Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben de kışcıyım esimde ararsın diyo bu havaları
Aramam aslında sevmiyorum sıcak ama dışarı cikiyorduk kız için iyi oluyordu tek o anlamda iyiydi yoksa ben oturup yagmur kar izlim bayılırım.

Bazı seyler duyuyorum esimden, kendi ailesiyle ilgili hak ettiklerini buluyorlar elhamdülillah.
Duyupta sevinmek hosumada gitmiyor nefis ne de olsa duymamak lazım sevinmemek için
Ama duyuyorum bir sekilde.
Allahın adaleti asla sasmıyor.
Hiç hakkımın, bana edilenlerin yerde kaldığına sahit olmadım cok şükür.
Kim ne diyorsa, napıyorsa misliyle çıkarıyor Allah ama herseyin zamanı var.
Bir de beklediklerim var.
Onlarda olacak..
Bolca keyif kahvem birikti anlıcanız ama ben 1 hafta olmustur kahve ictigim yok
Vaktim yok toplu icicem

İyi sabahlar kızlar.
Üç gecedir erken uyuyorum. Bu gece de erken uyudum ama yatsı namazını kılmamıştım onun hikmetine uyandım :)
Bugün sabah kahvaltı hazırlarken arkadaşla konuştuk. Ela çok sevdiği eski bir oyuncağını arkadaşın kızına vermeye karar verniş. Zaten yaşına uygun değil ama yıllardır dolabın üzerinde duruyordu.nihayet bir oyuncak eksildi.
Arkadaş kızını eğitime götürmüş dönüşte uğrayın dedim. Zaten acıkmış kızı da iyi oldu. Kahvaltı yaptık birlikte.okul saati gelince çıktık. Okula bıraktım. Market market gezdim. Taze fasulye, domates,havuç, marul.maydanoz, taze ve kuru soğan, ( maydanoz ekeceğim nedir bu fiyat ya bu yıl)
Pandispanya labne peynir mutfakta elanın sandalyesine örtü. ( hiç temiz kalmıyor)
Yapıştırıcı, iki paket süt aldım. Paraları savurarak geldim.Daha da alınacaklar var.
Asansörde komşumla karşılaştık, gel kahve içelim dedi. Evi toparlamadım daha dedim. Hadi hadi bir kahve içer geçersin deyince girdik ona. Sonra 1 saat kala eve çıktım. Toparladım, yemek hazırlamaya başladım. Diğer arkadaş aradı.Okula arabayla gideceğiz Elayı alalımmı dedi. Sağolsun getirdi. O arada et çıkartmıştım, güveçte etli patlıcan yaptım fırına attım.Çorbayı sabah yapmıştım. Pilav vardı. Semizotu yoğurtladım. Ela makarna istemişti etin suyuyla onu kaynattım. Yemek pişerken tiramisu yaptım. Yarın misafirim var. Arkadaş da yine poğaçayı ben yaparım dedi. Yapmış getirdi sağolsun.
Koci bugün normal saatinde geldi. Tabi yine oturmam saat 21:30 u buldu. O olmayınca erken yiyoruz.
Sonra kıza ve babasına meyveydi. Oyundu. Bitirdik akşamı.

Sarımsak bal karışımını Ela yedi. Hatta ertesi gün anne ballı ilacımı vermedin diye hatırlattı. Sarımsağı ağzına koymayan kızım yedi ben şok. Çok sağol ya çok iyi oldu. Bundan sonra sarımsak yedirme taktiğim :)

Yoğun gün devam ediyor 4 de uyandı kız ve uyumadı
Dun yine 2 saat oynadı disarida eve gelincede uyudu hemen.
Güneşin dogumunu izledik artık.
Esim kizida goturelim dedi sabah yarim saatde hazırlandık, o aldi kızı fabrikaya gecti bizde oglanla hastanede islerimizi hallettik.
Erken bitti isimiz cafeye gectik börek cay söyledik esim aradi banada söyleyin dedi
O da geldi yedik kalktik.
Kız arabada uyumuş
Hemen makarna yaptım, evi topladım, süpürdüm.
Kızı doyurdum.
Simdi silip toz alcam.
Camasir makinesi calisiyor
Balkonuda yıkıcam daha
Hava miss yarın son bi şelale piknik falan yapalım dicem esime kız istiyor.

Aksamda çıkarırım yine kızı
Dun tost yaptim ikisinede yanima nektaride aldım arkadasin kızıyla yediler.
Onun bahanesine yiyor yine.
Corbası var sebzeli bulgur pilavi ve bamya yapıcam yine biraz.
Pilavin sebebine yogurt yedirebiliyorum ancak.
Yoksa yemiyor.
Musakka var dunden makarna yaptim.
Oglan patlıcan yemiyor ona mecbur baska bisi yapcam.
Her gun 4-5 cesit şey bunalıyorum ya.
Zaten kız yesin diye en minik tencereler hep cesit cesit yemek.
1 kaşık bile yese kâr diyorum

Bu gün yazlığa gideceğiz diye eşya hazırlama, buzdolabından alınacaklar ve eşimle ikimizin kullandığı ilaçları unutmamam gerek. Kızlar gelmiyor arkadaşlarının doğum günü varmış o sebeple tamam dedim. Buzdolabında ki bamyaları çıkardım onları yemek yaptım bir kavanoz konservelik ayırdım daha sonra tüketiriz eşimle ben yicem için fazla gelir bize. Pazartesi günü temizlik yapıcam için dolmalık biberleri de doldurup buzdolabına koydum mutfak düzenledim. Ev toparladım, markete gittim üzüm, ekmek, lastik, kavanoz kapağı, kuru üzüm, 2 paket cips aldım paraları saça saça geldim. Bu akşam yine ödeme yapıcaz zeytinliğin elektrik faturası gelmiş 282 tl yarın yine zeytinler sulanacak sulamayı yapıcak olan kişiye de ödeme yapılacak Allah başka dert vermesin. Akşam eşime verdiğim kasaptan alınacaklar listesinde ki kuyruk yağını unutmuş tekrar gider alırım dedi. Siparişlerimi birer yemeklik birer köftelik yapımı için ayırdım onları, sucuk yeni yapıldığı için bayagı nemliydi balkona koydum diğerlerini dondurucuya yerleştirdim.

Cok sevindim canım şifa olsun inş.
Benim oğlan yine hastalandı bogazla basladi gribe cevirdi hemen yaptim sarımsak kuru hem gündüz hemde yatmadan önce. Ertesi gün iyileşti cok şükür antibiyotiksiz atlattik. Okul açıldı benim cocuklar başladı hastalanmaya sene sonu nasıl gelcek bilemiycum

Selam kizlar oh geldi haftasonu en sevdiğim gün cuma
Yarin bi pazara cikarim kislik isleri bitirdim tursuyu bile yemeye basladik sonra anneme gecerim
Pazarda malum temizlik
Canim kısır çekiyor 1 aydir yemiyorum herhalde. Yarin pazardan yeşillik alayımda pazar günü yapayim insallah. Ben artık emekli olup gün gün gezmek istiyorum cok yoruldum ve sıkıldım yaw

Bizim de iyi oldu fakat o genzi kaç gündür tıkalı. O da alerjik olduğundan bir süre geçmez kesin bu geniz tıkanıklığı. Günde kaç defa burun yıkıyoruz :) bir de alerjik burun spreyini kullanıyoruz.

Bugün yaptım kısır gündüz iki arkadaş bendeydi. Yedik. Komşuma da ayırdım. Verdim ona da. O da temizlik yapıyordu. Tam da acıkmış.ilaç gibi geldi valla dedi. Onun verdiği poğaçalar da bana ilaç gibi geldi. Misafirlerime ikram ettim :)
Kısırımı da çok beğenmiş herşeyi eksiksiz yapmışsın dedi. Ben de genelde tutturamam bu defa acele yaptığım için tutmuştur dedim

Ohh afiyet olsun
Benimde kisirim meshurdur. Evdekiler disardan gelen kisiri begenmezler

Günaydın,
Uykusuz anneden selam :)
Geç yattım, akşam film izledik. Uyumamız saat 3 ü geçtş. 1 saat sonra bir baktım uykumdan Elanın kusmasıyla uyandım. Yatak pike herşey pislendi.lavaboya gittik. Ağzını yıkadım. Geldik nevresimleri topladım. Salona yatak açtım. Yatağına alez takmamıştım yarın yatağı güzelce siler takarım alezi. Damlacık yere değmiş ama silmeden rahat edemem.
Sonra iki defa tekrar kustu.karnını gösteriyor tuhaf diye. Anladımki akşam yediği dokundu. Zaten hassas midesi. Babası geç geldi.yemek yemedi cips istedi. Hoop Ela da istedi. Yediler abur cuburları. Tabi belliki Ela fazla kaçırdı. Bir de yedi yattı. Tam mide düşmanı.
Kociye söylendim. Söylenmesem olmazdı
Hafta sonu oluyor çocuk hasta oluyor. Hep de hastalıklar babası evdeykeni buluyor
Ama reflü için haftaya doktora götüreceğim. Bir de mide yanma reflü için çocuklara verilecek bildiğiniz ilaç varmı?
Şimdilik geçti dedi uykuya daldı. İnşallah tekrarlamaz. Uyurum ben de.

Selam iyi akşamlar,
Gece kusmalar devam etti. Sabah 7 ve sonrasında 9 da da olunca hastaneye götürmeye niyetlendim. Su içiyor çıkarıyordu.
Geç saatte yemesine bağlamıştım ama çok tekrarlayınca en iyisi götürmek dedim. Babası da geçer heralde dedi. Öksürük olunca doktora taşıyor kusma o kadar abartılı gelmiyor adama. Bana da öksürük daha basit geliyor. En son dedim, sen evde yokken ufacık birşeyde doktora götürmesem söylemediğin laf kalmıyor şimdi götüreyim diyorum gerek varmı diyorsun dedim
Hastaneye götürdüm, gelecekti gelme duruma göre haber veririm dedim. Doktor çok ciddi birşeyi olmadığını söyledi. Serum için gönderdi gayet iyiydi, tam yatış işlemi yapılacak hooop tekrar kustu hem de üzerime poşet götürmüştüm onu açana kadar gitti. Sonra serum takıldı, eşimden kıyafet istedim getirdi. Bekledik biraz. Ben çıktım. Eve geldim. Serum yarım kalmış. Yeniden damar bulacaklarmış. Ela mırıldanmış. Kesin babası panik yaptı. Çocuk benimle doktora gidince iğneden bile korkmuyor. Hatta bugün hemşire bile dedi ne kadar dirayetli bir çocuk hiç böylesini görmedim diye. Ama eşim kendi iğneden tırsar onun konuşmasına çocuk da korkmuştur tabi.
Eve geldiler başladı kulağım ağrıyor. Ağladı.Ağrı kesici verdim. Birşeyler yedik uyku için yattık. Baktık tekrar kulağım ağrıyor diye uyandı. Biraz ağladı uyudu. Biraz dişmi çıkarıyor diyorum ama emin de değilim. Tam büyük azı diş çıkarma yaşı bilemedim. Tecrübeliler bilgi verebilirmi.
Son çıkardığı azı dişinde de bayağı sıkıntı yaşamıştık. Önceki dişlerde hiç sorun yoktu.
Kulak iltihabı olsa doktor söylerdi sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…