Küçük Düşün Büyük Olsun!

Yeriniz de olsam vermem o parayi iyi niyetinizi kullanıyorlar gibime geliyor benimde çok başıma geliyor kime borc versem o parayi gelmiyor artık istemiyorz ya onu bildiklerimden,üç yıl önce iş arkadaşıma 100 tl borç verdim geçen bana pekmez alındı 50 lira yerime ödemiş hemen geldi parasını istedi ve kendi üç yıldır o 100 lirayı vermedi gıcık oldum hemen verdim erkek kendisi insan biraz cekinir yani bir daha ona asla para vermem .istemediğimiz için mi böyle yapıyorlar anlamıyorum ki vermeyin yok deyin neden çocuğunuzun riskini başkası yesin.

Bir örnek daha verecem,yine iş yerimden bir erkek arkadaşım 8 ay önce kk kullanmak istedi Tmm dedim 2500 tl üç taksit yaptı ödeme günümude biliyor üstelik kendi kk limitide var ben hiç istemedim ilk iki taksidi iki ay gecikmeli verdi sonra geldi bir ayakkabı da sipari vereyim gelecek ayla beraber öderim dedi 200 tl ona da Tmm dedim 4 ay geçti hergün yanimda para sayıyor ama al şu paranı demiyor bende bekliyorm daha o son taksidi ve ayakkabı parasını vermeden bir gün gelip 3000 kredi çekebilir misin kuzenim için her ay ben sana öderim dedi deli oldum hyr çekemem doğum iznine ayrilcam esime de demeden de cekemem dedim.bu kadar olur içimden dedim sen önce borcunu öde aylardir bekliyorm nasıl iyi niyetimi kullandı ama sinir oldum oldum iki hafta sonra da geri kalan borcunu ödedi bir daha asla para vermicem kimseye dedim bu olaydan sonra.

M maviduvar1 çevremde çok borç isteyen insanlar olmadı çok şükür
çok yakınımda olanlar da geri döneceğini bildiğim kişilerdi ufak meblalardı.
Ama senin 2 olayında çok ayıp ve yüzsüzlüğe vurulmuş olaylar
Sen ve eşin iyi paralar kazanabilirsiniz ama bu demek değil ki sen millete dağıt paralarını
sizin de gelirinize göre gideriniz var
ben olsam yok der ve uzatmazdım

mornergis dogum gunun kutlu olsun.
Kabinden gecen hersey gercek olsun.
Nice nice mutlu,huzurlu,saglıklı senelere.

Kızlar çok teşekkürler. Borç isteyene Yok dedim ama 2 ay üstüste aranası deli etti beni. Bu olay kartımdan yemek parası çektiren kişinin yanında oldu. Bana akıl gerdi bi de. Verme şakın para diye.
Aaaa Benin de sana geçen günden yemek parası borcum var demedi. Üstelik bunların ikisi de erkek.
B black_2014 senin ki de pek yüzsüzmüş

bir kere borcuna sadık olmamış birine borç verilmemeli bence
kendini suçlu hissetme sakın pişkin pişkin ısrarla borç istediğine o utanmalı bence
biri bende borç istedğinde ufak bir meblağ ise veririm 10 lira gibi o miktar geri dönmüyorsa ya da sebep sunulmuyorsa ben o kişiyle bir daha borç-alacak ilişkisine girmem.
geçen bir arkadaşın evini görmeye gidicektik ben altın almıştım giderken hediyelik bişeyler götürelim dediler sen al verirz parasını dediler tabi ki para dönmedi yine aynı kişiye 10 tl verdim o da dönmedi mesela ben bu kişiye bi daha 1 lira vermem
borç vermek büyük bir iyilik bence ama karşındaki senin o paraya ihtiyacın okmuş gibi davranıyor genelde

Günaydın kızlar
bugün benim doğum günün

Rabbim hayırlı uzun ömürler nasip etsin canım... :)

borç verme konuşulmuş.... benden çok fazla borç isteyen olmuyor, öyle bir çevrem yok ama, çok nadir de olsa, tek tük çıkabiliyor.... benim bu konudaki felsefem, geleni, benden borç isteyeni geri çevirememek/çevirmemek.... bunu, hayır diyemediğim, utandığım vs. için değil, ki gayet rahat, bahane de bulmadan, hayır diyebilirim, ama kalbini okuyamıyorum, bir ihtimal, belki gerçekten ihtiyacı vardır, belki bu benim imtihanımdır diye düşünüp, geriye ödeyeceğini/ödemeyeceğini bilsem de veririm... öderse ne ala, ödemezse de benim için sadaka, onun için zulüm olur.... her halükarda ben kazanırım yani... :))

İyilessem bende kucuk teyzeme ve bi ablama hediye alicam
Teyzem mutfak esyasini cok seviyo kirmizi bir mutfagi var
Ablam dedigimde isini gucunu birakti gunlerce bizimle ilgilendi
Oglu okuyo bir miktar para yolladi esim
Ama cizme istiyodu bayadir cizme alicam ona
Bi disari cikabilim.
Bunlar onlarin bana yaptiklarinin hicbiseyi
Ama sevdikleri seyi alip mutlu etmek istiyorum onlari.

Haklarini odeyemem asla..

Makineye camasir attim.
Bulasiklari sandalyeye oturup makineye dizdim.
Evi supurmek istiyorum arkadasim gelicek bugun
Dinlene dinlene otura otura supurcem.

mornergis musmutlu yaşlara canım..

kızlar size birşey anlatmak istiyorum. dün sabah işe gitmek için çıkınca asansörde ufak bi çocuk vardı. üst katımda oturuyor. ben apartmandan kimseyi tanımıyorum hem bir yıldır o apartmandayım hem çalışıyorum sabah çıkıp akşam gelince kimseyle muhabbetim olmadı. neyse küçük bi erkek çocuk okula gidecekti. çok tatlıydı. günaydın dedim. kaçıncı sınıfa gidiyorsun 2b dedi. montumun cebinde bozukluklar vardı 1 tl verdim al harçlık olsun dedim. çocuk mutlu oldu tabi. kapıdan ayrıldık o okuluna ben servisime. neyse bu sabah yine asansöre bindim baktım üst kat çekti asansörü aa baktım yine bizim ufaklık. bindi. günaydın dedim adın neydi adım salih dedi. biraz kuruyemiş vardı elimde cebine koydum yine 1 tl vardı al harçlık olur dedim yine verdim. yavrum benim nasıl mutlu oldu. ama sonra servise binerken düşündüm ben ne yaptım dedim sonuçta tanımadığı biriyim acaba ailesinin tepkisi ne olur.. yanlış bi hareket yaptım diye düşündüm. sabahtan beri de aklımda.. sonuçta benim daha çocuğum yok.. ama anne o cocuğun annesi olsaydım tanımadığım biri oğluma para verse iki gün üst üste ( mebla önemli değil) çok kızabilirdim..inanın bunu bugün serviste düşündüm yani geç kaldım.. şimdi de vicdanım rahatsız oldu. benim yaptığım öyle bir anlık birşey çok sevdim çocuğu ve de çok tatlıydı.. ama bugün asansörde dedim ben de alt katınızda oturuyorum komşuyuz.. inaşşallah annesine söyler de kadın yanlış anlamaz.

kızlar elmalı kurabiye difrize atılır mı?

3.5 yaşında bir kız annesi olarak cevap vermek istedim canım. Mesela kızımla dışarıda gezerken, hiç tanımadığımız insanlar kızıma şeker, çikolata, kuruyemiş vs veriyorlar hem de bana hiç sormadan. Çocuğun kuruyemişlerden birine alerjisi olabilir. Çocuk şeker hastası olabilir veya benim gibi annesi mümkün mertebe abur cuburdan uzak tutmaya çalışıyor olabilir. Ben mesela karşımdakine belli etmesem de içimden kızıyorum. Ama çocuğu alerjik ya da hasta olan anneler bu tarz durumlarda çok zor durumda kalıyorlar. Çocuk yemek için ağlıyor, anne izin vermiyor vs.
Çocuğa birşey verilmek isteniyorsa, çocuğun duymayacağı bir biçimde önce anneye sorulmalı, anne müsade ederse verilmeli. Bir de çocuk yabancı insanlardan birşeyler almaya çalışıyor ki günümüz Türkiye'sinde son derece tehlikeli bir durum.

Sen cok iyi niyetle yapmissin ama cocuk herkesden almiyordur umarim.
Sizin vermeniz degilde herkesden alması sakıncalı.
Ben tanimadigim birine vermedim hic ama oglumun okulundan arkadaslarina veriyorum.

Sevdigim bi kiz var mesela annesiyle falanda gorusuyorum denk geldigimizde cebimdeki bozuklardan veriyorum.

Yada ogluma biskuvi falan koyunca birlikde yiyin diyorum.

Karsi komsumun torunlari var okadar alisiklarki beni goruce elime bakiyolar artik.
İlla ya cikolata ya kraker ya seker bisi veriyorum.
Ama taniyorum hepsini gorusuyoruz.

Bana alistiriyosun kapina dayancaklar diyolar hatta.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…