- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
- 108
Aynı zamanda duygusal bir anneyim.Sevgili The Black, bundan bir sene kadar önce ne kadar da çok bebiş istiyordun...sonra o güzel haberi aldık senden...şimdi baktım da sonlara gelmişsin...Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...
Senin yazıların foruma katıldığım zamanlardan beri bana ayrı bir huzur veriyor...Şartlar ne olursa olsun her zaman pozitif bakışın, kanaatkar oluşun, azmin, her şeyinle iyi bir örneksin ve çok da iyi bir anne olacağına eminim...Her şey gönlünce olsun...
Kimseye hiçbirşey almadı mı arkadaşınız?Yaşlı bir meslektaşımla bir gün Yargıtay duruşması için Ankara'ya gittik. Kendisi torun torba sahibi. Ev, araba , yazlık her şeyi var. Otobüsle gittik işimiz bitince döndük kalmadık. Adam yol boyunca ne kahvaltı yaptı, ne yemek yedi. En son bir mola yerinde simit alıp yedi. Bense sanki gezmekten döner gibi herkese hediyeler, çikolatalar, kestane şekerleri, her molada çay kahve...Eskiler böyle böyle biriktirmiş sanki...
ikinci günü çağırıyorlar sanırım canım.kızlar doktora gidecem de bebek olmuyor ya, kontrol amaçlı ilk defa. Hormon testi falan yapıyorlarmış. bunun için belli bir gün var mı, adetin bilmem kaçıncı günü gibi? şimdi doktora gidince doktor şimdi git şu gün gel derse boşuna para ödemek istemiyorum.
ben de iri kemikliyim ne kadar zayıflasam da iri yapılıyım ama neyseki orantılı bir yapım var benim de boyum 1.73.Aynen canım irade çok önemli, kilo azaldıkça vermek zor oluyor..Benim oldukça fazla su an.. 84 kg ile hamile kalmıştım başta 4 ayda 4 kg idi ama bir anda artmış son 2 haftada.. 91_92 gibi başlıyorum, neyseki boy 1.70 ama oldukça iriyim...74 kendimi iyi hissettiğim balık etli kilom...Amacım 68 olmak, zaten iri kemikliyim, hiç bir zaman zayıf olmuyorum, ama hafif balık etli de fena durmuyor...
Yaşlı bir meslektaşımla bir gün Yargıtay duruşması için Ankara'ya gittik. Kendisi torun torba sahibi. Ev, araba , yazlık her şeyi var. Otobüsle gittik işimiz bitince döndük kalmadık. Adam yol boyunca ne kahvaltı yaptı, ne yemek yedi. En son bir mola yerinde simit alıp yedi. Bense sanki gezmekten döner gibi herkese hediyeler, çikolatalar, kestane şekerleri, her molada çay kahve...Eskiler böyle böyle biriktirmiş sanki...
Vallahi almadı. Artık yaşlı olmasından mi erkek olmasından mi bilmiyorum. İş harici muhatapligim da olmadı. En son bir simit gördüm elinde o kadar. Bu arada azmi ve caliskanligi takdire şayan. Onu söylemeden geçemem. Bana bile çalışmak bazen zor gelirken o 65 yaşından fazla ve çalışıyor.Kimseye hiçbirşey almadı mı arkadaşınız?
Ben bazen kendimden kısabiliyorum ama sevdiklerimden kısamıyorum..
misal; 40 lira bi tshirt için fazla diyip almayıp 1 saat sonra eve 80 liralık tatlı alıp gidiyorum. Bunu da severler bunu da severler derken böyle oluyo zerre kadar da içim acımıyor o paraya..
Yada haftaiçi iş yerinde yemeğe verdiğim paraya içim acıyor. Çünkü hem pahalı hem severek değil de mecburen yediğim bi yemek oluyor zevk almıyorum. Çoğu Zaman evden getiriyorum. Ama haftasonu arkadaslarımı arayıp hadi gelin tatlılar benden şuraya gidelim demek hoşuma gidiyor..
ama herşeyden sürekli kısan insanları sevmiyorum. Kendine almaz, başkasına almaz, sürekli biriktirir.. eee sevdiklerimizle harcamayacaksak ne önemi var?
merhaba hafta sonu bir akrabaya giderken tatlı götürmeyim dedim, her seferinde kolayca tatlı ya da börek alıyordum, onlarda yiyemiyorlardı. bu sefer 40 tl ye tek kişilik boyner home pamuklu saten nevresim takımı götürdüm. çok da hoşuna gitti teyzenin. tatlı yenmiyor almayım dedim, iyi yapmışsın hep kalıyor dedi. o da bana evden çıkarken getirdiğim fazlasını verdi diyebilirim. hatay domates ve biber salçaları, antepten gelen fıstık, giresundan gelen fındık, mersinden gelen biraz portakal, greyfurt, limon, yemekten kalan çorbada çok dedi koydu. anne evinden çıkmışım gibi olduKızlar çevremizden iyi örnekler vererek motivasyonumuzu arttırsak nasıl olur? Bazı yerlerde okuyorum tv ışığıyla oturup lambasını yakmayanlar varmış. Onun gibi değil de daha mantıklı ve sağlıklı fikirler...
İki yıl kadar önce baro seçimleri için meslek büyüğü ablam ve abimle bağlı olduğumuz ile gittik. İkisi de kıdemli ve zamanında küplerini doldurmuşlar. Onları gözlemledim o gün. Yol üstünde bir ihraç fazlası mağazaya girdik ve oradan alışveriş yaptılar. Kesinlikle giymeyeceklerini düşündüğüm şeyleri aldılar. 20 tl lik spor ayakkabı gibi mesela. Çok şaşırmıştım o gün. Ayrıca evindeki eşyaları da en az 20 senelik. Tabi temiz ve şık ama har vurup harman savurmamışlar akıllı yatırımlar yapmışlar.
bilmediğimden soruyorum, siz de yaş haddi vs yok o halde meslekteVallahi almadı. Artık yaşlı olmasından mi erkek olmasından mi bilmiyorum. İş harici muhatapligim da olmadı. En son bir simit gördüm elinde o kadar. Bu arada azmi ve caliskanligi takdire şayan. Onu söylemeden geçemem. Bana bile çalışmak bazen zor gelirken o 65 yaşından fazla ve çalışıyor.
Yok...hatta emekli olan hakim ve savcilar da sonradan avukatlık yapıyor...bilmediğimden soruyorum, siz de yaş haddi vs yok o halde meslekte
yerel market sanırım. kıyma iyiymiş, ben de alırdım aslında. iş yerinde kasap dükkanı olan güvenlikçi arkadaş var kıymayı 30 tl den getiriyor. çorbalık kemik de getiriyor.İs cikisi markete girdim. Kiymada indirim varmış. 1 kg 28.90 tl. 1 kg aldım köfte yapıp buzluga atıcam. 10 lu nescafeler de 3 tl ye düşmüş 30 tl lik alışverişe. Bir paket de ondan aldım. Ayrıca yılsonu ya ne olur ne olmaz biriken bonusları da kullandim. Tasarruflu bir alışveriş oldu.
eşin kredi kartıyla giyim eşyası alsa, sen de puanlarını kullanırsın aslında. ben çocuklara lcw den kartta biriken puanlara bir şeyler alıyorum. çok hoşuma gidiyor. o yuzden arabanın yakıtı vs hepsinin karttan aldırmak istiyorum. bazen nakit ödüyor.Benim esimde kendine biseyler aldi onu hic hesaba katmadim ben
Gerci bu sefer iyi almis.
2takim elbiseyi 800tl almis 5tanede corap hediye etmisler
2tane ayakkabi almis 1cifti 185tl.
Onlari taksit yaptiriyo gencallardan aliyo yillardir elden öduyo.
Her taksit ödemeye gittiginde de bir parca bisi aliyo o ayri ya gömlek ya kravat ya camasir.
Bugun happy cantere girdim 51tl tuttu aldiklarim.
Sonra hakmara girdim kasaya geldim 80tl tuttu.
Karti verdim int. Sorun var dedi cekemediler kartdan.
3 defa denedik yok.
Nakitde yoktu uzerimde biraktim hepsini ciktim
Posetlemistim bir de.
Ya hayir ozaman bana kafadan soyleyin uyarin
Sorun dimi kartla mi alisveris yapacaksiniz int. Sorun var diyin ona gore bende tekrar gecirmem birakirim.
Sinirledim.
Ciktim.
Evde zuladaki para vardi alabilrdim donup fakat isime gelmedi
Hayir almicam kalsin ozaman dedim.
A101e gittim 62tl harcadim oradada.
Ama hakmarda kupseker,yumurta,suzmepeynir falan daha uygundu 40-50krs fark vardi.
Hala hepsini tamamen alamadim.
Bimede gitmem gerek fakat ters yondeydi gidemedim.
Artik yarin alirim ordanda.
Süt,tost ekmegi,hamburger ekmegi,pirinc,ped gibi alacaklarimida yarin ordan alip halledecegim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?