 1000bin tl de ona yukleriz dedik.
Sonra kendisi yükler artık gerektikce.
Kardesimde haftasonlari siparis veririm diyor ne lazimsa.
Gidince mini buzdolabi var onuda doldurucam. Mesrubat, atistirmalik, abur cubur, kuruyemisi, suyu aklımın kalmaması lazım.
Sunuda alsaydım dememem lazım çünkü takıntılı olmak.
öyle böyle bu seneyi en azindan bitiricez.
2024 de Allah kerim. Zam alinca biraz daha rahatlarız.
Su 3 ay'ı bi atlatimde Allahın izniyle.
Her tl hesabını yaptığım bir ay oluyor.
Hic bukadar dikkat etmemistim galiba en son esim issizken yani 13-14 sene önce falan dikkat etmistim ozaman daha fazla hesap yapıyordum gerci ama ziyan etmeden güzel idare ediyordum.
Yine yaparim yine toparlarım yaptım yaparım.
Yeter ki istiyim

Bir pazartesi klasiğini gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyorum banyolar-lavabolar-duşakabin ovalandı, evi elektrikliye tutup paspas attım ve saat 12 oldu elimde yavaş herhalde diyorum çünkü arkadaşların daha erken bitirdiklerini söylüyor aynı şeyleri yaptığımızda neyse küçük kızımın hafta sonu kargosunu bize bırakamamışlar apartman kapısı kapalı diye gittim onu aldım, akşam çiğ köfte aradık bulamadık markette bugün vardı dönüşte çiğ köftesini de aldım. Sebzeli bulgur pilavı, nohut yemeği ve tavuk suyuna mercimek çorbası yaptım. Mutfak topladım, çamaşırları toplayıp katladım, yerleştirdim birde ütü birikti dağ gibi oldu benimkiler. Biraz dinlenicem çok yorulmuşum bir makina da beyazlar yıkanıyor onları da sererim. Kapı cam hep açık olduğundan elektrikli süpürgenin içi toz doldu yine birde rüzgarı var ki deli eder insanı.

Sizin yorumlarınızı okuyunca hep çok becerikli bir hanım gibi hayal ediyorum lütfen kendinize haksızlık yapmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…