Daha kendimi üzermiyim güzelde yoğuruyorBen de yazını okurken bu kadar çok çeşiti 1 saatte ne ara yaptın diye yazacaktımyine de bravo sana.
1 saatte bu saydıklarının hepsini asla yapamam.benim poğaça börek her daim buzlukta hazır dursun :)
O aleti çok merak ediyorum oturup yorum okuyamadım bi okucamGül güle kullan canım.
O cam silme aleti bana da şart. En sevmediğim iş
Sıcakları bende sevmiyorumBu gün kızlarla buluşucaktık yine olmadı neyse kısmet değilmiş dedim. Bu akşam akrabamız ameliyat oldu hastaneden çıkmış hem hasta ziyareti yapıcaz hem yemek yaptım orda yicez tas kebebı pirinç pilavı salata ve ayran götürücem çorba bilerek yapmadım zor oluyor onu götürmesi haber verdim yemek yapma dedim çok mutlu oldular istediğiniz birşeyler daha varsa söyleyin yaparım dedim. Sabah sarjlı süpürge ile evi bir güzel süpürdüm toz aldım banyonun duşakabinini sildim dün temizlik yapmama rağmen yine yaptım çalışırken hafta birkez yapardım şimdi hemen hemen hergün temizlik yapıyorum. Kızım çok dağınık onun odasını toplamak zor oluyor herşey yerlerde hele makyaj aynasını görseniz neyse sildim temizledim rüzgar öyle bir esiyor çamaşır asamıyorum hafta sonuna kadar böylemiş yarın artık yıkamaya başlarım biraz esintisi kesilir dedim ama nafile. Eşim işten gelsin beş gibi yola çıkıcaz bir buçuk saatlik bir yolumuz var. Bu günlerde canım sıkkın değil ama mevsim geçişlerinden herhalde böyle bir isteksizlik var içimde. Geçer biraz havalar düzelsin diyorum aslında kışı çok seviyorum belki ondan çünkü yazın çok terliyorum sıcaklar beni bunaltıyor neyse ben kendime diyorum yaranılmaz insanoğluna.
Jaluzi benim de en sevdiğim seyİnstada storu buharlıyla temizledi kadın dedim neden olmasın
Oldu valla baya temizlendi
En azından benim içim rahat etti
Senede 1 falan yıkamakdansa ara ara basarım buharı
Dedim elim değmişken halılarıda buharlim
Yeşil polen uçuyo hava berbat balkon berbat
1 mayısta hava rüzgar gösteriyor plan yapacağdım yattı o iş
Şinitzel, pilav, salata menüm
Kıza çorba var yoğurtlu makarna var
Kek istiyor dün yaptım akşamına bitti elmalı kek
Yarın yaparım oğlanda geliyo yenir
Güya dinlencektim nereye yani nereye
Daha banyo silinecek
Kıza zühreana macun aldım
Onunla yine iştahı daha iyiydi
Harcama yapmıcam diyorum ama bişi cıkıyor
Kahve falan koyacak kavanoz lazım şimdide 3lü alıcam artık
Yazdım mı buraya unuttum jaluzi sorduk cam içine küçük 2 kanat ve 1 balkon camına 16bin dedi biz şok
Dedim 16 defa tül, zebra, pliseli falan alır değişirim her sene canım sıkıldıkça yuh ya
Tül aldım atıcam o zebrayı
Beğenmezsem iade ederim bi gelsinde hemde 500tl aldım. aa 16bin ne yaw şaşırmışlar
En azından 3-5 sene kullanır atarım içimede oturmaz
Belediyenin anaokullarına çalışan annenin çocuklarını alıyorlar bilgin olsun. Tabi sigortalıysan sıkıntı yok.Selamm günoo
Gün 8de başladı
Yorgunum dinlenemedim hiç
Bugün dinlenicem
Kızı belediyenin anaokuluna vermek istiyorum
Ama torpilsiz malesef
Eşim tanıdık bakacak tam gün kahvaltı öğle yemeği falan var
Çok da uygun tam gün daha iyi olur sanki bu ara daha bi meraklı okula
Harfleri falan öğrendi kendi istiyor bana öğret diye
Bir de onların etkinlikleri cok oluyo
Halledebilirsem o işi eşim sabah bırakacak bende alırım.
Bakalım çok zor falan diyolar zoru severim imkansız zaman alır dermişim
Online başvuru yaptım
İçim hiç normal okulunkini istemiyordu zaten
Bunu daha çok sevecek
Şimdiki çocuklar hakikaten ekonomi uzmanı..Hello bacımlar
Kargolarımız geliyo
Oturdık mum yapıyoruz ögrenecez ins be
Zevkli is ama
Alya minnak minnak kutuları bulup geliyo
Bunlara da yapalım anne diye
Arkadaslarına götür bari bunları yarın dedim,hayır satcaz biz bunları diyo
Baba tarafı genleri gürül gürül cocugumda
Kuru pilav yaptım aksama
Cig köfte istedi canımız biraz da cig köfte aldık
Arkadas biraz yol yaptı bugun oralı olmadım
Kızı üsütmüs gitmemis okula
Hic oralı olmadım
Yemegim bize kadsrdı
Gelince yemege kalıyoalr
Zaten ortalık 56 mum falan derken anca aksmüstü topladım
Alyayı da odasında oyaladım,ön tarafta balkonda falan görüyo kızı.
Ay bide salı gezi varmıs
Alya illla sen de gel anne dedi
Koci de sen yaz ögretmene 1 veli yardıma alcm yazmıs ögretmen
Kaybeder bunlar cocugu dio
Travmalarımız var malum
Ögretmende cok iyi olur sizi yazdım servise dedi
Salı geziye gitcem sınıfla
İki camın içine yapıyo kuzuJaluzi benim de en sevdiğim sey
İlk evlendiğimizde bi heves yapmıstm mutfaga
Ama temizlemesi zor 1 seneye stora cevirmistik
Ama simdi arka kapalı balkonun pimapenleri degiscek ins ,koci yaparum sana jaluzi hevesini alırsın dedi
Cok paraymıs ama be
Aynen bende de öyle eksik bitmek bilmiyor öyle herşeyi görüp özenen biri de değilim.Bu ay 2bin tl ayırdım
Mayıstada 2bin tl ayırcam
Güneş kremim bitti bitecek 1000tl geçmiş zalım
Nemlendiricimde biter mayıs sonuna
Bir de rozaseam için bi ürün kullanıyorum hepsi doktorumun verdiği devam ürünleri
Ama rahat 3 ay gidiyor
Onları almam gerek parayı onun için ayırıyorum
Kızada güneş kremi alıcam daha
Mayo alıncak yine kıza
Bitmiyor arkadaş
Ben almaktan bıktım eksil bitmiyor
Ya geleceğin ekonomisti, içerik üreticisi yetişiyor evinizde maşallah akıllara babym. Ben de eşin gibi düşünüyorum asla bir başkasına emanet etmedim sizde öyle yapmışsınız bana da çok evhamlı olduğumu söylemişlerdi evet dedim evhamlıyım sizler gibi rahat değilim bir daha mevzu etmediler.Hello bacımlar
Kargolarımız geliyo
Oturdık mum yapıyoruz ögrenecez ins be
Zevkli is ama
Alya minnak minnak kutuları bulup geliyo
Bunlara da yapalım anne diye
Arkadaslarına götür bari bunları yarın dedim,hayır satcaz biz bunları diyo
Baba tarafı genleri gürül gürül cocugumda
Kuru pilav yaptım aksama
Cig köfte istedi canımız biraz da cig köfte aldık
Arkadas biraz yol yaptı bugun oralı olmadım
Kızı üsütmüs gitmemis okula
Hic oralı olmadım
Yemegim bize kadsrdı
Gelince yemege kalıyoalr
Zaten ortalık 56 mum falan derken anca aksmüstü topladım
Alyayı da odasında oyaladım,ön tarafta balkonda falan görüyo kızı.
Ay bide salı gezi varmıs
Alya illla sen de gel anne dedi
Koci de sen yaz ögretmene 1 veli yardıma alcm yazmıs ögretmen
Kaybeder bunlar cocugu dio
Travmalarımız var malum
Ögretmende cok iyi olur sizi yazdım servise dedi
Salı geziye gitcem sınıfla
Yedirenkim yine çok sakin kalmışsın ben çok sakinim ama böyle sorunlu kişilerle konuşamıyorum hemen beni mahkemeye verirmisin diyorum çünkü kendimi tanıyamam bu olaylarda benden bir canavar çıkabilir.İyi geceler,
Bugümlerde saldım çayıra mevlam kayıra
Evde bir yığın iş var. Çamaşırlar katlanmış sepette bekliyor. Makinaya attım çalıştırmadım.
Günümüz oyun ödev tabi okulda yapılanları da yaptırıyorum, biraz birlikte başka şeylerde yapıyorız. Hoooop gün bitiyur. En çok oyalayan da yemek yapmak. Valla yeteeer diyorım yemek yapmaya.Hergün kara kara ne yapsam diye düşünüyorum.
Sabah kahvaltı yaptık. Mutfağı topladım. Biraz okuyorum anlıyorum ödevi yaptık. Sonra mavi orkide bakmaya gittik.tam gittik çiçekler geldi. Orkidelerin sonra mavi değil beyaz açtığjnı duyunca Ela vazgeçti
Evde pembe ve beyaz orkidemiz var zaten.
Sonra carrefourun otoparka park ettim. Baktım uyumuş. Geldik dedim girmeyelim dedi. Eve gitmek istedi.
Geçtim eve. Yemeklik bişeyler alacaktım kaldı. Eve gelince geçti yattı uykuya devam
Ben de işlerimi hallettim az da olsa.
Sonra yemeğe giriştim. Dünden özbek pilavı yapmıştım o vardı. Sonra erişteli yeşil mercimek yaptım. Kıyma ve patlıcan vardı. Köfteli patlıcan sarma yaptım.Elaya köfte ayırdım.
Tam yemek yaparken alt komşum geldi. Annem kalphastası depremden dolayı kaygılı. Ses oluyor falan dedi. Ben de burası çocuklu ev koşma diyoruz ama koşuyor. Elimizden geldiğince engel olmaya çalışıyoruz ama çocuk sonuçta dedim. Bir de robot var galiba akşam bile çalışıyof dediyemekten sonra mutfayı süpürüyorum. Ne yapayım sonuçta çocuklu ev dökülüyor.çektiriveriyorum.
Öyle konuşurken anlatmaya çalışıyorum.
Sonra bir de dedimi az önce yeri tekmeler gibi yürüme sesi geliyordu. Ben de dedim çocuk uyuyor gel bak inanmıyorsan.o zamsn sen yapıyorsun güm güm yürüyorsun dedi.mıtfakta yemek yapıyordum nasıl güm güm yürüyebilirim
Yürüme sesinden rahatsız oluyorsan git müstakil evde otur dedim. O zaman üst komşumun yürüme sesi bana geliyor. Ben de gidip şikayetleneyim dedim.
Neymiş güzelce söylemeye gelmiş de anlamıyormuşum da.
Tartıştık. Güvenliğe söyleyecekmiş. Git kime söylersen söyle dedim kapıyı çarptım yüzüne.
Tartışıp kavga yapma huyum hiç yoktur. Ama en sonunda patladım.
Herşeye birşey buluyor. Evde parmak ucumu yürüyeceğiz. Yani benim eşim de ses takıntılı. Evde kapıları bile yavaşça kapatıyorum.
Gece deseniz oldukça dikkat ediyorum.
Oysa kendisi gece yarısı aşırı sesli konuşuyor. Ve pencereyi güm diye kapatıyır. Bugün Ela ürktü pencere kapatma sesine.. evde bağıra bağıra tartışıyor. Sonra da gelmiş evde tık ses yokken ses var diyor. Yani yürüme sesini insan nasıl deprem sesi sanar onu da anlayamadım.
Ela da sesimize uyandı.
Neyse eşim geldi gitmiş konuşmuş. Geldi bana anlatacak, anlatma hiç dinleyecek halim yok dedim.
Elanın iki gündür ateşi yoktu. Yarın okula gideyim diye ısrarla söylüyordu ama akşam bir baktık 38 olmuş. 1 saat sonra 36 ya düştü. Hiç ilaç vermedim. Bu nasıl bişey anlamadım. Anlık ateşmi neyse.
Yarın yine evdeyiz.
Perşembe de 1 mayıs. Okulu astık bu hafta
Benim arkadas var belediyeye gidiyo kızı ,ev hanımı kendisi.Belediyenin anaokullarına çalışan annenin çocuklarını alıyorlar bilgin olsun. Tabi sigortalıysan sıkıntı yok.
Burada bizim eve yakın olan öyleydi.
Bizim alt komsu bu konuda cok iyi Allah razı olsunİyi geceler,
Bugümlerde saldım çayıra mevlam kayıra
Evde bir yığın iş var. Çamaşırlar katlanmış sepette bekliyor. Makinaya attım çalıştırmadım.
Günümüz oyun ödev tabi okulda yapılanları da yaptırıyorum, biraz birlikte başka şeylerde yapıyorız. Hoooop gün bitiyur. En çok oyalayan da yemek yapmak. Valla yeteeer diyorım yemek yapmaya.Hergün kara kara ne yapsam diye düşünüyorum.
Sabah kahvaltı yaptık. Mutfağı topladım. Biraz okuyorum anlıyorum ödevi yaptık. Sonra mavi orkide bakmaya gittik.tam gittik çiçekler geldi. Orkidelerin sonra mavi değil beyaz açtığjnı duyunca Ela vazgeçti
Evde pembe ve beyaz orkidemiz var zaten.
Sonra carrefourun otoparka park ettim. Baktım uyumuş. Geldik dedim girmeyelim dedi. Eve gitmek istedi.
Geçtim eve. Yemeklik bişeyler alacaktım kaldı. Eve gelince geçti yattı uykuya devam
Ben de işlerimi hallettim az da olsa.
Sonra yemeğe giriştim. Dünden özbek pilavı yapmıştım o vardı. Sonra erişteli yeşil mercimek yaptım. Kıyma ve patlıcan vardı. Köfteli patlıcan sarma yaptım.Elaya köfte ayırdım.
Tam yemek yaparken alt komşum geldi. Annem kalphastası depremden dolayı kaygılı. Ses oluyor falan dedi. Ben de burası çocuklu ev koşma diyoruz ama koşuyor. Elimizden geldiğince engel olmaya çalışıyoruz ama çocuk sonuçta dedim. Bir de robot var galiba akşam bile çalışıyof dediyemekten sonra mutfayı süpürüyorum. Ne yapayım sonuçta çocuklu ev dökülüyor.çektiriveriyorum.
Öyle konuşurken anlatmaya çalışıyorum.
Sonra bir de dedimi az önce yeri tekmeler gibi yürüme sesi geliyordu. Ben de dedim çocuk uyuyor gel bak inanmıyorsan.o zamsn sen yapıyorsun güm güm yürüyorsun dedi.mıtfakta yemek yapıyordum nasıl güm güm yürüyebilirim
Yürüme sesinden rahatsız oluyorsan git müstakil evde otur dedim. O zaman üst komşumun yürüme sesi bana geliyor. Ben de gidip şikayetleneyim dedim.
Neymiş güzelce söylemeye gelmiş de anlamıyormuşum da.
Tartıştık. Güvenliğe söyleyecekmiş. Git kime söylersen söyle dedim kapıyı çarptım yüzüne.
Tartışıp kavga yapma huyum hiç yoktur. Ama en sonunda patladım.
Herşeye birşey buluyor. Evde parmak ucumu yürüyeceğiz. Yani benim eşim de ses takıntılı. Evde kapıları bile yavaşça kapatıyorum.
Gece deseniz oldukça dikkat ediyorum.
Oysa kendisi gece yarısı aşırı sesli konuşuyor. Ve pencereyi güm diye kapatıyır. Bugün Ela ürktü pencere kapatma sesine.. evde bağıra bağıra tartışıyor. Sonra da gelmiş evde tık ses yokken ses var diyor. Yani yürüme sesini insan nasıl deprem sesi sanar onu da anlayamadım.
Ela da sesimize uyandı.
Neyse eşim geldi gitmiş konuşmuş. Geldi bana anlatacak, anlatma hiç dinleyecek halim yok dedim.
Elanın iki gündür ateşi yoktu. Yarın okula gideyim diye ısrarla söylüyordu ama akşam bir baktık 38 olmuş. 1 saat sonra 36 ya düştü. Hiç ilaç vermedim. Bu nasıl bişey anlamadım. Anlık ateşmi neyse.
Yarın yine evdeyiz.
Perşembe de 1 mayıs. Okulu astık bu hafta
Aaa süpermisİki camın içine yapıyo kuzu
Kirlenme temizleme derdin yok
Fena rüzgar var canım, evdeyken aşağı inip kahvaltıda yapardık da rüzgardan yapamadık.Slm bacımlar
Bugun benim kızda 6.30 da uyandı
Uyanmaz ama bukadar erken
Kocinin basına gitti tabi adamı da uyutmadı
Okula bıraktım ptt ye kargom vardı onu verdim
Gümüs yüzük aldım kendime bereket günü diye netten
Pastaneden biseyler aldım
Krep istiyodu alya krep yaptm kahvaltıya
Kocam saolsun hepsini yedi kasla göz arası
Alyayı aldım geldim kıza tekrar yaptm
Koci ise gitti
Biz kızla pazara meyve sebze alıp geldik
Yufkacı yoktu
Paket yufka getirmis bazıları,paket yufka marketten de alırım yani
Aksma kreplerden var köfte cıkardım
Krebe sarıp beyti gibi yaparım
Yarın okul yok 1 mayıs
Koci calısıyomıs ama cmrtsi calısmıcam dedi
İstanbula gidelim diyo kıza
Dedim adalar turuna gideriz simdi gidip napcaz
Hava zaten kötü ,soguk yani bizim burası.
Ben kaç defa kusura bakmayın dedim. Mesela gündüz ev süpüreceğim uyuyormusun diye sordum. Bir defa gündüz basket topunu hoplattı durdurdum. Mesaj yazdım söyledim uyuyorsan kusura bakma diye. Evde değilim dedi. Eee çamaşır makinamı saat 12 den önce çalıştırmıyorum. Akşam asla çalıştırmıyorum.Bizim alt komsu bu konuda cok iyi Allah razı olsun
Kac kere ses geliyordır kusura bakmayın dedim
Bizde cocuk büyüttük olur okadsr dediler hep
Kosma pat pat yüürüme demekten yoruldm ama kosma desek de kosuyor cocık
Benim üst katta büyük insanlar var,Alyanın odası herhlade oturma odaları ,sabaha kadsr konusuyolar valla
Ses etmedim ben de hic
Kapıları gacır gucur ötüyor bigün cıkıp Alalh askına su kapıları yaglayın dicem ama
Perili ev gibi garrccc diye kapılar ötüyor
Heryerde farklı demekki. Ben Elayı anaokuluna yazdıracaktum. Yanlışlıkla oraya gitmiştşm. O zaman söylemişlerdi.Benim arkadas var belediyeye gidiyo kızı ,ev hanımı kendisi.
Ama cok gec acıklanıyor eylülde okulların acılmasına bikac gün kala haber geldi kıza.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?