Küçük Düşün Büyük Olsun!

katılıyorum sana canım.. işte ben bunu düşünemedim yani daha doğrusu jetonum geç düştü.. servise bindim öyle yolda gidince camdan dışarı bakar dalarsın düşünürsün ya o zaman aman dedim ben neden düşünemedim, kendime çok kızdım.. sabahtandır da kötü hissediyorum.. belki de çocuğum yok diye düşüncesizlik yapmışım.. bu da bana ders oldu..

tr_lelli canım evet gerçekten kötü birşey düşünerek vermedim tabi. o an içimden geldi. ama dediğim gibi bi daha böyle davranmicam. bana ders oldu..

kredi kartı borcundan çekenler el kaldırsın.. bitmiyor yaa.. bi tane tek var eşimin o da. 6 bin limiti vardı akşam arattırdım bankayı düşürdük 3 bin yaptık limiti fakat şuan 3 bini de dolu.. bu ay 600 ödeme yapacağız karta bi bitse yaa. kiramdan fazla kart ödemesi yapıyoruz.

zelalke teşekkür ederim cnm
benimde oğlum 2,5 yaşında yolda şeker çikolata veren çok oluyor
bizim insanımız çocuk sevindirmeyi sever ama artık zaman da kötü hassas durumlar da var
sen zaten üzülmüşsün
ama sen yine de ufaklığı ara ara sevindir

kızlar 7 yaşındaki çocuğa ne hediye alınır ya fikir verir misiniz? kıyafet hariç.
yeğenim olur kendisi. 5 yaşındaydı galiba. kıyafet almıştım. çok sinirlendi dedi ki "düğünümde de damat hediyesi atlet alırsınız artık"

bu yeni nesil çok fena
Bir tanıdığımızın 2 yaşında bir oğlu var. Ona bir kaç kere hediye almıştım. Şimdi ona kim hediye götürse ben aldım sanıyor

Yeni yeni mumyalara merak salmış. Geçenlerde beni arattırmış. Mumya almamı istiyor. Bir kaç gün aradım netten hiç bir yerde mumyalı birşey bulamadım.

Aileside bulamadığı için alamamış benden ümitli kuzum yaa. Konuştuk "Mumya bulamıyorum.Örümcek adam alayım dedim" dedim.
"Mumya bul al" diyor.

hay allahım yaa mumya da nerden çıkmış:)) acaba kendin mi yapsan? paçavra bezlerle oyuncak bir bebeği sarmalasan olur mu ki ne dersin?

Merhaba kızlarcım.

Her zaman okuyorum fakat yazamıyorum. Doğum yaklaştığı için çok değişik hisler içerisindeyim. Sanıyorum ki 20 gün sonra sezeryan ile doğum yapacağım. İyi dileklerinizi eksik etmeyin lütfen

Malum işten ayrılmam ile yarı yarıya düşen gelirimiz sonucu kredi çektik ve 2 kredi kartını da sıfırlayıp birini iptal ettik. Doğum masraflarımız ve ilk aşamadaki tüm ihtiyaçlarımızı da karşıladık; bin şükür.
2 aydır kredi kartı kullanmamak o kadar rahatlatıcı oldu ki psikolojimiz üzerinde anlatamam.
2 ay ancak dayanabildik.
Para idaresi konusunda eşim ve ben çok deneyimli ve başarılıyız. İlk kez risk aldık açıkçası ve yaz için tatil planı yapıp uçak bileti aldık kartla. Nakit alma imkanımız hiçbir şekilde yoktu. Yaza kadar o borç biter ve yalnızca tatilde harcayacağımız tutarı ayarlarız diye düşündük.

Çok ilginç ya, geçen sene hatta 5 ay öncesine kadar şu an ki kazancımızın iki katı kazanıp daha az kira ödeyip geçiniyorduk. Şu anda da geçiniyoruz.
Tabii biraz daha fazla tasarrufla.
Bebek geldiğinde nasıl olcak bilemiyorum,önümüzü göremiyorum ama yine de bir şekilde olacak. Allah büyük.

Borç verme konusu konuşulmuş onunla ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum; evlendiğimizden beri hiç borç aldığımızı hatırlamıyorum. Zor zamanlarımızda oldu. Ama kredimiz, kredi kartlarımız ve kiramızı borç olarak sayarsak bir gün geciktirmedik. Kira ödeme günümüz hafta sonuna geliyorsa bir önceki gün ödedik hep.
Borç isteyenlere de verdik. Geri gelmeyen de oldu gelen de. Biraz karakter biraz imkan meselesi(karşı taraf için). Ödemeyen arkadaşımızı aramazdık ki baskı altında hissetmesin kendini.
Şu an borç isteyen olsa verebilcek durumda değilim. Gerçekten ay sonunu hesap yaparak ancak getirebiliyoruz ama buna rağmen ihtiyaç durumunda olan kişiler karşımıza çıkarsa eşimin cebindeki son parayı verdiğine tanık oldum.
Ben hep Allah'ım niyetleri ben değil sen bilirsin iyi niyetli insanları karşıma çıkar diye dua ederim.

Ama art niyetini sezdiğim kişilere gerçekten bahane sunmadan hayır diyebilirim.

Allah kendinden başka kimseye muhtaç etmesin. Bugünümüzü aratmasın. Herkese bereketli günler diliyorum.

hay allahım yaa mumya da nerden çıkmış:)) acaba kendin mi yapsan? paçavra bezlerle oyuncak bir bebeği sarmalasan olur mu ki ne dersin?
Ona bir tişört almışlar yazın.Üstünde mumya vardı. Bütün yaz onu giydi. Şimdide atlet olarak yine giyiyor.

Annem minik bir ayıyı sararak yapmış ama beğenmedi. Tişörtündeki mumyaya benzemiyor. Kolları havada olması gerekiyormuş. Mumyalar bir tuhaf yürüyor ya öyle görünmesini istiyor. Kendide o şekilde yürüyor, anlatmaya çalışıyor. O kadar tatlıki...

Legolar o yaş grubunun çok hoşuna gidiyor. Tavsiye ediyorum. İnternet üzerinden de alabilirsin. Ben kızımın oyuncaklarını hep internetten alıyorum. Mucit panda ve oyuncakçı anne siteleri hem güvenilir hem de yaş gruplarına göre ayırıyorlar.

"çok kazanıyor" imajı, galiba yaşam tarzıyla alakalı. bizim için de böyle düşünüyorlar. oysa ki annem de, babam da memur. eşim de, ben de memuruz. sadece önceliklerimiz ve çoğunluğa göre hobilerimiz farklı. kazanana allah daha çok versin. kazanıyorsa da kendisine kazanıyor. başkasının parasının hesabını yapmak kimsenin haddine değil.
aynı o arkadaşınız gibi benim de bir arkadaşım var. ya parasını evde unutmuştur, ya kartını. defalarca bu durumu yaşadık. artık ona da kendimi kullandırtmıyorum. önceden ayıp gelirdi, ne demek öderim tabi derdim. artık canım kusura bakma, kart yanımda taşımıyorum, nakit de ihtiyacım kadar var deyip kendi ödememi yapıp arkadan ne yapacağına bakmadan dışarıya çıkıyorum. o utanmıyorsa ben neden utanayım? dedim demesine de yine de utandım. sonra bu huyunu bıraktı, en azından bana artık yapamıyor. elim çok açıktır ama enayi yerine konmaktan kim hoşlanır ki ben hoşlanayım?

bu da bir değişikmiş yakın akrabaya YOK demek çok zor oluyor da, iş yerinden bir arkadaşa sanki daha kolay denebilir. neyse ki iş yerimde böyle biri yok. belki vardır da, bana rastlamadı. o 5o TL'yı istediğinde ben olsam borcunu hatırlatırdım. falanca tarihte 100 lira alacağım vardı, 50 kaldı arkadaşım derdim. unutmadın herhalde? diye de eklerdim.

madem huzursuz oldun, bir kek yapıp üst kata çıkabilirsin. hem tanışmış olursun, hem de durumu izah edersin. kardeşime böyle biri ara ara harçlık vermiş( ama daha küçükken) , annemle babam çok kızmıştı. ortalık kötü, çocuk iyi insanla kötü insanı ayırt edemeyebilir.

bu aralarda özellikle erkek çocuklarında "dinazor" sevdası var. kuzenimin oğluna d.gününde dinazor aldım, çocuk mutluluktan öpülmedik yerimi bırakmadı. annesini bir yokla bakalım, illa ki özel ilgi duyduğu bir şey vardır.

teşekkürler önerin için ama bizimki legolardan hevesini aldı, yüzüne bakmaz. internetten alışveriş yapamam çünkü k.kartı kullanmıyoruz

eveet yeğenim de dinazor manyağı:) bir sürü dinazoru var. hatta babam ona yürüyeninden bile aldı:)
kitap okumayı çok seviyormuş. yaşına uygun bir hikaye kitabı ve kinder çikolata alıp aynı hediye paketine koydum. başka şehirde yaşıyorlar. erkej kardeşim yarın yanlarına gidiyor, onunla gönderecem.

merhaba arkadaşlar....
yarın karne günü..... iki kuzum karne alacak.... büyük oğlum 5. sınıf, "anne, dönem ders not ortalamam 99, artık bir telefon alırsınız bana" diyor... :)

telefon telefon, yedi kendini bu yıl... arkadaşlarımın yaşıt çocuklarının, kendi arkadaşlarının, kısacası herkesin var... çocuğa da bir yerden sonra cevap veremiyorsunuz... belli kurallar koyarak, almak elzem hale geldi artık... s 6 almıştım, kullanmadığım bir s 5 im var, yarın karne hediyesi olacak... pes ettim artık... :)

@kikikoıo kesinlikle öncelikle alakalı. Kimse evde basıl yaşadığımızı tasarrufumuzu bilmiyor. Ama dışarıdan bakınca giyiniyor geziyor. Çok kazanıyor oluyor.
Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…